2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Paşacım eğer sen de alınganlık yaparsan, alınganlık yaptığı için kırıldığımız arkadaşlardan bir farkımız kalmaz... ve bu kadar ufak bir şeyde ben gidiyorum diyorsan o bize ne kadar değer verdiğinle doğru orantılı olduğundan sana gitme demem.. Demek ki paşa bize değer vermiyormuş derim.. Seçim senin..

bileklerimde bile sancı var ya dayanılacak gibi değil.kalsiyum eksikligi dedi doktor.ilacıda verdi ama banamısın demiyor yani.cekiyorum gece gündüz.

Aaa olabilir.. İlacın yanı sıra süt, süt ürünleri ve kalsiyum içeren besinler yemeye çalış canım.. Ben de benim nemruta söleyim de benle ilgilensin artık ya

ya ne dicemm hamile kıyafeti alan varmı nerelerden aldınız ????? ben mardindeyim burda pek imkan yok internetten alan varmı ????????????

Ben çok hamile kıyafeti almayı düşünmüyorum ama nette çok çeşit var bak istersen canım..

Şükrann aynısı bende de var, hele ki yorulduğumda sırt üstü yattıysam kalkamıyorum, ayağımı çekemiyorum kendime doğru bu fıtık demek mi

geçmiş olsun canım bence erkenden dr gidip danışmalısın muhakkak bi önerisi olur yoksa bebek büyüdükçe daha çok ağrın olur .....

ya ne dicemm hamile kıyafeti alan varmı nerelerden aldınız ????? Ben mardindeyim burda pek imkan yok internetten alan varmı ????????????
canım ben internetten almadım ama lcw ve defacto nun hamile giysileri var, mağazalardakilerin aynısı oluyor. Ordan bir bak istersen.
Ama ben hamile sadece kıyafeti satan mağazaların biraz fırsatçılık yaptığını hissediyorum nedense...
O yüzden bu tarz yerlerden aldım 1-2 pantolon.
Onun dışında yaz başından beri şu beli lastikli bol pantolon tipleri var ya onlardan giyiyorum.
Her renk var nerdeyse değiştirip değiştirip giyiyiorum

canım geçmiş olsun... Ama bu haftaalr bu şikayetler için biraz erken bence. Eğer altında yatan başka bir sebep varsa doktorun erkenden tedavi edecektir, ya da egzersiz filan verir onunla rahatlarsın. Hemen hemen aynı haftadayız bende bir sıkıntı yok, o yüzden hamilelikten olabileceğini pek düşünmedim. Bi danış istersen

canım ya geçmiş olsun allah şifalar versinn inş. ilerlemez rahata erersin

kesinlikle doktorunla konuyu görüş bence, o sana yapman gereken en doğru şeyi söyler.
eğer hastaneye gidemeyecek kadar zorlanıyorsan telefonla görüşebilirsin

Kabızlıktan dolayı ben kaç kilo aldım bilemiyorum sizler hiç kilo almadık diyorsunuz nasıl oluyo anlayamadım ayol :44:

Canim ben zaten gayet kilolu bir hamileyim biraz kilo alsam yuvarlanarak doguma giderim herhalde:)))ama sunu soyleyeyim boyle kilo problemim olmasaydi hic takmazdim kafaya zaten emziriken eger yediklerimize dikkat edersek rahat kilo veririz.her emzirme 500 kalori yakarmis diye duymustum,umarim dogrudur:))

Şükrann aynısı bende de var, hele ki yorulduğumda sırt üstü yattıysam kalkamıyorum, ayağımı çekemiyorum kendime doğru bu fıtık demek mi

bana fıtık dedi doktorlar en son bi tanesi doğuştan fazla kemik var dedi

bende fıtık varsa die korkuyorum sonra çocuğuma nasıl yetişirim ondan korkuyorum

valla kızlar ben hamile pantolonumu kendim yaptım...beli çok dar gelen sevdgm bi pantolonum vardı...nette biri iki sitede anlatılmıs zaten hamile pantolonu yapma diye...az biraz dikiş bilgisi olan arkadslar rahatlıkla yapar...benm makinem yoktu teyelledim götürdm bi konfeksiyona3 tl mi ne aldılarbi aydır rahat rahat giyiyorum...üstleride gögüsten bollasan tuniklerle hallediyorum...tavsiye ederim...

Bebeğin cinsiyetinin belirlenmesindeki batıl inanışlar:))

Kız çocukla erkek çocuğun oynaması farklıdır. Kız çocuk kaynar, oğlan çocuk atar, oğlan öyle oynar ki kadını silkeler.

40 günlük düşen çocuğun cinsiyeti belli olur. Erkek çocuk beyaz, kız çocuk siyah olur. Oğlan çocuğunun her yeri bellidir.

Kadın rüyasında altın ve salatalık görürse oğlan, kayısı görürse kız doğurur.

Kadın çok ekşi yerse kız doğurur, tatlı yerse oğlan doğurur.

Oğlan ana karnında, sağ tarafta; kız, sol tarafta durur.

Kadının hamileliği sırasında alttan başlayarak yukarıya doğru bir çizgi oluşur. Çizgi göbeği geçerse oğlan, göbekte kalırsa kız doğar.

Doğum esnasında; kız yukarı, oğlan aşağı bakar.

Kadın hamileyken güzelleşirse oğlan, çirkinleşirse kız doğurur. ?Oğlan bezer, kız bozar.? denir.

Kadının yüzü gözü çillenirse kız doğurur. Çiller geçsin diye çocuğun hiç kullanılmamış ve yıkanmamış beziyle doğum esnasında kadının yüzü silinir.

Kız oğlandan daha zor doğar.

Kız dokuz gün eksik doğar, ara ebe bunu; ?kız, eteği eksik ya? şeklinde ifade etmektedir. Oğlan çocuğu ise dokuz ay dokuz günde doğar.

Hamile kadın düz olarak durduğunda; arkası uzun olur, önü havaya kalkarsa kız doğurur, eteği yuvarlak durursa oğlan doğurur.

Çocuk yukarıda olursa oğlan, aşağıda olursa kız doğurur.

Kadının kalçaları büyük olursa kız doğurur.

Kadının hareketleri ağır olur, sürekli uyursa kız, hareketleri hafif olursa oğlan doğurur. Ara ebenin anlatısıyla; ?kız yükü tuz yükü, kızı taşımak zordur? şeklinde ifade edilmektedir.

Göğüslerin ucu siyahlanırsa kız, pembeleşirse oğlan doğar.

Pişirilen kelle ikiye ayrılır, başında saçak çıkarsa kız, dümdüz olursa oğlan doğurur.

Hamurun içerisine dikiş iğnesi konarak ateşte pişirilir, hamile kadına verilir. Önce iğne geçirecek yeri çıkarsa kadın kız doğurur, uç kısmı çıkarsa oğlan doğurur.

Kadın birinin altına makas, birinin altına bıçak konulan minderlerden hangisinin üzerine oturursa ona göre yorum yapılır. Makasa oturursa kız, bıçağa oturursa oğlan doğurur.

Kadın kız doğuracaksa, doğum esnasında göğsünün altı çöker, oğlan doğuracaksa dimdik kalır.

inşallah gelir ama ben pek sanmıyorum türkiyede öyle şeylerin yaygınlaşacağını.
ama özel hastanelerde parayı veren hipnozu kapabilir

bir ara da suda doğum vardı, hani çok kolaydı hem anne hem bebek için, türkiyede özel hastaneler de dahil jiç yaygınlaşmadı.

ayy buarada ben korkuyorum galiba yaa doğumdan, dün biraz suda doğum izleyeyeim dedim, tansiyonum düştü, bayılacaktım nerdeyse:18::18: dayanıklılığım çok zayıf benim galiba,,,

bana fıtık dedi doktorlar en son bi tanesi doğuştan fazla kemik var dedi

bende fıtık varsa die korkuyorum sonra çocuğuma nasıl yetişirim ondan korkuyorum

Umarım önemli bir şeyimiz yoktur canım ama varsa da Allahım kolayını vericek bir sürü fıtıklı insan var hepsi yatalak değil ya

bilmemki bilinçaltına inince belki başarırız bende epidural sezaryana asla cesaret edemem ayy annecimmmm

anaaam ne beceriklisin kızz sen bebişinede güzel şeyler yaparsın.Hiç aklıma gelmedi böyle bişi yapmak aman zaten maşallahım var toramanım bayağı bi,bide beceremem öyle şeyleri elime yüzüme bulaştırırım hazırlar iyi oluyo kocaman kocaman giyerim artıkın.Güle güle giy pantolonunu

hayranım su yaratıcı becerikli kadılara valla ben hazırcıyım anacım ne kafamı yoruom ne bedenimi keşke yapabilsem özeniyorum gerçekten

arkadaslar size tavsiyem acıp dogumları izlemeyinnnn!!!!kendinizi korkutmayın...gözünüzde büyütmeyin...dogulu hanımlar nerdeyse her sene doguruyoronlar kadar da mı olamam deyip kendinizi telkin edin...her dogumun hikayesi kendine özeldir...unutmayın...

senmi benmi accayip korkuyorumda şimlik aklımı yormuyorum kendiliginden gelişecek geçenler hastanede anket yaptılar bana doktorunuzla dogum şeklini konuştunuzmu diye konuşan varmı arkadaşlar biz hiç bahsetmedikte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…