Nette bebek nasıl bir yatakta yatmalı diye ararsan bulursun, ben taradığımda, bütün uzmanlar bebekler için yarı ortopedik yatak öneriyor. Visko tüm bedeni sardığı için, bebeğin henüz omurgası gelişim döneminde olduğundan dolayı önerilmiyor..
Canim mobilya yatagi varsa ve park yatakta surekli yatmayacaksa salon icin park yatagi oneririm. Sepeti 5 veya 6 ay kullanabiliyormusuz. Park yatagi ise 3 yasina kadar oyun parki olarak da kullanabilirsin. Benim de aldigim park yatakta sadece tatillerde annemlere geldigimizde ve gun icinde annem bakarken yatacak. Arkadaslarin dedigi gibi mobilya yatak ve silte daha iyiymis. Ben cilekten bir yatak begendim, buyuyen besik. 2 siltesi, uyku seti, yorgan yastik battaniye dahil fiyati 1500 tl. Onu almayi planliyorum bebek odasi icin. Zaten odasinda kocaman duvar dolabi var. Birbirine takim pembe cicekli koltuk, hali ve perde de var. Orasi benim calisma odamdi daha once :) simdi bebek icin de onlari kullanirim diye dusunuyorum. Sadece odayi tekrardan boyatacagim. 7-8 yasina gelince de kizimla beraber mobilya takimini seceriz insallah :)
benim kramplarım çok erken başlamıştı, 18 haftalıkken doktora gittiğimde söylemiştim vermişti, o zamandan beri kullandım. ilk zamanlar benimde midem bulandığı için iki yada üç günde bir içmiştim geçmişti diyede bırakmıştım ama tekrar kramplar başlayınca hepsini kullandım hergün. bitti hatta benim ilacımda pzt sağlık ocağına gidecem 2.doz tetanoz için o zaman yazdırırım
arkadaşlar ben de gece uykuda özellikle sol ayak ve bacakta bazen karnımda oluşan kramplardan şikayetçiydim . ancak doktorum suda eriyen magnezyumdan her gün 1 tane içmemi önerdi ve haftada 2 kere suda eriyen kalsiyum. bu şekilde oldukça rahatladım. bu sıkıntıyı çekenler için belirtmek istedim
acemiliğimden dolayı bir türlü başlayamadığım bebek alışverişine ufak bi başlangıç yaptım. bi kaç patikli patiksiz alt, tulum ve ikili takım aldım. tüm ürünler içerisinden idil baby oldukça kaliteli geldi ve tanınmış diğer markalara göre nispeten uygun fiyatlı.
biberonlara yöneldiğimde ise nuk, avent ve chicco arasında kaldım. tercihim camdan yana olacak ancak kauçuk başlık mı, silikon başlık mı karar veremedim. araştırmalarımı size de aktarırım. önerisi olan var mı?
cinsel ilişki konusunda ben de uzak duranlardan oldum. ne olur ne olmaz :)
biz bir bebek mağazası beğendik arkadşımızın tavsiyesiyle, bebek odalarını kendileri imal ediyorlarmış, istediğin şekilde modeli değiştirebiliyorsun, komple mdf hemde. ben şifonyerini almak istemiyorum, bizim odamıza yatak odamızın şifonyeri sığmadı bebeğin odasında mecburen. sadece büyüyen yatak ve 3 kapılı gardrop fiyatıda 1500 tl. içinin yatağı, beğendiğim bir uyku seti, bebek arabası, ayrı birde park yatak ve onunda yatağı ile uyku seti toplam 2500 tl yapıyor. önümüzdeki ay gidip hepsini aynı yerden almayı düşünüyoruz, ama yatakların özelliklerini hatırlamıyorum. orda söylemişti ama galiba viskoydu. bakacam eğer visco ordan almayacam. yatakları ayrı yerden araştırırız, işbir güzel diyorlardı.
şimdide perde araştırıyorum bikaç perdeci gezdim ama genellikle genç odasına uygun hep, bebeksi bişey bulamadım. int.den baktım hep aynı şeyler.
halılarda da antibakteriyeller varmış, 150 tl'ydi fiyatı bizim halıcımızda. tüylenme flan yapmıyormuş kesinlikle elinden şekeri düşse alsın ağzına atsın hiç bişey olmazmış.
Benim kafam iyice karıştı bu yatak konusunda, bugün bi arkadaşım geldi kızı 2 yaşında ve hala park yatakta yatıyomuş içine park yatsk için ortopedik yataklar var dedi ve çok memnunmuş. Beşiğin korkulukları var tehlikeli oluyomuş park yatağın içinden uyanınca çıkamıyomuş. Offff ne biliyim herkes bişey diyo
Canım çilekten hangi beşiği beğendin. Sitede 5,6 model var adı ne senin beğendiğinin
Doktordan geldik arkadaslar :) bebisim iyiymis, pek birsey goremedim. Tetanoz asisini sordum, kibrista rutin degilmis benim drum 20 yildir yapmiyorum dedi. Yaptirmiycam ben de. Seker yuklemesini 26. Haftada yapacakmis. O da goguslerin ne kadar buyudu dedi :) kilo aldin dikkat et dedi. Yine 3 gun rapor istedim, ise gitmek istemiyorum :) dr da dayan, bize rapor 6. Aydan sonra lazim dedi.
Markete gittik, bebe deterjanlarina bakarken bir kiz geldi. Dalin ve hacisakirin sivi deterjanini kullaniyormus cok memnunmus. Biz de dalin sivi bebe deterjani aldik.
Park yatagim icin visko silte bulduk, onu alicam. Bir de Cilek'te bir buyuyen yatak begendim. Mdf, 2 siltesi, yastik, yorgan, nevresim takİmi, battaniye dahil 1500 tl dediler. Birkac yere daha bakacagim, 2 ay sonra falan almayi dusunuyorum. Park yatak da zaten gerekli olacak, sezeryandan sonra 2 ay kadar annemde kalacagiz, bebecik orda yatar. Sonra da zaten annem bakacak, ek bir yataga ihtiyac vardi.
Son durumklar boyle. İse gitmedim, mutluyum :)
landloves ev sızın herhalde.. bız kendı evımızde oturuyoruz bır de bızım ev klımalı o yuzden bebegımın ayrı bır odası olmayacak. sadece yatagı olacak. yatak odamda mobılya besık olacak tanıdık vermstı. bır de park yatak ya da sepet yatak alacam salona. ama kararsızım
Canım o mağaza nerde
çok hesaplı duruyor, bizde baksak o tarz yerlere iyi olacak sanırım
korkma canım benimkide sabah namaza kalktıgımda uyanırdı uyutmazdı beni bugun benimkindede tık yoktu şimdide sag tarafımı itiyo sanki yırtılıyo gibi agrı oluyo
vuruyoooor
oooohhh çok şükür, ağzım kulaklarımda şu an :))))) vicdan azabından ölecektim bidaha bu kadar yorulmayacam, kalsın işler arkamdan kovalayan yok.
herkese merhaba kızlar, 15+2 de doktorum bebeğime %90 erkek dedi, uzun uzadıya da baktı, inceledi, sonra ben bir daha bakar mısınız şaşırdım dedim, bir daha baktı yine %90 erkek dedi, ama ben hala inanamıyorum, sizce değişir mi? var mı bu haftalardan sonra değişme durumu yaşayan aranızda ? Oğlum olmasını inanılmaz çok istiyorum ama değişir de hayal kırıklığına uğrar mıyım diye çok korkuyorum .
Canim park yatak icin ortopedik yatak bulamadim ben. Arkadasin bize marka verebilir mi acaba? Ebatta sorun yasiyorum, park yatak ebati 65x95 cm ve sunger ve visko haric hicbirsey bulamadim. Onemli olan silte aslinda degil mi? Dogru bir silteyi park yataga da koyabilsek o da saglikli olur.
Canim cilekte Baby Flower Buyuyen Bebek Karyolasini begendim. Balonlu bir tane de var bence o da guzel ama bu cicekli benim halim ve koltugumla cok uyumlu. Sen ne dusunuyorsun bu yatak hakkinda? Caploonbaa'nin modelleri de guzel ama cikekteki kampanya bana cazip geldi. Her iki silteyi de veriyorlar.
Sabahmeltemi evet canim bir de silte alman gerek. İsbir bebek siltesi ben burda sordum 270 tl.
Doktor dedi ki niye geldin sen buraya, gelen bebeğin susyuysa ölecek zaten yaşayamayacak
bunun için mi çağırtıyosun diyo mal kadın
başka doktora gittim onda da aynı muamele, bende kendi doktorumu aradım
telefonda yardımcı olmaya çalışıyo kadın , düşünün burdakiler yüz yüze bile müdahale etmiyolar
valla ömrümden ömür gitti, tüketti bitirdi
sinir falan kalmadı bende
Bizde kardeş kardeş yatıyoruz sabahmeltemi, yalnız değilsin :) Bende polip diye bir zıkkım cıktı. Kadınlar hamilelik döneminde fazla östrojen hormonu salgıladıkları için rahimde veya yolunda et benleri oluşurmuş, bu da kanama yaparmış. Maalesef bende de 4 kere yaptı ve baya bir korkuttu beni. Cesaretim bile yok denemeye. Eşimde keza beklememizden yana. Doktorumuza sordum, saçmalamayın, 7 aya kadar haftada 2 kere serbest dedi ama insan yapamıyor işte :)
Kızlar, sağlıklı bir evlilik için seks şart:)) Cinsel terapi eğitimi almış biri olarak yazıyorum:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?