canım ya çok zor bir durumdasın şu an, üzüntünü anlıyorum, insan hem sinirlenir, hem üzülür, hem ağlayası gelir, hem kavga edesi,
bir dolu şey ama sen sakin sakin gir konuş bence, belki biraz insafa gelirler,
gelmiyorlarsa da tüm haklarını versinler, hepsini iste,
iş kanununda yok böyle bir işten atılma, hakları yok,
inşallah senin için hayırlısı olsun
burda hergün diken üstünde oturmaktan sa tüm haklarımı verip göndermelerini tercih ederim zaten. Ilk hamile olduğumu öğrendiklerin andan beri sürekli bir bahaneyle azar işitiyorum.
Kızlar Merhaba. Ben de ocak annesi olacağım. Bi oğlum var kismetse bu ikinci bebeğim. 19+3 haftalık hamileyim. Size bi sorum olacak.
11+3 haftalikken doktor kıza benzetti
14.haftada küçük bir cikinti var ama bisey diyemiyorum henüz dedi.
18.haftada çıkıntiyi yine gordu erkeğe benzetti ama kesin konusamadi.tam olarak pipi diyemiyorum dedi. Yarin yine gidecem. Size bu sefer ne diyecek bebisimin cinsiyetine? ÇOK MERAK EDİYORUM.
Merhaba tekrar kızlar. Canım çok sıkkın hamile olmam dolayısıyle yaklaşık 4 yıldır çalıştığım şirketten türlü bahanelerle kovuluyorum. şefimle konuşmuşlar işten çıkarmayı düşünüyoruz diye. :18:
erkektir öyleyse canım ya..
Doktorundan rapor al işten uzaklaş canım, raporluyken çıkaramazlar ama maddi durumun da önemli tabi
malesef maddiyat solayısıyla öyle bişey mümkün değil...
paranın gözü kör olsun
burda hergün diken üstünde oturmaktan sa tüm haklarımı verip göndermelerini tercih ederim zaten. Ilk hamile olduğumu öğrendiklerin andan beri sürekli bir bahaneyle azar işitiyorum.
öncelikle geçmiş olsun canım vardır bundada hayır emin ol.şuan söylemesi kolay diyosun biliyorum ama başımdan geçtiği için diyorum,bizde konut kredisi ödüyoruz ve bu uzun ödeme sürecinde en kötü ya eşim yada ben işsiz kalırız diye hesapladık ve kredimizin taksitlerini kısalttık.tabi insanoğlunun hayatı malesef kendi planladıgı gibi gitmiyo,1 yıl arayla ikimizde işsiz kaldık ve taksitlerimizi işszilik maaşlarını toplasan ödeyemiyordu.rabbim o kadar büyükki nasıl oldu anlamadım ama bize kapılar açıldı,üstelik eşim 5 yıldır çalışıyordu ve tazminatsız işten atıldı,moralini bozmak gibi olmasın ama mahkemede işvereni kazandı,biz 20bin tl yi çöpe attık anlayacağın.
Sana şuan söyleyebileceğim tek şey,herhangi bir kağıda asla imza atma,onlar sana hazırlayıp imzalamanı isten ayrılış işlemlerini yapacaklarını söylerler,asla imzalama.önce tazminatını al ondan sonra imzalarım dersin.seni işten çıkardıkları için tazminat ödemek zorundalar,avukatının verdiği bilgilerde doğru ama süreç uzun olacaktır,hatta işe geri dönüş davası da açılır,arzu edersen doğum iznin bittiğinde ya işe geri dönersin(davayı kazanırsan)yada işverenin geri almak istemezse sana yine para ödemek zorunda kalır.dediğim gibi sen dik dur,paramı almadan hiçbiyere gitmem de,kağıtlarıda asla imzalama.bu konuda çok deneyimliyim,herşeyi sorabilirsin
bir dosya masrafı iadesinyle ilgili bi avukat tutmuştum kendime bir avukatım var konuştum sen hiç canını sıkma tüm paraları alırız diyor ama kıdem tazminat ihbar tazminatı kullanmadığım izinlerimin parası birde hamileyken işten çıkarıldığınızda kötü niyetle işten çıkarılma tazminatı hak ediyormuşsunuz. Hepsini alabilsem bizi idare edier biraz birde işsizli maaşı alırım ama offf canım çok sıkkın ya. Bana bu vizcdansızlığı yapan o paraları vermemek içnde tüm kaatakülleyi yapar. Yargı ya gitsem şirketten kimseyi gösteremem şahit diye adamlar hala burda çalıyo olcak bana niye şahitli k yapsın
aynen aktılıyorum şuan kredi borsum olmasa belkide göbek atıyor olabilirdim. Tazminatımı alcaktım. 10 ay da işsizlik maaşı yeterdi. Ama çok borcum var. Ayda 1600 lira sadece kredi taksitim[bebek b
bebek bereketiyle gelirmiş ben inanıyorumkı hersey dusundugunden güzel olack rabbim yardım eder.
aynen aktılıyorum şuan kredi borsum olmasa belkide göbek atıyor olabilirdim. Tazminatımı alcaktım. 10 ay da işsizlik maaşı yeterdi. Ama çok borcum var. Ayda 1600 lira sadece kredi taksitim
Canım bakalım belki de çıkarmazlar bilemeyiz ki.. Ama çıkarırlarsa da bir sürü tazminatla karşı karşıya kalırlar o tazminatlar seni rahatlatır elbet, o arada da yeni bir iş arayışına girebilirsin belki doğum sonrası için... Sana çık demedikleri sürece lütfen duygularına yenilip yanlış bir şey yapma.. Şefim dediğin ablan da yanlış anlamış olabilir..
Benim patronum da öyle, ben kanamam var diyerek hastaneye gittim bana ne bir geçmiş olsun ne de bir nasılsın dedi... Dişimden operasyon geçirdim yarım gün işe gelmedim etmediği surat kalmadı gibi gibi gibi..
ya muhasebe beni çağırdığında ne yapacağım peki verdikleri kağıdı imzalamadan alıp avukata götüremem ?
canım bakalım belki de çıkarmazlar bilemeyiz ki.. Ama çıkarırlarsa da bir sürü tazminatla karşı karşıya kalırlar o tazminatlar seni rahatlatır elbet, o arada da yeni bir iş arayışına girebilirsin belki doğum sonrası için... Sana çık demedikleri sürece lütfen duygularına yenilip yanlış bir şey yapma.. şefim dediğin ablan da yanlış anlamış olabilir..
Benim patronum da öyle, ben kanamam var diyerek hastaneye gittim bana ne bir geçmiş olsun ne de bir nasılsın dedi... Dişimden operasyon geçirdim yarım gün işe gelmedim etmediği surat kalmadı gibi gibi gibi..
ya muhasebe beni çağırdığında ne yapacağım peki verdikleri kağıdı imzalamadan alıp avukata götüremem ?
Hamile kadın işten atılamayacak!-Sabah - 02 Ağustos 2013
canım bu haberi okumalısın...tüm hamile alışanları ilgilendirior,şuan seni...
zaten kağıdı alamazsın,paranı verirlerse(şimdi googledan hesapla ihbar ve kıdem taminatını otomatikj hesaplayıcılardan üçaşağı beş yukarı hesaplar)paranı alırsan kağıtları dikkatlice oku,abes bişey yoksa ki zaten ibraname imzalatırlar,hiçbir hak ve alacağım kalmamıştır diye,imzalayabilirsin.hatta avukatı arayıp kağıtta yazılanları oku,beklesinler 10 dakika hiçbişey olmaz o da ok derse öyle imzala.ben işten ayrılırken dava da açmayacağıma dair not düşmüşlerdi ama o da geçersiz oluyor dava açabilyosun,ihbar taminatı da ödedikleri için habersiz çıkardıklarını mahkemeler anlıyor ve hakim senden yana oluyor.çok kararsız kalırsanda imzalamıyorum dersin onlar tutanak tutarlar.
şirket bilgisayarından haber okuyamıyoruz engelli içeriğinde bahsedebilir misin?
hesaplarıma göre 5.651,52 kıdem 2.639,46 ihbar kötü niyetle işten çıkarma ihbarın 3 katıymış o da 7.918,38 kullanmadığım izinlerim var onlarda 783,30 lira bu kadar parayı böyle vicdansız insanlar verir mi sizce???
işten çıkardıgı için vermek zorunda.kötü niyet tazminatını sadece mahkemeyle alırsın,ihbar,kıdem izin paranı şimdi çıkarırken alırsın,verirlermi diye birşey yok canım vermek zorundalar.sen kendi isteğinle istifa ediyorum yazıp kağıt imzalarsan yada dikkatli ol onlar öyle bir kağıt hazırlayıp katakulliye getirip imzalatırlarsa hiçbşey alamazsın,mahkemeyede gidemezsin.senin işten çıkarılış sebebin belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından feshine giriyor.hertürlü tazminat hakkın doğar,almadan paranı çıkaramazlar,sadece o gün nakit ayarlayamazlarsa bikaç gün sonra ödeme yaparlar yada banka hesabına yatırırlar,onada güvenirmisin bilemem tabi.bence yeni eleman gelen kadar seni bekletirler,15 gün sonra başlayacakmış ya ozaman kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?