Erkek olarak öğrensem cinsiyeti ben de öyle olurum. Kız olunca en azından çirkinleşmemiz normal karşılanıyor, erkek olunca "aa erkek anası güzelleşir ama bu kız niye çirkinleşti" derler gibi geliyor :)
Ama bir arkadaşım var erkek anası, hiç hamileliğimde olduğum kadar güzel olmamıştım diye anlatıyor. Geçen sene de bir arkadaşım kız doğurdu, kızın tipi acayip kaymıştı.
saçlarımı toplayınca o sağdan soldan çıkan tiftikler bende de çok fazla olmaya başladı, kırık mıdır, yeni çıkanlar mıdır anlamadım ama çok kötü duruyor.
benim hamilelik planlı olduğu için, saçlarımı en son kendi rengine boyatıp üzerine balyajla gölgeler attırmıştım. şimdi kendi saçlarım çıktı ama alttakiyle aynı ton olduğu için hiç dipler çıkmış gibi durmuyor. çok şükür ki beyazlarımda olmadığı için güzel duruyor.. hergün işe geldiğim için hafifte olsa makyaj yapıyorum, ama yüzüm eskisi gibi canlı ve parlak durmuyor nedense
boşweeeer çıksın beyazların onlarda nazar boncuğun olsun :) zaten organik boya diye bişey yokmuş bir sürü kuaför arkadaşlarım war onlara sormustm bnde.makyaj 4 aydr hiç yapmıyorum.sadece güneş kremi bi de kayısı yağını yüzüme sürüyorumm ohhh misss gibi oluyo.
Bir şey soracağım sana. Senin ikinci çocuğun yanılmıyorsam. Ben de senin gibi uzun boyluyum. Uzun boyun doğum yapabilmek için daha avantajlı olduğunu duymuştum. Pelvis kemikleri uzun olunca doğum kolay oluyormuş. Var mı öyle bir şey, uzun boylu olmak işine yaradı mı?
Ya da ilk çocuğun kaç kilo doğdu, kaç cm oldu. Ben de eşim de baya uzunuz da, çocuk karnımda çok büyür mü diye endişeleniyorum bazen:44:
ilk gebelikte normal doğuma uygundum ama plesenta kireçlenmesi yani bebeğin eşinin erkenden yaşlanmasından dolayı 5 gün kalana kadar idare edip sezeryan oldum.
oğlum 3500 gr 50 cm doğdu.Anne babanın boy uzunluğu doğumda çok etkili olmayabiliyor 1-2 cm etkiler belki ama sonrasında fark ediyor oğlum 4 yaşında çoğu arkadaşından uzun.
selam kızlar... ben 2013 ocak annesiyim, yani olacaktım ama oğluşum erken davrandı biraz aralık annesi oldum. size bir tavsiyem olacak. biz oğlumun cinsiyetini 6. ayda öğrendik. bir de ben 3-4 doktor değiştirdim. bu arada hemen hemen iki haftada bir ultrasona girdim. hem cinsiyeti öğrenmek için hem her gittiğim doktor ultrason istediği için. bir zararı yok diye biliyordum, çünkü sadece ses dalgaları ile çalışıyor. ama oğlum yaklaşık 1,5-2 aylık olduktan sonra ani seslerden (yüksek olmasa bile) ve kalabalıktan korkar oldu. ismini söylesek çığlık atarak korkuyor, ağlıyordu. 3 aylıkken kalabalıktaki seslerden etkilenip yaklaşık bir saat ağlamıştı, susturamamıştık. şu an 6,5 aylık daha yeni geçti. bu durumu internette araştırdığımda sık ultrasona girmenin bebeği bu şekilde etkileyebileceğini öğrendim. size önerim doktorunuz istediği sürece ultrasona girin. bir aydan kısa olmasın bence bu süre, tabi bir aksilik yoksa. insan çok merak ediyor. her gün görmek istiyor ama biraz sabredin. sonra inşallah bebeklerinize kavuşacaksınız.
hepiniz bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah... sevgiler...
yaparlar tabiki,orası hastane değil mi neden yapmasınlar.. özele gidemeyen herkes devlete gidiyo sonuçta.. Zeynep kamil'e git direk doğum hastanesi zaten..
istanbulda nerdesiniz
hangi semt canım..?
Çok teşekkür ederim.
Nedense bana uzun boylu olmak doğum için hiç avantajmış gibi gelmiyor. Sanki bizim yollar daha uzun, bebek zor gelecek gibiNeyse yaşayıp göreceğiz.
Sürekli seninki dokuz ayı dolduramaz, erken doğar, çok büyük olur gibi yorumlar geliyor da sağdan soldan, endişeleniyorum zaman zaman.
dostun elinde düşmanın karnında büyüsün diye söz bile var, doğduktan sonra büyüsünler tabii ne güzel
Allah bağışlasın oğlunu da, ne güzel boylu poslu delikanlı olacak annesi.
kendini olumsuz koşullama bence o kadar manken normal doğuruyor demekki oluyor sen bakma o yorumlara bana o karnından 2 kilo bile olmaz bebek diyorlardı 3500 gr doğunca inanamadılar Allah öyle yaratmışki doğal süreci bebek gerektiği gibi tamamlıyor zaten
merhaba arkadaşlar
bende mide ağrısı çok oluyor
mide ilaçlarıda alıyorum doktor verdi ama bir türlü düzelmedi üstelik sütte içemiyorum.
sizin beslenmeniz nasıl
ilk çocukta hergün 200 ml süt içebiliyordum
Zaten şu an olması gerektiği büyüklükte, bir ara önden gidiyordu, şimdi sata yaklaştı bebeğim :)
Büyük de olsa küçük de olsa doğacak sonuçta, nedense o kadar korkmuyorum doğumdan ama insan düşünüyor yine de.
Kayınvalidem de "ilk doğum tabii başına gelecekleri bilmiyorsun, ondan korkmuyorsun" diyor, söylediğine bak :)
Benim ikini doğumum yine de korkmuyorum.. Allahım sağlıklı sıhhatli versin de... Ağrı olacak sancı olacak sonra da doğum.... Rabbim inşallah kolay bir doğum nasip eder hepimize... Bir avazda...
Ben de iki üç çocuğu olup da doğumdan korkutanları anlamıyorum... Madem çokkorktunuz niye doğurdunuz ikincileri üçüncüleri....
ahahahah çok doğru.
Bizim bir akraba var, yedi çocuktan sonra "kocamla anlaşamıyorum, boşanacağım" demişti anneme. Annem de yedi çocuktan sonra mı anladın anlaşamadığını dediydi :) O geldi aklıma.
Valla annem bana hamileyken doğumdan korkuyormuş. Sonra şöyle bir etrafıma baktım, bir sürü insan var. Hepsi de bir delikten çıkmış dedim, sonra da korkmadım diye anlatıyor
aa e organik boyayla boyuyoruz biz diyorlar, yalan mıymış,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?