saat 3 randevum var canım işşallah herşey yolunda gider allah nasip ederse tabi bakıcaz durumuma göre doktordan çıktıktan sonra işşallah kurban olayım var bebegimin adagı onu kesmeyi düşünüyorum eger herşey yolunda giderse
şu muhabbet konusuna gelelim bende fikrimi söylemek istiyorum elimden geldigi kadar sorulara cevap veriyorum yeri geliyor kızlar nasılsınız altakiler diyorum inanın kkya girmicektim işleirm var amam okuyunca kan beynime sıçradı alınganlık ne demek onu anlamadım ben ya soru sorulur cevaplanıyor hep okuyorum teker teker elimden geldigi gibi kocalar eltiler muhabbet oldu oklar benle benim nilgögçeye geldi malesef ben anlayamaıyorum bu mattıgı kardeşim burda herşey konuşmak için giriyoruz kimseyi çeşiştirmiyorum kimimiz derti kocalardan kimimiz eşimizin aliesinden vs işte böyle neden düşünüldü açıkçası anlamıyorum burası stres atma yeri insan dogal günde ne yaptıgını yazamıcakmı dediler bebekler ödlü strese griyorlar paşa deme hayatın gerçekleri neden canınızı açıtıyorki deidm paşa haklılar boşver söyleme seni anlayamazlar hiç bebek kaybeden olmamış aralarında çok nadir nerden bileceklerki acını deidm sssstrese sokma söyleme kapadım çenemi söylemedim sonracıma başka sebeplerdende ne yapayım özel konulatrı hep özelimdenmi yazayım burda paylaşmanın ne anlamı var kimse kimseyi anlamıyorki kardeşimim burda örnek veriirsek dün sütlaç olayı ben sütlaç vermedi diye kızmadım malesef olay kırlmmamdı bazılarıo gülmüştür yazıya ne bogazcı diye olay sütlaç vermesi degil akraba olaraktan kırılmak sizleri sıkıyorsam lak lak lak yapmaya gemiyim bari diger gruptan arkadaşım haklıydı seni anlamazlar paşam kıraralar incitirler girme oraya enin de sonunda üzülen sen olursun dedi bende çok iyiler neden kırsınlarki dedim inanın alınganlık degil çok asabım bozuldu demekki herkez aynı kişilerle konuşuyor kardeşim lata okadar kişi var laf atıyorz bir allahın kulu dönmüyor ben ne yapayım beni gidin kaç topige sorun herkez sever beni girmiyim telefon açarlar paşam nerdesin diye milletind erdini dinleyen ben güldürüren ben malesef canılarını sıkan gene ben olmuşum kusura bakmayın sizlere gzüel paylaşımlar dilerim ben bundan sonra düşünmüyorum girmeyi ben buraya giripte istedigim şeyleri paylaşmadıktan sonra neden giriyim sayenizde çok gzüel gübnler geçriidm eylendim allah razı olsun hakkınızı helal edin şimdiden söylüyüm polimige girmek için yazmadım tek üzüldügüm arkadalımın haklı çıkması her seferde bebekten konuşulmazki hasi dordugunuz sorulara cevap vermesem içiinmm yanmıcak benim fikri düşüncem bu ben her kkya giridigimde ilk buraya girip okuyordum güle güle çozk gzüel zamanda geçiridm amma yanlış anlaşılma yokmu üstümede almıyorum amam söylemdende geri duramıyorum kusura bakmayın kendinize iyi bakın esen kalın saygılar
keşke arkadaşım hakılı çıkmasaydı gene haklı çıktı seni kıraralar üzerler paşam
ben hipnozdan daha çok korkarım
hayranım su yaratıcı becerikli kadılara valla ben hazırcıyım anacım ne kafamı yoruom ne bedenimi keşke yapabilsem özeniyorum gerçekten
Bebeğin cinsiyetinin belirlenmesindeki batıl inanışlar:))
Kız çocukla erkek çocuğun oynaması farklıdır. Kız çocuk kaynar, oğlan çocuk atar, oğlan öyle oynar ki kadını silkeler.
40 günlük düşen çocuğun cinsiyeti belli olur. Erkek çocuk beyaz, kız çocuk siyah olur. Oğlan çocuğunun her yeri bellidir.
Kadın rüyasında altın ve salatalık görürse oğlan, kayısı görürse kız doğurur.
Kadın çok ekşi yerse kız doğurur, tatlı yerse oğlan doğurur.
Oğlan ana karnında, sağ tarafta; kız, sol tarafta durur.
Kadının hamileliği sırasında alttan başlayarak yukarıya doğru bir çizgi oluşur. Çizgi göbeği geçerse oğlan, göbekte kalırsa kız doğar.
Doğum esnasında; kız yukarı, oğlan aşağı bakar.
Kadın hamileyken güzelleşirse oğlan, çirkinleşirse kız doğurur. ?Oğlan bezer, kız bozar.? denir.
Kadının yüzü gözü çillenirse kız doğurur. Çiller geçsin diye çocuğun hiç kullanılmamış ve yıkanmamış beziyle doğum esnasında kadının yüzü silinir.
Kız oğlandan daha zor doğar.
Kız dokuz gün eksik doğar, ara ebe bunu; ?kız, eteği eksik ya? şeklinde ifade etmektedir. Oğlan çocuğu ise dokuz ay dokuz günde doğar.
Hamile kadın düz olarak durduğunda; arkası uzun olur, önü havaya kalkarsa kız doğurur, eteği yuvarlak durursa oğlan doğurur.
Çocuk yukarıda olursa oğlan, aşağıda olursa kız doğurur.
Kadının kalçaları büyük olursa kız doğurur.
Kadının hareketleri ağır olur, sürekli uyursa kız, hareketleri hafif olursa oğlan doğurur. Ara ebenin anlatısıyla; ?kız yükü tuz yükü, kızı taşımak zordur? şeklinde ifade edilmektedir.
Göğüslerin ucu siyahlanırsa kız, pembeleşirse oğlan doğar.
Pişirilen kelle ikiye ayrılır, başında saçak çıkarsa kız, dümdüz olursa oğlan doğurur.
Hamurun içerisine dikiş iğnesi konarak ateşte pişirilir, hamile kadına verilir. Önce iğne geçirecek yeri çıkarsa kadın kız doğurur, uç kısmı çıkarsa oğlan doğurur.
Kadın birinin altına makas, birinin altına bıçak konulan minderlerden hangisinin üzerine oturursa ona göre yorum yapılır. Makasa oturursa kız, bıçağa oturursa oğlan doğurur.
Kadın kız doğuracaksa, doğum esnasında göğsünün altı çöker, oğlan doğuracaksa dimdik kalır.
bilmemki bilinçaltına inince belki başarırız bende epidural sezaryana asla cesaret edemem ayy annecimmmm
ayy tamam öyle yapıyım...arkadaslar size tavsiyem acıp dogumları izlemeyinnnn!!!!kendinizi korkutmayın...gözünüzde büyütmeyin...dogulu hanımlar nerdeyse her sene doguruyoronlar kadar da mı olamam deyip kendinizi telkin edin...her dogumun hikayesi kendine özeldir...unutmayın...
ben de konuşmadım daha,senmi benmi accayip korkuyorumda şimlik aklımı yormuyorum kendiliginden gelişecek geçenler hastanede anket yaptılar bana doktorunuzla dogum şeklini konuştunuzmu diye konuşan varmı arkadaşlar biz hiç bahsetmedikte
Kafa dağıtmaya ve öğrenmeye geliyoruz buraya. kısıtlamalar tadımızı kaçırır, çok gereksiz bence.
Alınganlığa da gerek yok, bilgim yoktur cevap veremem, görmemişimdir cevap veremem. Normal bunlar. "Falanca semtte hangi doktora gitmeliyim" sorusu için bilgim yoksa ne yazabilirim ki?
senmi benmi accayip korkuyorumda şimlik aklımı yormuyorum kendiliginden gelişecek geçenler hastanede anket yaptılar bana doktorunuzla dogum şeklini konuştunuzmu diye konuşan varmı arkadaşlar biz hiç bahsetmedikte
niye ne saklıyon sen söle bakimmmmmm
erken değilmi daha.Benimki kızar sorarsam daha dur acelen ne diye.Hatta doğum fiyatını sorayımmı sekretere sormayımmı bilemedim.Geçen kontrolde benim kadar hamile bir bayan sordu,daha çok erken değilmi dedi sekreter kızda bozuldu,bi yakınım sordu dedi.Bende bi laf ederler diye sormadım,doktorum kızar zaten dediğim gibi çok erken der.
yasmin cc: Hamile Pantolonu Yapımı - Kolay, Pratik, Ekonomik
çok kolay gercekten...
evet bizde kouşmadık benim doktorda luzumsuz buldugu sorulara cvp vermiyo dogum fiyatı dormal sezeryan 150 tl dio hastane operatörü istege göre sezeryanda mutlaka degişiyodur fiyat
Günaydın şeker anneler ve onların baldan tatlı bebekleri
Günümüzün çok güzel geçmesini diliyorummm.. Hele ki benim gibi iş yerinde huzursuz ve mutsuz olan arkadaşlarım için daha da çookk
Günaydın canım, ben de sitede en fazla vakit geçirenlerden biriyim ve sorunu gördüm fakat İstanbul'da ikamet etmiyorum ve bahsettiğin hastane hakkında en ufak bir fikrim yok dolayısıyla cevap vermedim.. Ama madem ki alınıyoruz hamişler olarak bundan sonra fikrim olmadığında da "bilmiyorum ya da fikrim yok" gibi cevaplar veririm.. Yeter ki tatsızlık yaşanmasın..
Genelde aynı kişilerin sohbet etmesi o kişilerin bilgisayar başında daha fazla oluşundan kaynaklanıyor... Ben de günde 1 kez girebilen ya da 2 günde bir girebilen bir insan olsam bu kadar çok sohbet edemem muhtecim.. Forum çok hızlı ilerliyor ve yeni mesaj yazıldığında eğer ki biz geriye dönüp bakmazsak görmüyoruz, bu konuda bir uyarı mekanizması yok dolayısı ile atlanılması da normal bence...
Bu forum sitesinde ve bu açtığımız topicte yalnızca bebeklerle ve hamileliklerle ilgili paylaşımlar yapılacaktır diye bir ibare, bir kural ya da bir gelenek olduğunu düşünmüyorum, yıllarca forumlarda aktif üye ve hatta yönetici olmuş birisi olarak bunu söyleyebilirim. Burasını bir gün gibi düşünün, hepimiz bir araya geliyor ve sohbet ediyoruz, her konuda.. Eşimiz konusunda, hamileliğimiz konusunda, bebeklerimiz konusunda, işimiz konusunda... Sadece soru ve sorunlarla ilgili başka topiclerde var, oraya da konu açılabilir. Şahsen ben geçmek bilmeyen uçuğum için "Hamilelerden Haberler : Soru ve Sorunlar" başlığına topic açtım.. Bundan hiç gocunmadım.. Ha diyorsanız ki banane kardeşim sizin eltinizden kocanızdan... O zaman ana teması arkadaşlık edinmek, birbirimize destek olmak olan bu topicle çok fazla ilgilenmemeniz gerekir...
Kabızlığım var ve hiç bir şey yapamıyorum canım
Benim doktor kontrolüm ağustos 5 te.. Dolayısıyla bir eczane beni yönlendirir diyerek eczaneye gittim ve bana, doktorunuza danışmadan biz size hiçbirşey veremeyiz dediler..
Al bende de o kadar yaaa... Bu nasıl bilinmez denklemdir yahu.. Biz de bir anormallik mi var öyleyse
Not : Yukarıda yaptığım yapıcı eleştirileri lütfen yanlış anlayıp, olayı kişiselleştirmeyelim arkadaşlar.. Sonuçta kimseyi kırmadan burda arkadaşça sohbet ediyoruz... Kendimden örnek vermem gerekirse, ben kimseyi tanımadan hatta tanışmadan herkesin mesajından alıntı yapıp sohbete dahil oldum ve bundan gocunmadım.. Kimseden beni poh pohlamasını bekleyemem.. Burda hepimiz hamileyiz, hepimiz aynı alınganlığa sahibiz.. Bundan sonra bu konuyla ilgili yazılan hiç bir şeye cevap vermeyeceğim, konunun karşılıklı tartışmaya dönmesini istemiyorum çünkü.. Lütfen kaale almadığımı zannetmeyin...
Sevgiler
nasıl 150 TL?devlet hastanesimi?
akşam yatmadan önce yine yokladı ahlaksız, bastım karanfili vurdum kafayı yattım..
evet bizde kouşmadık benim doktorda luzumsuz buldugu sorulara cvp vermiyo dogum fiyatı dormal sezeryan 150 tl dio hastane operatörü istege göre sezeryanda mutlaka degişiyodur fiyat
150 mi??şoktayım hangi hastne o ?nerdesimn hangi şehrdesn ?doguma oraya geliyorum
Seda,
Olayı kişiselleştirmek değil de yazma uslubun cok yanlış, tum herseyi siyah ile yazıpta sonra kırmızı ile yazman hos değil.
neden bu kadar alınganlık yaptığını anlayamadım, sonuçta birbirimize yardımcı olamayacaksak buranın amacı nedir? Eltilerimizin, kocalarımızın dedikodusunu yapmak mı? Baslıgın Ocak 2014 anneleri olduğunu unutmayalım- Aile sorunları ile ilgili de baslıklar var. Ayrıca senin forumda eski olman veya grup yönetmen hic birimizin üzerinde ustunluk kurabileceğin anlamına gelmez. Bizler özgürce dusuncelerimizi açıkladık, sen de düşünceni açıkladın ,buna saygımız var.
Ama gordugun gibi arkadaşlarımızın sorularına & sorunlarına dönmektense eltimlerin ,kayınvalidemlerin, karsı komsumuzun muhabbetini yapar olduk. Eee o zaman forumun amacı nedir?
iyide arkadaşım böyle bir kural mı var?Ocak 2014 anneleri topiğinin altında hamilelik,bebek konuşulur,herkes birbirnin sorularına cevap verir diye birşey yazıyomu?Yazıyosa veya bu genel kabul görülen bir kuralsa gerçekten bende artık yazmıycam bu topiğe herhangi birşey.Seda da çok net bir şekilde konunun uzamaması için durumu özetledi diye düşünüyorum.Kimse kimseye üstünlük kurma durumunda değil,sözkonusu dahi olamaz.Elti,koca vs muhabbetini ben yaptığım için yazdıgına da ben cevap veriyorum
kayseride yaşıyorum canım hüma kadın hastalıkları hastanesi buyur gel beraberce dogurur bizim eve geçeriz can yoldaşı oluruz birbirimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?