- 6 Ağustos 2011
- 1.723
- 112
- 88
kızlar ben bugün doktora gideceğim,
inşallah yavrumun sağlık haberlerini alırım, nolursunuz bebeğime dua eder misiniz, yalvarırım size,
size söylemedim moraliniz bozulmasın diye ama kaç gündür ağlamaktan geberiyorum,
benim bebeğimde çok önemli bir sorun çıkması ihtimali doğdu, tahlil yaptırıyorum kaç gündür ve sonuçlar Allaha çok şükür iyi gibi çıkmaya başladı,
yavrumun gözleri kör, kulakları sağır, kalbi delik, zeka geriliği, karaciğer, dalak büyümesi bir sürü bir sürü sorunla doğma ihtimali çıkmıştı,
bu sorun olan tüm gebelikler aslında hemen sonlandırılıyormuş, ben bugun doktor risk azaldı derse karnımdan sıvı çekilmesi dışında bir tahlilim kalmayacak,
kaç gündür o kadar çok ağlıyorumki, sonra birden içime bir his doğdu hiç birşey çıkmayacak bebeğim sağlıklı olacak, ağlamayacağım artık dedim, bebeğim üzülsün istemiyorum,
inşallah bir sorun çıkmayacak ama lütfen bebeğime dua eder misiniz, gerçekten birşey çıkmasın nolur,
inşallah yavrumun sağlık haberlerini alırım, nolursunuz bebeğime dua eder misiniz, yalvarırım size,
size söylemedim moraliniz bozulmasın diye ama kaç gündür ağlamaktan geberiyorum,
benim bebeğimde çok önemli bir sorun çıkması ihtimali doğdu, tahlil yaptırıyorum kaç gündür ve sonuçlar Allaha çok şükür iyi gibi çıkmaya başladı,
yavrumun gözleri kör, kulakları sağır, kalbi delik, zeka geriliği, karaciğer, dalak büyümesi bir sürü bir sürü sorunla doğma ihtimali çıkmıştı,
bu sorun olan tüm gebelikler aslında hemen sonlandırılıyormuş, ben bugun doktor risk azaldı derse karnımdan sıvı çekilmesi dışında bir tahlilim kalmayacak,
kaç gündür o kadar çok ağlıyorumki, sonra birden içime bir his doğdu hiç birşey çıkmayacak bebeğim sağlıklı olacak, ağlamayacağım artık dedim, bebeğim üzülsün istemiyorum,
inşallah bir sorun çıkmayacak ama lütfen bebeğime dua eder misiniz, gerçekten birşey çıkmasın nolur,
Kızlar erken erken büyüyorlar demek :)
O bir şey değil de dün gece kayınvalidem eşimin 61 cm doğduğunu iddia etti. Olamaz dedim, ölçmüşlerdi, özellikle de not aldılar olağandışı bir durumdu dedi. Bugün doktora soracaktım 61 cm bebek doğar mı diye ama kayınvalidenin yanında oramadım ayıp olur diye.
61 cm olur mu ya? Üç aylık bebek o kadar oluyor.
Olur cnm ben de duymuştum.
Benim yakın kız arkadaşım da 5,5 kg bebek doğurdu. Anam görmen lazımdı 20 günlüktü 3 aylık bebeğe benziyordu. Zangoç gibi yatıyordu ana kucağında
normal mi doğurdu
Yok canım Ümraniye devlet hastanesinde doğurdu Sezeryanla aldılar bebeği. Zaten ultrasonda görmüş doktorlar demişler bu normal doğamaz zorlamayalım erken alalım demişlerdi kıza. Devvlet hastanesi olmasına rağmen sezeryan yaptılar kıza
aman nerden öğrencek ki :)
ama o kadar ultrason zararlı olur diye korkarım ben biraz sabretmek gerek sanırım
ben bir kere başlarsam öyle bir şeye devam ederm biliyorum kendimi zor tutuyorum ama yapmamak için :)
Kızçemin selamı vaaaaaaaaaaaaaarrr
Arkadaşlar bugün ikili test sonuçlarını almaya gittim. Doktor baktı, çok iyi dedi. Risk 1/10.000'in altında görünüyor. Ultrasona giremeyecektim ki kayınvalidem "Doktor bey, ben Bursa'dan geliyorum. İlk torumun, ne olur göreyim" dedi. Tatlı dillidir bizimki. Doktor da tamam, gelin bakalım o zaman dedi. Kayınvalidem doktoru övdükçe adam bir gaza geldi, her bir yerini ölçtü, önce yine kıza benziyor dedi. Kayınvalidem de "biz çok kız istiyoruz" deyince, güldü, "kız, kız" dedi. İki hafta sonra yine bakacağız ama.
Yalnız bebek bir haftada çok büyümüş. Geçen hafta 12+3 çıkmıştı. Bu hafta 14+1 çıktı. :44:Ağırlığı 80 gram boyu da 11 cm'miş. Şaşırdım baya ama doktor çok iyi deyince bişi demedim. Bizimki ocağı bile beklemeyecek galiba
Bir de hapşırdı miniğim. Nasıl şaşırdık, yatıyordu öyle, hapşırdı
Şimdi hazırlanıp arkadaşımın düğününe gideceğim kaynanayla. Öptüm hepinizin bebeklerimi
yok zaten almam hakikaten zararlı olabilir.Hastanede sıra beklerken yaşlı bir teyze vardı yanımda torunu kasık fıtıgından ameliyattaydı.Bebiş daha 9 günlük ameliyata almışlar.Teyzenin tahminine göre ultrason yüzünden olmuş,kızı çok sık girmiş ultrasona.Bizim zamanımızda hiç yoktu,ultrason başladıgından beri bebeklerde fıtık çıkıyo dedi.Bilmiyorum ne derece doğru ama eski insan sonuçta doğruda söylüyo olabilir.
iyiya geçenlerde haberlerde zorla normal yaptırmışlardı bi kadına 5.5 kiloluk kız bebeğin kolu gitti o doktorları elime geçirsem parçalardım yani
Kızlar bakın çok güzel hamile kıyafetleri var burada.
Kimisi uygun kimisi pahalı her bütçeye uygun En azından t-shirtler diğer markalar gibi ortalama fiyattalar.
Ve en güzeli de tesettürlü anne adaylarına da hitap eden güzel uzun kollular var
http://www.............../gorsin-maternity
açımıyo arkadaşım
yaaa tv de yemek programlarını yasaklasınlar.Vahenin sofrası vardı ona takıldım Çeşmede kumru yaptılar içim gitti taaaa Çeşmeye mi gitcez kumru yemeye.El insaf hamileler var arkadaş...
Olur cnm ben de duymuştum.
Benim yakın kız arkadaşım da 5,5 kg bebek doğurdu. Anam görmen lazımdı 20 günlüktü 3 aylık bebeğe benziyordu. Zangoç gibi yatıyordu ana kucağında
Canım o cm değil mm dir :)
ben de geçen gün gittim 47 mm ydi boyu
Yok doğduğu zaman 61 cm'miş. 61 milim bebek doğar mı kız
yaaa tv de yemek programlarını yasaklasınlar.Vahenin sofrası vardı ona takıldım Çeşmede kumru yaptılar içim gitti taaaa Çeşmeye mi gitcez kumru yemeye.El insaf hamileler var arkadaş...
Yok doğduğu zaman 61 cm'miş. 61 milim bebek doğar mı kız
Bencede bende pastirma gordummm agzim sulandiii olsa yerim 3 5 kilooo ama yasak awcumu yala yala yalama oldum walla
Bacim nadil biliyonuz bole seyleri doktor konusuyor duymuyorum bileee kac santim kac milim diceklerimi bile unutuyorum birsuru sikayetim war bebisimi gorunce aptal oluyorum aptaaaaalllll
Bende de kramp oluyor bazen onu soramadım, baş dönmesini soramadım. Bir dahaki sefere yazacağım kağıda.
Vitaminleri sordum sadece, doğuma kadar kullanacaksın dedi. Doğuma kadar elevit ve folic kullanacağım yani:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?