2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Der canım der merak etme ben ogluma 90 kiloyla dogum yaptım bizimki yumusacıksın askım diye severdi seninkide bi kılıf uydurur mutlaka :)

ben suan 58 kiloyum evlendigimde 52 kg filandım 7 ayda 6 kilo aldım tek pişmanlıgım 52 kilo ile hamile kalsaydım ne güzel olurdu.az bu bogazımı tutaydım.tatlı yiyerek kilo aldım eşim her aksam bi tatlı getirdi ve ben suan bi haldeyim dogumdan sonra hedefim 53-54 o zaman cok yii oluyorum. bu arada gercek değil kılıf yanı dimi

Canım yaaa benide ates basıyo uyuyamıyorum ,o kadar calısmasan olmazmıki ?

kızlar merhaba, ben de de gaz şişkinlik ne desen var hani 3 aydan sonra rahatlayacaktık hamileliğin en rahat dönemiydi ikinci 3 ay hasret kaldım yemekleri acıkarak yemeye. hiçbirşeyin tadını alamıyorum zorunluluktan ittiriyorum ağzıma.bir de şunu soracaktı yatış pozisyonuna hiç dikkat etmiyorum ben yüzükoyun yatıyorum bir sorun olur muki?

Merak etme canım gercek kılıf bizimki hala öyle sever seninkide duruma göre bişeyler söyler ama yalan söyleyecegini sanmam

ben de yüzükoyun yatmadan uyuyamazdım önceden, ama şimdi hiç yatamıyorum, karnım batıyor, bir de tedirgin oluyorum.
bebeğe en iyi kan akışı, anne sol tarafa yatıyorken olurmuş canım.
ben de hep sol tarafımın üstüne yatıyorum, tavsiye ederim, kolayca alışıyorsun.
bu arada sanırım 1 haftan var iyice rahatlamaya, benim de öyle olmuştu.
ama 15.haftadan itibaren çok çok rahatladım, umarım herkes bir an önce rahatlar

günaydın canlarım nasılsınız?
hava çok sıcak vajina ve kasık kısmına giren bıçak saplanması agrılarım ve be buradayız sizlerdede varmı

H
Aynen canım rahatlayamadım henüz ama üstüne yatma sola yat üstüne yattığında bebege gide
n kan azalır die biliyorum

haftalar gecmiyor sanki herkezin 15-16 benim daha 11+1 offf gecermi zaman yaa.cinsiyetini öğrenmek istiyorum.

27 kişinin belli olmuş ben hala öğrenemedim geçen hafta erken dedi haftaya gitsem mi 14. haftada belli olmazmı cinsiyet ilk ultrason görüntümüz tahmini olan

inşallah yakında rahatlarsın canım ...soluna yatarsan bebeğin gelişimi olumlu yönde ilerler.bir arkadaşımız daha yüz üstü yatıyordu o zaman araştırma yaptık ve yüz üstü yatmanın sakıncalı olduğunu öğrendik..
HAMİLELİKTE NASIL YATILIR? (YATIŞ POZİSYONU)
Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?

Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.

Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.

Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir...

günaydınlar efendimmm :):)

günaydın şekerim nasılsınız inşalah?

çoook şükür sizleri kıpır kıpır mutlu görünce daha iyi oldum...

Ya kıslar ben eklenti ekleyemiyom şöyle detaylıca biri anlatsada bebişimin fotosunu yüklesem ? Bu arada cepten giriyorum nete

Aynı şekilde bendede var sanki içerden bebek eline bıcagı almıs anneyi bıçaklıyo gibiii

yalnız olmadıgıma sevindim desem ne olcak bu halimiz bazen irkiliyorum magnezyumda içemiyorum beni ishal yapıyo hoş doktorum magnezyumun sadece bacak kramplarına iyi gelecegini söylemişti bol su içmemiz gerek kramlar için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…