Vazgeçmiyorum ama içimize de fenalık geldi yalan yok :)
Annem bile aralık ayı gelince "Züleyha bekletme ha" diye şarkı söyleriz diyor. Güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum
Günaydın kızlar, herkesin bebişinin cinsiyeti belli olmuş...benimki göstermedi..bugün doktora gidicez babası ve ablasıyla cinsiyet öğrenmeye...çok heycanlıyım...kızlar kimin nesi olacak söyleyin bakim..?
günaydın hamişler nasılsınız
Soru: Kız çocuğuna Eslem ismini koymakta bir sakınca var mıdır, manası nedir? Kuran-ı Kerimde geçtiği doğru mudur?
Cevap:
Daha sağlam, en sağlam gibi manalara gelen Eslem ismi Arapça kökenlidir. Eslem, Kuran-ı Kerimde isim olarak değil de fiil olarak esleme şeklinde 5 ayette geçmektedir. (Bkz: Bakara, 2/112; Âl-i İmrân, 3/83; Nisâ, 4/125; Enâm, 6/14; Cinn, 72/14) Bu ayetlerde yer alan esleme fiili kendisini Allaha teslim etti/müslüman oldu manasındadır. Yani Eslem ismi ile ayetlerde geçen esleme fiili farklı kalıplarda olduğu için manaları da farklıdır.
Sonuç olarak Eslemin isim olarak kullanıldığını bir yerde görmedik. Eğer bulunduğunuz yerde isim olarak kullanılıyorsa çocuğunuza isim verebilirsiniz. Ama kullanılmıyorsa çocuğunuzun ömür boyu onu isim olarak taşımasına sebep olmamanız gerekir.
:18::18:
Eslem erkek ismidir
Ana dili Arapça olan biriyim ve isimler konusuna çok hakim biri olarak söyleyebilirim ki Eslem ismi kız ismi değil erkek ismidir. Birkaç erkek sabahelerin
ismi hatta bir sahabe kabilesinin de ismidir.
Bu ismi kızlarına verenlere sesleniyorum: Yapmayın etmeyin. Kulağa hoş geliyor diye kızınıza erkek ismi vermek doğru değil. Kızınız ilerde isminin bir erkek ismi olduğunu öğrenince size nasıl bir tepki verecek artık orasını siz düşünün.
yeni araştırmadır vazgeçtim amcamın oglu kızına koyucaktıd iyimde koymasın :18::18:
Haaaaaaaaaaa haaaaaaa oda bişemi bizde oglumuzun adiyla dalda geciyoz adnan emir demir kemir:)
Annesi yesin onuuu
badenin bir çok anlamı var bende araştırdım ama koymayı düşündüğüm daha çok defne olduğu için pek takılmadım :)
iki isim düşünüyo musun?
ben tek isim istiyorum aslında Defne Ela yada Masal Defne de hoşuma gidiyor ama çocuğa zorluk çektirmiyim :)
Soru: Kız çocuğuna Eslem ismini koymakta bir sakınca var mıdır, manası nedir? Kuran-ı Kerimde geçtiği doğru mudur?
Cevap:
Daha sağlam, en sağlam gibi manalara gelen Eslem ismi Arapça kökenlidir. Eslem, Kuran-ı Kerimde isim olarak değil de fiil olarak esleme şeklinde 5 ayette geçmektedir. (Bkz: Bakara, 2/112; Âl-i İmrân, 3/83; Nisâ, 4/125; Enâm, 6/14; Cinn, 72/14) Bu ayetlerde yer alan esleme fiili kendisini Allaha teslim etti/müslüman oldu manasındadır. Yani Eslem ismi ile ayetlerde geçen esleme fiili farklı kalıplarda olduğu için manaları da farklıdır.
Sonuç olarak Eslemin isim olarak kullanıldığını bir yerde görmedik. Eğer bulunduğunuz yerde isim olarak kullanılıyorsa çocuğunuza isim verebilirsiniz. Ama kullanılmıyorsa çocuğunuzun ömür boyu onu isim olarak taşımasına sebep olmamanız gerekir.
Eslem erkek ismidir
Ana dili Arapça olan biriyim ve isimler konusuna çok hakim biri olarak söyleyebilirim ki Eslem ismi kız ismi değil erkek ismidir. Birkaç erkek sabahelerin
Bu ismi kızlarına verenlere sesleniyorum: Yapmayın etmeyin. Kulağa hoş geliyor diye kızınıza erkek ismi vermek doğru değil. Kızınız ilerde isminin bir erkek ismi olduğunu öğrenince size nasıl bir tepki verecek artık orasını siz düşünün.
yeni araştırmadır vazgeçtim amcamın oglu kızına koyucaktıd iyimde koymasın :18::18:
Benim kesin olmamakla birlikte prensesim geliyor
yinee hastaaaaaaaa iyileşemedim daha :2:
Eslem zaten bana kalırsa çok itici bir isim... Sena çok daha güzel bir isim..
Günaydın kızlaarrrrrrrrrrr,
haha çok güldürdün beni sabah sabah canım yaaannen de sözde anlayışlı olması gerekiyor annelerin.. cıx cıx ne ayıp
Etrafınızdaki insanları net bir dille terslerseniz bir daha laf etmeyeceklerdir.. Ben aynen bunu yapıyorum
canım eslem ismi bence cok güzel ve söylenişindende anlasıldıgı gibi İSLAM anlamına geliyor daha anlamlı ne olabilirki kızada erkeğede konabilir ama kıza daha cok yakışıyo tabi sper bi isim böyle bi isme itici diyemem kesinlikleSoru: Kız çocuğuna Eslem ismini koymakta bir sakınca var mıdır, manası nedir? Kuran-ı Kerimde geçtiği doğru mudur?
Cevap:
Eslem erkek ismidir
sende demişşin teslim olmak islam olmak manasına geliyo diye sadece erkeklermi islam oluyo kızlarada pekala konabilirSoru: Kız çocuğuna Eslem ismini koymakta bir sakınca var mıdır, manası nedir? Kuran-ı Kerimde geçtiği doğru mudur?
Cevap:
Eslem erkek ismidir
sanada hayırlı cumalar canımmselam, herkese hayırlı cumalar...
sen ne koycan ogluşunun ismini hiç sormadımmerve nur ismide çok güzel elif ismide beyza ismi kübra
sen ne koycan ogluşunun ismini hiç sormadım
Ahahah yok kız emir ismiyle kimse dalga geçmez :) Gayet de modern isim.
bu arada oglumun adı MEHMET BERA olcak nasipse daha hamile kalmadan belli olduydu kız olursa isim bulmıyodum ama olsaydı KADRİYE ERVA olurdu sanırım kadriye k validemin adı etraftan cok tepki aldım koyma die ama koyarsam k validemin mutlu olacagına emini m kendiside dedi koyma gzel dgl ismim die ama bence güzel ve kadirli kıymetli anlamına geliyo begenmezse bu ismi olmayan kızım erva yı kullansın napiim dedim ama ortada kız da yokk
canım bence bi sakıncası yok cünkü eslem islam olmak teslim olmak müslüman olmak anlamına geliyo kızada erkegede pekala konabilir ervada erkek ismi dendi ama unisex isim bunlar bence kayrada öyleharfi harfine aynı maili fetva banada göndermiş bizim burda bir kız çocugunda eslem ismi eslem koycaktım bende kızıma ama bunlar böyle yazında vazgeçtim ama çok üzüldüm çok begeniyordum rabianın yanına bir isim arıyorum bende
en güzeli elif bence ipek de fena degil ama bade badem der gibi kuzum yaaben şimdilik (çünkü sürekli değişiyor)
İPEK
ELİF
ikisinden birini düşünüyorum, ikisi beraber de olabilir...
bir ara BADE çok düşünmüştük, kimse beğenmedi, vazgeçtim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?