- 6 Ağustos 2011
- 1.723
- 112
- 88
benim burası uçuyo çok serin bugün hava :) ben bayılmadım
ohh sana gelelim biz o zaman
kızlar ben bugün doktora gideceğim,
inşallah yavrumun sağlık haberlerini alırım, nolursunuz bebeğime dua eder misiniz, yalvarırım size,
size söylemedim moraliniz bozulmasın diye ama kaç gündür ağlamaktan geberiyorum,
benim bebeğimde çok önemli bir sorun çıkması ihtimali doğdu, tahlil yaptırıyorum kaç gündür ve sonuçlar Allaha çok şükür iyi gibi çıkmaya başladı,
yavrumun gözleri kör, kulakları sağır, kalbi delik, zeka geriliği, karaciğer, dalak büyümesi bir sürü bir sürü sorunla doğma ihtimali çıkmıştı,
bu sorun olan tüm gebelikler aslında hemen sonlandırılıyormuş, ben bugun doktor risk azaldı derse karnımdan sıvı çekilmesi dışında bir tahlilim kalmayacak,
kaç gündür o kadar çok ağlıyorumki, sonra birden içime bir his doğdu hiç birşey çıkmayacak bebeğim sağlıklı olacak, ağlamayacağım artık dedim, bebeğim üzülsün istemiyorum,
inşallah bir sorun çıkmayacak ama lütfen bebeğime dua eder misiniz, gerçekten birşey çıkmasın nolur,
olur 10 kattayım yüksekten kormuyorsanız gelin
ben oğlumda hem 2li hem 3 lü test yaptırmıştım
bu gebelitete geçen hafta yaptıdım 2 liyi iyi çıktı şükür eskiden 3 lü olan testin adı artık 4 lü olmuş bunuda gerekirse yaptırırım
bak aşağıda açıklaması var 4 lü testin istiyorsa doktorun yaptırmalısın bence
DÖRTLÜ TEST
Gebelik öncesi yapılan ve bebeğinizin anomali riski açısından önemli ipuçları veren bir testtir. Anne adayından kan alınarak laboratuarda 4 farklı hormonun kan düzeyleri saptanarak bu kan değerlerinin daha önceden elde bulunan değerler ile karşılaştırılması ve anne adayının yaşı, sigara kullanımı, kilosu, boyu, çoğul gebelik olup olmadığı, ailesinde down sendromlu veya buna benzer hastalığı olan çocuk olup olmaması durumuna göre bir bilgisayar programında istatistiki bir sonuç veren bir testtir. 1 kaç yıl öncesine kadar 3 lü test olarak bilinen bu test artık inhibin-A nın öneminin anlaşılması ile bu hormonunda düzeyinin bu teste eklenerek çalışılması ile günümüzde halen güncelliği ve önemi devam eden 4 lü test olarak yapılmaya devam edilmektedir.
yok yok korkmam alışığım bensıcaktan şaftımız kaydı baksana
muhtemel doğum tarihimiz aynı bebe2014
istanbuldamısın :)
Evet İstanbul Anadolu yakasındayım.
biz geldik canlarım,
sorunumuz benim vücuduma bir virüs girmiş, bu virüs bebeği meğer çok kötü hasta ediyormuş, en çok kör, sağır, kalbi delik, zeka geriliği, iç organlarının bozukluğu, ........
dünyada hemen bitiriliyormuş bu gebelikler,
şimdi bana öyle testler yapılıyorki acaba bu virüs vücuduma ne zaman girmiş o bulunmaya çalışılıyor, hamile kalmadan önce girdiyse birşey olmayacak ama hamileyken girdiyse bebeğim %yüze yakın hasta,
doğsa bile yaşayamayacağı için hemen sonlandırılıyormuş,
testlerle 2haftada bir virusun artış, azalış hızı ölçülmeye çalışılıyor, ona göre eskiden mi kapmışım, bebek varken mi anlaşılacak,
ilk testte eskiden olduğuna dair bi sonuç çıktı ama kesin de değil
şimdi 2 hafta sonra tahlilimiz var, o tahlil iyi çıkarsa doktorumun dediğine göre biraz daha da rahatlayacağız,
karar verdim bu 2 hafta hiç üzülmeyeceğim, ağlamayacağım,
sonrada 18. haftada bebeğin sıvısından su alınıp sıvıda var mı bişey ona bakılacak,
öyle birşey olmasını hiç istemiyoruminşallah da olmaz, olmayacak da zaten içime öyle doğuyor, kaç gün ağladım sonra birden bire sustum, olmayacak biliyorum,
çok uzun neredeyse 1 saat detaylı ultrason yapıldı, şu anda sağlıklı bir bebek görünüyor çok şükür ama daha çok küçük olduğu için görülebilir olduğu kadar bakıldı, Allaha çok şükür şu an anomali görülmedi,
esas ama büyüdükçe zaten bir sorun varsa net görülebildiği için büyümesi de lazım,
ayrıca 24. haftada ayrıntılı olarak kalbinin incelenmesi gerekecekmiş, onun için de çok özel konunun uzmanı bir doktora gönderecekler,
24.. hafta 6 aylık demek,
yani ozamana kadar bebeğim hasta mı değil mi tam olarak da anlaşılamıyor,
yani sorunumun yaşla bir ilgisi yok,
biliyorum Allah ne dediyse o olur, bizim elimizden birşey gelmiyor dua etmekten başka,
öyle garip duygular ki bunlar, kimse yaşamasın
sorunumu yazmak istemedim sizin de moraliniz bozulmasın diye ama yazmadan da yapamadım,
iyiki varsınız
biz geldik canlarım,
sorunumuz benim vücuduma bir virüs girmiş, bu virüs bebeği meğer çok kötü hasta ediyormuş, en çok kör, sağır, kalbi delik, zeka geriliği, iç organlarının bozukluğu, ........
dünyada hemen bitiriliyormuş bu gebelikler,
şimdi bana öyle testler yapılıyorki acaba bu virüs vücuduma ne zaman girmiş o bulunmaya çalışılıyor, hamile kalmadan önce girdiyse birşey olmayacak ama hamileyken girdiyse bebeğim %yüze yakın hasta,
doğsa bile yaşayamayacağı için hemen sonlandırılıyormuş,
testlerle 2haftada bir virusun artış, azalış hızı ölçülmeye çalışılıyor, ona göre eskiden mi kapmışım, bebek varken mi anlaşılacak,
ilk testte eskiden olduğuna dair bi sonuç çıktı ama kesin de değil
şimdi 2 hafta sonra tahlilimiz var, o tahlil iyi çıkarsa doktorumun dediğine göre biraz daha da rahatlayacağız,
karar verdim bu 2 hafta hiç üzülmeyeceğim, ağlamayacağım,
sonrada 18. haftada bebeğin sıvısından su alınıp sıvıda var mı bişey ona bakılacak,
öyle birşey olmasını hiç istemiyoruminşallah da olmaz, olmayacak da zaten içime öyle doğuyor, kaç gün ağladım sonra birden bire sustum, olmayacak biliyorum,
çok uzun neredeyse 1 saat detaylı ultrason yapıldı, şu anda sağlıklı bir bebek görünüyor çok şükür ama daha çok küçük olduğu için görülebilir olduğu kadar bakıldı, Allaha çok şükür şu an anomali görülmedi,
esas ama büyüdükçe zaten bir sorun varsa net görülebildiği için büyümesi de lazım,
ayrıca 24. haftada ayrıntılı olarak kalbinin incelenmesi gerekecekmiş, onun için de çok özel konunun uzmanı bir doktora gönderecekler,
24.. hafta 6 aylık demek,
yani ozamana kadar bebeğim hasta mı değil mi tam olarak da anlaşılamıyor,
yani sorunumun yaşla bir ilgisi yok,
biliyorum Allah ne dediyse o olur, bizim elimizden birşey gelmiyor dua etmekten başka,
öyle garip duygular ki bunlar, kimse yaşamasın
sorunumu yazmak istemedim sizin de moraliniz bozulmasın diye ama yazmadan da yapamadım,
iyiki varsınız
sen bi ucunda ben bi ucunda hadımköyde oturuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?