2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Canım cevabını şimdi görebildim öncelikle teşekkür ederim. Benim değerlerim en yüksek 4.8 olması gerekirken 38 çıktı yani inanılmaz derecede yüksek. Tabii ben hamile kalmadan önce böyle bir hastalığım olduğunu bilmiyordum, yaklaşık 2 yıldır kilo artışım vardı ve kilo veremiyordum doktora gitmiştim ama böyle bir teşhis konmamıştı.
Şimdi ne olacak bende bilmiyorum doktorum yıllık izine çıkmış P.tesi gidicem bakalım değerlerimde düşme olmuştur inşallah.
Rabbim yavrularımızı korusun

ben yaptırmadım zaten yaptırmayı düşünmüyordum doktorumda benimle aynı fikirde oda yapmayacakmış zaten ama 4lü yapacağız biz bence tedbir alınacak bir durum yok ama 4lüyü yaptıracam galiba oda doktor istediği için

her doktor farklı görüşte olabiliyor..ve onlar ne derse biz de onları yaptırıyoruz..4lü test hangi haftalarda yapılıyormuş?

vallahi derlerki sol olunca erkek sag olunca kız şimdi seninki solda benimki sagda sen erkek ben kız bekliyorum haberin olsun bakalım dogru çıkıcekmi hoş benim erkekelrim solda kızım sagdaydı bakalım

benim bebeğü bir kontrolde solda oluyor bir kontrolde sağda..geziyo maşallahhhh..
eeee benimki noluyor bu durumda :) ???

evet canım malesef tadevisi olmayan birsey benim kuzenimde 2 testi kaçırmıştı doktoruda ona 4 lü test yapmıştı

benim doktorum da ikili testi gereksiz gördü ve yaptırmamı istemedi. ultrason ölçümlerine normal dedi. ikili teste hiç güvenmiyorum ve çok gereksiz olduğunu düşünüyorum, zaten yurtdışında devlet karşılamıyormuş bu testleri, çünkü güvenilirliği çok düşük, hata oranı yüksek... ben doktoruma güveniyorum ve yaptırmadım. ama bir test varmış devlet zorunlu tutuyormuş galiba onu yaptıracağız... herşeyden önce Allah'a emanet

ben de şuan yurtdışındayım..1,5 ay sonra kesin dönüş yapacağız.evet devlet burda karşılamıyor..bize fiyat olarak 1500 Euro çıkarmışlardı!!!

bende öyle düşünüyorum kesin sonuç vermeyen ve herangi bir tedavi süreci olmayan bir sonuç için kendimi hiç üzemem zaten büssürü evham var üstümde zorunlu olan test ne acaba bilmiyorum ben onu 3 boyutlu ultrason mu acaba onunda yapılması gerekiyormuş yaa yine aynı sebepten dolayı

Ocak anneleri merhaba,bende 11 haftalık hamileyim ama karnım hiç çıkmadı,içimizden karnı belirginleşmeye başlayan var mı?Birde benim karnımda hiç hareket yok korkmaya başladım kontrolüm 10 Temmuz'da ama o tarihten öne gidicem herhalde bu gidişle( birde ben 10 haftalıkta idrarla yapılan cinsiyet belirleyici test aldım,bugün yarın gelir o testi yapıp size cinsiyeti yazarım bakalım doktorun dediği ile aynı çıkıcakmı:)) sevgiler hepinize.

aynı şeyi bende düşünüyorum benim saatim o kadar esnek değil ama yani doğum izni bittiğinde bebek daha 2 aylık olacak benim öyle 6 ay ücretsiz izin almak gibi şansımda yok ki normal iznimde bile haftada bir gelecem öyle anlaştık izin bitince çıkışımı verin diyecem işsizlik maaşı alırım en azından bir 6 ay daha evde kalırım sonra iş bakarım iş bulmakta şuanda bir problemim yok ama çocuk var diye olurmu bilmiyorum

Canım CRL ( Crown rump length) yani bas popo arası mesafeyi gosteriyor ense kalınlığıni değil. NT (nuchal translucency) ense kalınlığıni gosteriyor.

Canım endokrinci başka yoksa dahiliyeye gidebilirsin ihmal etme sakın.Benim bulunduğum yerde de bir endokrinci var ama çok ukala
ısınamadım dahiliyeye gidiyorum bende.

En önemli belirtisi kilo verememek sanırım.Ben de ilk öğrendiğimde diyet ve spor yapmama rağmen hiç verememiştim.Öğrendim ki tiroid çıkmış.Hamile kaldığım ay diyetle 4 kilo vermiştim 1 ay olmadan ama o zaman değerlerim iyiydi.

Şu an ilaç kullanıyor musun?

Sonuna kadar katılıyorum sana melek bu konuda elimden geldiğince yardımcı olurum.. Evham negatiflik olmasın artık lütfen

benim bebeğü bir kontrolde solda oluyor bir kontrolde sağda..geziyo maşallahhhh..
eeee benimki noluyor bu durumda :) ???

Benim kontrolda bebeğin nerde olduğu değil de, ben onu hep solumda hissediyorum.. Hamile kaldığımdan beridir sol yumurtalığımda bir farklılık vardı solda diyordum kendi kendime, sonra soldaki şişkinlik daha farklı mesela.. Sol tarafıma yatarsam rahatsız oluyorum gibi.. Ama kontrollerde kesenin içinde ortada kendisi o yüzden bir şey diyemiyorum :44:

Hayırlısı olsun öncelikle İç karnın geniştir, milletin 4. aya kadar belli olmuyor.. Belirtin olmaması da güzel birşey.. Karnında hareket olmaması da normal, düşünsene şuan senin bebeğin 3 çorba kaşığı su içerisinde ya minnacık daha nasıl hissedelim değil mi boşuna stres yapma ..

Sen ne iş yapıyordun canım ?

Kullanıyorum canım günlük 100 mg alıyorum ama o ilaç beni mahvediyor içtikten sonra kalp çarpıntısı yapıyor halsizlik uyku fena vuruyor.
Ama doktorum bunların olacağını söyledi. Ben zaten kadın doğum doktorum tahlil sonuçlarımı ilk gördüğünde beni aynı hastahanedeki iç hastalıkları doktoruna yönlendirdi. Onun bilgisi dahilinde kullanıyorum ilacımı falan, ama insanı en korkutan şey bu troid eksikliğinin bebekte zeka gelişimini olumsuz etkileyeceğini söyleiş olması. İnan kendimi düşündüğüm yok sadece yavrumu düşünüyorum. Doktorum korkulacak birşey yok diyor, gebeliğin ilk zamanlaraında bunu görmüş olmamız iyi tedavi ediyoruz diyor ama biz bunu 8 haftalıkken öğrendik ya o 8 haftada olan olduysa :

çocuktan sonra daha zor olur bu çalışma saatleri
umarım gönlüne göre bir iş bulabilirsin

bizim de 9 ile 5,5 arası mesai :))) çok da yoğun değiliz...
maddi olarak zorunluluğun yoksa bence de çalışmamak en iyisi... aslında benim de zorunluluğum yok ama ben işimi ve işyerimi çok seviyorum, o yüzden kaybetmek istemiyorum... çocuk büyüyünce böyle bir yer bir daha bulamam...

benim belirginleşmeye başladı, özellikle de yemeklerden sonra kocaman oluyor :))) eşim de dalga geçiyor, yarısı bebek, yarısı göbek diye :)))))
o testleri ben de duydum, nasıl, pahalı birşey mi ? ben çin takvimine güveniyorum nedense, o da kız diyor :))))
hakkımızda hayırlsıını versin allah

benim çıktı armut gibi ama 2 kilo aldım hamile kaldığımdan beri sanırım kilodan çıkan bir göbek
ama hafif sertleşmede var yağ gibi de değil pantolonlarım olmuyordu haftasonu bir kaç tane aldım
en azından işe gidip gelirken rahat rahat giyerim diye
o cinsiyet testlerini bende okudum ama güvenli değil diyenler sayısı fazlaydı ben de almadım ama sen yap söyle bakalım
gerçekten çıkacak mı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…