2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Hepsi çok güzelmiş sağlıklı günlerde giysin bebişini inş..

Ama ben sarılı nevresim takımına bayıldım... Çok çok güzel... Hangi marka...

Siz alıyorsunuz ben de öyle tek tükBir şeyler aldım... İçim gidiyor...Büyük kızımın kıyafetlerini giyecek nasipse...

Aslında yeni kıyafet alacağım diye karar vermiştim, eşimin iş değişikliği sebebiyle şimdi taşınma, şehir değişikliği masraflarımız olacak, bir de ev alma durumumuz da olabilir, kiralar çok yüksekmiş... O yüzden kendimi frenliyorum...

Sağlık olsun artık... Umarım ilerde kızım bana darılmaz...

Son düzenleme:
Kizlar omo nun bebe deterjani da iyiymis sabun tozu leke cikarmiyormus bende aldiklarimi yikayip yerlestiricem bebek odasini almayi bekliyorum su an hersey valizlerde

Buyrunuz yeni doğan çamaşırları nasıl yıkanır bilgisi.

http://www................../bebekl...1-ay/bebek-giysileri-ayri-yikanmali_2870.html

Bebek cilt yapısı erişkin cildinden farklı olduğu için kendi çamaşırlarınız için kullandığınız deterjanlar bebeğinizin cildine zarar verebilir. Bu nedenle bebek giysileri erişkin giysilerinden ayrı yıkanmalıdır.

• Giysilerin marka etiketlerini çıkarırsanız bebeğinizin cildinin tahriş olmasını önlersiniz.

• Bebeğinizin yeni kıyafetlerinin önce yıkanması ve ardından da ütülenmesi gereklidir.

• Bebeğinizin cildi için giysilerini yıkarken cildinin tahriş olmaması için çamaşır suyu ya da buna benzer deterjanlarla giysileri yıkamamalısınız. Bebek cildinde uygunsuz deterjan kullanımına bağlı olarak kaşıntı, kızarıklık gibi yan etkiler oluşabileceği gibi ilerleyen dönemlerde alerjik kontakt dermatitler gelişebilir.

• Bebek giysileri için özel üretilen deterjanlar veya sabun tozlarını tercih etmelisiniz. Giysileri yıkamadan önce yıkama talimatnamesinin okunması ve ona göre yıkanması gereklidir. Sıvı formdaki deterjanlar daha kolay durulandığı için bunları tercih edebilirsiniz.

• Bebek giysileri çok iyi durulanmalıdır. Yıkanan giysileri mutlaka açık havada kurutulmalı ve ütülemelisiniz. Ütü sağladığı yüksek ısı nedeniyle hijyenik etkiyi artırır.

• Yıkama sonrası bebeğinizin giysilerini güneş gören bir yerde kurutun. Güneş ışınları bazı bakterilerin yok olmasına yardım eder. Çamaşırları kuruduktan sonra serin ve kuru bir yere ya da çocuğunuzun dolabına kaldırın.

Dilzarcim sarili nevresim takimini mothercare dan aldim. Sanirim toplam 70 tl idi. Bence de senin fazla birsey almana gerek yok canim, zaten bebislerim kiyafetleri yepyeni kuculuyor. Ben de kiz veya erkek kismet olursa 2. Ye giydirmeyi planliyorum :)

Bu arada sizler bahsedince baktim, benim makinamin da ilave durulamasi varmis :)) gunaydin bana :) annem de bana sabun tozu kullanmis. Bi deterjan olayini arastiralim, en uygunu hangisiyse onu alalim. Ben de son gune birakmak istemiyorum yikama-utuleme islerini.

annem de ben küçükken sabun tozunun çamaşırlarımı morarttığını söyledi, gerçi daha bembeyaz bişey almadık ama, ben hala takıldım ya ne giycek bu bebişler, içine bi çıt çıtlı badi mi giyecek? bugün iki tane aldım uzun kollu çıtçıtlı , yandan da çıtçıtı var, bi de alt üst pijama aldım bu aldıklarım hep 3-6 ay ama, bi de yazlık kapişonlu ceket aldım

Bebiş biraz büyüyünce çıkıp daha rahat alırsın şimdi doğar doğmaz 2 aylık ihtiyaçlarını alsak daha iyi olur sanki. her bebeğin kilosu boyu farklı oluyo çünkü. Bugün hastanede birsürü bebek vardı bi kaçına sordum yenidoğmuş ebatında bir bebek 3 aylıktı ufak doğmuş. İlk atapta 0-3 aylık kısa kol ve uzun kol çıtçıtlı badi, 3-6 aylık kısakollu çıtçıtlı,0-3 aylık tulum penye ve kadife, hastane çıkışı 2 adet ama çok parçalı olanlardan değil ve bi kaç ayaklı tek alt alabilirsin. Eldiven, şapka bide. 0-3 aylığın bi küçük bedeni yenidoğan diye geçiyordu o bedenden hiç birşey almadım.Bu tulumların içine ne giydiriceğimizi bende düşündüm üst ok badi olucak alt içinde tulumun altına tek ayaksız ince eşofman altları aldım ama ince. Ayy beni okuyanda 3 çocuk büyüttü sanır bende acemiyim araştırmalarım doğrultusunda bunları aldım :)) diğer emzik biberon grubu, nevresim takımları, bebek arabası, park yatak bana alınıcaklar duruyo. Asıl maliyetli şeyleri daha alamadık inşallah onlarıda 2 aya toparlayabiliriz bütçe biraz sarsıldı şimdiden üç beş kıyafetle, hayırlısıyla sağlıkla gelsinde bebişlerimiz

Kızlar selam,

Akşamüstü çarşıya çıktığımda İşbir yatak yolumun üzerindeydi, bir uğrayayım kusur kalmasın dedim Görevli bana iki yatak önerdi. Biri "Baby Bed" diğeri de "Kardelen" . Ay sonuna kadar kampanya varmış. Haberiniz olsun.

Baby Bed: 12 cm- 300 TL

Kardelen : 18 cm-450 TL

kullanışlı mı, anti bakteriyel mi peki

Arkadaslar az once 50 gunluk bir bebecik evine gittim. Evde klima calisiyordu. Sordum dogumdan beri hep calistirmislar. Ana soguk ufluyordu tabii, mutlaka sicak gava uflerken o bakteri artirma etkisi daha coktur.

Bu bebecik 3.350 kg dogmus, standart yani. İlk 1 ay hep yenidogan giysileri giydirmisler. Hani biz hic yenidogan almadik ya. Arkadasim 0-3 cok buyuk gelir dedi. Doguma dogru bakariz artik boy vr kilolarina. 1-3 parca da yenidogan giysiye ihtiyacimiz olacak gibi.

Ben biberon alirken 1 markanin setini mi alsam diye Dusunuyordum. Arkadasim Aventin setini almis bosu bosuna duruyor dedi. Onun yerine Avent, Mr. Brown, Nuk, Chicco gibi farkli markalarin birer biberonunu al, hangisini daha cok severse ve hangileri daha az gaz yaparsa kullanirsin dedi. Gogus pompasi almis, kullanamamis, cunku sutu yeterli degilmis. Dogumdan sonra gerekliyse alirsin dedi. Sterilizator dogumda bulunmaliymis, gerekliymis. Mama isitici, eger sutumuz yeterli gelmezse gerekliymis basta. Ama ilerde ihtiyac olur mutlaka, bastan da alabiliriz.

Deterjan olayini sormayi unuttum. Kizlar esas butceyi bu elektrikli alet edevat, biberon, bez, mama sarsacak gibi gorunuyor

Canım ben şimdilik tulum, body, iki tane havlu, Braun ateşölçer, yan yatırma yastığı aldım veee 250 TL harcamışım. Daha bunun hastane çıkışı var, odası var, bebek arabası var, süt pompası vs. var. Yavaş yavaş almalı demek ki bir anda hepsi yük olacak.

erylmz93 20 istanbul 23 nisan 28 ocak kız

Evet ben simdi kiyafetlerin falan taksitlerini odeyeyim. Elektrikli alet edevatla biberonlari en son alirim artik. Simdi bir de hastane cikisi ynidogan kiyafeti almam gerekecek. Dedigin gibi son ay hepsi birden alinmaz canim, saglam yatirim İstiyor bebisler. :)

Canım yeni doğan için bişey almadık sanıyodum baktımda şimdi almışım bişiler. 1 tane kadife tulum 2 tanede alt üst takım aldım ayaklı. Takımın birini ebebek ten organikmiş caramell diye bi marka fiyatıda uygun. zaten hastane çıkışıda alıcaz oda yenidoğan yeter bence. Takımlar yenidoğanda daha mantıklı geldi tulumun içine sığmayabilir boylu olursa ama takım 2 parça olduğu için boydan sorun oluşturmaz

Topidik sen park yatağın içine yatak bakıyordun aldınmı ? Bu park yatakları alırken içinde yatakta vermiyorlarmı ? Netten baktımda yataş ın farklı ebatlarda bebek yatakları var.

Günaydın kızlar
Dün akşam listeyi elimize aldık ve aldıklarımızı çizdik
herşeyi tamam sayılır diyoduk ama listede daha 2 sayfa çizilmemiş tertemiz duruyo

eşim bunlar da bikaç bin tutar dedi,biz kara kara düşünmeye başladık
en iyisi bi ara gidip herşeyden bikaç parça almak
0-3 ve 3-6 ay alalım.sonra bebekleri alıp çıkar alırız kalanları

günaydıııınnn annelerrr ve minik kuzularııı!!! :))

Topidik sen park yatağın içine yatak bakıyordun aldınmı ? Bu park yatakları alırken içinde yatakta vermiyorlarmı ? Netten baktımda yataş ın farklı ebatlarda bebek yatakları var.

canım park yatağın kendinin ince bir şiltesi var, ama o yeterli gelmiyormuş. orda uyuyacaksa ayrı şilte istiyor. park yatağın ölçüsü de 65x95, maalesef yataşın şilteleri de olmuyor. basit sünger şilte olabiliyor yalnızca. yalnız mothercare'daki görevli park yatakta sürekli yatmayı önermiyoruz dedi. ben de internetten birşeyler araştırmaya çalıştım ama bulamadım. eğer ki sürekli yatmak omurgası için sağlıklı değilse, 3-4 aylık olunca yani yatakta dönmeye falan başlayınca normal yatak almayı düşünüyorum.

ben hiçbirşey almadım yenidoğan :) hep 0-3, 2-4 ay aldım. hastane çıkışı da almadım. birkaç parça birşey ben de alayım canım, en azından içten giymek için. üstten giyilecekler dediğin gibi büyük olsa da olur.

:))) yandık zaten al al bitmiyor. bak daha benim listemde neler var: sterilizatör, mama ısıtıcı, termometre, emzik, biberon vs. bunlar doğumda bulunması gerekenler. bir de sonradan alınacaklar var: mama sandalyesi, araba koltuğu, bebe telsizi, göğüs pompası. gözümüz aydın :))

banka soysak anca yani :) ama değer yavrucuklarımıza :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…