2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

hep genetik diyorlar haklısınnn.. sen bayağı sıkı tutmuşsun işi ben 16. haftada başlayacaktım ama unuttum hep Allah dan kakao yağı ve bebek yağı kullandım...........benim annemde ilk doğumda çatlak olmamış yani abimde ama bizde olmuş biz diyorum çünkü ikizim var herhalde o da normaldir ikizim ekimde doğum yaptı kakao yağı dışında bişey kullanmadı hiç çatlağı yok ama toplamda 10 kg aldı..daha çok kilo alsa ne olurdu bilmiyorummm. ben biraz daha yatkınmışım gibi geliyor çatlağa aslında cildimde kuru değil ama pimpirikleniyorum umarımm çatlamayızz canım

bende bebek yagı sürüyorum dustan sonra . lierac duydum nasıl faydalımı ve ücreti ne kadar ki?

Canım internetten kargo dahil 49 tl ye aldım... dermoeczanemden 2 gün içinde de geldi..buradaki bi eczane 80 tl fiyat verdi o yüzden netten sipariş verdimmç bende çok faydası olduğunu duydum umarım öyledir

Son bir haftadır bebişi hissediodum dün ilk defa feci tekme attı elimi koyunca bile hissettim çok değişik bi duygu ya Rabbim herkese nasip etsin

Son bir haftadır bebişi hissediodum dün ilk defa feci tekme attı elimi koyunca bile hissettim çok değişik bi duygu ya Rabbim herkese nasip etsin

nasılsın canım ayrıntılı usg girdin mi.benim prenses daha o kadar güçlü tekme atmadı çok hafif hafif nerdesin canım.

bende bebek yagı sürüyorum dustan sonra . lierac duydum nasıl faydalımı ve ücreti ne kadar ki?

Canım Mustelanın, Babe diye bir markanın ve Bella B'nin de Lierac gibi kremleri var. Benim çevremdekiler Lierac kullandı. Bir faydası var mı ileride görücez:) Bence çatlama işi tamamen genetik ama kullanmayıp sonradan ya kullansam nasıl olurdu demek istemiyorum. Genelde eczanede 60-70 TL ye satılıyor ama internetten çok daha ucaza bulabilirsin ikili, üçlü paket olarak.

Canim 55 lira 1 kere killandim ayda 4 kutu gidiyor bende bebek yagi dustan sonra islak islak ve kakao findik aci bademi karistirip sabah akşam suruyorum gusel nemlendiriyor

Ayda 4 kutu muuuuuuuuuu ??? Ben her ay bir kutu bitiriyorum :) Göğüslerime, karnıma ve popoma sürüyorum

ÇAtlaklar için badem yağı vb kullanan hanımlara sormak istiyorum. Ben sabah işe geliyorum mesela sabah sürsem yaz şimdi atlette giymiyorum kıyafetime bulaşmayacak mı ? Ya da gece yatarken sürsem geceliklerime bulaşmayacak mı ? Yağ lekesi çıkmaz ki.. Buna nasıl çözüm buluyorsunuz ?:26:

Merhaba güzel Ocak anneleri...

Kıyafet eşya derken ben de azcık tecrübeli olarak bir söz alayım dedim... Öhö öhö....

İç zıbınlar çok da kullanışlı olmuyor ben şahsen hiç kullanmadım... Benim kızımda yoktu şimdi hem alttan hem önden çıtçıtlı atletler çıkmış... Zıbın yerine onlar çok kullanışlı,.. Hem kafadan giydirilenler gibi insanı zorlamaz hemde bel sırtı açılmaz... Yeni doğmuş bebeği giydirmek çok zor çünkü... Sürekli kıpraşıyorlar ve Pelte gibiler... İç Zıbınlarda da sürekli kucakta oldukları için açılma oluyor...

Dış kıyafet olarak en kullanışlı tulumlar alttan bezi değiştirebiliyorsunuz.. Üst çıkarma derdiniz olmuyor ve derli toplu oluyor... 0-3 ay için iki tane yeterli gerisi 3-6 ve büyük olmalı kırkı çıkmadan 3-6 lara geçiliyor... Ayaksız tulumlar da alınabilir,..

Bir de penye battaniyelere ek pazen denilen kumaşdan dikiş bilen yakınlarınıza battaniye yaptırırsanız, onlar daha sıcak tutuyor... Kış bebeği oldukları için evde bile battaniyeli gezecekler bir dönem... Çok üşüyorlar.. Banyoyu odada hemde elektrikli soba başında yaptırdığımız halde çenesininin titrediğini hatırlıyorum...

Alt açma setiniz de iki üç tane olursa yıkayınca yedekte bulunması için... Ben onlarla birlikte alıp emziriyordum... Daha rahat geliyordu bana.. Direkt kucağa almaktan...

Göğüs pedi, göğüs koruyucuları ihtiyaç olursa alın bence... 20 ay boyunca bir kere sütümün iç çamaşıra damladığını bilmem... Kızım çok emerdi, ve göğüslerde sağlamdı sanırım... Taşırmazdı...göğsüm de aman aman çok yara olmadığı için göğüs koruyucum öylece kaldı... Sevmiyorlar zaten bebişler öyle plastik şeyleri...

Sütünüz hemen gelmezse mama verecekseniz, biberon değil kaşık kullanın bebişlere mmeme başı şaşkınlığı oluşup, biberonu tercih edebiliyorlar ve bana eziyet gibi gelen sağma işleri çıkıyor... Her şeyi kaynat' sütü olağan sıcaklığına getir vs. Ben işe gittiğim için sağdım çok şükür kızım emmeyi çok seviyordu ve beni zorlamadı ama sırf biberondan dahaçabuk süt geldiği için onu tercih etmişti eltimin kızı...

Şimdilik aklıma gelen bunlar... Pek çok şey alıp evinizi teknoloji çöplüğüne de çevirmeyin... Gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını yaşayarak öğreniyor insan...

Ben badem yağı değil bebe yağı kullanıyorum onda leke olmuyor ama badem yağını bilemiyorum canım.. Bu arada gece yatarken en iyisi çünkü atlete ve kıyafete geçiyor...

Arkadaşlar , ben çalışan bir anne adayıyım. Öğlen çıkan yemek çok acıydı ve farkında olmadan yedim. Şuanda kafam zonkluyor, ateşli hasta gibi yanıyorum. Aşırı derecede de uyku yaptı yemek. Bebeğime zararı dokunmaz değil mi?

Ayrıca 5. ay kontrolüme kadar erkek denilen bebişimiz, meğerse kızmış. Herhalde bu sefer yanılmaz Dr.lar :))

Herkese hayırlı günler...

canım ben mustela kullanıyorum ama badem yağı kullanan arkadaşlarım genelde gece sürüyodu bir geceliğini bu iş için ayırmıştı
çünkü leke yapıyormuş

ben doktorumun tavsiyesiyle aldım, belki biraz erken oldu ama her gün düzenli kullanmaya çalışıyorum.birde nemlendirici sürüyorum duş sonraları.aktarlarda bir karışım varmış diye duymuştum ama henüz onu denemedim :)

Acının bebeğe bir zararı olmaz sizin midenize zarar verir
benimkinin de kız olduğu düşünülüyor hala bakalım bu aya karara bağlanır inşallah

bende her duştan sonra bazende yatarken bebe yağı sürüyorum, sürmezsem gerildiğimi hissediyorum uyuyamıyorum. çok sert oluyor benim karnım.

şeker yüklemesi yaptıran var mı aranızda? biz 23. haftaya girdik int.den baktım bu hafta yapılıyormuş.

Canım ben 22. haftada yaptıracağım doktora kontrole gittiğimde.

canım ben mustela kullanıyorum ama badem yağı kullanan arkadaşlarım genelde gece sürüyodu bir geceliğini bu iş için ayırmıştı
çünkü leke yapıyormuş

Badem yağı sürmek bana pek mantıklı gelmiyor. Kaşımıza kirpiğimize sürüyoruz kuvvetlensin diye. Düşünsenize göbüşümüzde istenmeyen kıllar fışkırdığını

Hamile kaldığımdan beri avuç avuç acı biber, acılı lahmacun, yiyorum, bize bir şey olmadıysa sana hiçbir şey olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…