başka bir doktor fikrine daha sıcak bakıyorum :)
ama eşimin bile haberi olmaması gerek inanılmaz kızıyor bu merakımı anlamıyor
berbat bi haftasonu gecirdim yine kızlar.cumartesi full temizlik pazar ohh evim temiz temiz kalktım.dedim kuaföre gideyim saclarımı kestireyim.gayet güzel gittim oturdum saclarımı kestiriyorum birden gözlerim karardı.heryer bulanık aynada kendimi göremedim.dedim gözlerimi kapayım gecer zaten gerisini hatırlamıyorum.uyandıgımda bi koltukta yatıyodum.ter içinde kalmısım.ordan doktora gittim bebiişimi gördüm allahtan bişeyi yok ama bnm tansiyom 80 50 olmus buda dinlendigim halde.dibe vurmus tansiyonum ve bayılmısım kızlar. dün tam hastahaneye 3 kes tansiyona baktırmaya gittik.bugun sabah birz dengeledik 110 70 cıktı.ama hala kafam dalgalı gözlerimde agırlık fenayım yani.bide bnm sıpayı oyle asık suratlı görünce moralım dahada bozuldu
bakınsana bnm sıpaya nasıl kaslarını catmıs.anası hastalanınca
Melekim bende de kasık ağrısı var,aşağıda takvimde ağrı olabilir yazıyo
ben de ondan telaş yapmıyom.bizim bıcırık oynamaya başladı bi de.sanırım belirgin şekilde oynayınca az da olsa rahatlicaz
canım benim randevum 3 hafta sonraabartmıyosun,bende en fazla 2 hafta dayanıyorum görmeden.
bu yüzden ben 1 doktora daha gidiyorum.
hatta o doktor benim asıl doktorumu da biliyo tanıyo ilaçlardan konu geçince abim daha iyi bilir falan diyo
iyice yüzsüzlüğü ele aldık
sen de 1 doktora daha git eşini boşver insanlar zararlı diyebilir abarttığımızı düşünebilir ama tedirginlik çok kötü
ben 2 defa bebeğimi kaybettim o yüzden sürekli tedirginim.2 haftada bi gidip rahatlıyorum.eşim de başta yanaşmadı ama korkularımı anlamaya başladı.
merhaba canım sana ben ultrason görüntüleri topiğinde yorum yapmıştım nuba bakaraktan
senin bebiş net göstermişti hatta.ama ne demiştim şu an hatırlamıyorum.
benim göbiş çıktı her hafta fotomuzu çekiyorum
Özel bir çabam yok makma cım.. Ama her zaman çocuğu olduktan sonra tüm dünyayla bağını koparan kadınlara kızmışımdır. Sanırım biraz da karakteristik olsa gerek.. Ben kocamın karısıyım, arkadaşlarımın arkadaşıyım, evimin hanımıyım, ailemin kızıyım.. Bunun yanında ek olarak hamileyim bir de, bu kadar.. Hamileyim diye her şeyi bir anda bir kenara atmadım atamam.. Sadece tahammül edemediğim kokular olduğunda ve mide bulantılarım olduğunda ızdıraplı günlerdi.. Ama bebeğin ultrasonuna bakıp bakıp iç geçiren, daha 3 aylık hamilelikte 30 yıllık hayaller kuran birisi değilim. Eğer Rabbim onu benden alacaksa ben ne yaparsam yapayım alacaktır.. Annelerimiz hiç doktora gitmeden doğurmuşlar bir çoğumuzu.. Her şeyin fazlası zarar diye düşünüyorum. Sürekli hamileliğine adapte olursan yaşayamazsın ki..
Tabi ki gazlı içeceklerden uzak duruyorum, nefret ettiğim halde süt içiyorum, ilaçlarımı düzenli kullanıyorum, strese girmemeye özen gösteriyorum vs vs.. Ama 1 ayda "ay aman içimde bişey olmuş mudur" diye paniklemiyorum ya da eşime "ay çocuğa bişey olur bana dokunma" demiyor köşe bucak kaçmıyorum. (Etrafımız hamilelikte ya da çocuk sahib olduktan sonra aldatılan kadınlarla dolu.. Karaktersiz erkeklere diyebilecek birşeyim yok ama biz kadınlar da dönüp kendimize bakmalıyız bence) Bir şey olmaz içimizde onlara Allahın izniyle, Rabbim onları öyle bir korunaklı yere koymuş ki sen ben korunmuyoruz o kadar.. Sağlık sorunların varsa, yatmak zorundaysan, düşük tehliken varsa evet bunlar birer endişe sebebi.. Ama ben düşük tehlikem olduğu dönemde bile çok üzerinde durmadım. Çünkü o Allahıma emanet O ne derse o olacak... Artı bizim yaşadığımız her endişe bebeğe direk yansıyor, dünyaya gelince yeterince stresi olacak zaten bari ana karnında rahat etsin. Benim endişelerimle bi de içerde gerilmesin yavrucak ne gerek var..
Bugüne kadar yaşadığım endişeler ;
- Çok kilo alır mıyım ?
- İlaçların yan etkileri beni nasıl etkiler ?
- İşime bu şekilde devam edebilecek miyim ?
Bebekle ilgili tüm her şey Allahıma havale.. Çünkü o bebek henüz bir melek, henüz hala Rahman katında.. Allahım hiçbirimize acısını da göstermesin, evlatla sınamasın..
Odasını da eşyalarını da 8. aydan sonra bakmayı planlıyorum, hatta 9. aya yakın, hem kilosunu boyunu daha iyi bildiğim için daha kolay kıyafet almış olurum... Hem o hazırlıkları yaptıktan sonra beklemek zorlaşır, ne kadar geç o kadar iyi..
Bence tabi, bu sayfadaki bir çok annenin hatta bu sitedeki bir çok annenin ben gibi düşünmediğinden ve bu yazdıklarımı garipsediğinden eminim.. ama böyle olmaktan pişman değil aksine mutluyum.. Bilmem yeterince açıklayıcı olabildi mi
yaww bu kadarmı olur bende aynı sen,eşimde aynı eşin gibi.Sürekli ordadır dimi diyorum eşime ordadır tabi nereye gitcek deli deli olma diyor.Doktora bi gidelimmi diyorum kıyamet kopuyor 50 kere ultrasona girilmez sakın duymayım gittiğigini diyo.Bende habire düşünüp duruyorum napıyo iyimi,sağlıklımı, herşey yolundamı?Biz senle yakında huni takar gezerizbacım sölemedi deme
Geçmiş olsun canım. Benim de düşük tansiyon sorunum var 9 ile geziyorum hep. Bir yerde düşüp kalırım diye de korkuyorum yalan yok
Bebek çok büyümüş kız maşallah
allah korusun tatlım
seninki %100 erkek canım.hatta bu koyduğun fotoyu görür görmez aaa bu kimin oğlu acaba dedim
Sonra baktım senmişsinSenle erkek olduğunu zaten konuştuk diye tekrar etmedim
doktor net söylemediya cinsiyetini erkege benzettim ama yanılabilirm bu haftada dedi.hala tam adapte olamadım erkege. Suan hala bebegim diye sevebiliyorum.babası hemen aslan oğlumlara basladı
afiscim hoşgeldin canım, çok geçmiş olsun sana ve bebişine, bu dönemlerde olabiliyor böyle şeyler.. Sen kendini çok yorma olur mu ?
Kız diyorum ben içimden öle geçti
bebem çok geçmiş olsun uzun zamandır gelmezsen sayfaya böyle olursun tabi tövbe tövbeee.Şaka bi yana özlettin kendini bu kadar çok çalışma ondan yoruldun belkide tansiyonun düştü.Bu arada oğluşunun tipini yerim maşallah nazarlardan saklasın Rabbim
seninki kesin erkektir. bence bu belirtiler artık ters işliyor. Bekleyelim ve görelim yavrum =)enfeksiyon olabilir canım, içtiğin suyu 3 lt den aşağı düşürme ve bence bunu doktora söyle..
Ya evet neden bilmiyorum :))) aslında deli gibi kızım olsun istiyordum.. Ama erkeğe kendimi çok çok alıştırdım inan.. Benim de sivilcelerim çıktı, karnım geniş kesinlikle sivri değil kız belirtileri var yani ama bilmiyorum..
seda walla dediklerine aynen katılıyorum bende. çok şükür öyle çok hamile havasına girmedim. hatta mümkün olsa da bir an önce doğursam da bi kenarda çocuk büyüse diyorum :) Bebekle ilgili herşey Allaha emanet. Kasıklarımda, sırtımda belimde ara ara ağrılar oluyor.Olacak da tabiiki. Bunlar çok normal diyorum. Nedense bişey olsa bana, acaba bebeğime bişey oldu mu diye düşünmüyorum. benim annem 12 çocuk dünyaya getirmiş. Ee haliyle onun kızıyım, benim evladıma da Allahın izniyle bişey olmaz diyorum. Annem hepimizi evde doğurmuş. ne bi ebe ne bi doktor ne de bi hastane yzü görmemiş. Çok şükür hepimizde sağlamız. Yediklerime içtiklerime öyle aşırı özen göstermiyorum. Bazen arada süt içip ceviz yiyorum. zaten beslenmeme dikkat ederdim önceden, hala da öyleyim. gazlı içececek desen walla içmeden de olmuyor. Yaz mevsiminde bir gazozun, kolanın yerini de hiç bişey tutmuyo, arada onlardan da içiyorum. Rahatım, mutluyum, huzurluyum. bi ara sivilcelerimi takar gibi oldum sonra onları da koyverdim. Anlicağın ben de senin gibi düşünüyorum.. seni garipsemiyorum hatta bence olması gereken budur diyorum =)Özel bir çabam yok makma cım.. Ama her zaman çocuğu olduktan sonra tüm dünyayla bağını koparan kadınlara kızmışımdır. Sanırım biraz da karakteristik olsa gerek.. Ben kocamın karısıyım, arkadaşlarımın arkadaşıyım, evimin hanımıyım, ailemin kızıyım.. Bunun yanında ek olarak hamileyim bir de, bu kadar.. Hamileyim diye her şeyi bir anda bir kenara atmadım atamam.. Sadece tahammül edemediğim kokular olduğunda ve mide bulantılarım olduğunda ızdıraplı günlerdi.. Ama bebeğin ultrasonuna bakıp bakıp iç geçiren, daha 3 aylık hamilelikte 30 yıllık hayaller kuran birisi değilim. Eğer Rabbim onu benden alacaksa ben ne yaparsam yapayım alacaktır.. Annelerimiz hiç doktora gitmeden doğurmuşlar bir çoğumuzu.. Her şeyin fazlası zarar diye düşünüyorum. Sürekli hamileliğine adapte olursan yaşayamazsın ki..
Tabi ki gazlı içeceklerden uzak duruyorum, nefret ettiğim halde süt içiyorum, ilaçlarımı düzenli kullanıyorum, strese girmemeye özen gösteriyorum vs vs.. Ama 1 ayda "ay aman içimde bişey olmuş mudur" diye paniklemiyorum ya da eşime "ay çocuğa bişey olur bana dokunma" demiyor köşe bucak kaçmıyorum. (Etrafımız hamilelikte ya da çocuk sahib olduktan sonra aldatılan kadınlarla dolu.. Karaktersiz erkeklere diyebilecek birşeyim yok ama biz kadınlar da dönüp kendimize bakmalıyız bence) Bir şey olmaz içimizde onlara Allahın izniyle, Rabbim onları öyle bir korunaklı yere koymuş ki sen ben korunmuyoruz o kadar.. Sağlık sorunların varsa, yatmak zorundaysan, düşük tehliken varsa evet bunlar birer endişe sebebi.. Ama ben düşük tehlikem olduğu dönemde bile çok üzerinde durmadım. Çünkü o Allahıma emanet O ne derse o olacak... Artı bizim yaşadığımız her endişe bebeğe direk yansıyor, dünyaya gelince yeterince stresi olacak zaten bari ana karnında rahat etsin. Benim endişelerimle bi de içerde gerilmesin yavrucak ne gerek var..
Bugüne kadar yaşadığım endişeler ;
- Çok kilo alır mıyım ?
- İlaçların yan etkileri beni nasıl etkiler ?
- İşime bu şekilde devam edebilecek miyim ?
Bebekle ilgili tüm her şey Allahıma havale.. Çünkü o bebek henüz bir melek, henüz hala Rahman katında.. Allahım hiçbirimize acısını da göstermesin, evlatla sınamasın..
Odasını da eşyalarını da 8. aydan sonra bakmayı planlıyorum, hatta 9. aya yakın, hem kilosunu boyunu daha iyi bildiğim için daha kolay kıyafet almış olurum... Hem o hazırlıkları yaptıktan sonra beklemek zorlaşır, ne kadar geç o kadar iyi..
Bence tabi, bu sayfadaki bir çok annenin hatta bu sitedeki bir çok annenin ben gibi düşünmediğinden ve bu yazdıklarımı garipsediğinden eminim.. ama böyle olmaktan pişman değil aksine mutluyum.. Bilmem yeterince açıklayıcı olabildi mi
Bütün annelere merhaba. Sohbetinizi görünce çok özendim yazmadan duramadım. Ben de 15. haftanın içindeyim diye biliyordum ama hafta sonu tanıdık bir doktora gittik o da 3-4 gün geri attı bizi, canım sıkıldı birazBir an önce haftalar geçsin de göbeğim çıksın istiyorum ilerleyen haftalarda pişman olacağımı biliyorum ama olsun artık hamile gibi görünmek istiyorum :) Perşembe günü kendi doktoruma gideceğim bakalım kendi çağırdı cinsiyetini görürüz dedi ama ben hala göremez diye düşünüyorum. Neyse 3 gün sonra belli olacak bakalım. Bu arada benim eşim de bu kadar çok doktora gidiyorum diye kızıyor ona kalsa 1 ay sonra tatilden dönünce gitsek de olurmuş!! Laf işte. Ben geçen gün bir ağlama seansıyla çözdüm olayı, arada soruyo yine gitcek misin diye, ben de "ben yalnız gitcem sen de gelmiceksin" diyorum. Cinsiyeti öğrenirsem de söylemicem ona ceza olarak :)
berbat bi haftasonu gecirdim yine kızlar.cumartesi full temizlik pazar ohh evim temiz temiz kalktım.dedim kuaföre gideyim saclarımı kestireyim.gayet güzel gittim oturdum saclarımı kestiriyorum birden gözlerim karardı.heryer bulanık aynada kendimi göremedim.dedim gözlerimi kapayım gecer zaten gerisini hatırlamıyorum.uyandıgımda bi koltukta yatıyodum.ter içinde kalmısım.ordan doktora gittim bebiişimi gördüm allahtan bişeyi yok ama bnm tansiyom 80 50 olmus buda dinlendigim halde.dibe vurmus tansiyonum ve bayılmısım kızlar. dün tam hastahaneye 3 kes tansiyona baktırmaya gittik.bugun sabah birz dengeledik 110 70 cıktı.ama hala kafam dalgalı gözlerimde agırlık fenayım yani.bide bnm sıpayı oyle asık suratlı görünce moralım dahada bozuldu
seda walla dediklerine aynen katılıyorum bende. çok şükür öyle çok hamile havasına girmedim. hatta mümkün olsa da bir an önce doğursam da bi kenarda çocuk büyüse diyorum :) Bebekle ilgili herşey Allaha emanet. Kasıklarımda, sırtımda belimde ara ara ağrılar oluyor.Olacak da tabiiki. Bunlar çok normal diyorum. Nedense bişey olsa bana, acaba bebeğime bişey oldu mu diye düşünmüyorum. benim annem 12 çocuk dünyaya getirmiş. Ee haliyle onun kızıyım, benim evladıma da Allahın izniyle bişey olmaz diyorum. Annem hepimizi evde doğurmuş. ne bi ebe ne bi doktor ne de bi hastane yzü görmemiş. Çok şükür hepimizde sağlamız. Yediklerime içtiklerime öyle aşırı özen göstermiyorum. Bazen arada süt içip ceviz yiyorum. zaten beslenmeme dikkat ederdim önceden, hala da öyleyim. gazlı içececek desen walla içmeden de olmuyor. Yaz mevsiminde bir gazozun, kolanın yerini de hiç bişey tutmuyo, arada onlardan da içiyorum. Rahatım, mutluyum, huzurluyum. bi ara sivilcelerimi takar gibi oldum sonra onları da koyverdim. Anlicağın ben de senin gibi düşünüyorum.. seni garipsemiyorum hatta bence olması gereken budur diyorum =)
heyt bee kim tutar bizi di mi nehircim, bence de canım no panik no stresçocukta yaparız rahatımıza da bakarız
merhaba arkadaşım sağlıkla kucakla bebeğini inşallah.Bütün annelere merhaba. Sohbetinizi görünce çok özendim yazmadan duramadım. Ben de 15. haftanın içindeyim diye biliyordum ama hafta sonu tanıdık bir doktora gittik o da 3-4 gün geri attı bizi, canım sıkıldı birazBir an önce haftalar geçsin de göbeğim çıksın istiyorum ilerleyen haftalarda pişman olacağımı biliyorum ama olsun artık hamile gibi görünmek istiyorum :) Perşembe günü kendi doktoruma gideceğim bakalım kendi çağırdı cinsiyetini görürüz dedi ama ben hala göremez diye düşünüyorum. Neyse 3 gün sonra belli olacak bakalım. Bu arada benim eşim de bu kadar çok doktora gidiyorum diye kızıyor ona kalsa 1 ay sonra tatilden dönünce gitsek de olurmuş!! Laf işte. Ben geçen gün bir ağlama seansıyla çözdüm olayı, arada soruyo yine gitcek misin diye, ben de "ben yalnız gitcem sen de gelmiceksin" diyorum. Cinsiyeti öğrenirsem de söylemicem ona ceza olarak :)
gönlünden geçen olur inşallah canımEvet bana kız demiştiiin
ben höööyt dedim yoksa benimki de pek yanaşmıyodu gitmeyebenimki korkularımı da anlamıyor valla diyor abartıyorsun bekle tersliyor
bende mecbur bekliyorum ama zaman zaman umutsuzluğa kapılıyorum
benim de 1 kaybım var sanırım ondan bu kadar hassasız
doktor net söylemediya cinsiyetini erkege benzettim ama yanılabilirm bu haftada dedi.hala tam adapte olamadım erkege. Suan hala bebegim diye sevebiliyorum.babası hemen aslan oğlumlara basladı
Köyün en güzel kızııı endişelenme, senin yerinde olsak belki bizde telaşlı olurduk bilmiyorum ki.. Karşıdan konuşmak kolay sizin durumunuz için... Ama kötü düşünmek kötüyü getirir bunu bilir bunu söylerim o yüzden hiiçç kötüyü düşünmem
Allah korusun yavrucaklarımızı canım.
İnsan ister istemez aklına geliyo işte.Çünkü ben 2. defa hamile kaldığımda herşey 4 4 lük gidiyodu aynı şeyleri yaşamam dedim ama
yıldırım aynı yere 2 defa düştüyse 3 de düşer diyorum şimdi.tabi ümitsiz değilim sadece kendimi rahatlatmak adına doktorla çok haşır neşirim oturup kalkarken biraz daha dikkatliyim falan filan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?