2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
cnm sımdı senın bebısının kıyafetıne bakınca ben abarttıgımı dusunuyorum daha cocugu tam boyle kıyafetle cıkarmadım hıc dısarı. ustunde battanıyesı olur hep anakucagına yatırırım ustune kapamak ıcın ekstra bır battanıye daha abartıyormuyum acaba yanı bak senınkının corabından tenı bıle gozukuyor ben zıbın falan gıydıırıyorum hos sımdıye kadar hastane ıcın bır kez avm ıcın ve aksam oturmalarına cıktık adam akıllı dısarı gezmemız olmadı. sımdı memlekete gıdıcem ya normal gıydırmemın vaktı geldı sanırımeee 70 gunluk olduk artık yenıdogan gıbı degıl de bebek gıbı gıyınsın dımıııııı

cnm ne guzel cıkmıssıınız masallah, dur kacma nereye gel bır cay ıcelım muhabbet edelım...

canım geldim şimdi
durudan ancak fırsat oluyo
canım aslında ben de yeni yeni giydiriyorum biz bugün tam 3 aylığız.pijama giye giye bi hal oldu bebeğim
ama böle giydirince de dediğin gibi orası burası açılıyodu
sıkı giydirmeye karşıyım ben ne kadar sıcak tutarsan o sıcaklığa alışıyo ve biraz soğuğu bile üşütmeye yetiyo kardeşimden biliyorum annem sobalı evde fıtır fıtır giydirirdi şimdi yaz günü bile dondurma yiyemiyo hemen hastanelik oluyo bu yüzden ben rahat olmaya bakıyorum evin sıcaklığı sabitse uyandırınca yelek falan giydirmiyorum ama evde de böle şıkıdık giymiyoruz tabi pijama ile duruyo...ben tayt delisiyim durunun en az 10 tane vardır.jean almak istiyorum ama şimdi şimdi rahat edemez bebiş...
mesela ben bugün hava yağmurluydu hatta biraz da soğuktu battaniyesine sardım götürdüm sadece ne yelek ne bişey...aslında bi ince hırka olurdu ama havanın böle olduğunu çıkınca gördüm eşim de uyarmadı üşür diye...yani pek soğuktan koruma pişman olursun sık hastalanır Allah korusun...tabi ben böle dedim diye cıscıbıl da soyma ...terliyse bez sok 15 dk sonra çıkar sıkı sıkı yün yelek hırka giydirme

Son düzenleme:
Canim bizim ev klimali ben sicaga alistirdim derece genelde 25 ya neyse artik disarilara cikma vakti geldi ben de normal giydircem ya bu tus sesi nerden kisiliuor samsung da fazla yazamıyorum ses:44:ten

Canim bizim ev klimali ben sicaga alistirdim derece genelde 25 ya neyse artik disarilara cikma vakti geldi ben de normal giydircem ya bu tus sesi nerden kisiliuor samsung da fazla yazamıyorum ses:44:ten

canım samsung telefon mu tablet mi bilmiyorum ki.hmm klimalı evde sıcaklık nasıl oluyo bilmiyorum giydir giydir çok şeker oluyolar...kız bebek oldukları belli oluyo yoksa pijamalarla bizimkininin kız mı erkek mi olduğu belli olmuyo soruyolar hep...

Yok bunun sesi gitmiyor cnm ses oluyor sana kal dedim simdi ben cikayim iyi geceler cnm duruya da opucukler benimki uyuyorken ben de uyuyayim

Cok sık duru hnm masallah..ikinizde cok guzelsiniz cnm..sabahmeltemi bende senin gibiyim cnm,daha tayt falan giydirmedim,yaz icin bir tane pembis aldim..hala tulum giyer hep,alt iki kat.disari ciksak ana kucaginda hep battaniyeli olur..kucakta gezdirmem hic..artik degisimin vakti geldi sanirim

Süt veren annelerin aşırı kafein tüketmesinin, mucize besin olan anne sütünü zararlı bir besin haline getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, bu durumun bebeklerde reflü başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkardığını söyledi.
Anne sütünün bebekler için en kusursuz besin kaynağı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yonca Tabak, "Anne sütünün içerdiği bağışıklık sistemini güçlendirici besinler bugün, hiçbir mamada yüzde yüz oranında bulunmamaktadır. Her annenin sütü bebeğine özeldir ve onun ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderecek özellikte doğa tarafından ayarlanmıştır. Ancak mucize besin olan anne sütü, bazen yarar yerine bebeğe zarar da verebilir, özellikle de emzirme döneminde anne beslenmesine dikkat etmiyor ve bolca kafeinli gıda tüketiyorsa" diye konuştu.
Süt veren annelerin kafein yönünden zengin olan çikolata başta olmak üzere kakaolu gıdalardan ve kahveden uzak durmasının bebeklerinin sağlığı açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yonca Tabak, "Bebeklerde ilk iki yaşta mide başı normalden daha gevşektir. Kafein de genel anlamda mide başını gevşeten ve midede asit salgısını artıran bir maddedir. Süt veren anneler, kafein içeren gıdalar tüketiyorsa bu doğrudan bebeği de etkilemektedir. Bebek de bol miktarda anne sütü kanalıyla kafein almaktadır. Bu da bebeğin reflü olmasına ve ilerleyen zamanlarda reflüye bağlı diğer hastalıkların ortaya çıkmasına kaynaklık etmektedir" uyarısında bulundu.
SÜTÜ ARTIRMAK İÇİN KAKAOLU GIDALAR TÜKETMEYİN!
Annelerin sütlerini artırmak için bol çikolata tüketmeyi tercih edebildiklerini, ancak bunun bebek sağlığı açısından son derece zararlı olduğunu belirten Tabak, "Bir de çikolatanın yanında kahve de tüketiliyorsa, aşırı kafein tüketiminden dolayı bebek için durum daha da vahim bir hal al almaktadır" dedi.
REFLÜ, SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARINA DÖNÜŞÜR
Reflünün doğumdan sonraki ilk altı ay içinde yüzde altmış oranında görüldüğünü belirten Prof. Tabak; hastalığın fışkırır tarzda kusmalar ve kilo alamama şeklinde seyrettiğini söyledi. Tabak, "İki yaşına doğru bebeğin mide başı güçlendiğinde aşırı kusmalar çoğu zaman son bulsa da geriye iz olarak; sessiz reflü adı verilen ve ilerleyen yaşlarda çocukta tekrarlayan solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan bir durum ortaya çıkar. Sessiz reflü genellikle ağız kokusu, gece yastığa ağızdan salya akması, hıçkırık, ses kısıklığı, iştahsızlık gibi belli belirsiz bulgularla tanınır. Özetle; gıda alerjisi olsun ya da olmasın süt veren annelerin kafein ve çikolatadan uzak durması şarttır" diye konuştu.
BOL SU TÜKETİN, İYİ DİNLENİN
Prof. Dr. Yonca Tabak, sütünü arttırmak için tatlıya başvuran annelere, "Sütünüzü artırmak için tek ihtiyacınız bol su tüketmek, uyumak ve istirahat etmektir. Çikolata ve benzeri kakaolu gıdalar sütünüzü arttırmak yerine bebeğinizi sağlığınızdan edebilir" diye seslendi ve tavsiyelerini şöyle sıraladı:
1- Özellikle süt yapar diyerek bol çikolata ve türevlerini tüketmekten kaçınılmalı.
2- Kafein içeren kahve, kolalı içecek gibi gıdalardan uzak durulmalı.
3- Süt yapar diye şekerli gıdayı çok tüketmekten kaçınılmalı.
4- Bol su tüketilmeli.
5- Mutlaka gün içinde ve gece vakitlerinde bebeği güvenilir birine teslim ederek istirahat edilmeli. Uyku sütü artıran en değerli yöntemdir.

Gunaydinn kizlar herkese. Tinn bu guzel bilgi icin Teşekkürler ama ben gun icinde nir tane cikolata yiyorum ya iki uc gune bir nescafe içiyorum ve cay oglum kalkti deminn iki kez kaka yapti simdi ayagimda salladim yatiyor ben de hemen yatayim kimseler daha kalkmamis zatenn

günaydın kızlar bugün kendimi çok iyi hissediyorum şükürler olsun dün rota aşımızı yaptırdık ilk dozunu akşamda bebek görmeye gittik eski çalıştıgım okulumdaki arkadaşlarla bayadır görüşmüyoduk çok iyi geldi kızımda 1 saat sonra falan uyudu rahat rahat oturdum bende ohhh be

Bizler artık bebeklerimizle oturmaya falan gidebiliriz, yeni doğuranlar düşünsün :))))))

selam kızlaaarrr uzun zaman sonra gelebildim bizde dün kalça çıkıklığına gittik bugün sonucumuz 3'den sonra çıkacak dua edin inşallah birşey çıkmazz çok korkuyorum çünküüü (

Ben istanbulda yaşıyorum, her akşamüstü yürüyüşe çıkıyoruz ailece bebek arabasıyla canım, evde giydirdiğimin üzerine penye hırka giydiriyorum, üzerinede ince peluş battaniye örtüyorum, yaklaşık 1,5 saat yürüyoruz eve dönerken markete falan uğruyoruz, nasıl alıştırırsan öyle gidiyor, ilk oğlumu çok temiz yetiştirdim ve hiç üşütmedim hastalıktan kurtaramıyorum şimdi, küçüğüne olabildiğince pisliğe alıştıryorum yakasına kusunca hemen değiştirmiyorum içine peçete yada tuv.kağıdı sokuşturuyorum şimdiden alışsın diye elalemin çocukları yalınayak geziyor kış günü bişeycik olmuyor onlara öyle özeniyorum ki

ayy sakınan göze çöp batarmış ya gerçekten öyle .. Milletin çocuğu yalınayak gezer birşey olmaz seninkide aksi olur hemen hastalanır .. Ben sürekli bakarım terlemişmi kusmuş mu babası kızar terlesin boşver sırtına ince tülbent sok der bana kalsa değiştiririm hepten :)) aslında çok sakınmıycaksın ..

ah ah nerdeeee. benimde inancım uyuyunca sütün oluyo arkadaş. ama nerdeee. kimsem yok burda eşim tüm gün işte nasıl uyuyacamki ben. uyuyamıyorum. geçen hafta 5 gün annem gelmişti yanıma. günde 1 saat uyusam bile sütüm foşurfoşur oluyodu ogün. ama süreklide yanımda kalamazki. gece uyusak şükrediyorum ben.

Maşallah ana kız süper görünüyorsunuz, seneye kız mı doğursam napsam özendim :)
doğur tatlım ikisi bi arada büyür çıkar.:))teşekkür ettik bu arada
selam kızlaaarrr uzun zaman sonra gelebildim bizde dün kalça çıkıklığına gittik bugün sonucumuz 3'den sonra çıkacak dua edin inşallah birşey çıkmazz çok korkuyorum çünküüü (
canım inşallah bişey çıkmaz.Allah hayırlısını versin yavrularımız için

çooook haklısın canım benim de annem kızkardeşimi öyle iki dirrhem bi çekirdek büyüttü üşücek diye kat kat giydirdi(şu an 9 yaşında) her ay mutlaka antibiyotik içer.hatta bazen 3 e bile çıkar ayda.hiiiç gerek yok Allaha emanet dicez abartmıcaz...ben böle rahat olmayı daha çok seviyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…