2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

ben senden öndeyim Engteacher, bana da hic birisi yapılmadı. Gec kaldığını sanmıyorum, sen gec kalmışsan bende kalmışımdır :) doktorum tanıdığım ,atlamaz böyle seyleri

İyi ya madem öyleyse, sağolun kızlar. Herkes yaptırdım falan deyince ben geç mi kaldım dedim yoksa, malum bazı şeyler belli haftalarda oluyo zamanı geçînce yapılmıyo bu da öyle bişeyse dedim vakti geçmesin. Zaten okul da açıldı, aç karnına gitmek lazım, sabahçıyım da nasıl olcak bilmiyorum. 2. Haftadan izin rapor falan istemiyorum hafta sonu yapıyorlarsa şu mereti öyle yapayım bari.

canım ben rapor isteyeceğim doktorumdan o gün için. çünkü galiba 3-4 saat hastanede kalmamız gerekiyor. sonrasında da o bitkinlikle bankaya gelemem. bu arada önceden senin bahsettiğin tansiyon düşmesi halsizlik bugün bende de oldu

ne giydireceğimiz konusunda, aslında tecrübeli anneler daha iyi bilir :) fakat ben ev içinde body üzerine tulum üzerine yük hırka ve patik diye düşünüyorum. doktora falan götüreceğimde de body üzerine kalın kadife tulum onun üzerine kalın bir hırka ve kalın bir battaniye ile sarıp sarmalasam yeterli olur herhalde. bilmiyorum ki kaç kat giydirmeliyiz bu bebişleri :)

Son düzenleme:
selam kızlar işten atıldım atılalı sizlerden ayrı kaldım. evde netim yok anneme geldim sizlere bir selam vereyim herkeste herşey güzeldir umarım...

Valla o kadar uzun kalınıyorsa ve hafta içi gelmek zorundasın, hafta sonu yapmıyoruz derlerse ben de öyle yapmak zorunda kalırım napalım mecburuz
Geçmiş olsun bu arada, umarım fazla uzun sürmemiştir. Bugün öğlene doğru bana da hafif gelir gibi oldu ama hemen geçti. Ara ara yoklama çekiyo yine, inşallah ilerleyen aylarda da böyle sürmez yoksa tansiyonum düşmesin diye sürekli atıştırmaktan 1000 kilo olcam

Kızlar bebek için aldığım eşyaları yıkayacağım. Dalin in bebek çamaşırları için bi sıvı deterjanı var birde toz sabun halinde olan. Hangisi daha iyi sizce. Sabun için tam olarak erimiyor diyolar makinede, kararsız kaldım

çok teşekkür ederim. hala geçmedi halsizliğim ama ilk yarım saati çok kötüydü. dediğin gibi ne yesen içsen fark etmiyormuş ayran içtim elma yedim ama hala düzelmedi. iş de yapamıyorum inşallah havalar serinleyince tekrarlamaz.

canım bizim burda sular kireçli olduğu için toz deterjanlar erimiyor ben mecburen sıvı kullanıyorum. fakat bebek deterjanı konusunda bilgim yok. Dalin mi en iyisi, onu mu alalım??

Sivi olanini kullan canim ben tozunu almisyim erimemisti makinada.....

canım onu hafta içi yaparlar birde sabahtan aç karnına gitmek gerek sonrada bir kaç saat ordayız suları içip açlık tokluk şekerimize bakacaklar. 24 le 28 hafta arası yapılıyormuş genelde herkes 24 te yapıyor ama

kıyafet konusunda da okuduğum anne nasıl giyindiyse bir fazlası gibi çok da kat kat giydirmemek gerekmiş
evin sıcaklığıda önemli burda tabi ama altına çıt çıtlı badi üstüne bir tulum yada ikili takım üstüne de uyanıkken bir yelek
uyurken de ince bir pike yeterli olur sanıyorum dışarı çıkartırken de artık ana kucağını kapatıp üstüne de kalın bir mont battaniye oldu da bitti :)
ayy o günler gelsin istedim şuan :)

selam kızlar işten atıldım atılalı sizlerden ayrı kaldım. evde netim yok anneme geldim sizlere bir selam vereyim herkeste herşey güzeldir umarım...

hayır olsun ne oldu ?

canım bizim burda sular kireçli olduğu için toz deterjanlar erimiyor ben mecburen sıvı kullanıyorum. fakat bebek deterjanı konusunda bilgim yok. Dalin mi en iyisi, onu mu alalım??

Önceki gün e-bebek mağazasına gittim orda vardı duymadığım bir marka ve dalinin deterjanları. Dalininde sıvı ve toz deterjan değilde toz sabunu vardı bide dalinin yumuşatıcısı. Netten biraz biraz baktım marka olarak hacı şakirin toz sabınuda varmış. Kullananlar toz sabunun daha iyi olduğunu sonuçta sabun diye ama makinede tam erimediğini hatta çamaşır aralarında kalıyo filan yazmışlar. Senin toz deterjan erimiyosa sabun hiç erimez o zaman. Dalinin sıvı deterjanı mantıklı geldi yumuşatıcıyıda tavsiye ediyolar ama 2 durulama yapmak lazımmış sonuçta yumuşatıcı son suda alınıyo biraz kalıyo kıyafetlerde.

Sivi olanini kullan canim ben tozunu almisyim erimemisti makinada.....

ben de araştırıyorum herkes sabun tozundan bahsediyor alerji olma olasılığımım yüksek olduğundan da bahseden çok
bir de yumaşatıcı zaten bizim için bile kimyasal barındırırken ben bebeğime kullanmayı düşünmüyorum
benim makinamın baby diye bir seçeneği var 2 kere durulama yapıyor olmayan arkadaşlarımız da 2 defa durulama yapabilir
ben biraz daha araştırıyım bir şeyler bulursam paylaşırım kızlar

merhaba kızlar, geçen hafta perşembe cuma işlerdeki yoğunluktan haftasonu da ev işlerinden foruma bakamadım.
bebeklerin eşyalarını yıkamak konusunda bir arkadaşım durulamayı iki kez yaptığını söylemişti.böylece aralarda deterjan kalıntısı kalmıyormuş.
ben ayrıntılı ultrason için fetus'ten randevu aldım 21ine, sonraki haftada kendi doktoruma kontrole gideceğim.tetenoz aşısı için sağlık ocağı 25.haftaya gün verdi, doktorum geç değil dedi.hala benim gibi tetenoz olmayanlar varsa diye paylaşmak istedim.
şeker yüklemesi de olmadı henüz.

ben de bu hafta fetusa gideceğim randevu aldım :)
tetenoz için çok büyük hafta sınırlaması yok geçen 30. haftada olan duydum kızlar
ben ilk dozu 20 de oldum 1 ay sonrada ikinciyi olacağım randevu aldım
kızlar ben de yıkama ürünlerini araştırıyorum da bir sürü renkli çıt çıtlı badiler var mesela
beyaz kenarı kırmızı olanlar falan onlar boyar mı acaba attğımızda nasıl ayıklama yapılcak:)
alırken yıkamasını düşünmeden bir sürü renkli şeyler almışım

herkese hayırlı günler.
bu sabah ayrıntılı ultrasona girdim doktorumdan farklı doktor yaptı ultrasonu.
bebeğimin gelişimi filan güzel.boyu kilosu organları kemiklşeri herşey normal dedi doktor.
sadece bağırsağında parlaklık gördü grade 2 hiperekojenite izlendi diye tanı koydu. % 90 herşey çok güzel %10 down sendromu dedi şok oldum. kesin birşey yok elbette. ama bu ihtimal insanın canını sıkmaya yetiyor. keyfimizi kaçırdı elbette. Allahım korusun bebeğimi insallah sağlıkla sıhhatle gelir bana.
hiç aranızda böyle durumla karşılan oldumu acaba

canım içini ferah tut bak herşey normal demiş yüzde 90 sağlıklı demiş onu düşünmeye çalış ve kendini de bebeğinide üzme

sabun tozu ,yumuşatıcı ve kireç çözücü niyetine elma sirkesini bir yaşına kadar kullandım ...elma sirkesinin yumuşatabilmesi için hiç deterjan ile yıkanmamış olması ...deterjan artıkları kıyafetlerde kalır ise sirkede doğal bir madde olduğu için işe yaramıyor tam tersi iyice sertleştirir.... kıyafetleri ayrı ve ilk yıkamadan itibaren sadece sabun tozu gibi doğal madde yıkanması lazım .aslında ek gıdaya geçmeden sabun tozuda yeterli yumuşatıcıya gerek kalmıyor .ek gıdada tek çare leke olunca mümkünse hemen suya basmak en azından ıslak mendille üstten silmek ......
kendi tecrübelerim bu şekilde

okuduğum forumlardan gördüğüm en iyi bilgiydi kızlar sizlerle de paylaşmak istedim

kızlar yarın kontrolümüzz var çook heyecanlıyım,,ben yarın ayrıntılı ultrasona gireceğim sanıyordum yani dr. öyle demişti ama bugün sekreterini aradım konuştum.. onu başka bi dr. yapıyormuş o da gün içinde olmaz yoğunluktan dedi,,neyse öğleden sonra oranın numarasını bulup randevu yazdırdım kendime bugünden çarşamba günü saat 16. ya verildi ayrıntılı randevumuzz..iki kere göreceğim için mutluyum aslındaa.... ama çokk heyecanlıyım,,inşallah herşey yolunda gider ve çok güzel şeyler duyarızz

canım 2'li ya da 4'lü test yapılmış mıydı sonuç neydi? bağırsak ve kalpte parlaklığı görüyorlar bebeklerin bi kısmında bu tek başına bi kanıt değil kesinlikle hiç üzme kendini..... Rabbim büyük %90 çok önemli bi oran zaten... Allah korusun dua edeceğim sizee..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…