2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
merhaba değerli anneler ve anne adayları :)

forumunuzu okudum,aranızda güzel paylaşımlar olmuş..ben de hamileyim ve beklenen doğum tarihi aralığım ocağın son haftaları ve şubatın ilk haftası..forum olarak facebook da grup oluşturdunuz mu ?? varsa beni de aranıza almanızı istiyoruummm :) cevaplarınızı bekliyorumm

aşımı oldum geldim :) ama bu seferde tansiyonum yüksek çıktı canım sıkıldı haftalık takip istedi hemşire 16/9 tansiyonum :S

canım face de 2014 ocak anneleri diye arat,,gruba ekleme talebi gönder alır arkadaşlar

aşımı oldum geldim :) ama bu seferde tansiyonum yüksek çıktı canım sıkıldı haftalık takip istedi hemşire 16/9 tansiyonum :S

geçmiş olsun canım,,limon ye istersen biraz her gün.... canını sıkma ama dikkat et

geçmiş olsun canım,,limon ye istersen biraz her gün.... canını sıkma ama dikkat et

Bana da drum havuz yasak deniz serbesy hatta yuzmek cok faydali demisti. Ne olur ne plmaz girmeyin havuza. Ben burda petrol kazasi oldu diye denize bile 1 kere girdim, dibinde oturuyorum oylece bakiyorum. Ne yapayim yavrumu korumam gerek :)

Topidik, ankara alışverişin nasıl geçti?

Herkese Merhaba,
Benim de dün ayrrıntılı ultrason randevum vardı. Hepiniz ne kadar uygun fiyata yaptırmışsınız. Benim doktorum Gayrettepe Florencanightingale'de Prof.Dr. Alin hanımı önerebdi ve sekreteri aldı randevuyu. Normalde kendim gitem 685 lira olan fiyat, doktorum gönderdiği ve randevuyu protokol numaramla aldıkları için 350 lira ödedik. Belki hatırlarsınız, bebeğimin beyninde koroid pleksus kisti vardı. Bu yüzden paraya kıyıp Fetal Dna analizi yaptırmıştım. Bebeğimin kistlerinden biri kaybolmuş, diğeri de baya bir küçülmüş. Onun dışında hiçbir anomalisi yok. 1 saat sürdü ultrason, tek tek ve özenli şekilde herşeyi baktı. benden gelen akımlara baktı. Bu ne demek anlamadım ama:)) bebeimin karaciğer dolpleri, akciğer ve kalp dolplerine baktı. Sıvının normal olduğunu, yerleşim yerinin de normal olduğunu söyledi. 22 cm, 337 gram olmuş:)) iki farklı cd ve tüm fotolarını da verdi.

Bu arada bebeğim yzünü gösterdi, ilk baktığımda anlamamıştım ama fotoğrafımda bebeği bana benzettik, eşimin morali bozuldu. Önümdeki zamana iyi değerlendirip bebeği kendime benzeteceğim dedi, ben de geçti borun pazarı dedim:))

Bebeğime yataşın yorganını hediye etti bir arkadaşım, oradaki yatakları baktım. Sanırım yataşın "bebiş" olan yatağını alacağım. 10 eylüle kadar kampanya varmış, 513'ten 349'a düşüyor alacağım yatak. Bir de ocakta ödemeye başlayacağız:))

Benim havadislerim böyle

Herkese iyi akşamlar..kızlar doğum izni yeni yasada sadece 2 hafta eklenmiş şimdi biz ocak anneleri doğum izni ne zman bitecek hesaplayan var mı acaba? sanırım nisanda bitecek birde heyet raporu alsak oda 45 gün müş haziran gbi iş başı mı oluyor

oncekı 8 haftanın 5 haftasını aktarabılırsek sonrasında 15 hafta oluyor.... dogumundan ıtırbaren 15 hafta saydıgında kı benım 31 ocak mayısa kadar goturuyor sonrasında da ızın hakkımı kullanacagım ya da ıznı mı bıtırmeyıp once alınıyorsa ozel hastaneden parayla alınıyormus belkı heyet raporu alabılırım. bır de 10 gunluk mazeret ıznımı kullanırım

Canım ne güzel işlerin rast gitmiş çok sevindim, burdaki mothercaredede indirim vardı ama hiç bişey kalmamıştı sevindim bileyler bulmana. Birde bu çıtçıtlı badiletin üzerine giymek için ne alacaksın ? Kadife takımlarmı normalmi ? Alacağın takımların altını ayaklımı almayı düşünüyorsun. Son soru :))) sonuçta bunlar bişeylerin üstüne giydirilecrk yinede 0-3 mü alacaksın. Seninde ilk bebişin aslında belki deneyimli annelerdende fikirler alabiliriz

şeker yüklemem yüksek çıkmış kızlar yarı yine gidicem şeker yüksek çıkınca ne oluyo

Benimde yüksek çıktı diyet yaptım şeker diyeti düştü şimdi. Kilo dırumun nadıl hamile kaldıktan sonra kaç kilo aldın? Ben 8 haftada 4 kilo almıştım doktor ona bağladı donra diyetle kilo almam yavaşlayınca şekerimde düştü

bende bugün olucam kararsızım biraz yaptıranda var yaptırmayanda çevremde doktorumda sen bilirsin dedi pek aydınlatmadı

Ben yaptırdım, 4 gün çektim ağrı ateş inşallah sende yan etkileri olmaz , hem bizi hemde bebişleri enfeksiyondan kouyormuş, 1 ay sonrada 2. Doz var canım onuda unutma

ben bır de normal dogum dusunuyorum ınsallah bır sey cıkmaz ve saglıgım elverırse bu durumda zaten normal gunune kadar beklıyor hatta bazen gecıyor bıle. 31 ocak degıl de belkı de subatın ılk haftası da dogar mı bebısım bılmıyorum:) sızın dogumlar ne zaman

Geçmiş olsun canım bebişine, güzel haberler almana çok sevindim. Umarım bundan sonrası da sorunsuz geçer:) biz de gün sayıyoruz 14 gün sonra kısmetse bu saatlerde mutlu mesut bebişimin cd'sini izliyor oluruz evde

Benim doğum 24-27 Ocak gibi görünüyor arkadaşım. Ocak 1'e kadar falan çalışabiliyorum, 36 haftam bitmiş oluyo o zaman, gerçi bugün okulda '37. Haftayı da çalışabiliyosun' dediler ama ben 36 bitince bırakırım diye düşünüyorum, tabi Allah kısmet eder de o zamana kadar gücüm yeter de çalışabilirsem. O zaman Mayıs'ın 15'ine kadar iznim oluyor. 30 gün de heyet raporu alabilirsem haziran 15'ten sonra seminer dönemine katılırım diye plan yapıyorum bakalım ne kadarı tutarsa

Son düzenleyen: Moderatör:

Allah gönlüne göre versin inşallah, ben de normal doğum istiyorum kısmet olursa. Normalde elini kesince ağlayan sulugözün tekiyim ama insan anne olma yoluna girince ağrı eşiği yükseliyo heralde dayanabilirmişim gibi geliyo bakalım sancılar başlayınca da aynı düşünürüm inşallah

kızlar ben cok ekmek yemege basladım yaa su ana kadar 2. bucuk kılo aldım ama korkuyorum artık:)bır de gunluk olmazsa olmaz dedıgınız yıyecekler neler doktor ne tavsıyede bulundu.... ben sut ve yumurta dıyebılırım gunde 1 tane yumurta mutlaka yıyorum bazen harıc ve bır de 2 3 bardak sut.... bu arada yogurdu su sıralar yemegı unutmusum.. cevız badem de 1 aydır yemıyoırdum sımdı gene basladım...sız? suya gelınce bugun 1 bucuk lıtre ıcmısımdır

amın cnm ınsallah..... ınsallah sen de normal dogum yaparsın saglıkla gonlunun ıstedıgıb gıbı....... ben hele nasıl tansıyonum falan duser cok o anlamda hassasım ama hamılelıkte cesaret geldı. hemen kalkmak ıstıyorum bebekten sonra ınsallah ve saglık ıcın..

Benimle hep dalga geçerlerdi küçükken 'amma da canın tatlı senin' diye ama haksız da sayılmazlar çok nane mollaydım ama iş başa düşünce insana cesaret geliyo, hepsini utandırcam diyorum nasıl doğurcam bak herkes görsün
Ekmek olayına gelince de ben de aksine bu aralar ekmeği azalttım, kahvaltıda mutlaka ekmek yiyorum, öğlen salata çorba gibi şeyler yiyorum, ara öğünlerde meyve, fındık fıstık grubu, süt gibi şeyler tüketiyorum, akşam da yemeğin yanında makarna, pilav gibi birşey olduğunda asla ekmek yemiyorum, hepsi karbonhidrat grubu çünkü, boşuna hamallık ve kilo yapıyo vücuda. Ramazan'da falan ekmek çok yedim oruç tutmadım ama o ay tabi bulantılardan hafif hafif kurtulunca yemeğe vurdum kendimi, o zamanlar yemekten sonra karnım patlayacak gibi oluyodu, şimdi hiç rahatsızlık hissetmiyorum yemeklerden sonra. Ben de 46 ile hamile kaldım 3 kilo aldım şu ana kadar. Bakalım bundan ötesi ne olacak

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…