Kayınvaalidm yoğun bakımdA. Allah rızadı için dua edin
Biz de hazırlanıp atta gitmek için babayı bekleyenlerdeniz... Zehra hanım, teyzesine gidiyor, ilk şehir dışı yolculuğumuz...Eki Görüntüle 1063870
Kızımda hepsini yapıyorda,uzanma ve tutma henüz yok.eline tutturuyorum çıngırağı hemen bırakıyor,bizimki pek eldivende takmadı.3. ayda bebekler neler yapabilir?
- Sesler çıkarır, mimiklerle cilve yapar, dış dünya ile ilişkisi gelişir. Daha az ağlar.
- Yalnız bırakılırsa protesto eder. Sosyal olmak ister. Yanında birinin varlığı onu mutlu eder.
- Farklı renk ve oyuncaklardan hoşlanır. Özellikle çıngıraklar ilgisini çeker.
- Uzattığınız nesnelere uzanır, onları yakalayabilir ve birkaç saniye tutabilir.
- Gözünün önünde yavaş hareket ettirdiğiniz oyuncağı bir yandan diğer yana kadar izleyebilir. Sadece gözüyle izlemek, görmek için kafasını da nesneyi götürdüğünüz yana çevirir.
- Yüzükoyun yatarken dirseklerinden destek alarak başını kaldırabilir.
- 7-8 saat beslenmeden gece uykusu uyuyabilir.
Oyunlar
- Bebeğinizle oynarken yüzünüzün tamamını görebilmesi için direkt ona bakın.
- Pek çok farklı nesne gösterin. Bunun için parlak renkli, dinlemesi, dokunması, izlemesi ilginç olan ama ağzına götürdüğünde yutma riski olmayacak kadar büyük oyuncaklar seçin. Yakalaması, ulaşması için onu cesaretlendirin.
- Yatağına kırılmayan bir ayna asın, yalnız olmadığını hisseder, kendini inceler.
- Eline küçük bir çıngırak verip, onunla nasıl ses çıkaracağını ve sallamayı öğretin.
- Onun yaptıklarından, memnun olduğunuzu gösterin, onu övün ve sık sık ismini söyleyin.
- Bebeğinize şarkı söyleyip, onunla dans edin. Ona ilgi ve sevginizi sunu
minnak ım hepsini yapabiliyor .yalnız yakalamada problem var .nesneleri tutamıyoruz daha tam.eldiveni çok mu giydirdim neçıngırağı bugün verdim eline direkt kAFAYA geçirdi
aa kimsecikler yok..ben yazayım bari
oh maaşallah çok tatlısınız. ya ben küçük tayt bulamıyorum. yaz için aldım ama şu anda hiç giydirmiyorum. sen nerden aldın canım? kıyafet konussunda ben de biraz abartıyor olabilirm. yani dışarı da o kadar rahat değilim ama artık ben de rahat olmak istiyorum ya..sadece tayt giydirsem sanki üşür gibi geliyor.
Kayınvaalidm yoğun bakımdA. Allah rızadı için dua edin
3. ayda bebekler neler yapabilir?
- Sesler çıkarır, mimiklerle cilve yapar, dış dünya ile ilişkisi gelişir. Daha az ağlar.
- Yalnız bırakılırsa protesto eder. Sosyal olmak ister. Yanında birinin varlığı onu mutlu eder.
- Farklı renk ve oyuncaklardan hoşlanır. Özellikle çıngıraklar ilgisini çeker.
- Uzattığınız nesnelere uzanır, onları yakalayabilir ve birkaç saniye tutabilir.
- Gözünün önünde yavaş hareket ettirdiğiniz oyuncağı bir yandan diğer yana kadar izleyebilir. Sadece gözüyle izlemek, görmek için kafasını da nesneyi götürdüğünüz yana çevirir.
- Yüzükoyun yatarken dirseklerinden destek alarak başını kaldırabilir.
- 7-8 saat beslenmeden gece uykusu uyuyabilir.
Oyunlar
- Bebeğinizle oynarken yüzünüzün tamamını görebilmesi için direkt ona bakın.
- Pek çok farklı nesne gösterin. Bunun için parlak renkli, dinlemesi, dokunması, izlemesi ilginç olan ama ağzına götürdüğünde yutma riski olmayacak kadar büyük oyuncaklar seçin. Yakalaması, ulaşması için onu cesaretlendirin.
- Yatağına kırılmayan bir ayna asın, yalnız olmadığını hisseder, kendini inceler.
- Eline küçük bir çıngırak verip, onunla nasıl ses çıkaracağını ve sallamayı öğretin.
- Onun yaptıklarından, memnun olduğunuzu gösterin, onu övün ve sık sık ismini söyleyin.
- Bebeğinize şarkı söyleyip, onunla dans edin. Ona ilgi ve sevginizi sunu
minnak ım hepsini yapabiliyor .yalnız yakalamada problem var .nesneleri tutamıyoruz daha tam.eldiveni çok mu giydirdim neçıngırağı bugün verdim eline direkt kAFAYA geçirdi
benimki de aynıydı cnm kendi keyfine bırakınca az kilo aldı.şimdi ayakta gezerek fln emzirmeye çalışıyorum istemediğinde. kalanı sağıp kaşıkla veriyorumbir haftada 250 g aldı böyle olnca . ona kalsaydı ohooo biraz daha düzeldi sanki emme durumu inş eskisi gbi iştahla emer bebişlerimizz
bu arada benm kızım 3 aylık oldu. ilk ay 1350 almıştı ikinci ay 1000 3.ay yani emme isteksizliği başlayınca 550 g aldı.bu hafta o şokla 250 g aldırdım işte
Ayy evt cnm ya,3.ayda cogumuzun azalmis kilo alimi.ins.4.ay artar..Benimkide ayni oldu. ilk ay 1300 ikinci ay 1100 e dun olcturduk 500 gr almis. Bu ucuncu ayda bir sey var hemen hemen herkesinki ayni. Amaaann sagliklilar yaa cok sukur
kızlar gunaydın çok moralım bozuk bırden bıre sutum azaldıyok ıkı gundur her seyı denıyorum ama eskısı gıbı yok gelırmı sızcee:44:
aa kimsecikler yok..ben yazayım bari
oh maaşallah çok tatlısınız. ya ben küçük tayt bulamıyorum. yaz için aldım ama şu anda hiç giydirmiyorum. sen nerden aldın canım? kıyafet konussunda ben de biraz abartıyor olabilirm. yani dışarı da o kadar rahat değilim ama artık ben de rahat olmak istiyorum ya..sadece tayt giydirsem sanki üşür gibi geliyor
keyıflı yolculuklar canımm kızın çok tatlı masallahBiz de hazırlanıp atta gitmek için babayı bekleyenlerdeniz... Zehra hanım, teyzesine gidiyor, ilk şehir dışı yolculuğumuz...Eki Görüntüle 1063870
çok geçmış olsun canım ederız tabıı:26:Kayınvaalidm yoğun bakımdA. Allah rızadı için dua edin
bı donem bızdede asırı reddetme vardı oluyo bebışlerde ama sen ısrarla emzır canım bende atlattım ama ılk zamankı gıbı degıl uğrastırıyo bunada bınlerce sukurkızlar benim oğluş bugün 76 günlük oldu ama son bir haftadır falan emmeyi azalttı önceden 2 saate bir emerdi ama bu aralar 4 saate falan anca emiyor emincede öle uzun uzun emmiyo ama bu aralar gaz sıkıntısıda var öle eskisi gibi çok şiddetli diğil acaba o yüzdenmi emmiyor ki 2 aylık kontrolünde kilosu falan iyiydi ama bu ay çok iyi olmıycak sanırım bana hiç almadı gibi geliyor sizin bebişlerin emme durumları nasıl
canım memeler boş boş duruyo bıde sagıyorum hıç yok gelmıyooAyy evt cnm ya,3.ayda cogumuzun azalmis kilo alimi.ins.4.ay artar..
pazartesı doktora gıdıyoruz aynı gun de s ocagına kontrole gıtcez bakalım ıkı ayrı tartıda ne kadaralmış gozukecek kılomuz bıoylece tartı farklılıklarını da gorurum kac gram aldık tam 90 gunluk olcaz:44::44:
Gunaydin cnm..nasil anladin cnm azaldigini,bebisindenmi..
Moralini bozma hemen,bol su ic,bide sık emzir..eczaneden vitamalt al,iyi gelir malt icecegi..bulgur pilavi,hurma,incir ye
Bol bol.ins.artar..
kızlar gunaydın çok moralım bozuk bırden bıre sutum azaldıyok ıkı gundur her seyı denıyorum ama eskısı gıbı yok gelırmı sızcee:44:
:))) el sallasan görürüm bile yaa
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ayrıca kızlar selma bnk ve trappereagle komşu çıktık dermişsınız çok gusel yaaa dunya kuçuk drerler ya doğru valla
meserma çok şıksın kızına gelınce duru hanım da pek bır tatlı oldukçada şık maşallah ıknızecanım ana kız yakıyonuz
polvit canım paylasımını okudum çok tesekkurler bızlerıde aydınlattıgın ıçin benımkıde çoğunu yapıyo ...vede öyle guzel kahkaha atıyokı bayılıyoz abısını tanıyo ve bır konuşşun abısı hemen guluyo abısı susuyo beklıyo konusunca tekrar guluyo bızde bayılıyoz bıtıyoruz allah bozmasın mutlulugumuzu cümlemızınkınıde rabbım onların saglığını sıhhatını eksık etmesınn..
Günaydın kızlar. Nasılsıniz. ? Hava kapali burda. Bende de hep uyku hali. Akşama misafir var. Temizlik yapılacak, ikram hazırlanacak... hiiiç iş yapasım yok, napcaz? :)
canım benim durumumu anlatmışsın. Hiç bişi yapasım yok akşama misafir var kızım ayaklarımda uyuyor sağ olsun eşim mutfağı toparlıyor ben de kalkcam da ikramlık bişiler yapcam da yani inşallah yapcam hadi Allah yardımcımız olsunBi yerden başlamak lazım ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?