hissetmeyen arkadaşlar,hamilelik haftanız çok mu erken yada ilk hamileliğiniz mi? genelde en erken 18 en geç de 22.haftalıkken net hissediliyor da.mesela benim ki hiç durmadan özellikle de geceleri tekmeliyor :)
Canım 22. haftadayım.
Masallah gozunuz aydin annesii :))
Ben de 22. Haftamdayim. 16. Haftadan beri 2-3 gunde bir hafif igne batmasi gibi birsey hissediyorum ama mesela 2-3 dakika boyunca oluyor, sonra gunlerce birsey olmuyor. Arkadaslarin anlattigi gibi tekme tokat oyle seyler hissetmiyorum :) dr normal dedi, bekliyoruz minik hanimin hareketlerini sabirsizlikla :)
canım senın kac haftalık hamılelık takvımını goremedım?
Canim cok tesekkur ederim. Ben bunu nasil temin edebilirim bir arastirayim. 18 cm yuksekligi varmis, benim park yatagin ust kismina uygun aslinda. Bakalim bulabilirsem haber veririm. :)
merhabalar güzell anneler,
biz doktordan geldik çok mutluyuz kızımı gördük heryerine bakıldı şükürler olsun sorun yok elimde fotoları
bakıp bakıp duruyorum hemen başladık burnu annesine dudakları babasına benziyor geyiklerine :)
oyyy üzerimden büyük bir yük kalktı :)
darısı diğer annelerin başına
İlk hamileliğim 22.haftadayım ve hissetmiyorum
hissetmeyen arkadaşlar,hamilelik haftanız çok mu erken yada ilk hamileliğiniz mi? genelde en erken 18 en geç de 22.haftalıkken net hissediliyor da.mesela benim ki hiç durmadan özellikle de geceleri tekmeliyor :)
Beni de ekleyin ben de hissetmiyorum dahasadece baloncuk gibi bir şey oluyor anlam veremiyorum
Masallah oglusuna :) insallah seker yuklemesi de normal cikar. Ben de hissetmiyorum, hissetmeyen bir biz kaldik lexcim :)
Canim cok tesekkur ederim. Ben bunu nasil temin edebilirim bir arastirayim. 18 cm yuksekligi varmis, benim park yatagin ust kismina uygun aslinda. Bakalim bulabilirsem haber veririm. :)
Kızlar malum bizim bebekler kış bebeği olacak hem de ocak aynı ne kış:)) bir de bizim ev klimalı daha da onu korumam lazım gibi düşünüyorum.Hatta günlerdir bunu düşünüyorum moralim bozuluyor keşke kaloriferli evden çıkmasaydım acaba seneye yaza bebek 6 aylık olunca inşallah tekrar kaloriferli eve mi geçsek diyorum daha doğrusu eşim değil ben diyorum ....neyse.....
Şimdi ben burada okuduklarımdan yola çıkarak ve kendi bütçemizi de düşünerek ( özellikle ilk 6 ay çok da fazla bir şey almamak niyetim) kendimce bir liste çıkardım...
OĞLUM İÇİN:
şimdi öncelikle evimiz kira olduğu için ve yatak odamda mobilya beşiğim olduğu için PARK YATAK ve içine ŞİLTE... mobilya yatağımın içine YATAK( yarı ortopedik mi ne olacaksa artık araştıracağım işbir yataş sorarım oralara alırken bakalım satıcı ne diyecek)Daha sonra aldığım bu yatağı park yatağımın alt kademesine koyarım ve mobilya beşiğimi kaldırıcam...
PARK YATAK, ŞİLTE, YATAK
daha sonra İKİ TANE NEVRESİM TAKIMI ama bu konuda kararsızım yanlarında destek olandan mı alsam bir tanesini? ya da klasik yastık çarşaf ve yorgan nevresimi mi? Taçta baktım klasik olanı 60 70 liraydı.....Bir de english home a bakacağım....orda da uygun....
UYKU SETİ alacam gece yatak odasında yatacak gunduz yorganının alır gecırırım salona... hatta aynı renk nevresım mı alsam dıyorum.Sabah yorganı alıp ıcerı gecınce takım bozulmasın.....
3 TANE PENYE BATTANİYE, 1 TANE PELUŞ, 1TANE ÖRGÜ alayım diyorum.....
KÜVET, FİLESİ, MAŞRAPA, KOVA
SÜSLÜ MAVİ BİR SEPET VE İÇİNE OĞLUMUN BANYO MALZEMELERİ( ŞAMPUAN, PİŞİK KREMİ, UNIBABY ISLAK MENDİL, BEBE YAĞI SEBAMED Mİ MUSTELA MI karar veremedim)
BEYAZ ÇEKMECE 5 KATLI
CHICCO ya da SEVİ BABY TIRNAK BAKIM SETİ
BRAUN KULAKTAN ATEŞÖLÇER (dijital termometrem var almayacağım)
PRIMA BEBEK BEZİ
KIYAFET KONUSUNDA( burda olan english home, kanz, lcw, mini damla, )
8 tane falan 3-6 AY CITCITLI KISA VE UZUN KOLLU BADİ
2 TANE HASTANE ÇIKISI zaten bu YENİDOĞANDIR birini 0-3 AY alacam
4 tane AYAKLI TULUM 2 si 0-3 ay ikisi 3-6 ay.....
ALT AÇMA(mothercare den sipariş verecem onlarınki büyük oluyor hiç bir yer kirlenmez böylelikle)
10 tane falan ÇORAP, 2 tane PENYE ŞAPKA, 2 tane ELDİVEN,
ALT ÜST OLARAK PEK BİR ŞEY ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUM. TULUMLAR YETERLİ OLUR VE İYİCE ISINIR...
AĞIZ SİLME BEZLERİ 1O ADET falan hazır satılıyor.
dediğim gibi sadece hastane cıkısını bır tanesını yenıdogan alacam dıgerlerını hep 3-6 ay olsun buyuk olsun hemencecık buyurler ınsallah emdıkce...
Biberon avent alırım herhalde ya da dr browns, emzik nuk ya da avent,
KENDİM İÇİN:
1 TANE gecelik bir tane pijema...çok kaliteli olması önemli değil zaten hastanede kan falan olur belki.... ya da sadece birini kaliteli alırım pijemayı evde de giyerım.....
emzirme sütyeni 1 tane....
hasta bezi....
terlik....
göğüs pedi.....
göğüs kremi lansioh ya da mustela.....
göğüs pompası avent ya da medalla .....
terlik hastane için.....
ev için kendime bir eşofman takımı ......
kızlar şimdilik bunlar başka bebek arabası oto koltuğu falan aciliyeti yok alamayız şimdi zaten... eğer siizin eklemek istedikleriniz ya da gereksiz dediğiniz varsa bana söyler misiniz?
unuttuklarımı aklıma gelince ekleyeceğim....
ben 20+1 im....İlk hamileleğim ve hissetmiyorum bir de göbeğim var:) belki ondan mı hissetmiyorum yağdan:))
Tam kaç senin? benim 20+1 im....
Kızlar malum bizim bebekler kış bebeği olacak hem de ocak aynı ne kış:)) bir de bizim ev klimalı daha da onu korumam lazım gibi düşünüyorum.Hatta günlerdir bunu düşünüyorum moralim bozuluyor keşke kaloriferli evden çıkmasaydım acaba seneye yaza bebek 6 aylık olunca inşallah tekrar kaloriferli eve mi geçsek diyorum daha doğrusu eşim değil ben diyorum ....neyse.....
Şimdi ben burada okuduklarımdan yola çıkarak ve kendi bütçemizi de düşünerek ( özellikle ilk 6 ay çok da fazla bir şey almamak niyetim) kendimce bir liste çıkardım...
OĞLUM İÇİN:
şimdi öncelikle evimiz kira olduğu için ve yatak odamda mobilya beşiğim olduğu için PARK YATAK ve içine ŞİLTE... mobilya yatağımın içine YATAK( yarı ortopedik mi ne olacaksa artık araştıracağım işbir yataş sorarım oralara alırken bakalım satıcı ne diyecek)Daha sonra aldığım bu yatağı park yatağımın alt kademesine koyarım ve mobilya beşiğimi kaldırıcam...
PARK YATAK, ŞİLTE, YATAK
daha sonra İKİ TANE NEVRESİM TAKIMI ama bu konuda kararsızım yanlarında destek olandan mı alsam bir tanesini? ya da klasik yastık çarşaf ve yorgan nevresimi mi? Taçta baktım klasik olanı 60 70 liraydı.....Bir de english home a bakacağım....orda da uygun....
UYKU SETİ alacam gece yatak odasında yatacak gunduz yorganının alır gecırırım salona... hatta aynı renk nevresım mı alsam dıyorum.Sabah yorganı alıp ıcerı gecınce takım bozulmasın.....
3 TANE PENYE BATTANİYE, 1 TANE PELUŞ, 1TANE ÖRGÜ alayım diyorum.....
KÜVET, FİLESİ, MAŞRAPA, KOVA
SÜSLÜ MAVİ BİR SEPET VE İÇİNE OĞLUMUN BANYO MALZEMELERİ( ŞAMPUAN, PİŞİK KREMİ, UNIBABY ISLAK MENDİL, BEBE YAĞI SEBAMED Mİ MUSTELA MI karar veremedim)
BEYAZ ÇEKMECE 5 KATLI
CHICCO ya da SEVİ BABY TIRNAK BAKIM SETİ
BRAUN KULAKTAN ATEŞÖLÇER (dijital termometrem var almayacağım)
PRIMA BEBEK BEZİ
KIYAFET KONUSUNDA( burda olan english home, kanz, lcw, mini damla, )
8 tane falan 3-6 AY CITCITLI KISA VE UZUN KOLLU BADİ
2 TANE HASTANE ÇIKISI zaten bu YENİDOĞANDIR birini 0-3 AY alacam
4 tane AYAKLI TULUM 2 si 0-3 ay ikisi 3-6 ay.....
ALT AÇMA(mothercare den sipariş verecem onlarınki büyük oluyor hiç bir yer kirlenmez böylelikle)
10 tane falan ÇORAP, 2 tane PENYE ŞAPKA, 2 tane ELDİVEN,
ALT ÜST OLARAK PEK BİR ŞEY ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUM. TULUMLAR YETERLİ OLUR VE İYİCE ISINIR...
AĞIZ SİLME BEZLERİ 1O ADET falan hazır satılıyor.
dediğim gibi sadece hastane cıkısını bır tanesını yenıdogan alacam dıgerlerını hep 3-6 ay olsun buyuk olsun hemencecık buyurler ınsallah emdıkce...
Biberon avent alırım herhalde ya da dr browns, emzik nuk ya da avent,
KENDİM İÇİN:
1 TANE gecelik bir tane pijema...çok kaliteli olması önemli değil zaten hastanede kan falan olur belki.... ya da sadece birini kaliteli alırım pijemayı evde de giyerım.....
emzirme sütyeni 1 tane....
hasta bezi....
terlik....
göğüs pedi.....
göğüs kremi lansioh ya da mustela.....
göğüs pompası avent ya da medalla .....
terlik hastane için.....
ev için kendime bir eşofman takımı ......
kızlar şimdilik bunlar başka bebek arabası oto koltuğu falan aciliyeti yok alamayız şimdi zaten... eğer siizin eklemek istedikleriniz ya da gereksiz dediğiniz varsa bana söyler misiniz?
unuttuklarımı aklıma gelince ekleyeceğim....
dün benim bebeğim akşam en son 5-6 gibi tekmeliyordu sonra gece 12 ye kadar hiç hissetmedim, o kadar korktum ki, seslendik eşimle konuştuk falan bekliyoruz tık yok, hafif hafif salladım karnımı yine yok, en son gece yarısı kalktım çukulata yedim bekledim elim karnımda yine yok. öyle uyumuşum, önceden sabah ben uyanır uyanmaz oda kıpırdardı hemen, bu sabah hiç hareket etmedi kahvaltı falan yaptım çok hafif bir pıt yaptı sadece bir kere, şimdi de bu saat oldu hala hareket yok, çok korkuyorum.
Bana 6. ay bitince kramplar için suda eriyen magnezyum ve kalsiyum kullan dedi doktor
daha iyi dedi haptan
Canim park yatak icin ortopedik yatak bulamadim ben. Arkadasin bize marka verebilir mi acaba? Ebatta sorun yasiyorum, park yatak ebati 65x95 cm ve sunger ve visko haric hicbirsey bulamadim. Onemli olan silte aslinda degil mi? Dogru bir silteyi park yataga da koyabilsek o da saglikli olur.
Canim cilekte Baby Flower Buyuyen Bebek Karyolasini begendim. Balonlu bir tane de var bence o da guzel ama bu cicekli benim halim ve koltugumla cok uyumlu. Sen ne dusunuyorsun bu yatak hakkinda? Caploonbaa'nin modelleri de guzel ama cikekteki kampanya bana cazip geldi. Her iki silteyi de veriyorlar.
Sabahmeltemi evet canim bir de silte alman gerek. İsbir bebek siltesi ben burda sordum 270 tl.
Evet katılıyorum sana ama uygulama dersen o yok işte.. Nedense hep bi korku var . Bu arada ne tezi yazıyorsun canım yüksek lisansmı doktoramı
kesinlikle katılıyorum winebir ama elden bir sey gelmiyor :) bu konuda kendi kendimi telkin ediyorum, basarıcam :)
Winebir,
Oncelikle testinin temiz çıkmasına coook sevindim. Dünyalar senin olmuştur kesin :)
Daha once de yazmıştım,ben Barış Manco'nun beşikten 77'ye isimli ninni CD'sini aldım. Kesinlikle tavsiye ederim, acayip rahatlatıyor beni de oğlumu da. Oglum Barış , Barış amcasının müzikleri ile büyüyecek,maalesef şahsen tanışma imkanı olmayacak
Hamile yogasına mı gidiyorsun? Bizim ofiste oglen aralarında pilates ve yoga dersi veriliyor haftanın belirli günleri .2 kat aşağı inmeye üşeniyorum. İyi geliyor mu? geliyorsa bende gideyim.
Diplomayı nerden aldı bilmiyorum ama ruhunun kasaptan bi farkı yok
Ben zaten hassas dönemdeyim, hormonlarım tavan yapmış, suyum gitmiş, endişeliyim, bütün bunlar yetmezmiş gibi birde kadının sözleri sinirlerimi alt üst etti
Ağlayacaktım orda nerdeyse
Canim ben de diyordum nerelerde acaba :) test sonuclarinin temiz cikmasina cok sevindim, gozunuz aydin! İnsallah boyle guzel gider hersey. Bebisin ruhunu da canli muzikle besliyorsunuz demek :) benim kizim daha hic tepki vermiyor, heyecanla bekliyoruz hissetmeyi.
Canim viskoyla ilgili baska bir arkadasa yazdigini da okumustum. Ben de arastirayim interneti. Su park yataga bir cozum bulmam lazim, almis bulunduk. Herhangi birsey almadan iyice arastirayim bari.
Kolay gelsin tez konusunda. Master mi yoksa doktora tezi mi canim?
Ben daha bi iğne bile almadım
Ne alacağıma, nerden alacağıma da karar vermedim
Off offf
kızlar ben ilk kızımda emzirme atleti almıştım emzirme sütyeni yerine 6 ay giydim çok rahat tavsiye ediyorum boşu boşuna emzirme sütyeni almayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?