2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

biliyordum buraya yazınca içimin rahatlayacağını :) bilsemde duymak istiyorum sanırım arkadaşlarıma diyince hemen saçmalıyosun diolar onlarada kızıyorum ne anlarsınız diye :) ama haklılar saçmalıyorum

öncelikle hayırlı olsun gebeliğin inşallah buradan sağlıklı doğum haberlerimizi de konuşuruz.....

kızlar biz geldik meleğimle..çok şükür duyduk kalp atışalrını..
bebişimm kocaman olmuşş..9.3 mm 7+1 günlükmüş.
kalp atışları gerçekten muhteşem kızlar yazıyoduda şimdi gerçekten anladım.
heeycandan masaya nasıl yattım kalbim yerinden çıkıcak gibiydi.
Rabbim sen ne büyüksün içinde bi can varr.güm güm atıyo kalbi.
3 hafta sonra kontolümüz varr..bide bazı testler istedi onları yaptırıcam..
şimdi pıt pıtları duymayı bekleyen diğer annişlerde.inşallah ssizlerde duyarsınızz..pıt pıtları.:26::26:

etrafımızdakiler bizi rahatlatmıyorlar malesef bende aynı dertten müzdaribim biz zaten endişeliyiz nolurki iki güzel bişe söyle rahatlat dimi ama yok napalım iyiki kk var valla

gözün aydın gerçekten çok heyecanlı oluyor doktor bana yavas nefes alda duyalım demişti heyecandan nasıl nefes alıypsam artık öyle deyince resmen nefesimi tutmuşum hiç farkında değildim eşim dedi

oo maşallah gözü aydın kuzunu sevsinler senin maşallah

etrafımızdakiler bizi rahatlatmıyorlar malesef bende aynı dertten müzdaribim biz zaten endişeliyiz nolurki iki güzel bişe söyle rahatlat dimi ama yok napalım iyiki kk var valla

aslında öyle diyerek rahatlattıklarını sanıyolar ama yanılıyorlar valla şimdilik içim rahatladı artık kendimi düşünmemek için başka şeylerle oyalamaya çalışıyorum ama illa bi düşünecem şimdilik geçti ama iki güzel şey söylediniz hemencecik düzeldim

işte ufacık biyerde insanın endişelerini gidermek bunuda bizden başka kimse bilemez artık körler sagırlar misali kim psikolojisi kötü olaı iyi olan burda rahatlatcak 9 ayımız böylece el ele geçircez inş. canım

evet canım ilk olsa belki bilmeden gireceğiz kapılardan ama şimdi bu hata şu olmalı bu olmalı tedirginliği ya yine aynı şey olursa korkusu......hep diken üstünde tutuyor bizi.... hareketleri hissedene kadar sanırım böyle sürecek belki ondan sonra biraz rahatlarız... Rabbim hepimize sağlıklı gebelik sağlıklı bebek versn inşallah hayırlısıyla kavuşalım......iğneler beni de rahatlatıyor ne kadar kullanacağım henüz belli değil bi doç. var birde ona gidip fikir alacağım bu konuda bakalım......

ne güzell dimi bugün hep güzel haberler günü şükürler olsun Rabbime ..seninde gözünaydın canımmmmmmmmmmmm

inşallah rahat ve sağlıklı bir hamilelik geçirir herkez ve bebeğini sağlıcakla alır kucağına benim birazda sürpriz oldu ondan sanırım bu telaşlarım hazırlıklı olsaydım okur öğrenirdim şimdi yaşayarak öğreniyom

maşallah sübhanallah
çok duygulandım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’le görüşüyor.

Sabah saatlerinde Kısıklı’daki evinden çıkıp Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne geçen Erdoğan’ın bakanlarla yaptığı görüşmenin içeriği açıklanmadı.

Hamile ve çocuk sahiplerine muayene izni verilmesine karar verildi Ayrıca hamile kadınlara evrak taşıtılmayacak, ağır işler yaptırılmayacak.Hamile kadınlara özel ihtimam gösterilmesine ayrıca çalışma ortamının gebeliği risk altına almayacak biçimde düzenlenecek.
Emziren ve hamile kadınlar için çalıştırılma şartlarına dair yeni yönetmelikler getirilyor.Gebelik sresince kadınlara muayene izinleri verilecek.Gebelik dönemince kadına hiçbir şekilde elle taşıma yaptırılmayacak.Ayrıca tasarıda doğum nedeniyle kadınların işten çıkartılmasınında engellenecek.İzin süresince doğum iznindeki kadına devlet işsizlik fonunu devreye sokacakiznin 8 haftaya kadar olan maddi kısmı devlet tarafındna karşılanacak.

Hamile işçi ve memurlara işyerinde özel ihtimam gösterilecek. Takvim Gazetesi’nin haberine göre Hazırlanan taslağa göre; iş ve çalışma ortamı, hamileliği riske atmayacak şekilde düzenlenecek. Hamile çalışanlara periyodik kontroller için izin verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde alt mevzuatta çalışmalar yürütüyor.

Hazırlanan Gebe ve Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarına Dair Yönetmelik Taslağı şu yenilikleri getiriyor: Çalışanlara hamilelikleri süresince periyodik kontrolleri için izin verilecek. Doktora muayene için gidecek işçi ve memur ücretli izinli sayılacak. Hamile veya yeni doğum yapmış çalışanların kendilerinin ve bebeklerinin sağlığını olumsuz etkileyecek şekilde elle yükleme ve araçsız taşıma işlerinde çalıştırılmaları yasak olacak. Bu işlerde risk değerlendirmesi yapılacak. Gerektiğinde iş değişikliği sağlanacak. Hamilelik süresi boyunca hiçbir surette elle taşıma işi yaptırılamayacak. Hamile kadın işçi ve memur evrak veya çay götürme işinde çalıştırılamayacak. Gebe çalışanın çalıştığı yerdeki gürültü seviyesinin 80 dB(A)’yı geçmemesi sağlanacak. Gürültü seviyesi düşürülemiyorsa, çalışanın yeri değiştirilecek. Hamileler, hamileliği etkileyecek klimalı yerlerde çalıştırılamayacak. Hamile, yeni doğum yapmış ve emziren çalışanların yaptığı işin niteliği göz önünde bulundurularak, çalıştığı yerlerin sıcaklığının ve basıncının sağlık ve güvenlik riski yaratmayacak düzeyde olması sağlanacak. Yüksek basınçlı hamileliği etkileyen yerlerde, hamile çalıştırılamayacak.

İŞTEN ATILAMAYACAK

Doğum izninden dönen kadın için kısmi süreli çalışma geçerli olabilecek. İzinden dönen kadın, isteğe bağlı olarak çocuğu 3 ya da 6 yaşına gelene kadar daha kısa süreli çalışabilecek. Çalışmada 2 formül üzerinde duruluyor. İlki kadının işyerinde kısmı süreli olarak çalışması, ikincisi ise evden (esnek) çalışma modeli. Esnek çalışma modeli daha çok doğum sonrası çocuğun anneye ihtiyacı olan ilk yılı kapsayacak. Kadınların ‘kademeli yükselme’ ve kıdem de dahil tüm özlük hakları korunacak. Şu anda SSK’lı anneler 2 çocuğu ancak borçlanabiliyorlar, bu sayı artırılacak. Doğum sonrası işe dönen kadın için işe alınma zorunluluğu getirilecek.

DOĞUM İZNİ 24 HAFTAYA ÇIKIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, doğum izninin 24 haftaya uzamasını öngören çalışma yasalaştığında, doğum yapmış ancak halen doğum izninde olan kadınların da faydalanabilmesi için düzenleme yapabileceklerini söyledi. Doğum izni süresini artırmayı da öngören ‘çocuk teşviki’ne ilişkin çalışmada son aşamaya gelindi. Konu üzerinde çalışan Çalışma, Maliye, Aile, Kalkınma ve Sağlık Bakanlıkları, önümüzdeki hafta yeni düzenleme konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunum yapacak. Şahin, geriye dönük olarak bir düzenleme yapılıp yapılamayacağına bakılabileceğini söylerken, yasa çıktığı anda doğum yapmış ancak doğum izni devam eden kadınlar için de bir düzenleme olabileceğine işaret etti.

benden önce doğum yapıcaksın belki geliriz hastanene :) lina da doğum oluyomu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…