2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
selam arkadaslar sizlere bisey sormak istiyorum aranızda demir hapı (Vegaferon) ve Vitamin hapı (Elevit) kulananlar varmı ??? ben vegaferon kulanma talimatını okudum büyük abdest siyahlasırsa doktora görünmeliymisim...bende siyahlasdı koyulasdı yani ve ishal oldum tam ishal degil ama ishal gibi oysa daha 4 gündür bu hapları kulanıyorum..sizlerden kulanan varmı yan etki oldumu ishal gibi büyük abdestin koyulasması gibi ??? cvp lar icin simdiden tskler..

Çok geçmiş olsun canım. Benim kanama içte, hiç dışa vurmadı. Ama diyorum ya gönlüm rahat. Allah'ın izniyle alacağız kucağımıza sağlıklıca bebeklerimizi.
Her insanın gebeliği birbirinden farklı oluyor. Benim önceki gebeliğimle bile çok farklı.
Zaten şurada 6 ay kaldı sızlanır mızlanır doğururuz hayırlısıyla
Valla canım ben de söyleniyordum. Belirti olsa da bilsem bebeğimin iyi olduğunu diye. O yüzden bende hiç şikayet etmiyorum canım. Mutluyum. İkinci trimester bulantı, yorgunluk, başağrısı anlamında iyi geçiyor. Yoksa kemikler genişlediğinden kalça ve kasık ağrısı olabiliyor. Ama don 3 aya nazaran gerçekten balayı gibi. Hamileliğin ennn güzel zamanları
bende de tam tersi sanki belirtiler yok oldu.Maşallah ne kasık ağrısı ne bel ağrısı ne göğüs şişmesi yok.2.Trimester etkisi mi yoksa bebişime mi bişi oldu yaaaw?Napsam acilemi gitsem?
Bence 2. Trimester etkisi canım. İçini Ferah tut canım. İyidir bebişin
Bak yarın bir gün gelip kasığım ağrıyor falan dersen hatırlatırım hıııı:130::130::130:
Canım ben elevit kullanıyorum. Şu an Demir kullanmıyorum. 4. Aydan sonra verecekmiş.
Ama ne zaman Demir hapı kullansam büyük abdestim siyahlaşır. Ben demirin normal özelliği diye biliyorum. Dr a gidilmesi gerektiğini ilk kez duydum.
Ama hamileyken Demir hapının bir çeşidi bana dokunmuştu. Sürekli kusuyordum ve deli gibi ishal olmuştum. Hapı anında kestim. İstersen hapı içmeyi kes ve Dr unu ara canım.

Canım ben elevit değil de vegaferon kullanıyorum.. Ve o ishal gibi yapıyor ve büyük abdestte renk değişikliği yapıyor... Özellikle renk değişikliği normal diye biliyorum ama benim ilacımın prospektüsüyoktu sağlık ocağından aldığım için... Demir ilacı kullanan çocuklarda da aynı oluyor... Normal diye biliyorum hep.... Bilemedim şimdi...

elevit kullanıyorum bende dışkıda siyahlık yapıyor.yani benm hep öle.ama için rahat edicekse doktruna danış.

Güzel anneler selamlar,
ben sabahları kalkıyorum karnımda şişlik falan yok normal gibi,akşama doğru yani birşeyler yiyip içtikçe karnım çıkıyor ama oda yediklerimden olsa gerek,bu konuya fena taktım kafamı,13 haftalık oldum karın çıkması gerekmiyor mu?

ben elevit kullanıyorum, benimde siyah ama düzenli yapamadığım için diye düşünüyorum

melababebek canım benim çoook çooook geçmiş olsun...inşallah geçmişten gelen bir virüstür ve bebeğin etkilenmemiştir..Allahım inşallah sağsalim kucağına almanı ve sağsalim büyütmeni nasip etsin inşallah...

demir ilacı gaitaya siyah renk verir..demir fazlalığını bu yolla atar.... demir ilacı içmeyip vitamin kullananlar için elevit gibi multıvitamin ilaçlarında da eser miktarda demir bulunmaktadır bu nedenle dışkınız siyah gelir.. korkulacak bir durum yok.. kızıma hamileyken 6 ay(ik 3aydan sonra) boyunca gaitam siyahtı o yüzden korkmayın..eğer içinizde kuşku bulunuyorsa mutlaka doktorunuzla görüşün..

kızlarrr kasık ağrılarınız bitti mi bnm hala varyaaa.geçmicek heralde hiççç :2:
Benim de devam ediyor canım. Önceki gebelikte de aylarca sürmüştü. Ama ben de seviniyorum bebeğim iyi diye...
Canım benim ilk gebelikte insanlar 18. Haftada hatta 20. Haftada bile anlamıyorlardı. Hafif göbekliyim sanıyorlardı. Belki senin de benim gibi iç karnın geniştir. Öyle olunca karın geç çıkıyormuş.

bende de aynı sabah kalktığımda çok azkarın çıkıklığım oluyor ama akşama doğru karnım çok fazlaçıkmış oluyor... ancak yeni yeni çıkmalar başlayacak endişelenmeyin...

arkadaslar hepinize cok cok tsk ederim cvplarını icin...anladıgım su gayet normal ozaman siyahlık koyulasma demis hapında ve elevitte...hemen he men herkeste olduna göre normal bisey demekki...elevitinde kulanma talimatını okudum idrarda hafif bir sarı renklenme görülebilir..dıskıda siyah renklenmeye neden olabilecek demir icermektedir...aldıgım demir hapında ise siyahlık veya kan olusursa dıskıda doktora görünmeli diye yazıyordu neyse cok acil bir durum degil demekki...ozaman randevumu bekleyim doktora gittigimde tekrar doktoruma sorarım...arkadaslar sizler dondurma cikolatalı dondurmalar yiyormusunuz...yemeyim diyorum ama dayanamıyorum hemen hemen hergün yiyorum..esim diyor sen galiba dondurmaya as eriyorsun..hergün yememde sakınca varmıkı ?? of hep doktora sorayım diyorum unutuyorum heycandan...ama dısardan alıp yemiyorum magnum gibi cornetto gibi dondurmalar yiyorum tatlı zararlı biliyorumda...ama belki dondurma cok zararlı degildir sizce ??? birde visne suyunu cok seviyorum onu icmem sorunmuki?? biryerde okumusdum meyve suyu icilmemesi daha iyimis gebelikte ?? ama soguk visne suyuda bu sıcaklarda cok iyi geliyor bana...cvplar icin simdiden tskler....

Yine ağladım Merhaba Bebek programında
Her hafta izleyip izleyip ağlıyorum ama çok güzel yahu. Biz de görelim o günleri inşallah

Şimdi vişne suyu içiyordum senin yazını okuyunca:)) börek ile birlikte vişne suyu:) bana doktorum hiç yasaklamadı çiğ et ,kıyma hariç onları ellemicem:44nun düşünda herşeyi yiyebilirsin dedi,bence doktorun ne diyorsa onu yap,herkesin bünyesi farklı,herşeyi ye bence,yemekten birşey olmaz,katkı maddesine bakıcak olursak hiçbirşey yemememiz lazım,rahat ol,doktorunun dediğini yap,hiçbirşeycikler olmaz

Aslında hamile olup olmayan herkese kapalı dondurma değil günlük dondurmayı öneriyor Drlar katkı maddesi çokmuş... Güvendiğiniz yerden alın diyorlar... Hatta bu gün bile dinledim....

canım çok pis bulantı kusma var yine. pek gelemiyorum. bilgisayara bakmak da mide bulantımı artırıyor. tel den ara ara bakıyorum ama ondan da bir şeyler yazmak zor oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…