2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Selam herkese...

Bana da 24 saat geldi. En az alan da benim branş içinde. Bu yüzden daha az da veremezler 31 saat alan bile var. İdare edicez artık. Nöbet görevi ne zaman verilmiyor biliyor musunuz?

yedekli canım bende değiştiyorum hemen yüzmek en iyiymiş bu sene baya bir tatil yaptık kızımla
kısmetse bu son olacak diyorum ama ekimde kurban sanırım gene yzlıga gider sezonu kapatırız :)
doktorda dedi bol bol yüzmek iyiymiş
üşütmemek için tüm çabaları sarf edicem tekrar :)

Selam herkese...

Bana da 24 saat geldi. En az alan da benim branş içinde. Bu yüzden daha az da veremezler 31 saat alan bile var. İdare edicez artık. Nöbet görevi ne zaman verilmiyor biliyor musunuz?

Hayırlı olsun canım fazla yorulmazsın iyi olmuş, 1 saati bile düşünüyo insan bu haldeyken. Nöbet 24. Haftadan itibaren verilmiyo yasal olarak. 23+1 de 24 haftalık oluyoruz ama sen doktoruna belirt ki 23+ falan yazmasın 24 yazsın idareciler anlamaz artıdan falan siz daha 23 haftalıksınız derler boşuna 1 hafta daha tutma.
Benim en büyük korkum nöbet olayı zaten. 8lerin falan olduğu katta hele çok zor. Öyle bir koşuyolar ki çarpsa düşürür üstünden geçer insanın, bahçe desen top oynuyolar çok fazla, karnına gelme riski var. Ben artık göbüşüme sarılıp bir köşeye sinmeyi düşünüyorum

Eh bir şey kalmamış o zaman 21. haftanın içindeyim. En fazla 4 hafta tutarım. Bahçe nöbeti rahattı ama şimdi dışına mantolama yapılıyor o da sıkıntı olacak.Maşallah bizim çocuklar da pek hareketli. Neyse bakalım bu sene kafayı pek takmamaya çalışıcam.

Aynı haftadayız biz :) 3 hafta tutucaz fazla değil. sorun nöbet tutmak değil de dediğim gibi riskli bir durum bu. Bebişime bir zarar gelmesin de tutarız nöbeti nolcak. Ben müdür yardımcısına özellikle sordum 21 deyim ne zaman nöbetten düşerim diye, 24 dedi. Belki dedim yazmayız zaten sana hocam der diye ama demedî :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Çalıştığım okul baya büyük bir okul. Kendi kendilerine soracaklarını bile düşünmüyorum illa benim rica etmem gerekli her şeyi. Halbuki bu tip durumlarda düşünceli olmak lazım ama şimdilik göremedim. Şaka maka 5 aylık olduk di mi? 45 kiloydum başta 49 oldum az mı kilo aldım ben ya 5 aylık durmuyorsun diyorlar bana:44::18:

Haftaya ben nöbetten düşüyorum o zaman
tam 24. haftaya giriyorum
24 haftalık gebedir yazısı yeterli dimi nöbet tutmamak için

Maşallah yaaa ne güzel
ben 9 kiloyu geçtim daha şimdiden
doğuma kadar da ne kadar daha alırım allah bilir

Bizim durum çok benzermiş aynı haftadayız, 46'yla hamile kaldım şu an 50'yim ben de 4 kilo aldım :) bana da az almışsın diyolar da sonradan alınacak zaten bol bol acelesi yok. Sen bebeğine faydalı şeyleri yiyorsan sorun yok, zaten bebeğin istediği şeyler kilo yapmıyo, biz kendi nefsimizden kilo alıyoruz börekler çörekler :)

Benimkilerin hepsi benden uzun
o yüzden çalışmaya bile korkuyorum bırakın nöbet tutmayı

Haftaya ben nöbetten düşüyorum o zaman
tam 24. haftaya giriyorum
24 haftalık gebedir yazısı yeterli dimi nöbet tutmamak için

Evet canım doktordan '24 haftalık gebe olup nöbetten muaf olması uygundur' diye bir yazı yeterli oluyor.

Maşallah yaaa ne güzel
ben 9 kiloyu geçtim daha şimdiden
doğuma kadar da ne kadar daha alırım allah bilir
Poğaça börek gibi şeyleri nefsimi köreltecek kadar yiyorum, kahvaltı dışında hiçbir öğünde ve ara öğünlerde ekmek yemiyorum, makarna ve bulgur pilavı yapıyorum yanına. Ekmeği kesince bırak kilo almayı kilo veriyo insan.

Benimkilerin hepsi benden uzun
o yüzden çalışmaya bile korkuyorum bırakın nöbet tutmayı
Bizde de durum aynı, boyum fazla uzun değil benim, 8'ler hep benden uzun. Diyorum ya sinip bir köşeye beklerim teneffüsün bitmesini ne yapayım, telafisi olmayan şeyler olabilir, bilerek yapmazlar ama gençler fıkır fıkır nasıl durduracaksın?

Çok ortak noktamız var cinsiyeti ne bebeğin belki o da aynıdır. Bizimki erkek.

Nöbet sırasında özellikle 8'ler kavga ediyor bazen onları ayırmaya çalışıyordum önceden ki hepsi benden uzun. Şimdi yeltenemem bile bu yüzden çok iyi alınmış bir karar hamile kadına nöbet yazmamak

Çok ortak noktamız var cinsiyeti ne bebeğin belki o da aynıdır. Bizimki erkek.

En son 17. Haftada kız dendi o zamandan beri de girmedik kontrole, o tutmadı gibi duruyo

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben de yapardım ama artık hayatta yanaşmam:) zaten müdür yardımcılarının da aklı varsa bizim nöbet günlerimizde bi zahmet çıkıversinler ortaya görünsünler biraz.

En son 17. Haftada kız dendi o zamandan beri de girmedik kontrole, o tutmadı gibi duruyo

En son 17. haftada gittik biz de soranlara kordon değilse erkek diyorum. haftaya ayrıntılı ultrasona giricem artık kesinleşir gözümde hâlâ daha sanki değişebilir gibi geliyor. Yine de oğlum diye seviyorum kız çıkarsa alınabilir. Sizde de oluyor mu sırt üstü yatınca hiç durmadan hareket ediyor bezdiriyor artık. Acaba rahatsız mı oluyor diye düşünüyorum :44:

Bizim de haftaya ayrıntılı var 20'sinde ben de hep kızım diye seviyorum inşallah kızdır sırtüstü yatınca, ayaklarımı uzatıp oturunca çok hareket ediyo özellikle de gece yatınca. Dediğin gibi yeri daralıyo heralde, kendilerine yer açmaya çalışıyolar benim zilli kızım mutfakta ayakta yemek yaparken bile rahat durmuyo kıpır kıpır, güzel yap yemekleri anniş diyo bana :)

canım bu haftadan sonra hissetmeye başlayabilirsin 23. haftaya kadar normal... detaylı da organ inceledikleri için bebeği görme şansın pek olmuyor en azından bende öyleydi ama bi ara izletti zıplıyor diye... en güzel 4 boyutlu usg de görünüyor bebeklerin yüzü onda da,,çikolata yiyip girdim ben salı günü öyle pozlar verdi ki bayıldık...

yaa ne demiştim herşey güzel olcak diye :)
mükemmel kızımız pek hareketli desene maşallah maşallah :)
artık olumsuz düşünmek yok :)

çok sağol canımmmmm olumsuz düşünmüyorum aslında da evham yapıyorum telaşlanıyorum ama ilk haftalara göre filan çokk çook iyiyz şükür,,şimdi ki daha çok heyecan sanırım.. duygularımı bile çözemiyorumm miniğim hareketli olacağı kesin dün gece uyutmadı beni bu kadar erken uykusuz bıraktığına göre beni ilerleyen haftalarda ne oluruz bilemem =))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…