cinsiyet konusnda bu haftalarda söylenenler kesin olmuyor canım...o kdar net görünmüyorlar ki..doktorlar da 16 haftadan sonra netleşir diyorlar...o yüzden temkinli davran bence ...zaten kız bebekler daha gec anlasılıyor...
Ama 14+1'de söyledi bana. Çocuğun bunu bile görünüyordu. Başka bir şeyi de olsa görürdü sanırım.:44:
kızlaaar listeyi başka bir topikten alıntı yaptım2 adet hastane çıkışı. Biri doğumdan sonra giydirilecek, diğeri belki hastanede üzeri değiştirilmesi icap ederse diye. Malum kusuyorlar veledler.
alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu badi 6-7 adet 0-3 ay olsun. 2 tane de 06 ay al belki bebek kilolu doğar.
5 adet rahat tulum.
3 adet alt pijama
2-3 adet iç zıbın. Bunlar zaten hastane çıkışlarının içinde oluyor. Almana gerek bile olmaz belki.
3 adet uzun kol badi. İkisi 03 aylık olsun. Diğeri 06.
İstediğin kadar çorap. Ama lastikleri sıkı olmasın ve mümkünse soket çoraplardan olsun. Tulumun altına giydiği için morarırsa göremeyiz. Bir de erkek bebek de olsa 1 adet yeni doğan kilotlu çorabı işine yarar.
Penye ya da yün yelek 2-3 tane olsa yeter.
Kapşonlu hırka 2 adet. Dışarı çıkarken giymesi için. 2 tane de evde giymesi için olsun.
yün ve penye bereler.
2 tane banyo havlusu
alt değiştirme örtüsü
İcabında ayağında sallamak için yumuşak geniş bir yastık. Bebeğini kucağına alırken yatırabileceğin ince dolgulu hafif uzun bir minder de diktir derim. Böylece bebek kucaklarda ezilmior. Emzirirken de çok rahat oluyor.
bir tane gezmelik pelüş battaniye. Bir tane yatağına örtmelik.
çıtçıtlı battaniye çok kullanışlı.
bol bol mendil.
bir tane yenidoğan için küçük cam biberon. emziği yumuşak ve deliği küçük olmalı.
emzik. Zararlı diyorlar ama hangimizin ağzı yamuk emzik emmekten. Üstelik hayat kurtarıcı bence. Damaklı ve kauçuk tercihen. Ama benim kızların damaklıyı almadı, bildiğin lastik emziği tercih etti. Bir tane de lastik emzik alınabilir.
malzeme çantası. Bol cepli ve geniş olsun.
dijital ateş ölçer.
banyo leğeni. Şimdi takım olarak satılıyor onlar.
bakım seti. Tırnak makası saç fırçası burun pompası vb var içinde. Ayrı ayrı alınabileceği gibi takım olarak da satılıyor.
NOT: Hastaneye giderken doktorunun tavsiye edeceği bir kutu mama götürmeyi ihmal etme. Hastaneler de verebiliyor bazen ama işi şansa bırakmamak lazım.
KENDİN İÇİN
bir tane kısa kollu penye gecelik. Pijamadan daha rahat oluyor. Lastik yeri karnını sıkmıyor.
rahat pijama takımı. önden düğmeli olsun gecelik de pijama da. Emzirmek kolay olur. Kısa kollu olursa serum takılması da kolay olur.
göğüs pedi. sütün akabilir.
bir tane sabahlık. hastanede yürürken giymek için.
terlik
hasta bezi. bir paket.
sıkmayacak penye kilotlar.
hastane çantasına hepsinden ikişer tane koyman yeterli.
Bir de HUMANA çayı sakın unutma:)
şimdilik bunlar geldi aklıma. Yedinci aydan itibaren çantalar hazır olmalı ona göre.
kızlaaar listeyi başka bir topikten alıntı yaptım
bizmkine 15.haftada bakıldı net bişey söylemem yanlıs olur dedi özellkle..kızlar daha gec anlasılıyor dedi ...
arkadaslar belki aptalca bir soru olacak ama benim kafam karıstı...bebegimizin haftası son adetin ilk günü ilemi saymaya baslanıyor son adetin son günüylemi ??? 16 nisan adetim basladı 22 nisan bitti....ben hep haftasını 22 nisandan itibaren hesaplıyordum sanırım dogrusu 16 nisandan itibaren hesaplamak ???? sizlerdemi ilk günden itibaren hesaplıyorsunuz ??
arkadaslar belki aptalca bir soru olacak ama benim kafam karıstı...bebegimizin haftası son adetin ilk günü ilemi saymaya baslanıyor son adetin son günüylemi ??? 16 nisan adetim basladı 22 nisan bitti....ben hep haftasını 22 nisandan itibaren hesaplıyordum sanırım dogrusu 16 nisandan itibaren hesaplamak ???? sizlerdemi ilk günden itibaren hesaplıyorsunuz ??
Ben listedeki bazı şeyleri abartılı bazı şeyleri de eksik buldum. Gerçi bu merakla biz en az 50 kere daha paylaşırız doğum çantası listesini bencekızlaaar listeyi başka bir topikten alıntı yaptım
yine en rahat sola dönünce yatıyorum ben her türlü zoraynen benimkşler de akşamları cok fena oluyor ..üzerinde gezemiyorum resmen...uyku desen bende de yok...saga dönüyorum göbek saga ...sırt agrısı baslıyor..sola desen aynı...pöfff...
Arkadaşlar dün ne oldu biliyor musunuz? Ofise bir müşteri geldi, benimle görüşüyordu. Hamile olduğumu duymuş, gözünüz aydın benim de bir oğlum olacak, eşim yedi aylık hamile dedi. Ben de sizin de gözünüz aydın, benimki de kız dedim. Bize de önce kız demişlerdi ama yanılmışlar dedi adam. Ben de sizin hastane iyi değildir deyince adam benim gittiğim hastanenin ve doktorun adını vermesin mi, Koca İstanbul şansa bak. Benimki değişmese bari
İki lokma yemeye çalıştım onları da çıkardım az önce. Sabahtan beri kaçıncı ya :/
Bir de sonradan başladı, çok acayip.
tskler arkadaslar cvp icin...hmm ozaman benim bebis 12 hafta 2 gümlük bugün..cok sükür...ama usg de 3 gün önden gidiyor...aranızdan kimisi ikili tet sonuclarını hemen alıyor ne güzel bana 15 gün sonra denildi..haftaya persembe alırım...İNSALLAH hersey yolundadir....cümlemiz hakkında hayırlısı olsun...
niye öyle olldun sen canım limon varmı yakınlarda bi koklayıver bana iyi geliyo
cinsiyet konusunda da bana geçen hafta doktor erkek dedi ama ben hala kız gibi hissediyorum
yani değişebilir ben hazırlıklıyım şahsen
biz kardeşimi 8 ayına kadar kız bildik,8 aylıkken kontrolde doktor "ablası pipisine baaak" dedi
ne pipisi dedim
Günaydın kızlar,ben de dün ikilimi yaptırdım. Bugün öğleden sonra sonucunu alacağım inşallah..
Bu arada önceki bebeğimde bende bir gebelik rahatsızlığı vardı. Gebelikte de, doğumda da, sonrasında da Çok çekmiştim. Bu sefer bu hastalığın olma olasılığının %0 olduğunu söyledi. Hastalık psikolojimi nasıl bir bozduysa dün tüm gün mutluluktan ağladım.
İnşallah hepimiz sağlıcakla alalım bebeklerimizi kucaklarımıza..
Ben listedeki bazı şeyleri abartılı bazı şeyleri de eksik buldum. Gerçi bu merakla biz en az 50 kere daha paylaşırız doğum çantası listesini bence
Amaaan acılı ama güzel şey hamilelik beee!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?