2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
evet canım geçtim baya oldu tez aşamasındayım.. ben fen bilimlerindeyim.. jurim belli olunca ağırlıklı olarak hocaların uzmanlık alanı olan konulara ve kendi uzmanlık alanıma yoğunlaşmıştım.. ama belli olmuyor tutup herhangi bir alandan da soru sorabiliyorlar.. birazı da şans açıkcası.. en önemlisi her konuda bir fikir beyan etmen o konuyla ilgili hiç bir fikrin olmadıklarını öğrenirlerse üstüne daha çok gelebiliyorlar

Teşekkürler evet juride kim var yarın bi okula gidip öğreneyim

nasilsınız kızlar bebişler ne alemdeler bizde yarın ayrıntılıya gircez babamız yeni görcek oğluşunu

ay ayrıntılı ultrason çok güzel yaa.. hem çok uzun hem bebeğin her yerine bakıyo doktor.. ben zırıl zırıl ağladım bebeği görünce.. poz da verdi minik cadım bize :)

nasıldı pozu :) oğluşum bakalım ne yapck
elleri yüzünde yan duruyodu :)
Ben de 22. haftadayım ve 5,5-6 kilo aldım :(

canım ben de aldım 6 kilo filan ama napıyım doktorun ye dediği şeyleri yiyince almamanın imkanı yok ki.. her gün iki bardak süt iki porsiyon yoğurt meyve sebze ya baklagil ya et.. eee ben normalde bu kadar yemem ki bi günde doğal olarak kilo alıyoruz

Gunaydin calisanlar 37 e kadar calissak ama dogum 38 de olsa geriye ne kadar iznimiz kalir

canım doğum erken olursa kullanamadığın doğum iznini doğum sonrasına aktarıyorsun

günaydın kızlar.. ne çok öğretmen var burda :) aslında ben de öğretmen sayılırım ama sizden biraz daha farklı benimkisi üniversitede araştırma görevlisiyim.. umarım 37. haftaya kadar çalışabiliriz hepimiz de sonra bebişlerle bol bol vakit geçiririz

Umarım çalışabiliriz canım 37. haftaya kadar
ama benim gözüm hiç kesmiyo açıkcası
sanmıyorum o kadar çalışabileceğimi

Ben de merak edıyorum... 37. hafta ayrdıldık dıyelım 38de dogum oldu ne olacak ızınler? bır de 36+1 de mı ayrılmak gerekıyor? Bu konuda kesın bılgısı olan var mı? Bır de yenı yasa ıle gelecek olan dogum ıznının oncesını eskısı gıbı sonrasına aktarabılır mıyız? En cok kafamı karıstıran bu

36+ demek 37. haftaya girdin demek canım
ister tam 36 yı doldurduğunda çık ister 36+6 da çık o hafta 37. hafta oluyor
ama yeni yasaya göre en fazla 37. haftaya kadar çalışmak kaldırılacak diyordu
18 hafta olacakmış doğum iznin ister önce ister sonra sen belirleyecekmişsin ne kadarını ne zaman kullanacağını
ama Ekim de netleşir bu doğum izniyle ilgili durum

Ben de merak edıyorum... 37. hafta ayrdıldık dıyelım 38de dogum oldu ne olacak ızınler? bır de 36+1 de mı ayrılmak gerekıyor? Bu konuda kesın bılgısı olan var mı? Bır de yenı yasa ıle gelecek olan dogum ıznının oncesını eskısı gıbı sonrasına aktarabılır mıyız? En cok kafamı karıstıran bu

Bu konuda tecrübeli olarak rahatça yazabilirim... İzin 37. Haftanın bitiminden başlar... 38, 39, ve 40. Haftalarda izinliyiz, toplamada üç hafta doğum öncesi mecburi iznimiz var... Doğum 40. Haftanın bitiminde olacakmış gibi... Diyelim ki erken doğum oldu, izniniz doğum sonrasına aktarılır...

36 +5 de ayrıldın diyelim 3 hafta iki gün doğum öncesi kullanmış olursun ve o 2 gün doğum sonrasından kesilir...

Son düzenleme:
Kaldı 4 ayımız inşallah, her ay 2 kilo alsak ki iyimser konuşuyorum 15 kiloyla kapatsam iyi olur. Son aylar çok alınıyomuş bakalım görücez

Valla canım annem iki doğumunda da 10 kilo almış ama onun 4 ayı hep kusmakla geçmiş. Benim pek bulantım olmadı, kilo vermedim. Her tartıya çıktığımda kilo almış oluyorum. 22 hafta bitti bugün 6 kilo aldım. Bu gidişle 14-15 kilo ile kapasak iyi :))

kızlar ben de bişi sorucam.. eşimle bebekle ilgili kitap alıp okumayı düşünüyoruz ama ne alacağımızı bulamadım henüz.. var mı önerebileceğiiniz kitaplar?

ben bir arkadaşımdan ayşe öner ismini duymuştum.ünlülerinde doğum koçuymuş sanırım.dün kitabını sipariş ettim.bakalım beğenirsem tavsiyelerimi yazarım.zaten ayşe öner diye aratınca web sitesi de çıkıyor.

Valla canım annem iki doğumunda da 10 kilo almış ama onun 4 ayı hep kusmakla geçmiş. Benim pek bulantım olmadı, kilo vermedim. Her tartıya çıktığımda kilo almış oluyorum. 22 hafta bitti bugün 6 kilo aldım. Bu gidişle 14-15 kilo ile kapasak iyi :))

Aynıyız benimde bulantım olmadı hiç tam tersi midem boş kalınca ağrıyodu. sürekli yedim bende ve ilk 2 ayda zaten 4 kilo almıştım. sonra 3. Ve 4. Aylar dikkat ettim kilo almadım bu ay iştahım çok açıldı ve 3 kilo daha :)

ben ramazanın sonuna kadar kustum sonra yavaş yavaş başladım şimdi tam gaz devam :) 82 den 78 düşmüştüm şimdi 83 kiloyum

kızlar ben de bişi sorucam.. eşimle bebekle ilgili kitap alıp okumayı düşünüyoruz ama ne alacağımızı bulamadım henüz.. var mı önerebileceğiiniz kitaplar?

ben de hamileliğimin ilk dönemlerinde kitap araştırmıştım. biz kitapları genelde kitapyurdu.com'dan alırız. ben de araştırdığım kitapları sepetime eklemiştim, sonra da unuttum onları. eşim beni kesin karar verdi zannedip kendi kitaplarıyla beraber siparişi vermiş :) elimde bi çok kitap oldu yani.

fatma avcı- anneliğe yolculuk
timaş yayınları-Benimle Oynar mısın Anne
ayşe öner- hamilelik doğum ve bebek kitabı

$indir (1).webp $indir.webp

bu iki kitap ise boyut yayıncılıktan hediye gelmişti.

kitaplar hakkında düşüncem şu, eğer benim gibi her şeyi internetten en ince ayrıntısına kadar inceliyorsanız kitaba pek gerek yok. kadınlar kulübü forumu nice kitaplara bedel. ama her ayrıntı benim aklıma gelmez, ben okusam daha iyi diyorsanız ayşe öneri tavsiye ederim. yalnızca kitabın içinde çok reklam var, ben biraz yadırgadım.

Back
X