internetten neye karşılık geliyor diye baktım canım... biri Glikozile Hb (HbA1c) internetten baktım diyabet falan yazıyor / normal değerleri (4,8 - 6) benimki 4,6 çıkmış ... diğeride Anti TG + bunada internette tiroit yazıyor / normal değerler (0 - 60) benimki 69,3 çıkmış ...
internetten neye karşılık geliyor diye baktım canım... biri Glikozile Hb (HbA1c) internetten baktım diyabet falan yazıyor / normal değerleri (4,8 - 6) benimki 4,6 çıkmış ... diğeride Anti TG + bunada internette tiroit yazıyor / normal değerler (0 - 60) benimki 69,3 çıkmış ...
Kızlar günaydın..
Şimdi doktordan geldim. Allahıma çok şükürler olsunki ikili test sonucum iyi çıktı. NT:0.90 mm, CRL: 52,5 mm.. 11+5 haftalıkken gitmiştim doktora. Bugün de tahlil sonuçlarımı aldım. O da iyi çıktı. İnşallah sizlerinde sonuçları iyi çıkar. İnsanın üstünden büyük bir yük kalkıyor :)
maşallah gözünüz aydın kızlar. darısı biz bekleyenlerin başınagünaydın kızlar
dün ikili test sonuçlarını aldık. allaha şükür herşey çok iyi temiz çıktı.
darısı tüm topikteki arkadaşalra inşlh.
bugün dr randevum var.
e iyi madem kız sevin o zaman :)))günaydın arkadslar...dün neden midem bulanmıyor die üzülüodum..bugün de bulantıdan duramıorumsevineyimmi üzüleyimmi bilemedim
canım korkuyorum 3 bebegimi kaybettim hep 20 haftalarda işşallah riskli haftaların geçsin koyarım hoş nasıl koyucaksam beceriksiizmde bu konuda ay utandım bak
HbA1c 3 aylık kan şekerini gösterir canım. onda sorun yok. Anti TG önemli ama. tiroid bezine karşı gelişşmiş bir otoantikor ve tekrarlayan düşüklere yol açılıyor. belki de bu yüzden düşük yapıyorsun. çoğu zaman dr ların aklına gelmiyor yaptırmak ama çok basit kısa sürede sonucu çıkan bir test. açıkçası sorun bu ise çözümü basit. hadi inşallah başka sorun çıkmaz canım
aaaay cidden kolay mı kızlar tedavisi?ve kesin sonuç veriyo mu?yani bitek ilaç yetecek mi?bunu duyduğuma sevindim açıkçası :44:HbA1c değerinin normal olduğunu düşünüyorum.tabi doktor değilim de az çok etrafımdaki vakalara göre genelliyorum sadece.diğeri de çok yüksek değil ama bazen hamilelikte tiroit konusunda doktorların mükemmel değerler beklediğini söylüyordu arkadaşım.yani diyelim değeri normal aralıkta çıkıyordu ama doktoru daha iyisi olsun diyordu.değişik bir durum bu ben de anlamamıştım.ama o kadar basit ki tedavisi sadece hamilelik öncesi ve hamilelikte bir ilaç kullandı o kadar.herşey yolunda bence canım..
günaydın kızlar
dün ikili test sonuçlarını aldık. allaha şükür herşey çok iyi temiz çıktı.
darısı tüm topikteki arkadaşalra inşlh.
bugün dr randevum var.
canım yaaa artık böyle bişey yaşamıycaz insallah aklına kötü bişey getirmee hoşş sürekli bende düşünüyorum ama düşünmeyelim tamam mıııben yapmak istediginde sana yardımcı olcammm
aaaay cidden kolay mı kızlar tedavisi?ve kesin sonuç veriyo mu?yani bitek ilaç yetecek mi?bunu duyduğuma sevindim açıkçası :44:
canım tiroid degerleri bizim gelinin de yüksek cıkmıstı biraz hamilelikte...korkmustuk biz de ama ilaç kullandı gecti...
aaaay cidden kolay mı kızlar tedavisi?ve kesin sonuç veriyo mu?yani bitek ilaç yetecek mi?bunu duyduğuma sevindim açıkçası :44:
evet canım. ilaç yetiyor ve çözüm oluyor. dr arkadaşım 3 düşük yaptı. en son kendi hocasının aklına geldi Anti TG baktılar ve maşallah tedavinin üzerine çok geçmeden hemen çocuğunu kucağına aldı. inşallah sen de tez zamanda kucağına alırsın inşallah
arkadslar bebeklerimizin hareketlerini hissetmeden bize huzur yok galibaaa:44:herkste bir korku...
ne kadar bi süre gerekli ilaç tedavisi için? ve bu sürede korunmak şart mı? bilgin var mı canım?
Kızlar günaydın..
Şimdi doktordan geldim. Allahıma çok şükürler olsunki ikili test sonucum iyi çıktı. NT:0.90 mm, CRL: 52,5 mm.. 11+5 haftalıkken gitmiştim doktora. Bugün de tahlil sonuçlarımı aldım. O da iyi çıktı. İnşallah sizlerinde sonuçları iyi çıkar. İnsanın üstünden büyük bir yük kalkıyor :)
tahlil sonuçlarıma baktım şimdi.
benim anti tiroglobulin antikorları 101. ben zaten tiroid ilacı kullanıyorum.
bir de anti tpo değerleri var.bunların yüksekliği haşimato tiroidini gösteriyor.
vücudun tiroidlerini düşman gibi algılayıp antikor üretiyor yani.
bende referans aralığı 40 mesela.ama senin fazla yüksek değil.
sonra tekrar bakılabilir değerlere.
gzünaydın öğretmenim :) darısı başımıza..sınava da az kaldı dimi heyecan var mı?şimdi bebeğinin bu moraliyle tam gaz sıkı bir tekrar yapabilirsin hızlıca.kolay gelsin arkadaşım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?