ben sabah gittim,
ultrasonda baktılar, bi iğne ki ama 20 cm filan, noluyo beeeeaaa demeye kalmadan, lap diye karnıma bi soktular,
bende sanıyorumki local anestezi filan yapılır baştan, noluyo yauuu filan demeye kalmadan, karnımdan suyu çektiler,
boylece amniyosentez de olmuş olduk, yatıyorum şimdi ne de olsa yavrumun suyunda su gitti,
ufaklığı hiç ekranda filan göremedim,inşallah iyi çıkar sonuçlar,
enfeksiyon tahlililimiz dışında, madem alındı su gen, kromozom testi de yapalım bari boşa gitmesin dediler,
esas beklediğimiz 15 gün, gen tahlili de 3 -4 haftada çıkacakmış,
amniyosentezde herşey yolunda da gitse 1/200 düşük riski varmış, baştan bir dolu kağıt mağıt imzaladık
bugunkü hikayem boyle :)
Geçmiş olsun cnm meraklanma bişicik olmaz Allahın izniyle bebişe sonuçlarda temiz çıktımı rahat bi hamilelik seni bekliyor.
ben sabah gittim,
ultrasonda baktılar, bi iğne ki ama 20 cm filan, noluyo beeeeaaa demeye kalmadan, lap diye karnıma bi soktular,
bende sanıyorumki local anestezi filan yapılır baştan, noluyo yauuu filan demeye kalmadan, karnımdan suyu çektiler,
boylece amniyosentez de olmuş olduk, yatıyorum şimdi ne de olsa yavrumun suyunda su gitti,
ufaklığı hiç ekranda filan göremedim,inşallah iyi çıkar sonuçlar,
enfeksiyon tahlililimiz dışında, madem alındı su gen, kromozom testi de yapalım bari boşa gitmesin dediler,
esas beklediğimiz 15 gün, gen tahlili de 3 -4 haftada çıkacakmış,
amniyosentezde herşey yolunda da gitse 1/200 düşük riski varmış, baştan bir dolu kağıt mağıt imzaladık
bugunkü hikayem boyle :)
sağol canım benim, ne kadar iyisin, inşallah sonuç da iyi çıkacak, bu da boyle bir anı olacak bize,
dediklerinde gore asıl testler 3lü, 4lü olanlarmış, ben yaptıracağım hepsini,
bu enfeksiyon, rubella, benim kanımda var çıktı, kızamıkçık virüsü yani, hamilelikte geçirirsen bebek çok hasta oluyormuş, o yüzden hemen gebelik sonlandırılıyormuş, bana bu zamana kadar bu virus ne zaman gelmiş hamile kalınca mı önceden mi diye bir sürü test yapıldı, sonuçlar hep positif çıktı, halbuki negatif çıkmalıymış,
enfeksiyonun bulaşıcılığı 3 günmüş, (yani şu an benim kimseye bulaştırma gibi bişeyim yok) havadan bulaşıyormuş, türkiyeye sınırdışı suriyeden gelenlerin çoğunda varmış şu an enfeksiyon, o yüzden türkiye genelinde sanırım aşı kampanyası başlayacakmış, ya hamile kalmadan aşı olman gerekiyor, ya da hamileyken bulaşmaması gerek,
şimdi benim vücuduma virus girmiş görünüyor ama acaba suya bulaşmış mı ona bakılacak, bulaştıysa tek çaresi gebeliği sonlandırma
kızlar bugün yolculuk öncesi son kontrolüme gittim. Allaha hamd olsun bebeğim iyi, gelişimi de iyi. cinsiyeti kesinleşti KIZ :) yarın inşallah uzun bir yolculuğa ve tatile çıkacaz. Bekle beniiiii hayat, ben geliyorum
slm hamişler bende bugün 3lü test için gittim bebişin cinsiyetinide öğrendim oğlum olcak
sağol canım benim, ne kadar iyisin, inşallah sonuç da iyi çıkacak, bu da boyle bir anı olacak bize,
bu enfeksiyon, rubella, benim kanımda var çıktı, kızamıkçık virüsü yani, hamilelikte geçirirsen bebek çok hasta oluyormuş, o yüzden hemen gebelik sonlandırılıyormuş, bana bu zamana kadar bu virus ne zaman gelmiş hamile kalınca mı önceden mi diye bir sürü test yapıldı, sonuçlar hep positif çıktı, halbuki negatif çıkmalıymış,
enfeksiyonun bulaşıcılığı 3 günmüş, (yani şu an benim kimseye bulaştırma gibi bişeyim yok) havadan bulaşıyormuş, türkiyeye sınırdışı suriyeden gelenlerin çoğunda varmış şu an enfeksiyon, o yüzden türkiye genelinde sanırım aşı kampanyası başlayacakmış, ya hamile kalmadan aşı olman gerekiyor, ya da hamileyken bulaşmaması gerek,
şimdi benim vücuduma virus girmiş görünüyor ama acaba suya bulaşmış mı ona bakılacak, bulaştıysa tek çaresi gebeliği sonlandırma
merhaba çook geçmiş olsun.inan bu mesajın öncesini bilmiyorum ama.bu sıvıyı aldırırken çok dikkat etmeniz lazım arkadaşlar.çoğu kişiye önerilmiyor.bizim arkadaşın hatta iki arkadaşın çocuğunda sıkıntı yaşattılar.o iğne sokarken çocuğun gözünde sıkıntı oldu.ne olur dikkat edin ...zaten birde kağıt imzalatıyorlar hiç bir hak idda edemiyorsunuz.arkadaşım.neden yaptılar bunu sana bir anlatırmısın merak ettim.zaten 100 70 anlıyorlar 100 de 100 bile değil.ben sırf kafa bulandırılmasın diye 2 li 3 lü test yaptırmadım
nerdesin kız sen tahmin istedin düşünmeye gittim geldim kaybolmuşsun?Öğrendinmi cinsiyetleri?Öğrendiysen ben yazim önce ben ikisinide kız hissetiim
bu kızamıkçık aşısını 4-5 yıl önce bekarken aile hekimi yaptırmıştı bana da. hatta o zaman tüm genç kızları tek tek arayıp yaptırmışlardı öyle hatırlıyorum. inşallah temiz çıkar testlerin canım. dualarım hepinizle. topik olarak ocak ayında toplu sağlıklı doğum yapıcaz Allah ın izni keremiyle:)
günaydın anneler ve minişleriiki gün boyunca bebekleriminin hareketleri çok güzel hisettim ama dünden beri hissedemiyorum diye içim içimi yiyor artık bu korku dolu hallerimden kendim bile sıkıldım sağlıkla bi kucağımıza alsaydık kuzularımızı gerçi ozmanda rahat edemeyiz.. bu arada kızlar ben arısütü tüketiyorum aranızda tüketen varmı netten baktık çok faydalı imiş zararı yoktur inşallah..
bu arada siz söyleyince tekrar baktım test sonuçlarıma, normalde 10'dan düşük çıkması gerekirken bu antirubella denen şey bende 146 çıkmış, doktoruma sorduğumda daha önceden geçirmişsin dedi, ben çocukken kızamık olmuştum hatırlıyorum zaten. Hani seninki de öyle bişey çıkamaz mı acaba?
BuralardayımBende dedimki doktorum gibi sizlerde tahminde bulunamadınız herhalde .... Daha cinsiyet öğrenmedik 2 hafta var kontrole 2 kız ne yalan söyleyim hiç içimden geçmiyor biri kesin erkek diyor iç sesim... Nedeni ise eşimin sülalesi hep erkek kuzenleri onların çocukları... cinsiyetide erkek tarafı belirlediğinden bizimkide erkektir diye düşünüyorum ... 2kız olsa varya eşim sevinçten havalara uçar..Hadi inş. ağzından bal damlıyo vallahi
tamam senin için bir sorun yok, çocukken geçirmişsin, korkma o yüzden çoğu kızın senin gibi sonucu çıkıyormuş
iki tane rubella testi var,
rubella igg, rubella igm, benim ikisi de positif, birinin negatif çıkması gerekiyorki eskiden geçridiğin belli olsun,
benim testim 3 kere yapıldı, üçündede şu an geçiriyormuşum gibi görünüyor,
onu da şu an geçiriyorsam belki hamilelikten once bulaşmıştır diye avidyite testi yapıldı, bu testler 15 günde bir yapılıyor,
avidyitenin yüksek olması lazımki 3 ay oncesine kadar görebilsin, benim avidyitemde tam olarak emin olamadılar 3 ay once mi hamileyken mi geldi virüs diye,
o yüzden mecbur amniyosentez oldum, suyuna bulaşmamış olmaması lazım ki hamileliğim devam etsin
biliyosun ben bilimsel tahmin yapmıyorum canım hissi kablen vukularım böyle diyo,hayırlısıyla öğren bakalım merakla bekliycem sonucu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?