Biz daha bu gün yaptırdık... Kız bebeklerde idrar vermek zor oluyor biraz.. Ben devlet hastanesine gittim, poşeti takmayı biliyor musun dediler, büyük kızımdan tecrübeliyim maalesef deyince elime verdiler, ben raktım, ilkinde çok azı içine girdi ikinciye becerdim...
Sen bilmiyorum dersen kendileri takarlar.. Altı iyice temiz olmalı, gitmeden bir poposunu yıka istersen, bazen gaita karışıyor idrara kabul etmiyırlar...
Çok sıkı şeyler giydirme, çünkü poşet hemen kayıyor, sıksık kontrol et,bebekler bizlerden daha çok çiş yapıyorlar... Ben bu gün eşimin iş yerine gittim, onun odasında çok rahat oldu, ikinci poşeti yapıştırdım, bezi altına serdim, üzerini battaniyelerle örttüm, pijama giydirmekle uğraşmadığım için kaymadı ve dk da bir kontrol ettim, yapar yapmaz aldım, çok bekleyince geri dökülüyor çünkü... Hastane yakınsa eşinyarım saat içinde götürebilirse evde yap o daha rahat oluyor.. Büyük kızımda öyle yapardık büyğdükçe daha seyrek çiş yapıyorlar, hele bşr de kaçırırsan hop bir iki saat daha hastanedesin...küçükken çok sık ıslatıyorlar..
Bazı drlar sondayla alıyormuş en garantisi ama bana öyle bir dr denk gelmedihenüz...
doğum iznimde bitti yarın işe başlamam gerek kara kara düşünüyorum ne yapacağımı
canım çok basit
sana buzdolabı poşeti gibi bi torba veriyolar
şeffaf ve bir yerinde yuvarlak delik var
erkek de pipiyi sokuyosun oraya kızda da popuşu kaldırıp tutuyosun çiş yapsın diye
kızınkini yakalamak daha zor ben o gün izledim de ne zaman yapacağı da belli olmadığından zorlandı anneler
erkek de pipinin dışarı çıkmamasını sağlamak yetiyor
Kızlar bugün kızımın altını aldığımda hafif sümüksü yapı ve peynir kesikleri gördüm. Sizce kotu bir şey midir?
oglum bır turlu uykuya gecemıyor yaaa yerıne koydugum an kıpırdıyor kac saattır uyutmaya calısıyorum. yatırdım sımdı koltuga emzıgı de verdım ama emzıgı hep dusuruyor ya da elıyle carpıyor. sanırım bu emzıgı sevmedı. nuk damaklı sılıkon..... acaba baska bır sey mı alsam eczanede bebedor falan var ondan mı alsam.sızınkılerın markası ne bebısler alıyor mu rahat mı benımkı sanırım tutmayı beceremıyor bu emzıgı. acaba yuvarlaklardan mı alsam damaklı yerıne=?
kızlar işe başlayacağım zamanlar kullanmak için süt saklamak istiyorum biraz fazlaca. süt saklama kaplarıyla derin dondurucuda 6 ay saklanabiliyor ama süt saklama poşetleriyle 3 ay dio bi çok marka. dondurucuda yer problemi olmaması için poşet kullanmam gerek.en uzun süre hangi marka poşetle saklayabilirim? bilenler yazabilir miii
Burdan bir arkadaş, uyumadıkça huysuz oluyor demişti, bebeği için... Test edildi onaylandı, bu gün doğru dürüst uyumadı ve en huzursuz akşamlarımızdan birini yaşadık, zar zor uyuttum, bacaklarım koptu...
Bir de bu akşam mşsafirimiz vardı hazırlık yaparken ağladı, bi kaç dk alamadım, ona da çok içerledi... Azıcık yatırcak gibi olsam ağlıyor... Yani bu aylarda ağlayınca almamak ağlamasını azltmıyor arttırıyor... Bunu bir kitapta okumuştum, o da onaylandı... Beraber Yeni şeyler öğreniyoruz...
Kızlar eşim maca gitmemiş gun icinde evde küçük notlar ve hediyeler buldum. Aksamda en yakin arkadasimi vr ailemi toplamış bana da küçük hediyeler in yaninda saat almış vr cicekle balon getirmiş. Beni cok mutlu etti :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Liseyi imam hatipte okudum....ünivesite için istanbula gittim, ben ayrılalı on sene oldu...2003 mezunuyum, final dersanesine gitmiştim, ünv hazırlık için...
sen ayrılalı epey zamn olmuş ama kim bilir karşılaşmışızdır bir yerlerde belki.ya da bundan sonra nasip olur inş.
Kızlar eşim maca gitmemiş gun icinde evde küçük notlar ve hediyeler buldum. Aksamda en yakin arkadasimi vr ailemi toplamış bana da küçük hediyeler in yaninda saat almış vr cicekle balon getirmiş. Beni cok mutlu etti :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba canım benim uyutma şeklim gündüzleri ayakta sallayarak geceleride emerken uyuyor 22-23 arası uyuyor 2 saatte bi uyanıp emiyor. Kımıl kımıl oluyor :)) hemen emziriyorum uyumaya devam ediyor
Emzik konusuna gelincede bende 2 tane aldım biri damaklı biri yuvarlak ikisinide almadı Sütümü değdirdim rezeneye batırdımm Onları yalıyor sonra geri atıyor Kavuçuk olanı dencm bi de bakalım alcak mı?
Günaydınlaaarrr!!
Emzik konusu bir kaç arkadaş sormuş..
Damaksız emzikler çok sert oluyor, damaklıyı tutması daha kolay oluyor o yüzden onu tavsiye ederim..
Silikon-kauçuk olayına gelince; kauçuk emzikler daha güvenli daha iyi diyorlar ama kauçuklar dişleri çıkmış bebekler için daha uygun, parçalanması kolay olmuyor. Silikonda bizimkiler için iyi.. Kauçuk kaynatıldığı zaman içi beyazlıyor biraz daha çabuk bozuluyor formu, silikon öyle değil..
Bebekler için tavsiye edilen bu yüzden dişleri çıkana kadar silikon, dişleri çıktıktan sonra kauçuk.. Bizde nuk un kauçuk olanı vardı ama bunu öğrendikten sonra bende silikon kullanmaya başladım:126:
İyi günler..
Merhaba canım benim uyutma şeklim gündüzleri ayakta sallayarak geceleride emerken uyuyor 22-23 arası uyuyor 2 saatte bi uyanıp emiyor. Kımıl kımıl oluyor :)) hemen emziriyorum uyumaya devam ediyor
Emzik konusuna gelincede bende 2 tane aldım biri damaklı biri yuvarlak ikisinide almadı Sütümü değdirdim rezeneye batırdımm Onları yalıyor sonra geri atıyor Kavuçuk olanı dencm bi de bakalım alcak mı?
Evet canımm bizimm uzun zamandır öylee belli uyuma aralıkları var sabah 10 öğlen saatlerii akşam 6 gibi eğer bu aralıklarda uyumazsa ağlıyorr uyku ağıdı belli oluyor Bir de bizde bazen şöyle bi şey var Mesela yatırıyorum koltuğa kendi kendine oynuyor bende işlerimi yapıyorum Gidip bi bakim diorum napıyo die yanına geldiğimde başlıyor ağlamayaa :)) bırakıp gittim die galiba
bende gündüz emzirip uykuya daldırıyorum sonra arabaya koyup orda sallıyorum arasıra. gecede emerken uyuyuveriyo zaten yavrucak. nazar değmesi.n .emziğe benimkide alışmadı pu diye atıyo valla. 2 tane almıştım. başka bidaha alıp genemi denesem diyorum. gerçi emzikli bebeleride hiç sevmezdim ben ama lazımmış gerçekten
Günaydin guzel anneler ve bebisleri.bir sorum olcaktı..benim kız her beze kaka yapardi,bir hafta oncesine kadar,ama son gunlerde gunde bir kere yapiyor ve bezi acayip doluyor,heryer kaka tabii.hatta bezmi kotu dedim prima 3 kullaniyiduk,huggies 3 aldik.yine tasiyor..demekki bezden degil kakanin miktaridan..sizinkiler nasil herbez kakalimi yine merak ettim..cunku cok zorlaniyor her emzirmede ikinmalar,heleki dun cok kotu agladi..hic bilmem boyle agldigini,birden bagirdi ve emerkende zorlandi.
böyle yapacağı belliydi anlattıklarından zaten. benim eşimde sürpriz yapacağı zaman böyle bi kaç gün önceden belli eder,anlarım ama bozuntuya vermem bende. maşallah. Allah mutluluğunuzu daim etsin.
ay çok sevindim canım :) bu dönemde insana en büyük destek moral eşinden gelmeli çünkü. diğerleri boş. afferin eşine... nice yıllaraaa....
Günaydin guzel anneler ve bebisleri.bir sorum olcaktı..benim kız her beze kaka yapardi,bir hafta oncesine kadar,ama son gunlerde gunde bir kere yapiyor ve bezi acayip doluyor,heryer kaka tabii.hatta bezmi kotu dedim prima 3 kullaniyiduk,huggies 3 aldik.yine tasiyor..demekki bezden degil kakanin miktaridan..sizinkiler nasil herbez kakalimi yine merak ettim..cunku cok zorlaniyor her emzirmede ikinmalar,heleki dun cok kotu agladi..hic bilmem boyle agldigini,birden bagirdi ve emerkende zorlandi.
Bende baktim dun baya netten oyun halilarina,fisher price cok guzel.yagmur ormanini begndim bende.piyanoluyu gormedim,bakayim onada.birde donencede almak istiyorum..kullaniyonmu .kızlar ben kendim yapamıcam oyun halısınıoyun halısı kullanmaya başlayan varmı? hangi modeli kullanıyorsunuz? memnun musunuz? 3-4 gündür araştırıyorum, hem ucuz hem kaliteli olsun diye. fisher price piyanolu jimnasik merkezi ni beğendim. bundan alan varmı? becerebilirsem fotosunu yüklemeye çalışcam bakalım.
benim hala her bez kakalı . 72 günlüğüz bugün. ortalama 2 saate bir alıyorum bezini. siz kaç günlüksünüz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?