2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

çok geçmiş olsun üstüste kaç diş çıkarmışsın öyle kız
benim annem hamileyken dişi ağrıyodu bişey yapılamadığı için sürekli siyah zeytin(tuzu ağrıyı alıyomuş) koyuyoduk.

Çok geçmiş olsun...
Ben de yirmilik dişimi aldırmak istiyorum...keşke hamile kalmadan çektirseydim
Neyse biraz cesaret oldu...

Çok çok geçmiş olsun.Dikkatli olmak lazım.Enfeksiyon riski var.Benim biliğim kadarıyla parasetamol içeren ağrı kesicilerin hepsi kullanılabilir.Yani parol de kullanılabilir.

18. Hafta

Sizdeki değişiklikler:

Eger karnınızda ani hareketler hissediyorsaniz paniklemeyin, muhtemelen bebeğiniz hıçkırıyordur.

İlk gebeliğini yaşayan anneler hala hissetmedilerse gelecek haftanın başında karınlarında bir kelebeğin kanat çırpması gibi bir his duyacaklardır. İlk gebeliklerde genellikle bebeğinizin hareketlerini 20. haftaya kadar hissetmeyebilirsiniz.

Başdönmeleri, sersemlik hissi hala sürmekte. Özellikle ani ayağa kalkmalarda bunu genellikle yaşarsınız. Hareketlerinizi yavaşlatırsanız bu şikayetler de azalacaktır. Örneğin yataktan kalkmadan önce oturup ayaklarınızı sarkıtarak 20 sn. kadar bekleyin, sonra ayağa kalkın.

Rahminiz tam göbek deliğinin altında ve nerdeyse bir kavun büyüklüğüne erişmiş durumda. 4-6 kilo aldıysanız normal sınırlar içindesiniz. Bunun üzerine çıktıysanız doktorunuzun bu konudaki tavsiyelerine uyun. Çocuk için besin değeri olmayan her türlü abur cuburu kesmekle işe başlayabilirsiniz. Unutmayın fazla kilo hem ileri hamilelik dönemini ve doğumu zorlaştırır hem de doğumdan sonra eski halinize dönme sürenizi uzatır.

Büyüyen karına bağlı olarak bundan sonraki dönemde aynı ilk aylardaki gibi sık idrar yapma ihtiyacı hissedeceksiniz. Uykunuz da sık sık bölünmeye başlayacaktır. Daha rahat etmek için yan yatma ve ayaklarınızın arasına bir yastık sıkıştırmanın faydasını göreceksiniz. Uyumadan önce tuvalete gitmeyi unutmayın. Bu dönemde uyku çok hafifler ve uyanınca tekrar uyumakta zorlanabilirsiniz.

Bebeğiniz’deki gelişmeler:

Bebeğiniz bu haftanın sonunda 20 cm. boya, 210 gram ağırlığa ulaşır.

Bebeğinizin el ve ayak parmaklarında yumuşak yastıkçıklar oluşmaya başlar ve bebeğiniz el ve ayak parmaklarını sık sık açıp kapar. Gözleri artık yanlarda değil yüzün ön bölgesindedir. Gözler henüz nispeten büyük olmasına rağmen ileriki haftalarda normale dönecektir.

Bebeğinizin bağırsaklarında mekonyum adı verilen ilk dışkı bu haftada oluşmaya başlar. Eğer bebeğiniz erkekse prostat gelişimi başlar.

Canım çok geçmiş olsun yaa kıyamam valla inşallah ağrı yaşamazsın

gazi hamiş hoşgeldi,çok çok geçmiş oolsun doğuma kadar yaşayacağın son sıkıntın olsun inşallah,iyi bak geçicek artık en azından bu aşamadan sonra ağrısı tutmayacak o garip dişinin.BU arada parol ile ilgili bi sıkıntın yoksa banada doktorum içebilirsin ağrın oldugunda demişti aklında olsun,gerçi çok hafif bir ağrı kesici ama belki işine yarar tekrardan geçmiş olsun iyi dinlenmeler canım

canım çok geçmiş olsun , hamileliken önce halletme imkanın olmadı sanırım hamileyken çok zor olur diye duymuştum hep, bi de dilkiş felan. bi an önce iyi olursun inş. Ben de antibiyotik kullandım bebeğe hiçbir zararı olmayanları varmış hiç takma kafanı

herkes uyuyormu kızlar bugun ara ara giriyorum işlerim var biraz sayfa pek ilerlememiş merak ettim bide online olan çok az kişiyiz...

Kizlar bir sorum olacakti. Bugun doktor elevit ve kan hapi verdi. Normalde sadece folik asit kullaniyordum. Doktora soracaktm ama laf arasina karisti. Elevitin içinde de folik asit var ama alinmasi gereken doz kadar degil galiba. Folik asite devam etmeli miym yoksa birakmali miym:44:

selam kizlar biz geldik
herkesler iyidir umarim.oglumu havuza götürdüm gunes yoruyo insani bide ütüye basladim geli gelmez bayilcam simdi
cok gecmis olsun.bu cektigin son sıkıntı olsun ins

ayyyy kızlar butik bebede bugun bayram özel diye kız-erkek iki kampanya var,ay ne ciciler var ne ciciler.Seneye bizde miniklerimize alırız inşallah onlardan hayali bile çok güzel ya kucağımızda bayram gezmesi yapcaklarrrrr inşallahhh

selam kizlar biz geldik
herkesler iyidir umarim.oglumu havuza götürdüm gunes yoruyo insani bide ütüye basladim geli gelmez bayilcam simdi

cok gecmis olsun.bu cektigin son sıkıntı olsun ins

hoşgeldin canım kolay gelsin bu sıcakta ütüde çekilmez ha,oğluşun serinledi sen yandın desene bide üstüne ütünün sıcağı offff ben bile bunaldım yazarken yine iyi dayanıyosun maşallah

hoşgeldin canım kolay gelsin bu sıcakta ütüde çekilmez ha,oğluşun serinledi sen yandın desene bide üstüne ütünün sıcağı offff ben bile bunaldım yazarken yine iyi dayanıyosun maşallah

sagol canim aynen oyle oldu oglum mutlu oldu biz kizimla pistik.derin temizlige giristim gardropu bosalttim sildim temizledim kiyafet at topla katla utule.baza alti duzelt hurcla vakumla.ev yangin yeri gibi ama yinede ogluma kiyamiyorum sıkıliyo evde 2 3 saat oyalaniyo havuzda.gelir gelmez is bası yaptim o yuzden

Canım sadece elevit zaten 12. haftadan sonra folik asit bırakılıyor... elevitin içinde bütün vitaminler var

kızz nazarım değmesin maşallah iyi enerjin var haa,altıma yapcam sandalyeden kalkıp wc ye gidecek gücüm yok.Oğluşundan güç alıyon tabiii anladım seni ne güzel inşallah benim minik doğunca bende senin gibi koştururum böyle

kızlar mesai bitmek üzere. ben çıkayım artık herkese iyi akşamlar hepinizi öpüyorummmmmmmmm

neoldu bebem köpüke mi bişi oldu kızzz?o ne surat öyle?

kızımın hiç keyfi yok teyzesi ya uzanmış yatmış kolonun üstünde yatıyoraz katılaştı kakası amam neden böyle oldu ya okadarda iyi bakıyourm evladım gibi yemleri en birinci kalite suyunu içme suyu koyuyorum ilaçlıyorum yıkanıyorlar bu bebeler neden hasatlanıyor kızım elelrimde öldü ishalden allahım deidm o öyle can verdi biz nasıl veiriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…