- 22 Haziran 2010
- 2.901
- 106
- 363
sabun tozu ,yumuşatıcı ve kireç çözücü niyetine elma sirkesini bir yaşına kadar kullandım ...elma sirkesinin yumuşatabilmesi için hiç deterjan ile yıkanmamış olması ...deterjan artıkları kıyafetlerde kalır ise sirkede doğal bir madde olduğu için işe yaramıyor tam tersi iyice sertleştirir.... kıyafetleri ayrı ve ilk yıkamadan itibaren sadece sabun tozu gibi doğal madde yıkanması lazım .aslında ek gıdaya geçmeden sabun tozuda yeterli yumuşatıcıya gerek kalmıyor .ek gıdada tek çare leke olunca mümkünse hemen suya basmak en azından ıslak mendille üstten silmek ......
kendi tecrübelerim bu şekilde
okuduğum forumlardan gördüğüm en iyi bilgiydi kızlar sizlerle de paylaşmak istedim
Benim de tek umudum 'havalar serinleyince geçer' üzerine kurulu. Bu tansiyon düşmeleri bu ayların bir özelliğiymiş diye okumuştum biyerde. Etrafımda 8-9 aylık hamileler de var ama benim gibi ayılıp bayılanlar yok hiç. Ben mi çok zayıfım acaba bünye olarak diye düşünüyorum bazençok teşekkür ederim. hala geçmedi halsizliğim ama ilk yarım saati çok kötüydü. dediğin gibi ne yesen içsen fark etmiyormuşayran içtim elma yedim ama hala düzelmedi. iş de yapamıyorum inşallah havalar serinleyince tekrarlamaz.
canım onu hafta içi yaparlar birde sabahtan aç karnına gitmek gerek sonrada bir kaç saat ordayız suları içip açlık tokluk şekerimize bakacaklar. 24 le 28 hafta arası yapılıyormuş genelde herkes 24 te yapıyor ama
bende sabun tozu kullanmayı düşünüyorum ama çıkmıyor erimiyor diye öyle çok yorum okudum ki kararsız kaldım.. bu yorumu pek anlamadım aslındaa,,sirke mi kullanmış sadece yoksa sabun tozu mu
günaydınnnn anneler ve kuzulaaarrr!!!
ellerine sağlık, sen de inşallah güzel günlerde giydirirsin oğluşuna :)) en kıymetli kıyafetler zaten el emeği göz nuru olanlar. patik de ör canım, ayaklarını sıcak tutar :)
klimaların filtrelerini temizliyoruz düzenli olarak ama yine de yeni doğan bebek odasında çalıştırmaya çekinirim. dediğin gibi en garanti olan ısıtma yolunu seçmemiz gerek.
biz aldıklarımızı valizden çıkartmadık, yıkanana kadar dursun öyle yer tutmaz dedik. ama dün üstten aldıklarımla birkaç resim çektim. nevresim takımlarının resmini de nette buldum :) senin gönderdiğin mağazadan aldıklarımı da çekip gönderirim bir ara :)Eki Görüntüle 797957 Eki Görüntüle 797958 Eki Görüntüle 797959 Eki Görüntüle 797960 Eki Görüntüle 797961
Herkese merhaba kızlar. Hafta sonu biraz gezdik pek bakamadım, topidik aldıkların çok güzel, sağlıklı mutlu günlerde giysin kuzun inşallah :)
Kızlar benim doktorum şeker yüklemesi için gün vermemişti en son Ağustos 17'de gitmiştim, 20 Eylül'de de ayrıntılı ultrason randevum var. O gün sadece ayrıntılı sonuçlarımı göstercem doktoruma. 22. Haftamda olcam kısmetse geç kalmadım di mi ben? Arayıp sorsam mı ki doktoruma, kimse bana bişey de demiyo
sabun tozuyla sirke kullanmış yumuşatıcı yerine sirke kullanmış bana da çok ilginç geldi ama sirkenin dezenfekte etme özelliği olduğunu biliyorum
sabun tozu kullanıp çift durulama yapmayı düşünüyorum ben de
bir de amwayın bebek toz deterjanı var acaba ilk bir kaç için onu mu alsam diyorum ama fiyatı biraz pahalı
80 tl 3 kg su
Benim de tek umudum 'havalar serinleyince geçer' üzerine kurulu. Bu tansiyon düşmeleri bu ayların bir özelliğiymiş diye okumuştum biyerde. Etrafımda 8-9 aylık hamileler de var ama benim gibi ayılıp bayılanlar yok hiç. Ben mi çok zayıfım acaba bünye olarak diye düşünüyorum bazenNeyse geçmiş olsun tekrar umarım kışın yaşamayız.
Bir arkadaş yazmış cumartesi yapılacak şeker yüklemem diye de ondan dedim ben de sorayım bari hastaneme yaparlar mı hafta sonu diye. İyi 282e kadar yolu varsa daha vakit var demektir. Tetanozu da Eylül'ün son hafta sonu yaptırıcam daha ilk dozu hem de. Biz evde oturuyoruz öyle, başka bişey yaptırmıyoruz. eve gelip yapacaklar sanki
İyi ya madem öyleyse, sağolun kızlar. Herkes yaptırdım falan deyince ben geç mi kaldım dedim yoksa, malum bazı şeyler belli haftalarda oluyo zamanı geçînce yapılmıyo bu da öyle bişeyse dedim vakti geçmesin. Zaten okul da açıldı, aç karnına gitmek lazım, sabahçıyım da nasıl olcak bilmiyorum. 2. Haftadan izin rapor falan istemiyorum hafta sonu yapıyorlarsa şu mereti öyle yapayım bari.
Önceki gün e-bebek mağazasına gittim orda vardı duymadığım bir marka ve dalinin deterjanları. Dalininde sıvı ve toz deterjan değilde toz sabunu vardı bide dalinin yumuşatıcısı. Netten biraz biraz baktım marka olarak hacı şakirin toz sabınuda varmış. Kullananlar toz sabunun daha iyi olduğunu sonuçta sabun diye ama makinede tam erimediğini hatta çamaşır aralarında kalıyo filan yazmışlar. Senin toz deterjan erimiyosa sabun hiç erimez o zaman. Dalinin sıvı deterjanı mantıklı geldi yumuşatıcıyıda tavsiye ediyolar ama 2 durulama yapmak lazımmış sonuçta yumuşatıcı son suda alınıyo biraz kalıyo kıyafetlerde.
herkes başka bişey öneriyor en iyisi sabun tozu alıp denemek çıkarmazsa mecburen sıvı bebek deterjanı vs. kullanırız artık canım.. amway gereksiz pahalı boşver bence
merhaba kızlar, geçen hafta perşembe cuma işlerdeki yoğunluktan haftasonu da ev işlerinden foruma bakamadım.
bebeklerin eşyalarını yıkamak konusunda bir arkadaşım durulamayı iki kez yaptığını söylemişti.böylece aralarda deterjan kalıntısı kalmıyormuş.
ben ayrıntılı ultrason için fetus'ten randevu aldım 21ine, sonraki haftada kendi doktoruma kontrole gideceğim.tetenoz aşısı için sağlık ocağı 25.haftaya gün verdi, doktorum geç değil dedi.hala benim gibi tetenoz olmayanlar varsa diye paylaşmak istedim.
şeker yüklemesi de olmadı henüz.
Ben de Fetus'a gitmiştim. Umarım senin de sonuçların güzel çıkar canım.Şeker yüklemesi de 22. haftada yapılacak. Tetanos aşısını da 23 ya da 24. haftada olmayı düşünüyorum.
Canım ben bir yerde okumuştum yumuşatıcı kullanmayın alerji olabilir diyordu.
Canım ben 22.haftamdayım ve cumartesi günü şeker yüklemesi yapılacak merak etme. İçine sinmiyorsa da aç sor ne zaman yapılacak diye .
Canım bana doktorum kahvaltı yapabilirsin dedi.
tetenozu 18. hafta oldum ebenin tavsiyesiyle ikinci doz olmayacak 6 sene önce olduğum için............. şeker yüklemesi için dr. 24-28. hafta arasında yapacağız dedi
herkese hayırlı günler.
bu sabah ayrıntılı ultrasona girdim doktorumdan farklı doktor yaptı ultrasonu.
bebeğimin gelişimi filan güzel.boyu kilosu organları kemiklşeri herşey normal dedi doktor.
sadece bağırsağında parlaklık gördü grade 2 hiperekojenite izlendi diye tanı koydu. % 90 herşey çok güzel %10 down sendromu dedi şok oldum. kesin birşey yok elbette. ama bu ihtimal insanın canını sıkmaya yetiyor. keyfimizi kaçırdı elbette. Allahım korusun bebeğimi insallah sağlıkla sıhhatle gelir bana.
hiç aranızda böyle durumla karşılan oldumu acaba
ben kendi çamaşırlarımız için bile yarım kapak koyuyorum yumuşatıcı
zararlı içinde ne olursa olsun fazlaca kimyasal var ama istanbulda sular okadar kireçli ki
koymassam da bildiğin kazık gibi oluyor
Ben de öyle yarım kapak koyuyorum ama bebişe kullanmayı düşünmüyorum. Sıvı deterjanla yıkarsak gerek olmayabilir.
ben bugün 20 haftalığım tetanozun ilk dozunu vurdular 24 haftaya da ikinci dozu varmış randevu verdi sağlık ocağı
ben de bugün aşımı oldum. geçmiş olsuun[/QUOTEt
teşekkür ederim sanada geçmiş olsun sen ayrıntılı ultrasona girdin mi canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?