2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Merhaba annişler,
Geçen gün balığa gitmiştik, kızımı ilk defa orda hissettim, aynı balık gibi kıpırdadı içimde :) Babamız eee karadenizli benim kızım sevecek tabi denizi, balığı diyo :) Benim de çok hoşuma gitti, ertesi gün de vapurda kıpırdadı Babası gibi tam karadenizli olursa yandık :)

Allahım yazarken bile heyecanlanıyorum, kucağıma aldığımda neler hissedicem bakalım..

Bu arada kızlar, kız bebeği olacaklar isim düşünüyor musunuz? Biz hala karar veremedik, ben Asya ismini çok seviyorum ama kayınvalidemin ismi Asiye, sonra bütün aile Asiye diye seslenirler diye tedirginim biraz, çünkü asiyenin anlamı asi kadın demekmiş. Bir de anlamı güzel olsun istiyorum, anne ve babanın evladına sunacağı ilk hediye ismi, birde ahirette güzel ve anlamlı bir isimle çağrılsın istiyoruz, bize yardım ediiin :)

Ben de gebe kalmadan önce rastgele gitiğim ve çok memnun kaldığım yeri önerebilirim. Fiyatları da çok uygun. İstanbul Bilim Üniversitesi hastanesi, Avrupa florenca diye de geçiyor. Cevahir'in orada. Ben Nilgün hanım'a gidiyorum, çok ilgili, güleryüzlü, bilgili, herşeyi sorabiliyorsun. Fiyatı 55 lira, devletle anlaşması olduğu için çok uygun. Doğum için de hastane 1000-1500 civarı imiş, dönem dönem kampanya yapıyormuş, Doktor ücretini de doktora veriyormuşsun, pazarlık dokorla yani. Hastane küçük, devlet hastanesi görünümünde. Orada doğum yapan tanıdıklarım, odaların küçük olmasından başka şikayette bulunmadılar...

canım sırf bu testin sonucuna bakıp da karamsar olma, yanıltıcı hepsi,

düşünmüyoruz demişsin ama amniyosentez yaptıran biri olarak, eğer olur da yaptırayım içim rahat etmiyor dersen hiç korkulacak birşey olmadığını söyleyebilirim, 5 dakika bile sürmüyor,

ama eğer yaptırırsan bu işi en iyi yapan insanı bulup yaptır, kimi doktor hiç beceremiyormuş kimisinin de düşük riski 0'mış, sen 0 olan birini bulursun,

inşallah da zaten bebeğinde birşey yok,

Canım bu 4 lü test le 3 lü farklımıki ben 3 lüyü bidaa tekrarlatıyim diyorum niffy nerde yapılıoki acep

canım benim rabbim herbirimiz hakkında hayırlısını versin bu testler olasılık belirtir canım inş. ayrıntılıda iyi şeyler duycaksın benim bi arkadaşımdada risk çıkmıştı ayrıntılıda hersey yolunda dediler sen bol bol dua et kuzucum hemen karaları baglama

çok iyi yapmışsın en güzeli yavaş yavaş alıp ödemek bencede sonuçta masraflarımız günden güne büyüyor
bu arada travel set bebek arabasını hangi marka aldın ben baya bir araştırdım ve
concord neo bebek arabasıyla maxi cosi ana kucağı alacağım üzerine monte edilip aynı zaman da araba da da kullanılması için

çok güzelmiş annesi. güle güle güzel günlerde giysin. görünce dayanamıyorsun demiştim değil mi? :))

evettttt ilk aldığım cicileri kızımın :)

cok guzelmıs annesı kac haftalık oldunuz alsıverıslere baslamsısınız

18+1 olduk :)

Detaylı ultrasonu yaptırıcam zaten canım amniyosentezi yaptırmicam ama sonuç kötü olsa bile Allahtan gelene ne diyebilirimki 3 lü testi tekrarlatma olanağım varsa öyle yapıcam

detaylıyı yaptırdıktan sonra tekrar bir durumu doktorunuzla konuşur bir karar verirsiniz ama kötü bir şey çıkmayacak inş.

hayırlı olsun kızınız :) ne güzel annesine dokunuşlar süprizler yapmış
asya ismi de çok hoş bir isim :)
ben de kızıma defne düşünüyorum kısmetse

canım bu dr. lar neden 3 lü test için zorluyor anlamıyorum,,senin yaşın kaçtı ? benim dr. ikili test gayet iyi hiç gerek yok dedi,,ki ben yaptırayım filan diyordum... ikili test en hassas olanı kesinlikle onu ciddiye al derim... için rahat etmeyecekse başka testler de var yaptır ama amniyosenteze gerek yok bencede.... dua edeceğim ama hiç üzme kendi inanıyorum ki sapasağlam bebeğin....

melababebek tatildeydim yazmış olabilirsin kusura bakma sonucun çıktı mı ?
çıkmadıysa ne zaman çıkacak ?

Canım bu 4 lü test le 3 lü farklımıki ben 3 lüyü bidaa tekrarlatıyim diyorum niffy nerde yapılıoki acep

Farklı değil misaa, dörtlü üçlüyü kapsıyor sadece. Sen doktoruna sor nifty testi, egumus yurt dışından getirtmişti. Ama melababebek de amniyosentez yaptırdı, sıkıntı çıkmadı. Hiçbir şey yaptırmazsan çok kafana takarsın gibi geliyor bana sen bilirsin yine de.

Bir de bu hormonlar sadece anneden mi geçiyor, neden hep bizim kanımıza bakıyorlar hiçbir şey anlamıyorum ben. Sanki tek başımıza yaptık bebekleri.

ben hem yatağı hem de arabayı Graco marka aldım. aynen senin dediğin gibi ana kucağı bebek arabasının üzerine monte ediliyor ve 1 yaşına kadar öyle kullanılabiliyor. ana kucağı aynı zamanda araba koltuğu da oluyor. bence set olarak almak iyi bir fikir çünkü hem fiyat daha uygun oluyor hem de gayet kullanışlı. hem çok ağır olmayan bir araba olsun hem de sağlam güvenilir olsun istedim. bu içime sindi gibi, umarım kullanışlı olur. :)

yaş 30 üstü oldumu direkt risk çıkıo dimi öyle biliyorum yaştan kaynaklı olabilir

kızlar sizce erken değil mi böyle hazırlıklar bende hersey almak istiyorum ama eşim herseye daha cok erken alma bir sey diyor sizce ne yapmalıyım

bence ultrasondaki ölçümler normal çıktıktan sonra bu testlerin pek bir anlamı yok. sizler kaç yaşındasınız bilmiyorum, ben 32 yaşındayım, 30 üstü anne adaylarına zaten bu testlerin alerjisi var. ben drum istedi diye 2li ve 4lü yaptırdım, telefonda arayıp normal dedi. oranlarımı bile bilmiyorum. detaylı ultrasonda herşey çok net görünüyor.

aaa süper bnde graco bakmıştım ama concord daha çok hoşuma gitti :) sonra ona kaydım ben henüz almadım kısmetse ekimde alacağım şimdi bakıp kampanyaları takip ediyorum
güle güle güzel günlerde kullanırsınız inş. :)

kızlar sizce erken değil mi böyle hazırlıklar bende hersey almak istiyorum ama eşim herseye daha cok erken alma bir sey diyor sizce ne yapmalıyım

o eşden bende de var canım ama şu var biz ağırlaştığımızda c
daha çok zorlanacağız ondan dolayı ben şimdi bakıp fikir ediniyorum
bir ay sonrada almayı düşünüyorum bazı şeyleri herşeyi eksiksiz almayı düşünmüyorum
nasılsa gelen hediyesi olacak almak isteyen eksiklerini akrabalar olacak
ama bebek arabasıymış mobilyaymış bunlar biraz pahalı şeyler ve ben onların bir kaç taksidini en azından
bebek doğana kadar ödemek istiyorum bir kaç ay kenara atıyım para dedim olmuyor harcanıyor ama
öyle olduğunda öderim aradan çıkar diye düşünüyorum

juliieet senin arabanın da resmini gördüm gayet güzel :) ben de kampanyadan aldım, fiyat çok uygun geldi ve taksitle ödeyeceğim. ben de bu yüzden mama sandalyesi falan almadım, soran almak isteyen olursa eksikleri söyleyeceğim. ben bir de sakinleştirici dedikleri salıncak gibi şeyler gördüm, sizde bunlar kullanışlı mı? benim eşim de erken erken diyordu, şimdi görünce o da heves etti :) kızlar ben küçük bir yerde oturuyorum, çok fazla seçenek yok. eylül'de ankara'ya gideceğim, gitmişken giyim, yorgan-yastık-nevresim, bebek telsizi, termometre gibi şeyleri alacağım. zaten şimdi bile fazla ayakta kalında belim ağrıyor. 7. aydan sonraya çok birşey bırakmak istemiyorum. bir de zaten bebek doğduktan sonra masrafımız daha çok olacak, şimdi bir şekilde ödeniyor azar azar :)

4lü 3lü ile bir hormonun daha birleşimi.. Nifty büyük illerde yapılıyor özel tabi yurt dışına gidiyor kan.. Hangi ildesin ben ankaradayım istanbulda da yapılıyor..

öylede canım ufak ufak almaya başla bence sonradan ağırlaşınca çok zor oluyor...benim ikinci geliyor ama 7 aydan itibaren bende bişeyler alıcam ....

ben sadece rengine karar veremiyorum :) arabanın markasına karar verdim de :)
biz ondan aldık bir arkadaşımıza böyle rahat bir şey yok ondan da alıcam inş. graconun ve chicconun var ve gerçekten etkili
salıncaklar anne karnındaki sesleri müzikler çalıyor hem de yavaş yavaş sallıyor mantıklı :)
bebek telsizini bana teyzesi hediye etti bebeği öğrenince :)
termometre en iyisi braun kulaktan ölçen :)
soğuk buhar makinası araştırıyorum weewell şuan araştırdıklarımdan en iyisi
süt sağma makinası medela ve philips elektrikliler
yoğurt yapma makinası birde :)
ben şuan biraz teknolojik şeyleri alıyım diyorum en fazla para bunlara gidiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…