2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

HbA1c 3 aylık kan şekerini gösterir canım. onda sorun yok. Anti TG önemli ama. tiroid bezine karşı gelişşmiş bir otoantikor ve tekrarlayan düşüklere yol açılıyor. belki de bu yüzden düşük yapıyorsun. çoğu zaman dr ların aklına gelmiyor yaptırmak ama çok basit kısa sürede sonucu çıkan bir test. açıkçası sorun bu ise çözümü basit. hadi inşallah başka sorun çıkmaz canım

HbA1c değerinin normal olduğunu düşünüyorum.tabi doktor değilim de az çok etrafımdaki vakalara göre genelliyorum sadece.diğeri de çok yüksek değil ama bazen hamilelikte tiroit konusunda doktorların mükemmel değerler beklediğini söylüyordu arkadaşım.yani diyelim değeri normal aralıkta çıkıyordu ama doktoru daha iyisi olsun diyordu.değişik bir durum bu ben de anlamamıştım.ama o kadar basit ki tedavisi sadece hamilelik öncesi ve hamilelikte bir ilaç kullandı o kadar.herşey yolunda bence canım..

günaydın kızlar

dün ikili test sonuçlarını aldık. allaha şükür herşey çok iyi temiz çıktı.
darısı tüm topikteki arkadaşalra inşlh.
bugün dr randevum var.
maşallah gözünüz aydın kızlar. darısı biz bekleyenlerin başına
günaydın arkadslar...dün neden midem bulanmıyor die üzülüodum..bugün de bulantıdan duramıorumsevineyimmi üzüleyimmi bilemedim
e iyi madem kız sevin o zaman :)))

canım korkuyorum 3 bebegimi kaybettim hep 20 haftalarda işşallah riskli haftaların geçsin koyarım hoş nasıl koyucaksam beceriksiizmde bu konuda ay utandım bak

canım yaaa artık böyle bişey yaşamıycaz insallah aklına kötü bişey getirmee hoşş sürekli bende düşünüyorum ama düşünmeyelim tamam mııı ben yapmak istediginde sana yardımcı olcammm [/QUOTE]

tamam canım borcum olsun

günaydın canlarım 2 gündür müsayit degilidim 8 misafirleirm gitti 11 gibi ilaçlarımı ignemi oldum oldugum yerede uyuya kalmışım okadar yorulmuşumki sabahın köründede kalktım bu gebelik hiç yaramadı bana erkenden kalkıyor işe başlasaydım gam yemicektim

daha kahvaltı yapmadım çay suyunu yeni koydum kahvaltımı yapıyım eşim evde evi dip köşe temizlicem 2makina nevresimler var onları yıkıcam ütülücem kaldırıcam dolaba çok işim var çok yemekte yok ne yapsam d
ye düşünüyorum bu akşam

aaaay cidden kolay mı kızlar tedavisi?ve kesin sonuç veriyo mu?yani bitek ilaç yetecek mi?bunu duyduğuma sevindim açıkçası :44:

günaydın kızlar

dün ikili test sonuçlarını aldık. allaha şükür herşey çok iyi temiz çıktı.
darısı tüm topikteki arkadaşalra inşlh.
bugün dr randevum var.

gzünaydın öğretmenim :) darısı başımıza..sınava da az kaldı dimi heyecan var mı?şimdi bebeğinin bu moraliyle tam gaz sıkı bir tekrar yapabilirsin hızlıca.kolay gelsin arkadaşım...

canım tiroid degerleri bizim gelinin de yüksek cıkmıstı biraz hamilelikte...korkmustuk biz de ama ilaç kullandı gecti...

tamam canım borcum olsun

günaydın canlarım 2 gündür müsayit degilidim 8 misafirleirm gitti 11 gibi ilaçlarımı ignemi oldum oldugum yerede uyuya kalmışım okadar yorulmuşumki sabahın köründede kalktım bu gebelik hiç yaramadı bana erkenden kalkıyor işe başlasaydım gam yemicektim

daha kahvaltı yapmadım çay suyunu yeni koydum kahvaltımı yapıyım eşim evde evi dip köşe temizlicem 2makina nevresimler var onları yıkıcam ütülücem kaldırıcam dolaba çok işim var çok yemekte yok ne yapsam d
ye düşünüyorum bu akşam [/QUOTE]
hoş geldin canıım. kız sen gene çamaşır yıkayıp ütü mü yapcan
aaaay cidden kolay mı kızlar tedavisi?ve kesin sonuç veriyo mu?yani bitek ilaç yetecek mi?bunu duyduğuma sevindim açıkçası :44:

evet canım. ilaç yetiyor ve çözüm oluyor. dr arkadaşım 3 düşük yaptı. en son kendi hocasının aklına geldi Anti TG baktılar ve maşallah tedavinin üzerine çok geçmeden hemen çocuğunu kucağına aldı. inşallah sen de tez zamanda kucağına alırsın inşallah

tahlil sonuçlarıma baktım şimdi.
benim anti tiroglobulin antikorları 101. ben zaten tiroid ilacı kullanıyorum.
bir de anti tpo değerleri var.bunların yüksekliği haşimato tiroidini gösteriyor.
vücudun tiroidlerini düşman gibi algılayıp antikor üretiyor yani.
bende referans aralığı 40 mesela.ama senin fazla yüksek değil.
sonra tekrar bakılabilir değerlere.

ben öyle olacağını düşünüyorum canım.tabi kesin kararı doktorun bilir.ama arkadaşımda düşük yapmıştı ve doktoru bu testi yaptırmamıştı.kız denedi ama çocuk olmadı.farkında değil tabi durumun.tüp bebek yaptı bir kez ama ordada durumu çok önemsememişler,negatif sonuç aldı.sonra gittiği başka bir doktor bu testi yaptı ve endokrin uzmanıyla birlikte durumu farkettiler ve bu durumdan kaynaklı olduğunu söyledi.ve dediğim gibi ilacı kullanınca hemen hamile kaldı.yani bazen gerçekten doktoruna denk gelmek gerekiyor.

ne kadar bi süre gerekli ilaç tedavisi için? ve bu sürede korunmak şart mı? bilgin var mı canım?

süresi ile ilgili kesin bir fikrim yok. sürekli kan ölçümlerine göre uzun süreler hatta gebelikte bile ilaç kullanman gerekebilir. bu sürede korunmana gerek yok
ne kadar bi süre gerekli ilaç tedavisi için? ve bu sürede korunmak şart mı? bilgin var mı canım?

gözün aydın caım darısı diger tüm arkadaşların başına

Günaydın kızlaaarrrrr...

Bugün kendimi iyi hissediyorum şükür, sizlerden de iyi haberler aldıkça daha mutlu oluyorum.. Ama bazen öyle paranoyalar yapıyorsunuz ki beni de telaşlandırıyorsunuz o kadar geniş bir insan olmama rağmen :44: Mesela dün ve bugün sol boşluğum ve kasığım ağrıyor hafiften.. Bebek sol tarafta hissediyorum çok net onu, normalde o ağrıya takılmam ben rahatsız edecek kadar bir ağrı bile değil ama vallahi sizden mi etkileniyorum nedir acabalarla geziyorum ortalıkta Bir de önümüzdeki hafta tatile gideceğim iyice korku sardı..

Aman diyim panik yapmayalım ya.. Herşey Allahın izni ile çok güzel gelişiyor zaten...

Tekrar günaydınlaarr ve sevgileerrr..

Benim ANTİ TPO normal çıktı canım,onada bakıldı.. normal aralığı (0 - 60) yazıyo,benimki 34,2

kızlar internetten çatlak önleyici krem alayım diyorum artık. aranızda alan var mı? aldıysanız ne aldınız? ben lierac almayı düşünüyorum

gzünaydın öğretmenim :) darısı başımıza..sınava da az kaldı dimi heyecan var mı?şimdi bebeğinin bu moraliyle tam gaz sıkı bir tekrar yapabilirsin hızlıca.kolay gelsin arkadaşım...

çok sağol canım darısı başına::)
sabah 7den 10 kadar tarih tekrarı yaptım özet kitaptan.
kahvaltıdn sonra deneme şurda 9gün kaldı ilk sınava. sıkı tutuyorum herşeyin hayırlısı.hemde nasıl heyacan:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…