2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Bende hergün incir tüketiyorum gerçekten etkili

slm kızlar....
evet oyun halıları çok pahalı bnde almayı düşünüyom.
2. el alır yıkarım kullanırım derseniz sahibinde.com da var

Oyun halısı bayağı konuşulmuş. Ben özellikleri çok olan güzel bir oyun halısı aldım, ilk hafta çok ilgilenmedi ama sonrasında günlük yarım saat oyun halısında oynuyor, ayrıca oyun halısının her bir parçasını, oyuncaklarını ve aynasını farklı yerlerde de oynaması için kullanıyorum, açıkcası ben çok memnun kaldım, zaten bir çıngırak dışında başka oyuncak vs almamıştık, bunlar şimdilik yetiyor. Oğlum 78 günlük. Bebeğe göre değişiyor sanırım ama genelde bebeklerin hoşuna gidiyor.

Geçmiş olaun canım ara ara ateşinide kontrol et bizde biraz ateş olmuştu inşallah sizde olmaz Maşallah kilosuda iyi çıkmış ultrasonu da atlattın mı tamamdır :)))

saol canım çok şükür ateşi çıkmadı şimdiye kadar bundan sonrada çıkmaz herhalde ben yine de kontrol ediyorum hep

bende zorlamamaya çalışıyorum ilerde daha kötü olmasın diye

Csnim kilosuna uzulme.saglikli olsun yeter.ama saatli emzirme 2 saate 3 saate takilmayin.ne zaman isterse verin.emzik kullaniyorsa da az kilo alir.kusura bakma bilmis bilmis konusuyorum.benim 2. Bebegim cunku.bu da 3 aylik oldu.onceden saat basi emen oglan simdi 3 -4 saate bir emiyor.kendisi acti arayi ben degil.bel agrusina gelince aynisi bende de var.ilkinde de uzun sure devam etmisti.egilerek yapiyoruz cunku her isi. Altini al ustunu degis.besige al koy.kucakta gezdir.bunlar bele hep yuk.ilerde de emekleyecek pesinde gezecez ayaga kalkacaj dusmesin diye egilip arkasinda bekliyecegiz.belinizi hic kullanmadiginiz kadar kyllanacaksiniz cunku.opuyorum sizleri

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar Allah razı olsun hepinizden.. Şu an da duygusallıktan ağlamak geliyo içinden siz olmasaydınız hamileliğim ve bebeğimin bugüne kadarki zamanları eminim daha zor geçerdi, iyi ki varsınız, yeri geliyo doktordan faydalı oluyorsunuz. Çok mızmızlanıyo, çok ağlıyo dediğimde 'Açlıktan olabilir ağlaması huysuzluğu' dedi doktor, kendimi nasıl kötü hissettiğimi anlatamam
Neyse, az önce sağdım mememi. Hastanedeyken emzirdiğim sağ memeyi 2,5 saat kadar sonra sağdım makinayla, 10 dk'da 65 ml çıktı, elimle sıktım daha hala geliyodu ama ben bıraktım yeterli görüp. Doktor emzirmeden önce 50-60 çıkarsa yeterli var demektir demişti. Normalde birini emziriyorum 2 saat sonra diğerini emziriyorum ilk emzirdiğim memeye geçene kadar 4 saat geçiyo, 2,5 saatte bu kadar geldiyse demek ki sütüm var. Çocuk emerken arada ağzından kaçırıyo da ucundan fışkırır gibi çıkıyo, sütüm var biliyorum
Gelelim asıl olaya, tahminime göre benim sütün besleyiciliği düştü, annemler yanımdaydı ilk ay, şimdi yalnızım. Kızım zaten kucaktan inmiyo malum, ne hazırlayabilirsem onu yiyorum. Ona rağmen bulduğun herşeyi yiyorum, 48'le hamile kaldım 58'le doğuma gittim şu an 49 kiloyum. Kilo problemim yok rahat rahat yiyorum herşeyi ama neden böyle oldu anlamadım. Dün markete çıkmıştım, sanki içime doğmuş gibi bitti diye incir hurma ceviz herşeyi doldurdum eve. İlk ay bunları çok yiyodum bi de hamilelikten yeni çıktığımız için depolar doluydu şimdi biraz boşaldı galiba:44: bi de ilk ay her istediğinde emziriyodum şimdi düzeni olsun diye gündüzleri sürekli 2 saate bir veriyorum (geceleri bazen 3 saat uyuyo). Her istediğinde emzirince de iyice atıştırmaya çeviriyo işi 3 dk emiyo bırakıyo yarım saat sonra yine istiyo, iyi olmuyo öyle. Ne yapacağımı şaşırdım ya
Facebook'daki grupta bi arkadaş dedi az önce bebikler bir ay boya bir ay kiloya gidermiş. Benim kız geçen ay 53,5'tu bu ay 58 olmuş, ondan mı az kilo aldı acaba diyorum
Bulduğumu yerim ben artık kızım mı kilo alır ben mi görmez
Bu arada kızlar bu bel ağrısı bende de vardı, kalsiyuma yüklenin ondan oluyomuş doktoruma sormuştum 36 günlükken gittiğimde.

Bu arada kızlar mama olayına karşı değilim sakın yanlış anlaşılmasın. Sadece sütüm varken sırf kilo alsın diye mama vermek gücüme gider, ondan üzülüyorum. Eşim bu akşam alcak mama, henüz vermicem, 15 gün sonra kilo kontrolü yapılacak o zamana kadar sık sık emzircem. Hala iyi olmazsa kilo alımı o zaman takviye yapcam.

Cnm cok sevindim sutunu saginca rahatlamisindir..yani insan bilsede oldugunu gorunce belki ici rahatliyor..bencede haklisin cnm beslenmen yetersiz olabilir,dikkat et biraz ins.kilosuda artar bu ay..offf bende cok merak ediyom,geceleri cok uzun uyuyor,dr da uyandirma dedi..baklim kilomuz ne olcak bizim..
Cnm birde bilirsin ama sunlarida ye bol bol.boza,beyaz dut kurusu incir ve hurma..dereotu ve bulgur pilavi..

gözün aydın cnm..
tabiki yetmediği yerde mama vermelisin,
bnm bebeğimin kilo alımı çok şükür iyi kayınvalide bunu görüyo sürekli emdiğini ve kilo aldığını buna rağmen demezmi ewpat acaba doyuyomu ?
gelde sinir olma sende başkalarının olumsuz laflarına kulak asma evet dediğin gibi buranın desteği sana yeter cnm ne güzel moral oluyo kızlar :)))
şu an yapman gereken senin iyi beslenmen bebeğin kucakcıysa o uyurken yapsan mesela basit yemekler yapabiirsin
yada 2 günlük yemeklerde yap bolca ne güzel annende varmış
sizlere o kadar özeniyom ki anneniz var onun desteği eminim çok sağlamdır
konu nerden nereye gitti :)sanırım çok doluyum ondan..(((

Haklısın canım sütün varken bencede mama verme.ben kilo alımının birazda yapısal olduğunu düşünüyorum.benim oğlum mamayla büyüdü ve hep kilosu üst sınırlarda gitti bende mamadan diye düşünüyordum.kızım sadece anne sütü alıyor maşallah onunda kilosu üst sınırda.bende çocukluğumda tombişmişim halada öyleyim çocuklarım bana çekmişler.sen de 49kiloyum diyorsun(çok özendim bu arada) böyle devam etsede üzülme bence.yapısal olabilir.

canım yaa insan bir ay dolsunda kilosunu boyunu öğreniyim diye umutla gidiyor, insanın nasıl canını sıkıyolar, sütün yetmiyorsa boyu nasıl bukadar uzayabilmiş, maşallah kızına, kilosuna gidecek enerjiyi boyuna harcamış demekki, üzme kendini boyu kısa kalsa şişko olsa dahamı iyi, sen emzirmeye devam et canım. sütünede sanada kızınada maşallah

Benimde dogumda annem yanimdaydi sutunmu yok doymuyormu hatta bi kere gozu capaklandi sut sik dediler sikmaya calistim gelmeyince sutun yok mama vermek icin resmen ugrasti bazen bende direnmedim mama verdim ama allahtan ona direnebildikce direndim yoksa onun fikri her gece mama vrrerek uyutmakdi gecende pisik icin kavga ettik ben dogdugundan beri sanayag ve sebamed kullaniyorum pisik olmadi cok sukur gecen gitti eczaneden pisik kremi yaptitdi bizim zamanimizda onu kullaniyorlarmis 30 yillik olay surmesiyle cocugun kat yeri pisik oldu soyleyincede aglamsya basladi sinir olfum bisey diyemedim annem degil kv olsa fena haslardim bisey diyemiyorum ama sinir ediyo beni

Kızlar Allah razı olsun, bakalım belki bu ay boya gitmiştir bidahaki ay daha iyi olur.. Yediklerime daha dikkat edicem. Bu arada kızım uyurken bişey yapma şansım yok kızımı ayağımda sallıyorum bıraktığım anda uyanıyo
Ewpat canım hayırdır neden öyle dedin içine dokundu şimdi

cnm bnm kızda çok dandini istiyo yani sallanmak ama yemek konusu olunca kucakta mucakta yapmaya çalışıyom.
öyle dolmuşum ki gebelik,lohusalık derken.
insanın böyle zamnda ne kadar çok hele anneye ne kadar çok ihtiyacı var.
benm ne bi annem daha doğrusu nede bi ailem var malasef ki yok.
kızım doğunca bunu daha iyi anladım,bundan öle bi etkilenmişim ki etkilenmemek eldemi?
kızım aynı acıları yaşamasın diye ona elimden gelerek,bilmediğim konular oldukça netten araştırarak yapmaya çalışıyom.
daha çok şeyler varda kısacası bu cnm.

Allah dermansız dert vermesın ınsallah,bazen ufak seylere uzuluyoruz ama saglıklı olsunlar yeter degıl mı?olsun kılo alımı az olsa da cok sukur sen bunu Allahın ıznıyle degıstırebılırsın.Belkı yapıyorsundur ama ben de kendı fıkrımı soyleyeyım, bulgur pılavı zaten yıyorsundur, humana stıll tea de sutu arttırıyor ve boyle daha kıvamlı beyaz gelıyor, gercı sen sutum var dıyorsun, besın degerını arttırmak ıcın besleyıcı degerı yuksek seyler yemelıyız, bır de ben saatlı emzırmeye calısayım dedım ama gene de ıstedıgınde verıyorum. gercı bılmıyoum kılo alımını persembe gunu gorecez ılk ay 1 kılo almıstı bakalım 2. ay kac olacak.

bu arada kızlarbenım de dıslerım sızlamaya basladı sanırım kalsıyum eksıklıgı bende de cıktı ama ben dogumdan berı hıc sut ıcmedım daha gaz yapar dıye ne bılım yogurt da cok az yedım. sanırım badem ve yesıllıklerde kalsıyum var badem yıyorum da yesıllık de cok yemıyorum.

bnm doğumda kayınvalidem yanımdaydı evede geldi başımda kalcakmış güya beni sinir etti kovdum artık dayanamadım burayada yazmıştım hatta.
bizim validede hiç anlamaz laftan,aramız hala limoni bana göre :)

kızlar belkı yardımcı olur bu tablo ben kactımm ama hep sızlerleyım bulunca hemen paylasayım dedım

Aşağıdaki birinci tablo 1-12 aylık erkek bebekler için boy ve kilo tablosudur.
İkinci tablo ise yine 1-12 aylık kız bebekler için boy-kilo takvimini ay ay vermektedir.

1 – 12 aylar arası Türk erkek bebekleri için boy kilo çizelgesi
En düşük En yüksek
1 aylık bebek 3000 g – 51 cm 5750 g – 59.5 cm
2 aylık bebek 3600 g – 53 cm 6600 g – 62.5 cm
3 aylık bebek 4150 g – 55 cm 7500 g – 65 cm
4 aylık bebek 4600 g – 57 cm 8250 g 67.5 cm
5 aylık bebek 5100 g – 58 cm 9000 g – 70 cm
6 aylık bebek 5500 g – 60 cm 9600 g – 72.5 cm
7 aylık bebek 6000 g – 62 cm 10250 g – 75 cm
8 aylık bebek 6300 g – 63 cm 10900 g 77 cm
9 aylık bebek 6700 g – 64.5 cm 11300 g – 78.5 cm
10 aylık bebek 6950 g – 66 cm 11900 g – 80 cm
11 aylık bebek 7200 g – 67.5 cm 12200 g – 81.5 cm
12 aylık bebek 7450 g – 68.5 cm 12500 g 82.5 cm

1 – 12 aylar arası Türk kız bebekleri için kilo boy çizelgesi
En az En fazla
1 aylık bebek 2950 g – 50 cm 5400 g – 59 cm
2 aylık bebek 3500 g – 52.5 cm 6400 g – 62 cm
3 aylık bebek 4000 g – 54 cm 7200 g – 64.5 cm
4 aylık bebek 4500 g – 56 cm 8000 g – 67.5 cm
5 aylık bebek 5000 g – 57.5 cm 8700 g – 70 cm
6 aylık bebek 5400 g – 59 cm 9250 g – 72 cm
7 aylık bebek 5800 g – 60.5 cm 9800 g – 73 cm
8 aylık bebek 6150 g – 61.5 cm 10350 g – 75 cm
9 aylık bebek 6500 g – 62.5 cm 10800 g – 77 cm
10 aylık bebek 6750 g – 63.5 cm 11200 g – 78.5 cm
11 aylık bebek 7000 g – 65 cm 11700 g – 79.5 cm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…