Merhaba tekrar kızlar. Canım çok sıkkın hamile olmam dolayısıyle yaklaşık 4 yıldır çalıştığım şirketten türlü bahanelerle kovuluyorum. şefimle konuşmuşlar işten çıkarmayı düşünüyoruz diye. :18:
vicdansızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
üzülmekte haklısın,onları çok bağlayan bir durum yok aslında doğum iznine yrıldıktan sonra sigortanı yatırmayacaklar ayrıca maaşınıda onlar değil devlet verecek...bekleselerdide doğum iznine ayrıldıktan sonra işten çıkarsalardı..hiç canını sıkma tatlım allah görüyor,biliyor.senin yar ve yardımcın olsun canım benim... Belkide bir hayır vardır..
Buarada sigortanın yatırıldığına emin ol belki tutuşmuşlardır......
Merhaba tekrar kızlar. Canım çok sıkkın hamile olmam dolayısıyle yaklaşık 4 yıldır çalıştığım şirketten türlü bahanelerle kovuluyorum. şefimle konuşmuşlar işten çıkarmayı düşünüyoruz diye. :18:
inanamıyorum yaa, yuuuuhh,
inşallah olmaz öyle birşey ama sen bebişkona odaklan, bu .erefsizler yüzünden sakın üzüleyim deme, her işte bir hayır vardır,
ama nasıl hakları oluyor buna hiç anlamadım,
her ay bordro imzalıyoruz buayki ptesi günü imzalıcaz. Bekleme niyetleri yok ya hiç bişey değilde birde ev kredisi ödüyorum eşimin maaşı tek başına krediyi ödemeye yetmiyor ben maaş almazsam biteriz yani. Ee birde bebeğim geliyor tam kışın ortasında doğalgaz kimbilir kaç para gelecek eletktirk su. Doğum yapıcam kendi sigortam olmıcak offf offf. Bunlar benim evladımı rızkını kesti ya allah ım da onların evlatlarının rızkını kessin inşaallah
aptallar ya. ınsanlarda anlayış merhamet saygı kalmamaıs ya. Kendi bacıları olsa aynı seyi yaparlaarmıydı yada eşleri.. Sıkma canını bende mudurume 2 hafta sonra yıllık ızne ayrılcm dedım adam zaten hamılesın ılerde gıdecen bızde faydan az falaln dedı tmm dedıde sonra once bı ton laf. Devlette olmasam bende cıkarırılardı kesin. Sıkma canını rabbim bır kapıyı kapayı bı kapıyı acar
valla hiç bilmiyorum bide bizim 2 patron var ortak biri kadın biri erkek kadın olanla konuçmuştum ilk hamile kaldığımda değiştiki biz senden çok memnunuz yıllardır bizimlesin izinlerini kullanır gelirsin o zamana kadar yerine geçici bir eleman alırız. Sonra da diğer şirketin sekretere ihtiyacı var zatren oraya oturturuz demişti. şimdi şefi çağırdılar odaya erkkek olan patronun odasına o söyledikelrini hatırlatmış şefim hiç evet söyledim bile demiyomuş.
ya orada iyi anlaştığın bir ik müdürü şefi filan var mı, bir sor, böyle mi olması gerekiyor diye,
tüm haklarını versinler, işsizlik maaşı için filan bari ne gerekiyorsa biri bi bilgi verse,
ne bu ya pat diye, aslında varya avukatın olacak, tehdit edeceksin bunları, bariz ayırım yapmışlar, yapamamalrı gerekiyor bunu,
çeker onlar bunun hesabını merak etme sen, çok moral bozucu ama sen bebeğin üzülmesin diye kendini de üzme, hayırlısı buymuş de
açar tabiki rabbim açar da. 17 haftalık hamileyim bana bu halimle kim iş verir yada yeni doğum yapmış bi nisana kim iş vermek ister. Giremedim ki devlete atamadım kapak bitirdim üniversiteyi sürünüyorum beş para etmez insanların eline bakıyorum. 17 kasım da 32 haftayı dolduruyorum zaten raporumu teslim etmeme izin verseydi bari sonra çıkartırdı ondan sonra da 10 ay işsizlik maaşı alırdım bebeğim yaşına gelirdi hiç olmazzsa allah ıma havale ediyorum
Benim doktorumda aynen öyle dedi. Ama yinede denizin durumu önemli mikrop kaparsan enfeksiyon ilaçları biraz ağır tercih senin dedi. Eşim çok ısrar ediyo giren bi dünya hamile var sen çok evham yapıyosun diyo. Ama bende işi şansa bırakmak istemiyorum sözkonusu evladm sonuçta. Off kafam karşık yani anlıycağın
bayıldım .zelliklede anne aynı adama aşıgız cumlesı olana çok şeker. rabbım sanada tez zaman hayırlı bir evlat nasıp eder
bende bayıldımmmm...
özellikle son ikisine
heee anlaşıldı senin yerine birini bulmuş o pislik kesin,
sakın ağlayım filan deme kız orada, allahtan bulsun, manyak
her ay bordro imzalıyoruz buayki ptesi günü imzalıcaz. Bekleme niyetleri yok ya hiç bişey değilde birde ev kredisi ödüyorum eşimin maaşı tek başına krediyi ödemeye yetmiyor ben maaş almazsam biteriz yani. Ee birde bebeğim geliyor tam kışın ortasında doğalgaz kimbilir kaç para gelecek eletktirk su. Doğum yapıcam kendi sigortam olmıcak offf offf. Bunlar benim evladımı rızkını kesti ya allah ım da onların evlatlarının rızkını kessin inşaallah
geçmiş olsun.hamilelik nedeniyle hiçbir çalışan işten çıkarılamaz,suçtur.hakkınızı mutlaka arayın.çok stresli olacak bu halle ama bebeğinizin hakkını yedirmeyin.
bir dosya masrafı iadesinyle ilgili bi avukat tutmuştum kendime bir avukatım var konuştum sen hiç canını sıkma tüm paraları alırız diyor ama kıdem tazminat ihbar tazminatı kullanmadığım izinlerimin parası birde hamileyken işten çıkarıldığınızda kötü niyetle işten çıkarılma tazminatı hak ediyormuşsunuz. Hepsini alabilsem bizi idare edier biraz birde işsizli maaşı alırım ama offf canım çok sıkkın ya. Bana bu vizcdansızlığı yapan o paraları vermemek içnde tüm kaatakülleyi yapar. Yargı ya gitsem şirketten kimseyi gösteremem şahit diye adamlar hala burda çalıyo olcak bana niye şahitli k yapsın
kız o zaman sen gir konuş, aynı buraya yazdığını durumunu anlat, tamam çıkartmak istiyorsanız şu zamana kadar bekleyin bari de
herif insafa gelmez mi
eski özel sektör günlerim aklıma geldi hee, hep boyle sanırım, başa koyuyolar bi insafsız
valla avukatımda öyle söylüyor ama çok borcum var benim 1 ay maaş almamam demek o krediyi ödeyemeicemiz anlamına geliyor. Ve ne kadar zor durumda oladuğum biliyor pislikler. Birde ilk söylediğimde oley annane oluyorum demişti vicdansız....
benimle konuştuklarında bir söylemeyi düşünüyorum bide düşünmüyorum aslında şuan bile burda durmak istemiyorum çünkü
biz de kredi ödüyoruz seni çok iyi anlıyorum.bir ay akraba anne baba arkadaş vs.desteği alırsınız bir şekilde ,avukatın sağlamsa işten bile çıkartamaz yasa da yeni çıktı,gerekli yerlere şikayet edersin.zor bir süreç ama hakkımızı yedirmememiz lazım.hep söylüyorum arkadaşlarıma özellikle özel sektörde çalışanlara hamileliğinizi belli olana kadar söylemeyin.dost düşman bu zamanda belli oluyor.valla avukatımda öyle söylüyor ama çok borcum var benim 1 ay maaş almamam demek o krediyi ödeyemeicemiz anlamına geliyor. Ve ne kadar zor durumda oladuğum biliyor pislikler. Birde ilk söylediğimde oley annane oluyorum demişti vicdansız....
heee anlaşıldı senin yerine birini bulmuş o pislik kesin,
sakın ağlayım filan deme kız orada, Allahtan bulsun, manyak
aslında gelip sana söylememişler, durumlar şefinin aksettirdiği gibi mi acaba...madem sen bayan patronunla konuşma yaptın bence git bir daha konuşmanı yap,durumu paylaş...allah yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?