2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Günaydın sabahmeltemi:)

dün tavuk-bulgur pilavı-patates kızartması (eşim için ben bikaç tane yedim sadece )-tarhana çorbası yaptım ..........bugün ne pişireceğimi bilmiyorum ama balık yapabilirim bende............ hamsi iyi olabilir meselaa bakmak lazım hangisi taze ise artık .....

neden patattesı bır kac tane yedın. kılo yapar dıye mı..off ben artık hıc dıkkat etmıyorum yaaa((( bende de tarhana corbası var..yanına palamut mu yapsam fırında dıyorum. haftada bır ancak balık yıyorum aslında daha fazla yememız lazım.......bu arada ben patatesı cok tuketıyorum

kızlar bu arada bişey soracaktım unuttum... kramp yaşayan var mı aranızda ama uykuda... şöyle anlatayım ben 1-1,5 ay önce elimde ve ayaklarımda uyuşma hissediyordum dr.uma sordum,,sinir sıkışması yatağını değiştir başka yerde uyu ya da yastığını değiştir filan dedi,,yastığımı değiştirdim rahatladım.. ama 2-3 haftadır gece uykudayken bi anda bacağıma giren kramplarla uyanıyorum ağrı acı gibi bişey eşimi uyandırıyorum masaj yapıyor sonra düzeliyor ,,dün gece de aynı şey oldu uyuduktan 3 saat sonra bi uyandım sol bacağımın dizden aşağısı yine kramp ama bu defa inanılmaz acıyor düzeltemedim bile bi anda ağlamaya başladım eşim fırladı hemen masaj filan uzun uzun sonra geçti ama uyandığımda bacağım et kesmiş şimdi üstüne basınca bile ağrıyor,,kötü mü uyuyorum anlamıyorum hiç magnezyum vermişti dr. 2 günde bir filan onu alıyorum ama başka işe yarayacak bişey var mı uykuda yaşamam kötü oluyor özellikle.........

evet canım kızartmayı çok seviyorum ama son zamanlarda artık kilo almaya başlayınca akşam ekmeği ve kızartmayı kesmeye çalışıyorum..birde mide yanmalarım var kızartma daha da yakar diye çekiniyorum akşam... umarım devam ettirebilirmmm bu arada palamutta olur bende çok severimmm... ben balık mevsimi açılana kadar balık toplasan 2-3 defa yedim geçen haftadan itibaren başladım haftada en az bir gün yemeye,,iki güne çıkması şart aslındaa

Son düzenleme:

ahh inş. canım yrn saat 11,30 şafaktan saatlere düştük nasıl özledim kuzumu :)
okadar erken olmaz gibi geliyor bana ya sürekli bende 19 ocak gösteriyor normal doğum için en fazla 1 hafta atar
kızlar erkenci oluyor ya :)

evet biz de baya bi tatil yaptık kızımla ama yetmiyor. hala yüzesim var.kurban bayramındaki tatilde de üşütmeden yüzebilir miyiz dersin?

gerçekten insan kendini iyi hissediyor:)
ben ekim için şüpheliyim ama havalardan hiç belli olmaz güzel olursa son kez girerim
ama baktım serin riske girmem yazlıkta deniz havası eşliğinde takılırım kızımla :)

geçmiş olsun canım umarım tahmin ettiğimiz bir şey değilde
normal bir akıntıdır kendini çok strese sokmamaya çalış

bana doktorum sadece 8 haftaya kadar ilişki yasak demişti ondan sonra her gittiğimde rahim boyunu ölçüyor ve herşeye devam edebilirsin kesinlikle kasılcağın bir şey yok diyor ve kızlar bu dönemde eşler arası soğukluk maalesef artıyormuş ve sonrasında lohusa sendromuyla birlikte vajinusmus tarzı rahatsızlıklardan bir çok soruna kadar oluşabiliyormuş
eğer doktorunuzun aksi demiş olduğu bir şey yoksa önce psikolojik olarak kafanızda bunu cevaplamanızı tavsiye ederim
sonuçta o bebekte bu yolla yapıldı en azından hafta 1 kez bile olsa bunu yapmak eşler arası uyumu besliyor
bu benim de korktuğum ama araştırdıktan sonra mantıklı bulduğum söylemler

kızlar aynı sorun ben de de var neden bilmiyorum ama çok sinir bir şey herşeyden sağlıklı bir şekilde yiyip bu aya kadar
ayda 1 veya 1,5 kilo alırken şuan kendime zor engel oluyorum ve böyle giderse çok fena olcak doktorum katı bu konuda

canım magnezyum ve günde bir tane soda mineral oranı en yüksek olana bakarak alabilirsin marketten
geçmiş olsun umarım kısa zaman da geçer

sımdıye kadar gıttıgım doktorlar hıc alttan muayene etmedı ne de rahım boyunu ölçtü...sizde rahım boyu olcumu falan yapıldı mı? benım mı soylemem lazım. zaten ozel hastane olmasında ragmen bazen 2 3 kısı oluyor ıcerde sınır oluyorum.... salı gunu detaylı ultrasona gırecegım 20+4 oluyoruz o zaman...acaba seker yuklemesını ne zaman yapar kı? olmadı seker yuklemesını nobetten dusmek ıcın rapor almaya gıttıgımde 24. haftada gıdeyım... rapor ıcın 23+0 mı yoksa 24+0 da mı gıtmek lazım? eger 24+0da gıdersem bayram sonrası haftası baslıyor nobet tutmama olayı.........

canım alttan muayene yapılmıyor bana da en son ilk haftalarda yapılmıştı
rahim boyuna ultrasondan bakıyor bebeği inceledikten sonrada bir iki tuşa basıyor ölçüyor söylüyor ona göre
zaten ilişkiye girmene normal hayatına devam etmene ne durumda müdahale olcağını söylüyor
her gittiğimde bakılıyor bana
şeker yüklemesi 24 haftada yapılıyor genel olarak

günaydın herkese.....

ilişki konusu ilk zamanlarda bende hep soru işaretiydi. ama gittiğim iki doktorda yasak koymadı.

eşimde bende hiç engellemedik kendimizi. kısıtlamadık. bazen haftada 2 defa bazen günde 2 defa. çok şükür düşük tehlikem hiç olmadı.

ama bazı arkadaşlarında dediği gibi korkup mesafe koymak bence de iyi değil. ilerisi için.

sağ ol canım bılgılendırdıgın ıcın... pekı bu gıdısımde ben rahım boyunu sorayım mı? ya da belkı bakıyor sorun gormuyor ondan mı demıyor bana hıc acaba? eger ultraonda olcuyorsa bır sorun olsa derdı degıl mı?

kesinlikle bakıyodur ama bilgi vermiyordur önemli bir şey sonuçta sorun yoksa söylemiyordur ama sen sor bu gittiğinde bence yinede
için rahatlar son ayda doğumun habercisi o rahim boyu olacak :)

Benimde canım hamsi istiyor balıkçıyı aradım tazeymiş akşama yanına bi salata bittiiii

kesinlikle bakıyodur ama bilgi vermiyordur önemli bir şey sonuçta sorun yoksa söylemiyordur ama sen sor bu gittiğinde bence yinede

İlk defa duydum bu rahim boyunu artık sormamızmı gerekiyorki ??

tamam canım soracam...

bu arada kızlar dun aksam gordugum ruya o kadar guzeldı ki....size de anlatmak istiyorum.Bebeğim doğmuş ama erken doğmuş( bu kısmı biraz üzücü) ama o kadar güzel bir duygu ki kucağıma aldım emzirdim sanki gerçek gibiydi.İnsan dokunmaya kıyamıyor hala etkisindeyim.Süt verdim kustu böyle tatlı talı bana bakıyor ayakları buz gibi üşümüş ve ben sürekli örtüp ısıtmaya çalışıyorum...Sonra bir yere gezmeye gittik onu bırakıp ben nasıl ağlıyorum özledim bebeğimi diye...Hayır olsun ama çok güzel bir rüyaydı uyandığıma eşime anlattım sanki şimdiden o kadar benimsemiş ve özlemişim ki onu...Doğunca ne yaparım bilmiyorum....

az kaldı sizin görüşmenize de ohhh ne güzell valla umarım geçer çünkü artık ağlayarak uyanıyorum soda ilk haftalar canım hiç istemedi şimdi içiyorum ama bi bakayım mineral oranına sağol canımm

Benimde canım hamsi istiyor balıkçıyı aradım tazeymiş akşama yanına bi salata bittiiii

?

aynen canımm afiyet olsun yarasın bebişeee

Kızlar alışverişleriniz ne durumda ? Ben kıyafetlerini aldım kaldırdım başkada bişi almadım herkes erken deyip duruyor. Ne oda , beşik araba, emzirme grubu banyo gereçleri hepsi duruyor erkenmi gerçekten

Gunaydin arkadaslaaarr!!!

Zuhalzerrin gEcmis olsun. Bende kramp yok cok sukur ama esim sikca gece uykusundan bacak kramplariyla uyanir. Dr bize magnezyum eksikligi demisti, takviye vitamin vermisti. Sana da magnezyum hapi yeterli gelmiyorsa drun uygun takviye onerecektir canim.

İliski konusunda bize 10. Haftaya kadar dr yasaklamisti, bebek asagi tutundu demisti. Sonrasinda sormadik, haftada 1-2 oluyor bizde. Ama istek azaliyor, orasi kesin.

Rahim boyunu benim drum da hic soylemiyor. Hemsiresi her seferinde bazi notlar aliyor, belki kendileri olcuyordur da bana soylemiyorlar.

Bizim de bebek odasinda ufak tefek usta isleri olacak ve odayi boyatmak istiyorum. Yatagini ondan sonra alacagim. Aysbozcum kampanyalari takip et, uygun birsey bulursa araba, puset, yatak yavas yavas almaya baslayabilirsin. Emzirme gerecleri icin ise ben 8. Ayi beklemeyi dusunuyorum. Ufak tefek krem, sampuan, bez turu ihtiyaclari da artik en son alirim. Arabasini cok erken aldim ama iyi fiyata akdigim icin memnunum. Bir de benim esimin ailesi hic ihtiyaclarimizi falan sormuyor, evlilik oncesi katkilari da olmamisti. Bu yuzden bosuna sormalarini beklemiyorum :) biz annemle azar azar tamamliyoruz herseyi :)

bende bodylerini aldım öyle bulduğum indirimlerden faydalanıyorum ama kaç aylıkken ne alcam en çok ne giydircem kafam çok karıştı :44:

Rahim boyuna alttan bakıyor arkadaşlar, benim gecen bir kanama oldu , Allah korusun düşük mü yapıyorum diye baktı hemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…