2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

burda hergün diken üstünde oturmaktan sa tüm haklarımı verip göndermelerini tercih ederim zaten. Ilk hamile olduğumu öğrendiklerin andan beri sürekli bir bahaneyle azar işitiyorum.

burda hergün diken üstünde oturmaktan sa tüm haklarımı verip göndermelerini tercih ederim zaten. Ilk hamile olduğumu öğrendiklerin andan beri sürekli bir bahaneyle azar işitiyorum.

bunların vicdanı yokmu ya insafsızlar. patronlarından bırı bayanmıs insanda bi kadın hasasıyetı olur encokda onun anlaması lazımdı senı ıkıyuzlu kadınmıs

erkektir öyleyse canım ya..

Doktorundan rapor al işten uzaklaş canım, raporluyken çıkaramazlar ama maddi durumun da önemli tabi

öncelikle geçmiş olsun canım vardır bundada hayır emin ol.Şuan söylemesi kolay diyosun biliyorum ama başımdan geçtiği için diyorum,bizde konut kredisi ödüyoruz ve bu uzun ödeme sürecinde en kötü ya eşim yada ben işsiz kalırız diye hesapladık ve kredimizin taksitlerini kısalttık.Tabi insanoğlunun hayatı malesef kendi planladıgı gibi gitmiyo,1 yıl arayla ikimizde işsiz kaldık ve taksitlerimizi işszilik maaşlarını toplasan ödeyemiyordu.Rabbim o kadar büyükki nasıl oldu anlamadım ama bize kapılar açıldı,üstelik eşim 5 yıldır çalışıyordu ve tazminatsız işten atıldı,moralini bozmak gibi olmasın ama mahkemede işvereni kazandı,biz 20bin TL yi çöpe attık anlayacağın.

Sana şuan söyleyebileceğim tek şey,herhangi bir kağıda asla imza atma,onlar sana hazırlayıp imzalamanı isten ayrılış işlemlerini yapacaklarını söylerler,ASLA imzalama.Önce tazminatını al ondan sonra imzalarım dersin.Seni işten çıkardıkları için tazminat ödemek zorundalar,avukatının verdiği bilgilerde doğru ama süreç uzun olacaktır,hatta işe geri dönüş davası da açılır,arzu edersen doğum iznin bittiğinde ya işe geri dönersin(davayı kazanırsan)yada işverenin geri almak istemezse sana yine para ödemek zorunda kalır.Dediğim gibi sen dik dur,paramı almadan hiçbiyere gitmem de,kağıtlarıda ASLA imzalama.Bu konuda çok deneyimliyim,herşeyi sorabilirsin

ya muhasebe beni çağırdığında ne yapacağım peki verdikleri kağıdı imzalamadan alıp avukata götüremem ?

Canım bakalım belki de çıkarmazlar bilemeyiz ki.. Ama çıkarırlarsa da bir sürü tazminatla karşı karşıya kalırlar o tazminatlar seni rahatlatır elbet, o arada da yeni bir iş arayışına girebilirsin belki doğum sonrası için... Sana çık demedikleri sürece lütfen duygularına yenilip yanlış bir şey yapma.. Şefim dediğin ablan da yanlış anlamış olabilir..

Benim patronum da öyle, ben kanamam var diyerek hastaneye gittim bana ne bir geçmiş olsun ne de bir nasılsın dedi... Dişimden operasyon geçirdim yarım gün işe gelmedim etmediği surat kalmadı gibi gibi gibi..

Son düzenleme:

anlamıyorum ya insanlar nekadr gaddar olmus yoksa bızmı çok merhametlıyız....insanların bazıları insanlıklarından çıkmış

ya muhasebe beni çağırdığında ne yapacağım peki verdikleri kağıdı imzalamadan alıp avukata götüremem ?

İmzalamıyorum de ve sana verilen tüm kağıtları oku, okumadığınız hiçbirşeyin altına imza atmayın zaten.. Sen orda 4 yıldır çalışıyorsan sana en az 8 hafta öncesinden çık demek durumunda eğer demiyorsa ihbar tazminatını vermek zorunda.. ama ben bu kadar vicdansız olacaklarını düşünmüyorum yine de.. İçime o denli kötü şeyler doğmuyor..

bir önceki gün daha 7 8 gün önce işe başlayan bir çalışan yanıma geldi yeni bi sekreter alınmış buraya dediler dedi. Bu şekilde bir şey söylemisinde art niyet yok çünkü adama iş anlatıyorum bildiklerimi aksediyorum hergün. Hani gidiyomusunuz neden gidiyosunuz diye birşey sormaya çalıştı kendice cimleye yanlış başladı sadece.bende o ne ya işten atıldımda haberim mi yok dedim aa bilmiyorum haberiniz yokmuydu dedi bende yoo dedim ama içime bi kurrt düştü.çünkü yanıma değil yerime cümlesi kurulmuştu. Peşinden 3 bayan ayrı saatlerde iş görüşmesine geldi ne oluyoruz dedim. Sonra sında bir bayanla anlaşılmış sanırım aradı tesadüfen açtım telefonu ben bugün iş görüşmesine geliştim görüştüğüm bayanla görüşebilir miyim dedi toplantıdalar dedim o zaman ancak 15 gün sonra işe başlayabileceğim notunu iletir misiniz dedi olur dedim kapadık. Sabah şefi çağırdılar.biz onu işten çıkarmayı düşünüyoruz dediler erkek olan patron benden memnun değilmiş.bunada ne hikmetse 3 buçuk yıl sonra ve ben hamileyken karar vermiş. Sonra şefim demişki o benim elim ayağım o olmazsa ben ne yaparım biz sizinle bunları konuşmuştuk zaten demiş patronlarda o yokken idare edebilirmisin yalnız demişler oda edilmiceniz biliyosunz geçici bi eleman gelecekti bu yüzden demiş ama geçmiş olsun neyse demişler teşekkür ederiz sen gidebilirsin. çıktı odadan ağlıyo ben anladım tabi ama yapacak bişey yok.henüz benimle konuşmadılar ama bunun sebebi sadece hangi gün çıkarcaklarına karar verememiş olmaları. çünkü birçok kişi yıllık izinde şefimde ayın sonunda izne gidiyor 2 eylül de gelecek o güne kadar tutaakalr diye tahmin ediyorum benim için değil tabiki kendileri için

zaten kağıdı alamazsın,paranı verirlerse(şimdi googledan hesapla ihbar ve kıdem taminatını otomatikj hesaplayıcılardan üçaşağı beş yukarı hesaplar)paranı alırsan kağıtları dikkatlice oku,abes bişey yoksa ki zaten ibraname imzalatırlar,hiçbir hak ve alacağım kalmamıştır diye,imzalayabilirsin.Hatta avukatı arayıp kağıtta yazılanları oku,beklesinler 10 dakika hiçbişey olmaz o da ok derse öyle imzala.Ben işten ayrılırken dava da açmayacağıma dair not düşmüşlerdi ama o da geçersiz oluyor dava açabilyosun,ihbar taminatı da ödedikleri için habersiz çıkardıklarını mahkemeler anlıyor ve hakim senden yana oluyor.Çok kararsız kalırsanda imzalamıyorum dersin onlar tutanak tutarlar.

hesaplarıma göre 5.651,52 kıdem 2.639,46 ihbar kötü niyetle işten çıkarma ihbarın 3 katıymış o da 7.918,38 kullanmadığım izinlerim var onlarda 783,30 lira bu kadar parayı böyle vicdansız insanlar verir mi sizce???

şirket bilgisayarından haber okuyamıyoruz engelli içeriğinde bahsedebilir misin?

İÇERİĞİNİ ALINTI YAPIYORUM...

Hamile kadın işten atılamayacak!

Kadın istihdamı ve nüfusun artırılması için büyük çaba gösterilirken, "Alo 170 İhbar Hattı"na çalışan kadınlardan şikâyet yağıyor. Şikâyetler arasında, "hamilelik, doğum ve evlilik nedeniyle işten çıkarılma" başı çekti. "Verimi düşecek, sık sık izin alacak, işini ihmal edecek" gibi varsayımlarla hamile ve doğum yapan kadınları işten çıkaran işletmeler incelemeye alındı. Anne ve annelik sürecindeki kadını işten çıkaran, istifaya zorlayan işletmelere cezai yaptırım uygulanacak. Bu işletmeler, ihbar ve kıdemin yanında "kötü niyet" tazminatı da ödemek zorunda kalacak.

işten çıkardıgı için vermek zorunda.Kötü niyet tazminatını sadece mahkemeyle alırsın,ihbar,kıdem izin paranı şimdi çıkarırken alırsın,verirlermi diye birşey yok canım vermek zorundalar.Sen kendi isteğinle istifa ediyorum yazıp kağıt imzalarsan yada dikkatli ol onlar öyle bir kağıt hazırlayıp katakulliye getirip imzalatırlarsa hiçbşey alamazsın,mahkemeyede gidemezsin.Senin işten çıkarılış sebebin belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından feshine giriyor.Hertürlü tazminat hakkın doğar,almadan paranı çıkaramazlar,sadece o gün nakit ayarlayamazlarsa bikaç gün sonra ödeme yaparlar yada banka hesabına yatırırlar,onada güvenirmisin bilemem tabi.Bence yeni eleman gelen kadar seni bekletirler,15 gün sonra başlayacakmış ya ozaman kadar.

2 eyylül e kadar bekletirler beni şef izne gidip gelcek yeni elemanı tek başına bıkarakmaya cesaret edemezler tüm faturalama işlemlerini biz yapıyoruz çünkü ciroları sarsılır. Kötü niyetle işten çıkarma tazminatı mahkemeyleymiş evet hemen alamıcamı biliyorum ama mahkemeye vercem kesin. Kimi 3 ay sonra almış kimi 1 sene sonra ama alan bayan çok. Anladım hiç bişeye imza atmak yok. Parayı veren düdüğü çalacak diğcem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…