2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
merhaba kızlar. sayfayı sürekli takip ediyorum ama başıma gelenlerden sonra yazmak istedim. belki benim durumumda olanlar vardır bir işe yarar diye. kontrole devlet hastanesine gidiyorum. bebeğim 18 haftalık.2 li test yapılmadı 3 lü test yapıldı. sonuç 1/203.yani riskli dendi. sonra kanların beklediği için yanlış sonuç verebileceği düşünüldüğünden 3 gün arayla yeni bir kan tahlili yapıldı. buda 1/495.yalnız yaşım 26 olduğundan yaşa göre riskliymiş. hem doktor hem genetik uzmanı görüşmelerinden sonra ayrıntılı ultrasyona karar verdik amniyosentezi düşünmedim.ultrason için hastaneye gittim. bebeğimin beyninde koroid pleksus kist ve bağırsakları ekojen tanısı konuldu.3lü testte riskli dedikleri için yarım saat içinde kendimi amniyosentez yapılırken buldum.endişeli olduğumdan itiraz şansım pek yoktu anomali 1 den fazla emin olmalıyız dendi. ankarada yaşıyorum.en iyi bilinen radyologlardan birine durumu anlatıp randevu aldım. 3 hafta beklemek okadar zorki. geçirdiğim o 5 günü söylemiyorum bile.psikolojim alt üst oldu.ya ona bir şey olursa diye ağlamaktan yıprandım. radyologla görüşmeye gittim.dediğim gibi en iyilerden biri.söylediği şey bağırsaklarında bir sıkıntı yok ekran yanıltmış olabilir.kistler küçülmüş olağan birşeymiş.3 lü teste gelince gebelik haftam sat a göre 5 gün geride olduğu için farklı sonuçlar verebiliyormuş. ultrason %98 .
kesin sonuç verirmiş down sendromunda.
ayrıntılı ultrason yapılsa dahi yapan kişiye ve cihaza göre değişik görünebiliyor.3 lü test denilen şey gebelik haftası ve yanlış ölçümlerle hatalı sonuçlar verebiliyormuş.böyle bir durumda kalırsanız birkaç yerde ayrıntılı ultrason yaptırmanızı tavsiye ediyorum acele etmeden. şahsım adınaamniyosentez hem fiizksel hem psikolojik yıprattı beni.yetersiz açıklamalarda.şimdi çok şükür iyiyiz toparlandık hepimize sağlıklı bekleyişler

aman sedacım boşver ya çocuk senin babası da sana bırakmış gönlün ne istiyorsa koy
o senin canın kanın herşeyin
illa modern isim olmak zorunda değil tabi eski isimlerin ne suçu var ben anlamıyorum zaten neden karışırlar
anne baba işine onlar ne isterse koyarlar
kısmetse bende kızımın adını defne koyacağım :)

geçmiş olsun canım neler yaşamışsın öyle allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin

inş bundan sonrakı yavrun erkek olurda gonlundekıler paylasırsın adını koyarsın cnm. bence ısmıde guzelmıs bosver sen mılletın lafını hıc bıtmez sankı fıkırlerını soruyoruz ya rabbım gonlune gore versın saglıkla kucagına almayı nasıp etsın cnm

Cevaplamadan gecemedim.. benimde riskim 1/8 di.. gebelik hafta sina gore adet tarihi farkliydi. Amniyosentez yaptırmadim Nifty test yaptirdim..v15 gun dunya durdu hergece dua edip ağladım. Şükür iyiyiz. . Ben artık 3lu teste inanmıyorum. Detayli ugs ve nifty test yeni gebelere tavsiyem bunlar..

Cok geçmiş olsun. Sağlıkla gelsin yavrun

teşekkür ederim hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallah. paylaşmamız çok doğru bir adım.benim ağlama nöbetlerim geçse de başkaları için yönlendirici olabilir bu düşünceyle paylaşmıştım. sizin de yaşadıklarınız hiç kolay değil tahmin edebiliyorum çok geçmiş olsun.

geçmiş olsun canım. neden doğru düzgün açıklama yapmadan şu testleri kurallarına uygun yapmazlar anlamıyorum. Boşu boşuna stres yaşatıyorlar anneye de bebeğe de. Gelmiş geçmiş olsun tekrar, sağlıcakla kucağına almak kısmet olsun inşallah.

teşekkür ederim canım. derinlemesine incelemeden bilgilendirmeden tıbbi terimlerle bebeğin içim risk boyutunu anlattıklarını zannediyorlar. Allah kimseye yaşatmasın hepimiz hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah

Selaaam ben bir süredir uğrayamıyordum buraya.Neler neler konuşulmuş okumaya yetişemedim. Bugün doktora gittik sırf cinsiyeti öğrenmek için. Oğlumuz olacakmış nasipse. Bebeğimizin sağlığı da iyiymiş çok şükür. Herkese sağlıklı günler

en güzeli sakinleşmek özellikle bu dönemde üzme kendini hiçç...
bende ağrı yapanlardanım malesef yapacak bişey yok,,yine de buna da şükür buz vs. idare ediyoruz geçer bi iki güne sanırım

Gecmisss olsunn canım insallah ikincide agrimaz

Benim kocanın dırdırıyla uğraşılmaz tatlişim odtü mezitlide öbürü bizim eve ters buldum ya şükür bebişimi çok özledim iple çekiom yarını 21 gün oldu görmeyeli:)

Kuzum çigdem hanim war orda iyi diyolar sen kimi buldun ..yarin olsun hasret bitsin ozaman. . Zaten bu adamlar in dirdiri hamislere 5 çeker...

eşimde aynı şeyi söyledi o yemekleri hele hiç sorma ne çeşit yemekler görüyorum rüyamda ama hiç yiyemiyorum dediğin gibi gördüğümle kalıyorum hep :)

Ben de ruyasinda yemekler yapip sofra kurup yiyemiyen tek cinsim saniyordum:) sekerim hepimiz bir cins olduk

Ben bilmiyorum suan napacami boswermeye calisacagim

Walla canim ne dicemi bilemiyorum kendimi kimsesiz gibi hissediyorum

hiçte öle hissetme bencı aksıne onların yanında dik dur dirayetli güçlü sen yanıs yapmadın onlar yanlıs yaptı onlar utansınlar kımsesızde hıssetme ayrıca yavrun var o alınır bak:) aılen var herseyın basında bız var:)) öle hıssetme helekı onların yanında hıcccc

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…