- 31 Ocak 2012
- 3.137
- 25
- 118
tatlım burdaki chicco'da aynen böyle yatan bir araba gördüm. o 3 parçali diye bahsettiğimin böyle dümdüz yatan beşik gibi birşeyi var :) model adı bilmiyorum ama 1 normal araba, 1 anakucağı, bir de bu düz yatan beşiği vardı. epey ağır bir arabaydı, ben o yüzden elemiştim ama mutlaka türkiye'de de vardır.
Günaydın anneler ve cici bebekler
Bugün benim doğum günüm,oğlumla ilk doğum günüm
Allahım seneye hepimize kucaklarımızdayken kutlamayı nasip etsinamiiiin
evet canım dediğin doğru. ben de çok güzel arabalar beğenmiştim ama çok ağır oldukları için tercih etmedim. benim aldığım araba da baston modeli. anakucağı monteli halde ağırlığı 10kg imiş. maclaren burda yok maalesef
bence çok güzel bir seçim :) ben de çok beğeniyorum o arabayı. burda o model de yoktu ne yazık ki.
bence de çok güzel.. ben tek başıma da bebeğimi alıp parka markete falan çıkabilmek istiyorum o nedenle ilk tercihim hafif ve dayanıklı birşey olmasıydı.. o nedenle aldık zaten :)
güle güle kullanın :) çok iyi yorumlar okudum o araba hakkında, siz de memnun kalırsınız umarım.
Benim kontrolüm ayda bire düştü o yüzden bu haftalarda ne zaman gidersek almamız lazım bence de
İnşallah hiçbir sıkıntı yaşamam yaaa, çok korkuyorum
Önce haftalarca kanama , şimdi de bu
off offf bitmiyo çile
Zirsizdeli selam,
Nasılsın? Nasıl oldun? HAla var mı akıntın? Cozdun mu bu kacirma sorununu?
ıyı aksamlar kızlar...yorgundum ve okuldan geldım hemen dus aldım corbamı yaptım hemen oturdum pc ye:))) nasılsınız
dogum gununuz kutlu olsun kızlar seneye bebeklerınızle kutlarsınız...
bebek arabalarından bahsetmıssınız bız daha hıc bakmıyoruz ve butcemız de su an el vermez zaten almaya... bız hazıran gıbı almayı dusunuyoruz hem bebek arabası hem oto koltugu hem de pusetı.. olmaz mı???? sadece hastaneye cıkaracagız o zaman da battanıyeye sarıp sarmalarım dıye dusundum ......
en kotu hem oto koltugu hem de puset olandan alsam ne kadar onlar ve kac aylıga kadar bınebılır kızlar ??? ayrı ayrı almaya gerek yok dımı?
tetanoz konusunda doktorum bana bıraktı kararsızım bır de ılk 4 ay vurmuyoruz demıstı saglık ocagındakı ebe... dusuk tehlıkesıne karsı dedı.... tamam bız sımdı 5. aydayız ama ben gene korkuyorum yuksek ates olur falan dıye... zaten bebısım olsun dıye ugrastım bır de ben de pcos var ne bılım dusuk olur dıye korkuyorum belkı mantıksız........saglık ocagından da aradılar gel ası ıcın dıye.....
Kızlar herkese selam
Dün temizlik yordu bizi gelemedim.
Herkes bebek arabası konuşuyo harıl harıl. Biz daha ne baktık, ne model seçtik :44: siz karar vermişsiniz bile ne güzel.
canım o zaman nasıl yapmak lazım kı nasıl yanı oto koltuguna mı 6 ay bınebılıyor.?Canım bende henüz almadım arabayı
ama oto koltuklulardan alırsan arabayı en fazla 6 aylık olana kadar biniyormuş
bebeklerin irilikleri de önemliymiş
valla benim kafam çok karışık, ne yapsak ne alsak diye
karar veremedim bi türlü
ben tam 19+4 de vuruldum tetonozu canım
hiç ateş yapmadı, sadece kolum şişti
ortalama 3 gün ağrısı ve şişliği oldu kolumun, sonra geçti
bizde karar vermeyenlerdeniz
neyine göre seçsek bu arabayı yaaa
canım o zaman nasıl yapmak lazım kı nasıl yanı oto koltuguna mı 6 ay bınebılıyor.?
Canım ben çok araştırdım ve çocuklu arkadaşlarımın hepsine sordum :) Sorularını cevaplayabilirim:)
Öncelikle arabası olan herkesin araba koltuğu alması kanunen zorunlu, bu bir tercih değil. O da boy boy... önce 9 aya kadar kullanılabilenlerden almak gerekiyor. Bebeğin iriliğine göre 7-8 ay da olabilirmiş bu süre. Ondan sonra koltuğu değiştirerek 4 yaşa kadar kullanılan koltuklardan almak mümkün.
Eğer gerçekten arabaya para ayırabilecekseniz Bugaboo Bee çok güzel bir araba, ergonomik, hafif, kaliteli ve travel sistem doğum ve sonrası için kullanılabilecek bir araba. Fiyatı 1250-1450TL. ama aksesuarlar ve oto koltuğu dahil değil.
Onun dışında Macleren XLR ve Inglesina Zippy Free ve Avio travel sistemleri de çok güzel doğumdan itibaren kullanılıyor araba koltukları da dahil fiyatı 1250-1500 TL. arası değişiyor.Ben bu arabalardan birini almayı düşünüyordum neden vazgeçtiğimi yazacağım.
Onun dışında daha uygun fiyatlı olsun diyorsanız Chicco Lite Way kullananlar da memnun.
Ama asıl araba alırken şunlara dikkat etmek gerekiyor. Arabası olanlar araba koltuğu ana kucağını aldıkları bebek arabasına oturtacaklar. Bu dönem çok sıkıntılı değil anladığım kadarı ile. Çıkarıp pıt diye aksama monte ediyorsun. Ancak 5-6 aydan sonra bebek büyüyecek ve ana kucağında sıkılacak arabanın kendi koltuğunu monte ettiğinizde arabanın ağırlığının ne olacağına bakın. Araba ucuz olsun diyen ya da görünüşüne aldanan birçok anne arabanın ağırlığına bir de bebişin ağırlığı eklenince tek başlarına sokağa çıkamaz oluyormuş. Çözüm tabii ki hafif bir baston puset almak. Nereden baksanız 350-500 TL arası. Dolayısı ile ağırlık çok ama çok önemli. Arabası olmayan arkadaşların ise doğumdan itibaren kullanılan tam yatan bir araba bakması gerekiyor.
Bir başka konu arabanın kolay katlanıp açılabilmesi. Düşünsenize yalnızın bir elimizde bebek bir elimizde araba. Pıt diye kapatabilsek ne güzel olur.
Bir de arabanın yapıldığı malzeme ve tekerleklerinin sağlamlığı önemli. Ben bu noktaları tespit ettim.
Ben yukarıda yazdığım arabalardan birinin alıp bir daha baston puset almam, 3 yıl kullanabileceğim bir araba alırım diye düşünüyordum. Ancak eltim bebeklerinden birinin arabasını vermeyi teklif etti. Ancak o araba da çok kullanışsız çünkü 15 kilo!!!! Ben hayır demedim. Onun sadece ana kucağına monte edilecek aksamını kullanmayı düşünüyorum 4-5 ay. Sonra yaza doğru Maclaren XT alacağım, XT 7 kilo, diğer baston pusetlerle kıyaslanırsa daha kaliteli ve rahat, tam yatıyor, tentesi çok uzun ve 4 yıl kullanılabiliyor. Mağazadaki görevli bu arabada iki çocuk büyütürsünüz dedi. Birincisini yaptım daFiyatı 700-800 civarı. Bunun bir model daha küçüğü var Quest o biraz daha ucuz ve hafif.
Umarım biraz da olsun yardımcı olabilmişimdir.
Peki araba koltuklarını aldığımızda bebek büyüyünce eskisi ne oluyor?
aklıma en çok bu takılıyor son zamanlarda
herkes oto koltuğu alırsan büyüyünce yenisini alman gerekecek diyo
eskisini ne yapacaksın diyo
kafam karmakarışık
Kitabın ismini aldığında bizimle paylaşırsan sevinirim, çok ilginçmiş bebeğin dilinden anlamak gibi birşey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?