2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
merhaba sevgili anne adayları.bende sizler gibi inşallah ocak annesi olacağım.aranıza katılmak istedim.

Hoşgeldin, sefalar getirdin :) çoğaldıkça kendimi iyi hissediyorum Allah sana da sağ salim bebeğine kavuşmayı nasip etsin.

Kontrolün iyi geçtiğine sevindim. İşbir'in bebek yatakları da o fiyat civarı oraya da bak bir istersen. Yatak konusunda anladığım yaylı ve tam ortopedik bir yatak almamak gerekiyor. Başka bilgisi olan?

Tatlım ben de 21.haftayı bitiriyorum ve 5 kilo aldım. Anlamadığım şey ise hamile kalmadan öncekinden pek farklı beslenmiyorum. Her sabah yumurta yemezdim ve her gün süt içmezdim ama onun dışında pek farklı bir şey yemiyorum. Tatlı desen 5 ayda toplam 3-4 kez tatlı yemişimdir.Normalde de ekmeği genellikle sabah kahvaltısında ve nadiren bir dilim de gün içinde yerim. O da aynı. Ben anlamadım bu işi...

orijinal olmayabilir canım dikkat et...

Canım benim o çizgi 19. haftada oluştu ama 21. haftadayım ben bebişi hissedemiyorum henüz. Bir de bebekler için yanılmıyorsam 24 derece uygun bir sıcaklıkmış. Üşümesinden endişeleniyorsan güzel uyku tulumları var onlardan alırsın kış için.

Ben geçen gün biyerde gördüm anneye kilo yapan şeyleri göstermişler hamilelik dönemindeki. Bebek, içinde olduğu sıvı, plasenta, annenin artan kan hacmi, hepsi anneye ağırlık yapıyo. Bir de anne hamilelik öncesi gibî beslense de, hamilelikten önce vücudun tamamını yaktığı yağın bir kısmını depoluyomuş vücut, olası bir kıtlığa karşı vücudun aldığı bir önlemmiş. Yani fazladan bişey yemediğim halde neden eskiden almadığım kiloları alıyorum diye soruyorsanız sebebi bunlar olabilir. Bana çok ilginç gelmişti. Ben eskiden her öğünde ekmek yediğim halde kilo almazdım ama şimdi gereksiz kilo olmasın diye sadece kahvaltıda yiyorum. Akşam da pilav ya da makarna yiyip karbonhidrat ihtiyacımı öyle karşılıyorum. Ara öğünlerde zaten hiç ekmek yemiyorum. Bu kilolar nerden geliyo ben de hep merak ediyodum

Son düzenleyen: Moderatör:
Kizlar cok yordum kendimi bugun bir de farkina bile varmadan surekli camasir suyu soludum insallah oglusum iyidir temizligim bitti sayilir babamizda yardim etti sagolsun okullar acilincada bir gun belirlerim evimi siler supururumm

Canım sohbete ortadan katılıyorum ama UFO bir yetişkin olarak ben bile rahatsız ediyor, çünkü ısı direkt insana yöneliyor... Baş ağrısı yapıyor tabii ki seçim sizin...

Dilzaaar :)

Tomurcuk ben, aynı günüz senle, daha once 1-2 konuşmuştuk.Baktım sana 2. kız geliyor heh? Allah analı babalı buyutsun cnm, kız iyidir. Benden de aslan gibi bir erkek geliyor. Kız anaları sakının kızlarınızı :)

hoşgeldin :) kilolarında hayırlı olsun

En toplamda 1,5 kilo aldım hanımlar. Normalde acayip iştahlıyımdır. Hayatımın 5 senesi spor yaparak ve rejimlerle geçti. Her sene Mart ayında diyete başlar TEmmuz basına kadar 10 -12 kilo verirdim. Yazın da o kilolaları geri alır , tekrar başlardım.. 31 senelik ömrü hayatımda ilk defa bu kadar iştahsızlık yasıyorum. Genelde de sadece bebeğe yarayacak seyler yemeyi tercih ediyorum. Taze sebze & meyve ve yoğurt tüketmeye özen gösteriyorum.

Bu arada balık mevsimi Eylul itibariyle başladı, fiyatlar makul rakamlara iniyor. Haftanın 3 gunu balık yemeliyiz. Alırken de hamile için derseniz en tazesinden vereceklerdir.

kızlar hayırlı olsun bende 2013 ocak annesiyim heyecenınız ne büyük.... şimdi bebeğim 8 aylık oldu bile emekliyor hepinize hayırlı olsun şimdiden..2013 ocak anneleriyle çok güzel dosluklar kurduk ve hala paylaşımımız devam ediyor...umarım sizinde öyle olur...

Ya kızlar ben balık yiyemiyorum balık yağı hapı al dedi doktorum da, vitamin, Demir, balık yağı bu kadar şey ağır gelmez mi midemi bozmayayım balıktan alınan şey nerden alınır ki başka, bi cevizi biliyorum ben onu da yiyorum ama balık kadar kıymetli değildir ki onun içindekiler.

Maşallah bebişine Allah sağlık sıhat versin, daha güzel günlerini de görürsün inşallah. Biz de sağ salim o günleri görebilsek, kim bilir kokusunu duymak, gülüşünü görmek ne güzel şeydir :)

semiz otunda bol var omega3 int araştır

Canım ben normalde balık çok severim. Hamileliğimin başlarında çok tiksindim ve balık yemedim. 3.aydan sonra 1,5 ay balık yağı kullandım (omega-3). İki haftadır haftada bir gün balık yiyorum. Ceviz de çok faydalı ama balık yağının yerini tutmaz. Hiç yiyemiyorsan bence kullan ama doktoruna sor iyi bir marka tavsiye etsin.

semiz otunda bol var omega3 int araştır

Onu da biliyorum da işte, hamilelikte ihtiyaç duyulan miktar karşılanabilir mi bu balık dışı şeylerden ona emin değilim. En iyisi yine hapı heralde. Mide eczaneye dönecek ama napalım bebişler için herşeye katlanırız.

Balık dışında bebeğim için gerekli olan ama yiyip içemediğim hiç bişey yok. Ama balık da öyle bişey ki, süt içemiyosan yoğurt peynir ye, sebzenin meyvenin birini yemiyorsan ötekini ye, ama balık öyle değil, yerine bişey koyulmuyo işte. İçeriz artık hapı napalım. 'marincap' diye bir hap vardı, daha önceleri ara ara kullanmıştım, sorarım bakalım daha iyisi var mı hamileler için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…