2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

İhtiyaç listesi

A- Bakımla ilgili
Bebeğin genel bakımı için gerekenler

• Bebek bezleri (İlk molfiks göbek oyuntulu aldım ama oyuntusu az sonra primaya geçtim.)
• Alt değiştirme ( Pratik olsun kalın büyük yastıklıya gerek yok)
• Tırnak makası ( Anaokullarındaki faaliyet makası gibi olsun diğeri parmağını kesebilir bebeğin)
• Fırça tarak seti (Tarak ve yumuşak saç fırçasından oluşur ben chicconun aldım kılı yumuşak ama pek de kullanmadım saçlı olmasına rağmen- tarağı da konak oldu bir kere o zaman işe yaradı alınabilir)
• Vücut termometresi (kulaktan ölçer vardı bozuldu evde olan kol altı olandan kullanıyorum)
• Islak mendil ( Başta 15 paket kadar unibaby yenidoğan pamuklu mendil kullandım şimdi prima hassas ciltler için kullanıyorum.)
• Kulak çubuğu ( Arada kabız olunca zeytinyağı sürüp poposuna sürdüğüm oldu. kuağına pek kullanmadım)
• Pişik kremi (Başta chicconun setini aldım vardı ama pişik olmadı hafif kızarınca hametan yazdı dr onu kullandım. şimdi sdocrem moda:)))
• Şampuan, sabun, bebek kremi (chicco kullandım bitince komili setine geçtim)
• Bebek büyotları 200 cc (Sıcak Su Torbası) (evde var kullanmadım gazlı olunca ayakaltına konulabilir ama çok dikkat edilmeli açılıp yanan duydum.)
• Bebeğin çamaşırlarının yıkanması için özel deterjan (hacışakir kullandım şimdi roxi aldım)

Bebeğin banyosu için gerekenler
• Küvet ve filesi
• Bebek banyo süngeri,lifi ( benim komşu uzun tüylü ipten lif yaptı süper bir şey sünger almadım)
• Banyo termometresi (gerek yok dirseğimle ayarlıyorum.)
• Bornoz, başlıklı havlu (2 adet, havlusu %100 pamuklu olmalıdır) (bornoz değil havlu kullanıyorum 2 yaş gibi bornoz olabilir.)

B- Beslenme ile ilgili
Bebeği biberonla beslemek için gerekenler
• Cam Biberonlar 125 ml ve 250 ml (ben cam aldım kullanıyorum marka bence camda önemli değil.)
• Biberon emzikleri (kullanmadı benim oğlan )
• Biberon ısıtıcısı Biberon fırçası (ikisini de kullanmadım)
• Biberonları sıcak veya soğuk tutmaya yarayan biberon taşıyıcısı/termos (aslında lazım ama almadım)
• Sterilizatör/Sebze Haşlayıcısı (Almadım kaynatıyorum gerekince çoğunlukla kaynar sudan geçiriyorum)

Emzik ve aksesuarları (oğlum emzik almadı biz de ısrar etmedik gerebilir)
• Emzik
• Emzik Zinciri
• Emzik kutusu

Ev ve bebeğin yatak odası ile ilgili
Bebeğin yatak odası için gerekenler
• Karyola ( Yanları yüksek ) (x)
• Dolap
• Şifonyer (x)
• Nevresim takımı – Uyku Seti(x)
• Yastık (yan yatırma yastığı) (almadım ben havlu da iş görür)
• Yorgan ( Hafif, kuş tüyü) (ev kaloriferli battaniyesiyle idare ettim.)
• Kenar Minderi (ben yataktan düşürdüm bir iki kere gerek olabilir)
• Battaniye, pike x
• Cibinlik (ben almadım)
• Lamba (vardı)
• Yatak şilte koruyucusu (x)
• Oda termometresi (ben almadım)
• Dönence
• Oyuncak sandığı
• Telsiz - Bebefon (almadım evin her yerinden duyuluyor sesi)

E- Gezinti ve taşıma ile ilgili
• Puset (kış için olabilir arabanız varsa gerek bile değil benim oğlan 2 aylık bile değilken sığamamıştı ama büyük oğlanda çok kullandım)
• Ana kucağı (kullanışlı)
• Araba koltukları
• Seyahat sağlık seti (almadım ilacını taşıyorsun zaten)

D- Giyim ile ilgili
Pijama x
pamuklu zıbın x
Tulumlar(%100 pmklu) x
body x
önlük x
hırka yelek x ( penyeler daha kullanışlı)
patik ve çorap x
şapka ve bere x
mendil x

ANNE İHTİYAÇ LİSTESİ :

A- Genel Bakımla ilgili gerekenler
• Kolay emzirmenizi sağlayan önü açık gecelikler x
• iç çamaşırları x • banyo havluları x
• Hijyenik pedler (canped mesane pedi kullandım sonra normal ped)x
• Lohusa külodu (ben kullan at aldım. Ama çok pahalı oldu pazardan ucuz alıp yıka kullan at hastanede)
• Göğüs koruyucu aksesuarlar (göğüs pedi aldım )

B- Emzirme ile ilgili gerekenler
• Emzirme sütyenleri ( 2 adet) x (evde sütyen kullanmadım kullanılabilir normal sütyen de olabilir)
• Göğüs pedleri x
• Göğüs pompası (medela mini elektrikli çok memnun kaldım)
• Süt muhafaza poşetleri (almak lazım )
• Göğüs ucu koruması/Adaptörü (göğüs kalkanı aldım) x

• Göğüs kremi (lansinoh kullandım garmastan kullanan da çok)
• Emzirmek için yastık (kullanmadım)

ANNELERDEN ÖNERİLER ….
göğüs pompasında medela, elektrikli ve pilli olanı
anne sütü arttırmada vitamalt, ritmix, alkolsüz bira
biberon seti ve steril aleti olarak Avent ve Br.Brown
chicconun fizyolojik biberonu ve dr brown
emzik olarak da Nuk, avent
şampuan ve bebek yağı olarak Bübchen, mustela , sebamed
avent kelebek gögüs koruyucu
lansinoh krem ve göğüs pedi
canbebe yada sevi bebe alt açma bezi
chicconun güvenli yatış yastığı
bebek yorganında kaztüyü yorgan öneriliyor
termos çanta avent
nivea'nın no alkol no parfüm ıslak mendil (ama ilk aylarda kaynatılmış ılıtılış suya batırılmış pamukla silinmesi öneriliyor ya da ıslatılmış pamuk olan Unibaby yenidoğan)
havlu sevi bebe , taç organik
hava nemlendirici tefal-chicco
burun aspiratörü

DETERJANLARDA:
Hacı şakir granül, , omo baby, Roxy Matik Dalin sıvı
bebeğin kullanacağı emzik-biberon vs. ürünlerde AMWAY marka tamamen bitkisel deterjanlar
PİŞİK KREMLERİ:
pişik önleyici kremi olarak Nivea , hametan pomad, zind oxide , mustela
GAZ ÖNLEYİCİ:
Zinco,nurse harvey,debridat,sab, neo baby grippe mixte,metsil
theraline-dodo pillow emzirme yastığı

doğum Çantanızda Neler Olmalı?
Sizin İçin,
. Hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinin bulunduğu dosya x
. 2 adet gecelik x (Ben lohusa takımı aldım gecelikle rahat ettim)
. 2 adet sabahlık , hırka ya da şal x
. 1 adet terlik x
. 2 adet pijama x (pijama da aldım ama evde kullandım hastanede gecelik)
. 5 adet kilot – atlet, 2 adet sütyen ()
. 3 çift çorap x
. 2 adet el-yüz havlusu
. lohusa tacı / toka , . saç fırçası / tarak , ayna xx
. deodorant
. ruj x
. yüz kremi x
. diş fırçası / diş macunu
. sabun / sıvı sabun (hastanede var)
. hijyenik ped / doğum sonrası pedi - Hasta Bezi
. göğüs pedi – göğüs ucu için krem x
. kutu mendil , . ıslak mendil x
. fotoğraf makinesi / film , . kamera / kaset
. bloknot / kalem
. telefon / şarj cihazı / telefon rehberi
. sigorta dosyası
. kolonya
Kirli Torbası

Bebek için
2 tane bady (Mevsime göre kisa veya uzun kollu) x
2 tane tulum x
2 tane çorap x
2 tane agiz mendili x
2 tane pijama alti x
2 tane sapka ve eldiven x
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi, patigi, basligi vs) x
Yelek ve hirka x
Battaniye x
10 tane bebek bezi-alt açma yatağıx
Pamuk-su ya da unibaby yenidoğanx
Araba koltugu/ana kucagi veya portbebe
Havlu
2 tane yelek x
2 adet Patik
Biberon x

not: çarpılı olanlar aldıklarımdır

(2009 Haziran annesi ozzge'den alıntıdır)

Sen su çiçeği olmamış mısın? Bir kere geçiren tekrar kolay kolay geçirmiyor da... Benim kızım bu sene geçirdi... Ama ne bana ne eşime geçti... İkimizde geçirmişiz çünkü..

Üzülerek söyleyeyim ki kızınıza geçme olasılığı çok fazla... Çünkü çok çabuk geçen bir hastalık... Aynı havayı solumak bile yetiyor... Eğer sizin de geçirme riskiniz varsa kızınızı kuzeninden ayırmanız gerekir ki... Şimdi bile geçmiş olabilir...

Amacım sizi korkutmak değil sadece tecrübe... Kızıma bir saat içinde kuzeniyle aynı odada kalmak yetti ve on beş gün kuluçka süresi var... Bu kuluçka süresinde de hastalık geçebiliyor... Sonrasında da tek çiçek kalana kadar geçme riski var...

Ama geçirmişseniz korkmanıza gerek yok...

Çok çok geçmiş olsun...

Son düzenleme:

Kizlar melababebektenbahsediyorsunuz herhalde,o amniyosentezi yaptirip tatile gidecekti.gelince sonuclari alacakti diye hatirliyorum.

Canım zaten kuluçka döneminde bulaşır yani döküntüler başlamadan önce bulaştırır hastalığı.Ama bağışıklığın varsa birşey olmaz diye biliyorum.Evi bolca havalandır, kaşığını çatalını ayır,kıyafetlerini çarşaflarını ütüle, biraz zor ama sen de biraz kızından uzak dur.

Canim cok gecmis olsun.eger sen gecirmediysen bence bikac hafta kizndan ayri kalmayi goze al.annenlerde falan kalsin.cunku arkadaslarin dedigi gibi cok cabuk bulasiyor,ben 30 yasinda kadinim daha gecen sene gecrdim.o zaman hamile falan eildim ona ragmen cok zor atlattim.kizin icin endiselenme cocuklar cok rahat alatiyor.dedigim gibi bikac hafta ayri kal eger endiseleniyorsan.umarim bi problem olmaz.

Ben de oğluma hamileyken çalıştığım okulda su çiçeği salgını başlamıştı.Annemi arayıp sordum geçirdim mi diye.Geçirmişim çocukken.Allah a şükür birşey olmadı.İnşallah sana da olmaz.

Kızlar çatlak kremini yazdırmayı unuttum doktora, artık başlamam gerektiğini de düşünüyorum. Sizler başladınız mı ve ne tavsiye edersiniz...

16. haftadan itibaren öneriliyor çoğu canım başlamalısın bende bugün alıp başlayacağım.. doktora yazdırmana gerek yok çünkü hepsi özel sgk herhangi birini karşılamıyor.... öne çıkan üç krem var bunlarda

Lierac
Mustela
pregnacare

doktorum bana pregnacare önerdi ama tamamen mümessil kaygısı gibi geldi bana çok araştırdım ve lierac almaya karar verdim.. bi kutusu 45-50 tl civarı

Kızlar çatlak kremini yazdırmayı unuttum doktora, artık başlamam gerektiğini de düşünüyorum. Sizler başladınız mı ve ne tavsiye edersiniz...
ben krem almayacağım canım, doktor 4 tane yazdı, bildiğimiz meşhur kremler, sonra bi aktar var dedi, karışım hazırlıyormuş kadında biyologmuş, ondan da memnun hastalar dedi, biraz kötü kokuyormuş, fiyatını sordum 20 lira dedi, ben ondan alıcam

kızlar hasta bezi hastanelerde oluyor, ben ameliyat olmuştum o zaman bağlamışlardı bana ayağa kalmayayım diye, ben de küçüğümü yapmıştım ona, hasta bakıcı teyze bağlamıştı, bezliyem ben kızımı dedi bi de bana hey gidi günler

canım se çıkarmamışmısın küçükken karnındaki bebegemi bulaşıyormuş lütfen huylanma inş. bişeycik olmaz

doktorla konuştum küçükken çıkardığım için riski daha azmış ama eğer çıkarmamış olsaydım ve hamileyken çıkarsaydım ozaman %70 bebek ölümüyle sonuçlanıyormuş (allah korusun) simdilik risk birazdaha az..

teşekkür ederim canım..kızıma bulaşırsa bayram üzeri çok kötü olur ananeside olmayacak bende çalışıyorum çok zor olur dua edin kızlar bulaşmasın yavruma...

ne mümkün gülüm yaa aynı evdesin bakmak zorundasın cocuğun sonuçta kıyamamkii..rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah dualarınızı esirgemeyin...

teşekkür ederim canımm..kızım çok hassastır zaten çokta nazlıdır bayram üzeri allah mufaza olursa yandık...

inşallah canım bende geçirmisim ama su çiçeğimi normal çiçekmi belli değil allah hayırlısını versin artık..

kızlar birşey sorucam cevaplarsanız inanın çok sevinicem belli degil amam eger rahimim dikilicek arda bey bu hastaneyi kullanmış arkadaşa kozyatag central hospıtlda nasıl bir hastane bilgisi olan varmı özlemi ssk geçiyormu bilen varsa el atsın benim için çok önemli

ben istanbulda değilim canım yardımcı olamayacağım

paşam şimdi baktım netten, özel hastaneymiş ssk geçiyomuş. şurda ve şurda hastaneyle ilgili genel yorumlar var, bir göz at istersen.

Merhabalar ben 15+3 günlük hamileyim bebişimin dogum tarhi 14 ocak 2014 gözüküyor aranıza katılmak istiyorum bende ve bi kaç sorum olcak yardımcı olurmusunuz kızlar.Bebişlerimizi saglıklı bi şekilde kucagımıza almayı nasip etsin Allahım inşallah :))
3 taramayı yaptıran varmı benim tam 16 haftalıkken 3 lü taramam olacak bebegin 1 gün bile geçmiyo 16 haftayı .3 lüTrama 16-20 haftaları arasında yapılıyo bildigim benim ki erken olurmu aceba Anakara Gazi ye gidiyorum tarama tarihini hemşire verdi aklıma takıldı bu

15+3 Günlük zaten 16. hafta demek canım... bende ultarsona göre 15+4 günlük hamileyim... doktora gittiğimizde soracağız 3 veya 4 lü testi. 2 li testte sorun çıkmayan çoğu anne adayı yaptırmıyor ama ben dr. a göre hareket edeceğim.erken olmaz yaptırman canım ama yine de dr. ile görüş istersen

Son düzenleme:

Hoşgeldin canım,bebeğin hayırlı olsun,Hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin Allah'ım.(tabi hepimizin de inşallah)Bence aklına takıldıysa doktorunu arayıp sor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…