- 30 Mayıs 2013
- 2.425
- 3.961
- 373
- 39
merhaba sevgili anne adayları.bende sizler gibi inşallah ocak annesi olacağım.aranıza katılmak istedim.
Herkese Merhaba,
Benim de dün ayrrıntılı ultrason randevum vardı. Hepiniz ne kadar uygun fiyata yaptırmışsınız. Benim doktorum Gayrettepe Florencanightingale'de Prof.Dr. Alin hanımı önerebdi ve sekreteri aldı randevuyu. Normalde kendim gitem 685 lira olan fiyat, doktorum gönderdiği ve randevuyu protokol numaramla aldıkları için 350 lira ödedik. Belki hatırlarsınız, bebeğimin beyninde koroid pleksus kisti vardı. Bu yüzden paraya kıyıp Fetal Dna analizi yaptırmıştım. Bebeğimin kistlerinden biri kaybolmuş, diğeri de baya bir küçülmüş. Onun dışında hiçbir anomalisi yok. 1 saat sürdü ultrason, tek tek ve özenli şekilde herşeyi baktı. benden gelen akımlara baktı. Bu ne demek anlamadım ama:)) bebeimin karaciğer dolpleri, akciğer ve kalp dolplerine baktı. Sıvının normal olduğunu, yerleşim yerinin de normal olduğunu söyledi. 22 cm, 337 gram olmuş:)) iki farklı cd ve tüm fotolarını da verdi.
Bu arada bebeğim yzünü gösterdi, ilk baktığımda anlamamıştım ama fotoğrafımda bebeği bana benzettik, eşimin morali bozuldu. Önümdeki zamana iyi değerlendirip bebeği kendime benzeteceğim dedi, ben de geçti borun pazarı dedim:))
Bebeğime yataşın yorganını hediye etti bir arkadaşım, oradaki yatakları baktım. Sanırım yataşın "bebiş" olan yatağını alacağım. 10 eylüle kadar kampanya varmış, 513'ten 349'a düşüyor alacağım yatak. Bir de ocakta ödemeye başlayacağız:))
Benim havadislerim böyle
Kızlar 21. Haftamdayım 6 kilo aldım. Aslında çok dikkat ediyorum şekerim biraz yüksek çıkmıştı ama ona rağmen 6 kilo aldım. Tatlı, beyaz ekmek, pilav vs yemiyorum yediğim şeylerin kalorisine dikkat ediyorum ama yinede alıyorum.. Sizler ne durumdasınız
kızlar modagurusu dıye bır sıte var mothercare urunlerı satılıyor hem de set seklınde fıyatı da 24 falan normalde nasıl kı bunun fıytı bu kadar ucuz degıldı ben kendı magazasında baktıgımda ve yuzeden 90 naylon dıyor.... pamuk degılmıydı?
arkadaşlar sizin göbeğinizin altında çizgi oluştu mu benim daha oluşmadı bu haftalara kadar olması gerekmıyor mu?bu arada ben hala bebişimi hissedemiyorum yaa heyecanla onu hissetmeyi bekliyorum. bu arada ocakta doğum yapacağız sizlerin evleri kaloriferli mi hep? bizim klimalı maalesef ve bu beni çok düşündürüyor. Yatak odasında ufo ve salonda klima ile sizce idare edebilir miyim? bu arada bizim ev çok soğuk oluyor
Tatlım ben de 21.haftayı bitiriyorum ve 5 kilo aldım. Anlamadığım şey ise hamile kalmadan öncekinden pek farklı beslenmiyorum. Her sabah yumurta yemezdim ve her gün süt içmezdim ama onun dışında pek farklı bir şey yemiyorum. Tatlı desen 5 ayda toplam 3-4 kez tatlı yemişimdir.Normalde de ekmeği genellikle sabah kahvaltısında ve nadiren bir dilim de gün içinde yerim. O da aynı. Ben anlamadım bu işi...
Canım sohbete ortadan katılıyorum ama UFO bir yetişkin olarak ben bile rahatsız ediyor, çünkü ısı direkt insana yöneliyor... Baş ağrısı yapıyor tabii ki seçim sizin...
merhaba tatlı anneleer bende 5 kilo aldım malesef .............
hoşgeldin :) kilolarında hayırlı olsun
Hoşgeldin, sefalar getirdin :) çoğaldıkça kendimi iyi hissediyorumAllah sana da sağ salim bebeğine kavuşmayı nasip etsin.
kızlar hayırlı olsun bende 2013 ocak annesiyim heyecenınız ne büyük.... şimdi bebeğim 8 aylık oldu bile emekliyor hepinize hayırlı olsun şimdiden..2013 ocak anneleriyle çok güzel dosluklar kurduk ve hala paylaşımımız devam ediyor...umarım sizinde öyle olur...
Ya kızlar ben balık yiyemiyorumbalık yağı hapı al dedi doktorum da, vitamin, Demir, balık yağı bu kadar şey ağır gelmez mi midemi bozmayayım balıktan alınan şey nerden alınır ki başka, bi cevizi biliyorum ben onu da yiyorum ama balık kadar kıymetli değildir ki onun içindekiler.
Ya kızlar ben balık yiyemiyorumbalık yağı hapı al dedi doktorum da, vitamin, Demir, balık yağı bu kadar şey ağır gelmez mi midemi bozmayayım balıktan alınan şey nerden alınır ki başka, bi cevizi biliyorum ben onu da yiyorum ama balık kadar kıymetli değildir ki onun içindekiler.
semiz otunda bol var omega3 int araştır
Canım ben normalde balık çok severim. Hamileliğimin başlarında çok tiksindim ve balık yemedim. 3.aydan sonra 1,5 ay balık yağı kullandım (omega-3). İki haftadır haftada bir gün balık yiyorum. Ceviz de çok faydalı ama balık yağının yerini tutmaz. Hiç yiyemiyorsan bence kullan ama doktoruna sor iyi bir marka tavsiye etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?