2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
merhabalar arkadaşlar, int. Kotamız bittiği için ne zamandır giremiyorum, nasılsınız anneler ve bebişleri, üç gün meraktan çatladım, sizi de çoook özledim... Geçmişi okuyamadım... En son benim göğsüm rahatsızdı çok şükür şimdi iyiyim, ama tuhaf bir şekilde birden sütüm azaldı...

Pazartesi günü zehra hiç durmadı, ve hiç uyumadı...akşam sekiz gibi uyudu, 12 gibi emzirmek için aldım, uyanmıyor ben yorgunlıktan sanıyorken bezini bşr açtım, hiç çiş yapmamış, bir telaşlandım... Zar zor emzirdim, bacaklarıyla oynuyorum, yanaklarını, burnunu sıkıyorum, yok bayağı uğraştım, emzirdim en son uyandı, bezinin üstüne mendil koydum ki çiş yaparsa anlayayım, neyse yaptı da rahatladım....

Bu kadar korkmamın sebebi de biz sarılıktan yatarken bir bebek gelmişti kan şekeri düşmüş, emememiş, mama da vermemişler, uyanamıyordu kuzucuk, serım takmışlardı....

Sabah da sağlık ocağına götürdüm 17 günde sadece 200 gr almış, zaten sıkkın olan canımdaha da sıkıldı akşam ki durumu da aile hekimine sordum ya beslenemediği için ya da terle atmıştır dedi ki zehra terlememişti... Bütün gün kızım aç kalmış yani... Çok üzüldüm, artık günde iki kez 60cc mama veriyorum... Niye böyle oldu anlayamadım... Beslenmem aynı, herşeyaynı... Artık Sürekli bezini kontrol ediyorum, bu durum tekrarlanırsa dr götüreceğim... Daha yeni gittiğimiz içinbiraz takipedelim dedik...

Biz de durumlar böyle maalesef...

Kızlar üç gündür kakamızı yapmıyoruz ne yapmam gerek çok telaslndm
Bizim de böyleydi... Dün pamuğu iyice zeytinyağladım, poposuna sürdüm, deliğine de pamuğu sıkar gibi yaptım, içine zeytinyağı girdi... Üç dört saat sonra yaptı çok şükür....

Fenlife ilham olduğun için teşekkürler, ben yaptım desem yalan olur, eşim yaptı sağolsun bu da bizim oyun halımız, biraz büyük oldu, 4 m almış boruları,ama bir taraftan da iyioldu, ablası da girip evcilik oynuyor.... Kıskanmamış oldu... Büyüyünce üstünü örtüp çadıryaparız, diye düşündük....

Kızlar üç gündür kakamızı yapmıyoruz ne yapmam gerek çok telaslndm
Canım karnı şiş mi. ? Bebek rahatsız mı? Sadece anne sütü ise telaşlanma. kulak cubuğunu zeytinyağına batırıp hafif uyar istersen. Annem yapmıştı bi kere hemen çıkarmıştı kuzum.

Canım geçmiş olsun. Allah sağlık sıhhat versin zehracığa. Bizde seni merak etmiştik. meğer neler olmuş. Inşallah bi daha böyle şeyler yaşamazsınız. Sütün de artar inşallah.

Son düzenleme:

Çok güzel olmuş tatlım. Güle güle kullanın. Çok seviniyorum sizlerde yapınca, hem kendimi hem sizi masraftan kurtarmak mutlu ediyo beni.

Ayy canımm ya çok geçmiş olsun inşallah çabucak iyi olur Allahımm yardım etsinn küçük bebişe ve annesine

Canım yeniymişde değiştirmek de olmaz zaten yaza ne kaldı kaldırırsın sıcaklarda Bu zamanlarda da süpürdükten sonra ıslak bi bezle silsen belki gider tozu Benim aklıma bu geldi :))
kızlar bebeklerınızın odasını ne zaman ayırmayı dusunuyorsunuz? benım ev kaloroferlı degıl o yuzden ne yapsam bılemedım yaz donusu... yatak odasında ufo yakıyoruz bebısı ayrı odaya koyamam kı .

Cocuk dr televizyonda 9. Ay demisti. Bende 6. aydan sonra degistiririm diye dusunuyordum. Bu arada bakalim degistiririm beyimizin haleti ruhiyesine gore

Yaz donusu hala cok kucuk olcaklarya. Ben kiyabilirmiyim. Ilmiylrum. Dogru olNi o ama. Ben kiysam bile babasi birakmaz heralde . Ben cok kararsizim.

Benim eşim döndüğünde oğlum 8 aylık felan olacak ( iş için yurtdışında)O zaman denerim ayırmayı sincaph ın dediği gibi bakalım o ayrılacak mı ?? Şuan birlikte uyuyoruz zaten ikimiz varız oğlumla Yol arkadaşım o benim :))

Dilzarcım bizde kızlarla birbirimize seni sorup durduk nerelerde iyi mi acaba die...Sütün neden birden azaldı acaba Tatlı felan yemeyi dene bakalım artacak mı Zehraya da çok üzülme canım mama takviyesi yap Benimde süt olmadığında bende veriyorum napalım aç mı kalsın bebişler

Çok güzel olmuş cnm elinize sağlık

canımçok geçmış olsunn ...bayagı zor bır kac gun geçırmışın üzme kendını emmıyor dıye bız bılıyoruz sen elınden gelenın fazlasını yaptın bırak mama yesın oyle buyuyenlerın nesı eksık sen ıçını ferah tut canımm benım buyuk olum 40 gun emdı sonra aynı bızlerın yasadığı seylerı bende yasadım emmedı uyudu uykusunda bıle ayılmazdı zorla 30 mılımı emerdı bıde onu kusardı tum gun actı ben kendımı paraladım ama nafıle olan bana oluyodu zayıf buyudu ve çokta hasta lolduu anne sutu almaması ve de mamayı bıle yememesı benı mahvettı ac yasıyodu yanı ama simdi çok yemesın dıye önünden alıyorum yanı o zaman kendımı paraladım bu yasamıcak ölecek dıye ama ılk çocuk tecrubesızlık mı calıhlıkmı ve akıllı kımsenın cevremde olmayışlarıyla oğlumu hep keskelerle buyuttum ama bu bebegımde bılınçlıyım ve hep yapmak ısteyıpte ıçimde kalanları yapıyorum koynumda yatırıyorum varsın ışler gerı dursun yemek olmasınn doya doya yasıyorum gunlerı emmedı benımkıde 25 gun uğrastım ama sımdı zafer benımm şükür allahıma yanı dıcem okı rahat ol elax ol ole yada böyle buyuyorlar rabbım doyuruyo onları baska dert vermesın hep derımkı sakat degılız ya ya öle olsaydık ömür boyu aglardık ıçını rahat tut emınımkı hepımız yavrularımız ıçin en ıyısını yapıyoruzz
çok guzel olmuş canım nasıl sevdımı zehra sultann benım esım halllaaaaaa eksık parcayı alacalta benımkı de karsınıza cıkcakk...
canım yok karnı şiş degıl geçen gun bır arkadAS BIR SEY ÖNERMIŞTI BACAKLARINI KALDIRIP BASTIRDIM NASIL PIRTLATTI INANAMAZSIN IYI GELDI AMA KAK YOK HALA BAKALIM DENICEM TAVSIYELERINIZI

ÇOK GEÇMIŞ OLSUN CANIMM ACIL ŞİFALAR HABERDAR ET BIZIDE .... BIRDE SAAGİİ HALISI OLAN ARKADASLAR HIÇ KALDIRAMIYOSANIZ USTUNE TOZU ENGELLEYECEK BIR ÖRTU ÖRTEBILIRSINIZ ..BIRDE BEN OYLE YAPIYORUM SÜPÜRGENIN ARKASINDAKI HAVA ÜFLEYEN YERE HAVLUYU YIKAYIP İYİCE SIKIYORUM VE ONU ORYA ÖRTUYORUM TUTTURUYORUM TOZLAR HAVAYA UÇMUYOO ARKASINDAN ÇÜNKÜ ARKADAN DA ACAYIP TOZ ÇIKIYIOR BIZ SÜPÜRDÜMÜZÜ ZANNEDIYOZZ

Çokağolun canım, bengeçmişi hiç okuyamadım... Dr danışmadan başladım ama ne yapyım, 200gr çok az, e bir de çiş meselesi eklenince mecburum, dediğin gibi aç bırakamam ya... Süt olmqsı için de elimden geleni yaptım, be tatlım... Yemediğim ot kök kalmadı, ondan da canım sıkıldı, bir sınava çok çalışırsın da kötü not alırsın ya öyle hisediyorum kendimi. Tam bir hayalkırıklığı... Allah başka dert vermesin çokç şükür öyle böyle büyüyecekler...
Çok güzel olmuş tatlım. Güle güle kullanın. Çok seviniyorum sizlerde yapınca, hem kendimi hem sizi masraftan kurtarmak mutlu ediyo beni.

Amytis avent marka biberonu tavsiye ediyordu, şimdi biberon almam gerek, az akışlı olsun memeyi bırakmasın istiyorum... Kaşıkla yemiyor, idareten bir biberon ucu almıştım onunla veriyorum... Chicconun ki güzel gibi, nuby de iyi gibi tavsiyesi olan var mı?

Canım benim kızım da 15 günde 230 Gr almış, üstelik ben mama da verdiğim halde böyle. Dün de başka bir Dr.a götürdüm ve yapılan tahliller sonucunda kızımda amip çıktı, doktor hastaneye yatırdı ayına göre kilo kaybı fazla olduğu için. Benim kızım kakasin da yapamiyordu 5 gündür, dün fitille yaptırdik tahlil için. Hastaneye yattıgimizdan beri yapıyor bakalım şimdilik. Kuzumun minicik elinde serum takılı, onu öyle gördükce içim eriyor.

Dr. Un söyledigi mamayi veriyorum, aptamil Hn 25 adı. Yarın taburcu olacagiz insaallah. Kızım biberona iyice alıştı beni emmiyor bunu nasıl aşacagiz bilmiyorum :-(

Cnm hic saymadim ama degisiyr.sabah hapsirdi mesela ustuste 3-4 kere.normalde altini her actigimda hapsirir zaten ama ustuste cok hapsirmasi alerji belirtisi.benim oglum sabah uyanir 7-8 kere hapsirr.
Ben dalin sivi deterjan kullaniyom bebekler icin..

Cok gecmis olsun cnm.gece uyudugu icin cis yapmamasi nrmal bence,hem 4 saat gecmis.benim kiz gece bir uyuyor 7-8 saat emmeden sabah bezide cok az cisli oluyor.dr bana uyandirma dedi,kendi acikinca uyanir dedi.bence hic telaslanma rahat ol cnm,saglik oc.da nasil tartildi,kiyafetkiyse hic guvenme bence cikan kiloya.ben hic tarttirmiyrum orda.cocuk doktoru tartiyor sadece bezli olarak.bizimde pzt.kontrol var bakalim ne ciicak kilosu cok meark ediyom.geceleri uzun uyuyor cunku emmeden.uykusu nasil.gunduz cis doluyrsa bezi ,huysuz degilse aglamiyorsa mama verme bence..ins.sutun artar cnm,bol su ic..
Eline saglik cnm,cok begendim..
alıştım cnm 5 yıldır burdayım ben :) sınıf öğretmeniyim ve işin kötü tarafı eşim de sınıf öğretmeni tayin için zamanımız var daha :))
İns.cnm istediginiz yere gidersiniz.
Bende chicco step up var,o da guzel az akiyor..

Ayy çok geçmiş olsun yaa minicik bebeğe serumm hıı çok üzüldüm gerçekten İnşallah en kısa zamanda iyi olur da düzelir herşey Tekrar dan çok geçmiş olsun cnm

Ben de avent kullanıyorum ama kızım beni emmek istemiyor, chicco da aldım onun ucu da küçük olunca kızım ondan icemiyor. Internetten baktım medela ya da dr. Brown biberon öneriliyor ben de onların birini almayı düşünüyorum

Ayy çok geçmiş olsun yaa minicik bebeğe serumm hıı çok üzüldüm gerçekten İnşallah en kısa zamanda iyi olur da düzelir herşey Tekrar dan çok geçmiş olsun cnm

Allah razı olsun canım. Doğdugundan beri ikinci hastanede yatışımız insaallah bir daha gerek olmaz kızım iyi olur da. Rabbim hepimizin yavrusuna sağlık, sıhhat versin

çok geçmiş olsun acıl şifalar bebıse sanada ğüç kuvvet olsun cnm,kac gunluk kızın bırde kac kılo doğdu bebışınn üzme hastaneden çıkınca sen bır duzene sokarsın belkı umutsuzluğa kapılmaa hep emzır lık memenı ver hep sonra mama yıu bence cnm bırde amıp ne dır bılgılendırırsen sevınırız
aynene bızde sen gıbıyızz...... hephapşıırınca alıştık artık başkalarının yanında hapşırıncada ay hasta olacak bu herhalde dıyolar bende sesımı çıkarmıyorum ne desem kı:44::44:

Geçmiş olsun canım, minicik kolunda serum insan üzülüyor, allah çaresiz dert vermesin... İnş kısa sürede iyileşir, evinize dönersiniz...

ben de çok krkuyorum, idrara bakıldı ama kakaya bakılmadı... Kilo kaybı oldu mu ki....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…