Bu arada groz gece kaç saatte bi emziriyorsun. Benimki 4-5saat duyurdu. Simdi kaldiriyorum 3 saatte bi. Az kilo aldi bu ay. Senin kiz kaç kilo
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ne bılım yogurt da gaz yapar dıye duydum ondan yemıyorum hıc hele soguk olursa karın agrısı yapıyor. kefır marketlerde vardır kı ordan neden almıyorsun hos ben de daha hıc ıcmedım. kahvaltıda da beyaz peynır degıl de kasar yıyorum sureklı
Bende 5 gündür annemlerde kalıyorum ve uzuuun bi sürede kalcam galiba eşim 4-5 ay yurtdışında olacak Daha ilk günden neden bu kadar çok ağlıyor,kucağa mı alıştırdın,aç mı doymuyor mu, kulağı mı ağrıyor ayyyy öff Bilmiyorum nasıl geçecek zaman kısa zamanda evime dönerim galiba
Kizlar bel agrisi , dişlerde zayiflik bende de vardi bu aralar dizlerim agrimaya basladi. Kalsiyum eksikliğinden kesin. Sut falan icmiyordum ama artik yavaş yavaş basliycam. Az önce koca bi bardak milkshake yaptim kendime. Caniniz istemesin süt neticede:)
Groz bizim de boyumuz kisa. 56 cm. Ama biz kisa dogmustuk zaten. 47 cm. Aman kisa olsun varsin. Biz çok mu uzunuz. 3ay 1haftalik olduk. Biz de su anda antibiyotik kullanıyoruz ama içim rahat benim yeterki iyi gelsin. kizim hic ememiyordu düzeldi simdi. Allah çözümsüz dert vermesin
Gaz çıkarırken bazen azıcık yine ağlıyor ama yapınca yüzünde güller açıyor çol şükür. Dönmeye henüz başlamadı yani kafasını fln istediği yere çeviriyor ama tüm vücuduyla henüz değil. Babamız öyledir biraz ama kızımızın iyiliğini düşündüğü içindir. Ben biraz fazla rahatım bazen birbirimizi dengeliyoruz.
Biz üç buçuk aylık olduk yani 3 ay iki hafta 104 günlüğüz ama kaç hafta oluyor ya matematiğim çok kötü benim hesaplayamıyorum:-D
Dr kendi gelişimine göre boyu iyi dedi sadece minyon olacak gibi demişti.
Kızlar peki adet konusuna ne diyosunuz normaldir dimi. Geçen ayki adet tarihimi iki hafta fln geçti ama korkmuyor değilim
Geceleri ilk önce 4-5 saat uyuyor tekrar emip yatınca 2 saate bir uyanıyor. Sesler çıkarıyor uyanamazsam elini copcop emiyor yine uyanamamışsam o zaman ağlamaya başlıyor kuzum. Ben kaldırmıyorum o beni uyandırıyor yanigündüzleri daha çok uyanık kalınca gece çok zor uyanıyorum gözlerim zor açılıyor. 6300 olduk çok şükür seninki ne kadarlık oldu canım
Ben hala adet olmadim. 3 bucuk ay olcak nerdeyse. Hic takmiyorum. Boyle pek rahat:)) Düzensiz olması normal sanirim. Seninki de normaldir. Endişe etme. Ama o korku hepimizde var galiba
Bir kere olunca düzene girmesi gerek diye biliyorum ama olmuyorsa da mevsim değişikliği felandır, isterrsen bir test yap yine de... Ben 15 ay olmamıştım, ama çok korkuyordum, arar ara hep test yapıyordum... Kafayı bozmuştum, adet olmak daha iyi bence...Kızlar peki adet konusuna ne diyosunuz normaldir dimi. Geçen ayki adet tarihimi iki hafta fln geçti ama korkmuyor değilim
Anneler unutuyorlar çocuk büyütmeyi, gerçekten tecrübeyle sabittir, takma fazla, benim taktiğim, evet evet deyip bildiğimi yapmak, tartışmam genelde...Bende 5 gündür annemlerde kalıyorum ve uzuuun bi sürede kalcam galiba eşim 4-5 ay yurtdışında olacak Daha ilk günden neden bu kadar çok ağlıyor,kucağa mı alıştırdın,aç mı doymuyor mu, kulağı mı ağrıyor ayyyy öff Bilmiyorum nasıl geçecek zaman kısa zamanda evime dönerim galiba
Sürekli yakınlık zor canım, allah yardımcın olsun, seni dinlemiyorlarsa eşine söylettir, ben öyle yapıyordum... Bir gün baktım çocuğu bir sallıyor, ana kucağında zehra uçacak neredyse, bir göz işareti eşime, sağolsun o da anlar.. Uyardı, bir şey olmaz diyor, anne beyni sarsılır dedi, öyle yavaşladı,,,Kizlar yine bütün moralim alt ust oldu esim dedi hadi yukari cikalim annem baksin enese bi yemek ye diye uyuyordu tamam dedim. Uyanmis cocuk tv izletmis kv ohh bulmus susturmanin yolunu ben baktirmiyorum diyorum bakacak mecbur diyo. Birlikte yarisma izlemisler. Amcasi almış sonra buda suyu hazirlamis banyo yaptiracak indim asagi yaptirdik. Gun icinde asagi inip bi tosun paşam benim diye sever kp de gelmis simdi kv dio ben bakarim sen git evinin isini yap almislar ellerine tv baktiriyolar yine trkrar soyledim bakacak diyo az kaldi kapi disari edicem yani. Offf
Benimde dogumda annem yanimdaydi sutunmu yok doymuyormu hatta bi kere gozu capaklandi sut sik dediler sikmaya calistim gelmeyince sutun yok mama vermek icin resmen ugrasti bazen bende direnmedim mama verdim ama allahtan ona direnebildikce direndim yoksa onun fikri her gece mama vrrerek uyutmakdi gecende pisik icin kavga ettik ben dogdugundan beri sanayag ve sebamed kullaniyorum pisik olmadi cok sukur gecen gitti eczaneden pisik kremi yaptitdi bizim zamanimizda onu kullaniyorlarmis 30 yillik olay surmesiyle cocugun kat yeri pisik oldu soyleyincede aglamsya basladi sinir olfum bisey diyemedim annem degil kv olsa fena haslardim bisey diyemiyorum ama sinir ediyo beni
Allahım sana evladına sağlık sıhhat versin, başından eksik etmesin canım... İç burkan bir durum...cnm bnm kızda çok dandini istiyo yani sallanmak ama yemek konusu olunca kucakta mucakta yapmaya çalışıyom.
öyle dolmuşum ki gebelik,lohusalık derken.
insanın böyle zamnda ne kadar çok hele anneye ne kadar çok ihtiyacı var.
benm ne bi annem daha doğrusu nede bi ailem var malasef ki yok.
kızım doğunca bunu daha iyi anladım,bundan öle bi etkilenmişim ki etkilenmemek eldemi?
kızım aynı acıları yaşamasın diye ona elimden gelerek,bilmediğim konular oldukça netten araştırarak yapmaya çalışıyom.
daha çok şeyler varda kısacası bu cnm.
Cok seviyorum annemi hakkini odeyemem ama bu olayina kizdim ama herkes karisiyo acemiyiz ya butun tanidiklar kolu komsu cocuk prof. Oldular bunu insallah buyutelim ikincide kismet olursa daha guvenirim kendime karistirmam gerci simdilerdede ogrendik biseyler forum olarak iyi idare ediyoruz ilk zamanlara gore dimi kizlar
Kizlar yine bütün moralim alt ust oldu esim dedi hadi yukari cikalim annem baksin enese bi yemek ye diye uyuyordu tamam dedim. Uyanmis cocuk tv izletmis kv ohh bulmus susturmanin yolunu ben baktirmiyorum diyorum bakacak mecbur diyo. Birlikte yarisma izlemisler. Amcasi almış sonra buda suyu hazirlamis banyo yaptiracak indim asagi yaptirdik. Gun icinde asagi inip bi tosun paşam benim diye sever kp de gelmis simdi kv dio ben bakarim sen git evinin isini yap almislar ellerine tv baktiriyolar yine trkrar soyledim bakacak diyo az kaldi kapi disari edicem yani. Offf
Bir kere olunca düzene girmesi gerek diye biliyorum ama olmuyorsa da mevsim değişikliği felandır, isterrsen bir test yap yine de... Ben 15 ay olmamıştım, ama çok korkuyordum, arar ara hep test yapıyordum... Kafayı bozmuştum, adet olmak daha iyi bence...
Anneler unutuyorlar çocuk büyütmeyi, gerçekten tecrübeyle sabittir, takma fazla, benim taktiğim, evet evet deyip bildiğimi yapmak, tartışmam genelde...
Sürekli yakınlık zor canım, allah yardımcın olsun, seni dinlemiyorlarsa eşine söylettir, ben öyle yapıyordum... Bir gün baktım çocuğu bir sallıyor, ana kucağında zehra uçacak neredyse, bir göz işareti eşime, sağolsun o da anlar.. Uyardı, bir şey olmaz diyor, anne beyni sarsılır dedi, öyle yavaşladı,,,
Televizyonun zararlarından bahsetsin, daha çok küçükler yazık, biz izlerken fena bakıyor zehra da hemen çeviriyorum... Bıraksam dakikalarca bakar herhalde...
Annelerin yakınlığı bir taraftan iyi bir taraftan kötü, ablamdan biliyorum, nimeti çok ama külfeti de fazla, hala da aynı sorunları yaşıyor, çok takmıyor ama, geçende babam13 yaşındaki yeğenim için bu adam olmaz demiş... Çok içerlemiş ama bir şey de dememiş.. En iyisi he he deyip bildiğini yapacaksın, yoksa bir tarafta evladın bir tarafta annen zor, vesselam...
Allahım sana evladına sağlık sıhhat versin, başından eksik etmesin canım... İç burkan bir durum...
Daha dün bir arkadaşı hastanede ziyaret ettim, 28 haftalık hamile, 2 cm açılması var, bebk kafayı rahim ağzına dayamış, sancıları var... Tek başına hastaneye gitmiş, yatış yapmışlar yalnız yalnız yatıyor, içim kıyıldı, annesi de gelemiyormuş, babannesine bakıyorlarmış... Büyük konuşmak da istemiyorum ama böyle durumlarda şartları sonuna kadar zorlamak gerek diye düşünüyorum... zor zamanında evladın yanında olmak gerk...
Bu arada eşi de yurt dışına çıkacak karısı hastanedeyken eşimi arıyormuş fikir almak için, iptal mi etsem diye... Et tabii demiş.. Böyle adamları Evire çevire bir dövmek lazım...Allah erkeklere de insaf versin...
15 ay çok değilmi,doktorum 6 ay olmazsan gel mutlaka dedi.
Bencede büyükler unutuyorlar çocuk bakmayı.bende kv ye evet deyip bildiğimi yapıyorum.ama benimki taktımı yaptırana kadar zorluyor.annem yok malesef. ablalarım var.iyiki varlar yoksa doğumda napardım bilmiyorum.
kızlar bebeğimiz az kilo alıyo tombik deiller diye hiç düşünmeyin,herkesin bebeği farklı gelişimide öyle
demet akalın bile gebeliğinde 30 küsür kilo almış ama bebeği 47 cm 3 kilo doğmuş
taksa o kafaya takar sütü bile yokmuş emzirememiş.
neyse bnm eşimin tarafında gelinleri var geçen sene doğum yaptı bebeği kaç kilo doğdu bilmiyom ama belki inanamıcaksınız
biz onu gördümüzde 1.5 aylık ve 2.5 kiloydu çok zayıf çelimsiz bi şeydi haliyle kimse sevmeye yanaşmıyodu.
annesi sürekli emziriyodu güya,yazın o sıcak günlerde bebeğini emzirme önlüğü ile emziriyodu.
meğer sütü yokmuş kimse fark etmesin diye önlük kullanıyomuş salak kadın yaaaa.
bebeğide 3 kilo doğmuş ne kilo almış vede üstüne zayıflamış.
en son dr a gitmişler bu bebek ölür demiş dr sonra özel mamaya bi dayanmışlar da bebek öyle kilo almış.
kadın zaten dengesiz çok bilmiş yani kayınvalidesi halamız olur o anlatıyodu.
duyarlı annesiniz çok takmayın bu duruma
Ah yavruuum ne ağlamıştır o bebek açlıktan.işte bu duruma düşmemek için bilinçli anne olmak lazım.maşallah burda ki annelerin hepsi bilinçli.sırada diğer anneleri bilinçlendirmek var.çevremde doğum yapmış yapacak kim varsa bu beslenme emzirme konusunda muhakkak konuşuyorum.
Kızlarınızın boyunu yazmışsınız. Miyon tipli kızlar büyüyünce de güzel olur anneleri.benim kızda şöyle tombik olsun istiyorum ama boya gidiyor herhalde şu boğum boğum bilekleri göremedik daha
Bel ağrısının kalsiyum eksikliğinden olacağını duşunmemiştim hiç . Dikkat edeyim bakalım geçmezse o zaman gideceğim doktora. Gaz olur diye bende süt içmekten geri duruyordum.e baktım ki içsem de oluyor içmesem de . İçmeyince olan bize oluyor.erken yaşta kemik erimesine kadar gider Allah muhafaza.
Kızlar annelerimizle bebek bakımı konusunda genelde anlaşamıyoruz anlaşılan. Bende dahil olmak üzere. Ama ne kadar kızsamda kendimi tutuyorum.bazen sistemli konuşunca bile annemin üzüldüğünü görüyorum .bildiğince yardım etmeye çalışıyorlar bizi onlar kadar düşünen başka kimse yok.sonra aklıma geliyor bu kadar zahmet çekerek büyüttüğüm kızım büyüyünce karşıma geçip benim bebek bakmaktan anlamadığımı söylese bana bağırsa çağırsa ne hissederim.böyle düşününce anneme karşı daha tahammülü oluyorum.kızsamda hissettirmiyorum .onun Gül yüzlüde solmuyor böylece.
Her kızdığımızda hemen aklımıza benim kızım bana böyle yapsa hoşlanır mıyım sorusu gelmeli.nacizane size ve kendime tavsiyem...
Bir kere olunca düzene girmesi gerek diye biliyorum ama olmuyorsa da mevsim değişikliği felandır, isterrsen bir test yap yine de... Ben 15 ay olmamıştım, ama çok korkuyordum, arar ara hep test yapıyordum... Kafayı bozmuştum, adet olmak daha iyi bence...
Anneler unutuyorlar çocuk büyütmeyi, gerçekten tecrübeyle sabittir, takma fazla, benim taktiğim, evet evet deyip bildiğimi yapmak, tartışmam genelde...
Sürekli yakınlık zor canım, allah yardımcın olsun, seni dinlemiyorlarsa eşine söylettir, ben öyle yapıyordum... Bir gün baktım çocuğu bir sallıyor, ana kucağında zehra uçacak neredyse, bir göz işareti eşime, sağolsun o da anlar.. Uyardı, bir şey olmaz diyor, anne beyni sarsılır dedi, öyle yavaşladı,,,
Televizyonun zararlarından bahsetsin, daha çok küçükler yazık, biz izlerken fena bakıyor zehra da hemen çeviriyorum... Bıraksam dakikalarca bakar herhalde...
Annelerin yakınlığı bir taraftan iyi bir taraftan kötü, ablamdan biliyorum, nimeti çok ama külfeti de fazla, hala da aynı sorunları yaşıyor, çok takmıyor ama, geçende babam13 yaşındaki yeğenim için bu adam olmaz demiş... Çok içerlemiş ama bir şey de dememiş.. En iyisi he he deyip bildiğini yapacaksın, yoksa bir tarafta evladın bir tarafta annen zor, vesselam...
Allahım sana evladına sağlık sıhhat versin, başından eksik etmesin canım... İç burkan bir durum...
Daha dün bir arkadaşı hastanede ziyaret ettim, 28 haftalık hamile, 2 cm açılması var, bebk kafayı rahim ağzına dayamış, sancıları var... Tek başına hastaneye gitmiş, yatış yapmışlar yalnız yalnız yatıyor, içim kıyıldı, annesi de gelemiyormuş, babannesine bakıyorlarmış... Büyük konuşmak da istemiyorum ama böyle durumlarda şartları sonuna kadar zorlamak gerek diye düşünüyorum... zor zamanında evladın yanında olmak gerk...
Bu arada eşi de yurt dışına çıkacak karısı hastanedeyken eşimi arıyormuş fikir almak için, iptal mi etsem diye... Et tabii demiş.. Böyle adamları Evire çevire bir dövmek lazım...Allah erkeklere de insaf versin...
Bilinçsiz insanlarla birarada yaşamak zor.Allah yardımcın olsun canım.
günaydın kızlar nasılsınız bebişlerinizle mutlu bir gün olsun inşallah
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar... Bugün bizim de yeniden kontrolümüz vardı çok şükür hastalığımız geçiyor. içime hiiç sinmemiş olsa da mecburen antibiyotik kullandık sırf bu yüzden doktora gitmek istememiştim ama gönlüm el vermedi. kilo alımımız normal çok şükür 50 cm doğmuştu 57 cm olmuş boyumuz az değil mi sizce diyince senin kız minyon olacak annesi dedi drmuzanasına çekmiş kuzucum ne var ah babası gibi ince uzun olaydı ya şaka bi yana sağıklı olsunlar hiiiiç önemli değil
engteacher canım hiç merak etme sütün var buna inan sadece bu aylık az olmuş olabilir. bak sen de demişsin boyuna vermiş. geçici bir süre ve sağlıklı kilo alımına devam edecek. hem ne var yani bizim kuzucuklar da tosuncuk olmayıversinler sağlıklı mutlu huzurlu hayırlı evlat olsunlar da
sorularıma gelecek olursak: bel ağrısı hep vardı. büyüdükçe kucakta da çok gezdikçe belim kopuyor. otururken de yüzüne yakın olmak için eğiliyorum yani bel ne yapsın. ama bunların yanında benim bacaklarım ve kollarım da çok ağrıyor. kalsiyum eksikliğinden biliyorum ama hamilelilkte zorla içtim sütü şimdi hiç canım istemiyor ki. ama yoğurt peynir muhallebi sütlaçla gidermeye çalışıyorum.
saçlarım acayip dökülüyor. banyoda tararken kuruturken ayrı evde iş yaparken ayrı dökülüyor. evin her tarafında saç teli var
fiziksel yorgunluğun yanında psikolojik olarak da kötüyüm aslında. dışarı buz kesiyor çıkamıyoruz kapalı alışveriş merkezi de yok burada. kızım hasta olunca balkona çıkarmaya da korkuyorum yani iyiceee bunaldım. en ufak ağlamasında bile ben de ağlamaya başlıyorum. ne biçim anneyim kızıma bakamayıp hasta ettim onu diye kendimi suçlu hissediyorum. aslında çok güzel oyunlar oynuyoruz masallar anlatıyorum ona oyuncaklarla kuklalarla oynuyoruz evde geçiyoruz eşyaları anlatıyorum. ama bazen de krize giriyorum hatırlayamadığım kötü sözler çıkıyormuş ağzımdan eşime kızıma karşı. sonra eşim söyleyince o kadar pişman oluyorum bide ona ağlamaya başlıyorum
eşim yorulmamam için kv mi çağırmak istiyor. Allah razı olsun çok yardımcı oluyor yemek bile yaptırmaz bana ama onun yanında rahat olamıyorum ki. bir şey söylediği anda sanki anneliğimi sorguluyormuş gibi hissediyorum. annemi çağırmak istemiyorum. kırkım çıkana kadar yanımızdaydı pek iyi geçmedi açıkçası bir de gelirse pek iş yapmaz aksine bana yaptırır normalde tabiki yaparım şu aralar kızıma anca yetiyorum. neyse amaaan çenem düştü
bir de geçen ay adet olmuştum ama bu ay olmadı. sanki olacakmışım gibi karnım ağrıyor amaa yok hala olmadım. hani düzensizlikler olur diyorlar ama korkmam gereken bir durum yoktur dimi. bide geçen gün yemek çok ağır koktu midem bulandı ya acayip korktum :44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?