2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
hissetmeyen arkadaşlar,hamilelik haftanız çok mu erken yada ilk hamileliğiniz mi? genelde en erken 18 en geç de 22.haftalıkken net hissediliyor da.mesela benim ki hiç durmadan özellikle de geceleri tekmeliyor :)

ben 20+1 im....İlk hamileleğim ve hissetmiyorum bir de göbeğim var:) belki ondan mı hissetmiyorum yağdan:))
Canım 22. haftadayım.

Tam kaç senin? benim 20+1 im....

topidik yeni görüyorum hamile olmana cok sevindim.aynı haftalardayız.bende 22. haftaya girdim.

canım senın kac haftalık hamılelık takvımını goremedım?

Telden giriyorum cetvelim yok canım şuan 21+3 üm

Canim cok tesekkur ederim. Ben bunu nasil temin edebilirim bir arastirayim. 18 cm yuksekligi varmis, benim park yatagin ust kismina uygun aslinda. Bakalim bulabilirsem haber veririm. :)

Kaç santim tam olarak park yatağın orası yani 18 cm yatağı koyunca üstte kaç cm boşluk kalıyor

Sevindim senin adına geçmiş olsun darısı başımıza benimde çarşamba inşallah

Kızlar malum bizim bebekler kış bebeği olacak hem de ocak aynı ne kış:)) bir de bizim ev klimalı daha da onu korumam lazım gibi düşünüyorum.Hatta günlerdir bunu düşünüyorum moralim bozuluyor keşke kaloriferli evden çıkmasaydım acaba seneye yaza bebek 6 aylık olunca inşallah tekrar kaloriferli eve mi geçsek diyorum daha doğrusu eşim değil ben diyorum ....neyse.....

Şimdi ben burada okuduklarımdan yola çıkarak ve kendi bütçemizi de düşünerek ( özellikle ilk 6 ay çok da fazla bir şey almamak niyetim) kendimce bir liste çıkardım...

OĞLUM İÇİN:

şimdi öncelikle evimiz kira olduğu için ve yatak odamda mobilya beşiğim olduğu için PARK YATAK ve içine ŞİLTE... mobilya yatağımın içine YATAK( yarı ortopedik mi ne olacaksa artık araştıracağım işbir yataş sorarım oralara alırken bakalım satıcı ne diyecek)Daha sonra aldığım bu yatağı park yatağımın alt kademesine koyarım ve mobilya beşiğimi kaldırıcam...

PARK YATAK, ŞİLTE, YATAK

daha sonra İKİ TANE NEVRESİM TAKIMI ama bu konuda kararsızım yanlarında destek olandan mı alsam bir tanesini? ya da klasik yastık çarşaf ve yorgan nevresimi mi? Taçta baktım klasik olanı 60 70 liraydı.....Bir de english home a bakacağım....orda da uygun....

UYKU SETİ alacam gece yatak odasında yatacak gunduz yorganının alır gecırırım salona... hatta aynı renk nevresım mı alsam dıyorum.Sabah yorganı alıp ıcerı gecınce takım bozulmasın.....

3 TANE PENYE BATTANİYE, 1 TANE PELUŞ, 1TANE ÖRGÜ alayım diyorum.....
KÜVET, FİLESİ, MAŞRAPA, KOVA

SÜSLÜ MAVİ BİR SEPET VE İÇİNE OĞLUMUN BANYO MALZEMELERİ( ŞAMPUAN, PİŞİK KREMİ, UNIBABY ISLAK MENDİL, BEBE YAĞI SEBAMED Mİ MUSTELA MI karar veremedim)

BEYAZ ÇEKMECE 5 KATLI

CHICCO ya da SEVİ BABY TIRNAK BAKIM SETİ

BRAUN KULAKTAN ATEŞÖLÇER (dijital termometrem var almayacağım)

PRIMA BEBEK BEZİ

KIYAFET KONUSUNDA( burda olan english home, kanz, lcw, mini damla, )

8 tane falan 3-6 AY CITCITLI KISA VE UZUN KOLLU BADİ

2 TANE HASTANE ÇIKISI zaten bu YENİDOĞANDIR birini 0-3 AY alacam

4 tane AYAKLI TULUM 2 si 0-3 ay ikisi 3-6 ay.....

ALT AÇMA(mothercare den sipariş verecem onlarınki büyük oluyor hiç bir yer kirlenmez böylelikle)

10 tane falan ÇORAP, 2 tane PENYE ŞAPKA, 2 tane ELDİVEN,

ALT ÜST OLARAK PEK BİR ŞEY ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUM. TULUMLAR YETERLİ OLUR VE İYİCE ISINIR...

AĞIZ SİLME BEZLERİ 1O ADET falan hazır satılıyor.

dediğim gibi sadece hastane cıkısını bır tanesını yenıdogan alacam dıgerlerını hep 3-6 ay olsun buyuk olsun hemencecık buyurler ınsallah emdıkce...

Biberon avent alırım herhalde ya da dr browns, emzik nuk ya da avent,

KENDİM İÇİN:

1 TANE gecelik bir tane pijema...çok kaliteli olması önemli değil zaten hastanede kan falan olur belki.... ya da sadece birini kaliteli alırım pijemayı evde de giyerım.....

emzirme sütyeni 1 tane....

hasta bezi....

terlik....

göğüs pedi.....

göğüs kremi lansioh ya da mustela.....

göğüs pompası avent ya da medalla .....

terlik hastane için.....

ev için kendime bir eşofman takımı ......

kızlar şimdilik bunlar başka bebek arabası oto koltuğu falan aciliyeti yok alamayız şimdi zaten... eğer siizin eklemek istedikleriniz ya da gereksiz dediğiniz varsa bana söyler misiniz?

unuttuklarımı aklıma gelince ekleyeceğim....

İlk hamileliğim 22.haftadayım ve hissetmiyorum

hissetmeyen arkadaşlar,hamilelik haftanız çok mu erken yada ilk hamileliğiniz mi? genelde en erken 18 en geç de 22.haftalıkken net hissediliyor da.mesela benim ki hiç durmadan özellikle de geceleri tekmeliyor :)

Beni de ekleyin ben de hissetmiyorum daha sadece baloncuk gibi bir şey oluyor anlam veremiyorum

Masallah oglusuna :) insallah seker yuklemesi de normal cikar. Ben de hissetmiyorum, hissetmeyen bir biz kaldik lexcim :)

Canim cok tesekkur ederim. Ben bunu nasil temin edebilirim bir arastirayim. 18 cm yuksekligi varmis, benim park yatagin ust kismina uygun aslinda. Bakalim bulabilirsem haber veririm. :)

Kızlar herkesin bünyesine, karnına, yağ oranına göre değişiyomuş hissetme zamanı
Benim ilk hamileliğim, ilk kez 18. haftada baloncuk ya da batma gibi başladı
sonra babasının kulağını pırtlatacak şekilde vurmaya başladı
pazar gününe kadar çok güzeldi vuruşları, elimi koyduğumda hoplatıyordu
ama pazar günü durdu, hala tık yok

Ben daha bi iğne bile almadım
Ne alacağıma, nerden alacağıma da karar vermedim
Off offf

ben daha bi iğne almadım yaa.. hep erteliyorum önceki konularda bir arkadaş liste yapmıştı gayet güzel bi bak istersen en küçük şeye kadar yazmıştı..

Bu dönemde bebeğin hareketleri düzensiz oluyor, bir de çok yormuşsun be arkadaşım, zorun neydi öyle, yavaş yavaş dinlenene dinlene yap, kocana yaptır, şimdi naz yapmayacaksın da, ne zaman yapacaksın:))

kızlar ben ilk kızımda emzirme atleti almıştım emzirme sütyeni yerine 6 ay giydim çok rahat tavsiye ediyorum boşu boşuna emzirme sütyeni almayın

Sağ elim bir haftadır uyuşuk hissetmiyorum karpal tünel sendromu oldum galiba ödemden sinir sıkışması oluomuş

Bana 6. ay bitince kramplar için suda eriyen magnezyum ve kalsiyum kullan dedi doktor
daha iyi dedi haptan

Benim de kramplarım vardı, yogaya başladığımdan beri kramp girmiyor, aslında kramp diye adlandırdığımız siyatik sinirinin sıkışması, karın ve rahim büyüdükçe, kalçanın arkasından başlayp tüm bacak boyunca uzanan sinir de sıkışıyor. bunun için çok basit hareketler var, ama anlatmakla olmaz, yanlış bir şey olur sonra üzülürüm.

Geçen yıl bu zamanlar, arkadaşımın bebeği olmuştu, yatağını da ben hediye aldım, tabi onların da nasıl bir şey istediği doğrultusunda, park yatak almıştım, içine de hepsi burada.com sitesinden yarı ortopedik yatak aldım. O siteye bir baksana, hala vardır belki:))

Evet katılıyorum sana ama uygulama dersen o yok işte.. Nedense hep bi korku var . Bu arada ne tezi yazıyorsun canım yüksek lisansmı doktoramı

Canım psikodramatistim:)) bir çeşit grupla terapi yöntemi:)) diplomamı alabilmem için bir tek tez yazmam gerekior. Bebek doğmadan önce bitirmek istiyorum ki, sona asla yazamam...

Evet canım, omzumdan koca bir yük kalktı:)) Biz de alalaım Barış amcanın cd'sini o zaman:)) Çok severim kendisini:)) Hamile yogasına giden ve doğum yapan arkadaşlarım çok kolay ve rahat doğum yaptıkları gibi sorunsuz bir gebelik geçirmişlerdi. Ben de öncesinde gidiyordum zaten yogaya:)) Hamil yogası biraz daha farklı, bel, sırt, kalça, kasık gibi gebelikte ilk etkilenen yerleri güçlendiriyor ve doğuma hazırlık yapıyor. Ben çok memnunum, hatta daha önce kalça kramplarım vardı, şimdi onlar yok oldu:)) Bence bir git dene, beğenmezsen gitmezsin:) Fulya Folorance Hastanesinde de ücretsiz hamile yogası varmış. Yakınsan eğer, oraya da gidebilirsin:))

Çok normal, ben olsam kesin ağlardım...İnsan herkesle hassas konuşmalı da ama karşındaki hamile bir kadınsa daha da özen göstermeli, kelimeleri seçerek, kaygısını arttırmadan durumu anlatmalı. Sağlık bakanlığına tam şikayetlik....Hangi mesleği yaptrğımızın önemi yok bence, önce insan olmayı öğrenmeliyiz. Senin başına gelenleri okuyunca ben yaşıyormuşum gibi üzüldüm ve sinirlendim...Ama sen sil o sözleri kafandan, duymamış gibi algılasın beynin...Umarm bebeğinle ilgili herşey yolundadır, iyi şeyler düşünmek, tüm enerjimizi de etkiliyor..

:)) Annesi veriyordur tepki de sana kadar gelmiyordur:)) Bebeğin konumu, plesantada nerede olduğu, senin iç karnın, iç karnındaki yağlar hepsi etkili, telaşlanma yani:))
Ben geçen yıl hepsiburadadan park yatak için yarı ortopedik yatak almıştım, arkadaşımın bebeğine..Oraya bir baksana...
Psikodrama eğitimi alıyorum 7 yıldır, mezun olabilmek için tez yazmam gerekiyor:)) Kadınlarla çalışıyorum ben de:))

Ben daha bi iğne bile almadım
Ne alacağıma, nerden alacağıma da karar vermedim
Off offf

merak etme ben de almadım daha bunları alacaklarımın lıstesı bu:)

kızlar ben ilk kızımda emzirme atleti almıştım emzirme sütyeni yerine 6 ay giydim çok rahat tavsiye ediyorum boşu boşuna emzirme sütyeni almayın

ama atletın ıcıne tekrar sutyen gıymek gerekmıyor mu? dısarı falan cıkarken bellı olmaz mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…