bede jilet kullanmak istemiyorum özellikle alt taraflara ama bilemiyorum biyer buldum kimseler tavsiye etmemiş napcaz yaa agdada yaptıramam korkarım ben canım tatlı accık
kızlarr selam, benim içim rahat etsin aklımda soru kalmasın diye gittim doktora.. Hani şu tiroit ve romatizmayla ilgili olan azcık yüksek çıkan testlerim için
muayene etti,baktı etti,sorular sordu cevapladım falan bi sorun yok görünüyor dedi (tahminim gibi) sadece alt testleri isteyin bide onlara bakalım yeterli dedi + bide prolaktine bakılcak (arada yükseliyor da benim)
verdim kan.. Bi kısmı bugün bi kısmı 1 ağustosta çıkcakmış sonuç.. Sanırım artık 1 ağustosta sonuçlancak herşeyama zaten biz çalılmalara başladık
anne için ihtiyacı olanları tahmin edersin zaten gecelik terlik havlu iç çamaşırı bol miktarda...bebek için ise sadece hastane çıkışı yetiyo biliyomusun zaten doğduğu anda söylee bi yıkıyolar giydiriyolar hastane çıkışıyışını üzerine oohh kaka yapıp üzerine çıkarmadığı sürece onla çıkarsın hastaneden...kış olacak kalın battaniye lazım en küçük boy bebek bezi hasta bezi kendin için..ben ıslak mendil almıştım 2 paket suyun altında yıkayıp yıkayıp kızımı silmiştim temiz olsun diye hastanedeyken bazıları kanlı kanlı saçları uzun olanlar helede öylece duruyodu ayyyyy......başka bişeye gerek yok canım bide ateş ölçmek için bi alet aldırıyolar sana oka..öyle kocaaa bi valize gerek yok yani...korkma 7.ayımızda hep birlikte hazırlarız allah o günleri göstersin inşallah...
İhtiyaç listesi
A- Bakımla ilgili
Bebeğin genel bakımı için gerekenler
Bebek bezleri (İlk molfiks göbek oyuntulu aldım ama oyuntusu az sonra primaya geçtim.)
Alt değiştirme ( Pratik olsun kalın büyük yastıklıya gerek yok)
Tırnak makası ( Anaokullarındaki faaliyet makası gibi olsun diğeri parmağını kesebilir bebeğin)
Fırça tarak seti (Tarak ve yumuşak saç fırçasından oluşur ben chicconun aldım kılı yumuşak ama pek de kullanmadım saçlı olmasına rağmen- tarağı da konak oldu bir kere o zaman işe yaradı alınabilir)
Vücut termometresi (kulaktan ölçer vardı bozuldu evde olan kol altı olandan kullanıyorum)
Islak mendil ( Başta 15 paket kadar unibaby yenidoğan pamuklu mendil kullandım şimdi prima hassas ciltler için kullanıyorum.)
Kulak çubuğu ( Arada kabız olunca zeytinyağı sürüp poposuna sürdüğüm oldu. kuağına pek kullanmadım)
Pişik kremi (Başta chicconun setini aldım vardı ama pişik olmadı hafif kızarınca hametan yazdı dr onu kullandım. şimdi sdocrem moda:)))
Şampuan, sabun, bebek kremi (chicco kullandım bitince komili setine geçtim)
Bebek büyotları 200 cc (Sıcak Su Torbası) (evde var kullanmadım gazlı olunca ayakaltına konulabilir ama çok dikkat edilmeli açılıp yanan duydum.)
Bebeğin çamaşırlarının yıkanması için özel deterjan (hacışakir kullandım şimdi roxi aldım)
Bebeğin banyosu için gerekenler
Küvet ve filesi
Bebek banyo süngeri,lifi ( benim komşu uzun tüylü ipten lif yaptı süper bir şey sünger almadım)
Banyo termometresi (gerek yok dirseğimle ayarlıyorum.)
Bornoz, başlıklı havlu (2 adet, havlusu %100 pamuklu olmalıdır) (bornoz değil havlu kullanıyorum 2 yaş gibi bornoz olabilir.)
B- Beslenme ile ilgili
Bebeği biberonla beslemek için gerekenler
Cam Biberonlar 125 ml ve 250 ml (ben cam aldım kullanıyorum marka bence camda önemli değil.)
Biberon emzikleri (kullanmadı benim oğlan )
Biberon ısıtıcısı Biberon fırçası (ikisini de kullanmadım)
Biberonları sıcak veya soğuk tutmaya yarayan biberon taşıyıcısı/termos (aslında lazım ama almadım)
Sterilizatör/Sebze Haşlayıcısı (Almadım kaynatıyorum gerekince çoğunlukla kaynar sudan geçiriyorum)
Emzik ve aksesuarları (oğlum emzik almadı biz de ısrar etmedik gerebilir)
Emzik
Emzik Zinciri
Emzik kutusu
Ev ve bebeğin yatak odası ile ilgili
Bebeğin yatak odası için gerekenler
Karyola ( Yanları yüksek ) (x)
Dolap
Şifonyer (x)
Nevresim takımı Uyku Seti(x)
Yastık (yan yatırma yastığı) (almadım ben havlu da iş görür)
Yorgan ( Hafif, kuş tüyü) (ev kaloriferli battaniyesiyle idare ettim.)
Kenar Minderi (ben yataktan düşürdüm bir iki kere gerek olabilir)
Battaniye, pike x
Cibinlik (ben almadım)
Lamba (vardı)
Yatak şilte koruyucusu (x)
Oda termometresi (ben almadım)
Dönence
Oyuncak sandığı
Telsiz - Bebefon (almadım evin her yerinden duyuluyor sesi)
E- Gezinti ve taşıma ile ilgili
Puset (kış için olabilir arabanız varsa gerek bile değil benim oğlan 2 aylık bile değilken sığamamıştı ama büyük oğlanda çok kullandım)
Ana kucağı (kullanışlı)
Araba koltukları
Seyahat sağlık seti (almadım ilacını taşıyorsun zaten)
D- Giyim ile ilgili
Pijama x
pamuklu zıbın x
Tulumlar(%100 pmklu) x
body x
önlük x
hırka yelek x ( penyeler daha kullanışlı)
patik ve çorap x
şapka ve bere x
mendil x
ANNE İHTİYAÇ LİSTESİ :
A- Genel Bakımla ilgili gerekenler
Kolay emzirmenizi sağlayan önü açık gecelikler x
iç çamaşırları x banyo havluları x
Hijyenik pedler (canped mesane pedi kullandım sonra normal ped)x
Lohusa külodu (ben kullan at aldım. Ama çok pahalı oldu pazardan ucuz alıp yıka kullan at hastanede)
Göğüs koruyucu aksesuarlar (göğüs pedi aldım )
B- Emzirme ile ilgili gerekenler
Emzirme sütyenleri ( 2 adet) x (evde sütyen kullanmadım kullanılabilir normal sütyen de olabilir)
Göğüs pedleri x
Göğüs pompası (medela mini elektrikli çok memnun kaldım)
Süt muhafaza poşetleri (almak lazım )
Göğüs ucu koruması/Adaptörü (göğüs kalkanı aldım) x
Göğüs kremi (lansinoh kullandım garmastan kullanan da çok)
Emzirmek için yastık (kullanmadım)
ANNELERDEN ÖNERİLER .
göğüs pompasında medela, elektrikli ve pilli olanı
anne sütü arttırmada vitamalt, ritmix, alkolsüz bira
biberon seti ve steril aleti olarak Avent ve Br.Brown
chicconun fizyolojik biberonu ve dr brown
emzik olarak da Nuk, avent
şampuan ve bebek yağı olarak Bübchen, mustela , sebamed
avent kelebek gögüs koruyucu
lansinoh krem ve göğüs pedi
canbebe yada sevi bebe alt açma bezi
chicconun güvenli yatış yastığı
bebek yorganında kaztüyü yorgan öneriliyor
termos çanta avent
nivea'nın no alkol no parfüm ıslak mendil (ama ilk aylarda kaynatılmış ılıtılış suya batırılmış pamukla silinmesi öneriliyor ya da ıslatılmış pamuk olan Unibaby yenidoğan)
havlu sevi bebe , taç organik
hava nemlendirici tefal-chicco
burun aspiratörü
DETERJANLARDA:
Hacı şakir granül, , omo baby, Roxy Matik Dalin sıvı
bebeğin kullanacağı emzik-biberon vs. ürünlerde AMWAY marka tamamen bitkisel deterjanlar
PİŞİK KREMLERİ:
pişik önleyici kremi olarak Nivea , hametan pomad, zind oxide , mustela
GAZ ÖNLEYİCİ:
Zinco,nurse harvey,debridat,sab, neo baby grippe mixte,metsil
theraline-dodo pillow emzirme yastığı
doğum Çantanızda Neler Olmalı?
Sizin İçin,
. Hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinin bulunduğu dosya x
. 2 adet gecelik x (Ben lohusa takımı aldım gecelikle rahat ettim)
. 2 adet sabahlık , hırka ya da şal x
. 1 adet terlik x
. 2 adet pijama x (pijama da aldım ama evde kullandım hastanede gecelik)
. 5 adet kilot atlet, 2 adet sütyen ()
. 3 çift çorap x
. 2 adet el-yüz havlusu
. lohusa tacı / toka , . saç fırçası / tarak , ayna xx
. deodorant
. ruj x
. yüz kremi x
. diş fırçası / diş macunu
. sabun / sıvı sabun (hastanede var)
. hijyenik ped / doğum sonrası pedi - Hasta Bezi
. göğüs pedi göğüs ucu için krem x
. kutu mendil , . ıslak mendil x
. fotoğraf makinesi / film , . kamera / kaset
. bloknot / kalem
. telefon / şarj cihazı / telefon rehberi
. sigorta dosyası
. kolonya
Kirli Torbası
Bebek için
2 tane bady (Mevsime göre kisa veya uzun kollu) x
2 tane tulum x
2 tane çorap x
2 tane agiz mendili x
2 tane pijama alti x
2 tane sapka ve eldiven x
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi, patigi, basligi vs) x
Yelek ve hirka x
Battaniye x
10 tane bebek bezi-alt açma yatağıx
Pamuk-su ya da unibaby yenidoğanx
Araba koltugu/ana kucagi veya portbebe
Havlu
2 tane yelek x
2 adet Patik
Biberon x
not: çarpılı olanlar aldıklarımdır
(2009 Haziran annesi ozzge'den alıntıdır)
Drlar demedi tatlişim gelen geçen alışveriş merkezindeki hostesler bile kız diodu:) çok inandırıcı gelmişti ama taki bugüne kadar:)
çok teşekkür ederim ilgine, deneyeceğim :)bende pek krem alma taraftarı değildim, hatta görümcem bebe yağı kullan duştan sonra sabah akşam dedi ama nasıl mahvoldu cildim bilemezsiniz, kızardı, böcek ısırmış gibi kabar kabar oldu Bebe yaginin faydadi yok dedi benim doktor. cildin altina gecmezmisvayyyy, grubumuz mu var face de, bekleyin bende geliyorum :)
Ben kız diyordum ya. Bence kızdı seninki, nasıl erkek oldu ki hayret
Gözün aydın canım.
Herkes kız diodu bende şaştım canım:) Allahın işi rabbim ol dedi oldu bugünümüze şükür benim koca demin alışveriş merkezine koşarak gidip gs storedan doğuştan aslan yazan bi tulum set almış:)) kız istiodu ama oğlana daa çok sevindi :) sağlık versin rabbim bebişlere
Herkes kız diodu bende şaştım canım:) Allahın işi rabbim ol dedi oldu bugünümüze şükür benim koca demin alışveriş merkezine koşarak gidip gs storedan doğuştan aslan yazan bi tulum set almış:)) kız istiodu ama oğlana daa çok sevindi :) sağlık versin rabbim bebişlere
Misaaa cim benimde3 oglusssum olcak herkes bana kiz bu dedi herifimde kiz için akli gidiyor karnimi kizim diye sewiyodu ne diceni sasirdi oglumu bile agzi dolu diyemesede arkadaslarina erkek adamin oglu olur diyooo:) bana sorardi hep sence diye tabi herseyin hayirlisi amaaa ben buyuk hissediyorum dedim büyük oldu dezzesi hayirli saglik ve sihatli insallah
kız benim paşa aynı böyle olur vallahi kıyamam zaten canı yok oglanın allahım şakası bile kötü senin keidinmi kız
Amin canım :)
Sanki ikimizin her şeyi aynı olacak gibi geliyordu bana, cinsiyet farklı olunca şaşırdım kız
Başlarda doğum günlerimiz de aynı gündü ya ondan herhalde.
Teşekkür ederiz misaaa teyzesi,ne kadar büyümüş bende görünce şok oldum:))Buynuna bak sen maşallah ya:) Allahım nazarlardan saklasın elleri yumoş bunların annesi yummuş ölece yatıo maşallah nasıda büyüyolar
Teşekkür ederiz misaaa teyzesi,ne kadar büyümüş bende görünce şok oldum:))
Maşallah nasıda güzel yatmış rabbim bebiklerimizi bize bağışlgasın yakında sığamicaklar içimize:)
Calismalara ara wermeee yawru kus... haydi bakiyim folik asit kullaniyomusun
Dimi ya banada öle geliodu olmadı beşik kertmesi yaparız bebişleri:) kaderleri ortak olsun die:) ben oğlana kız arıom zaten yaşı genç olsun mümkünse 12 -15 haftalık dermişim bizim oğlan çok güzel yüzer uyur tekme atar :)
misacııım tebrikleeeer. Allah hayırlı evlat etsin oğlunuu. beşik kertmesi için kız benim kız vaaarHerkes kız diodu bende şaştım canım:) Allahın işi rabbim ol dedi oldu bugünümüze şükür benim koca demin alışveriş merkezine koşarak gidip gs storedan doğuştan aslan yazan bi tulum set almış:)) kız istiodu ama oğlana daa çok sevindi :) sağlık versin rabbim bebişlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?