2,5 yaşındaki oğlum 2. Katın balkonundan düştü. Allahıma şükür sadece kırık ve çürüklerle atlattı. Ama benim ömrümün yarısı gitti. Bitanesine bakamadım ikinciye nasıl bakcam diye inlettim hastaneyi. Ayıldım bayıldım perişan oldum bu arada karnımdakinin sağlığını düşünemedim bile daha yeni yeni kendime geldim. Bebeğim iyi midir die üzülüyorum şimdide . O da çok üzülmüştür
çok sağol canım kızgın değilim aslında kimseye anneme üzülüyorum biraz nenem annemde yine altından alınıyor kadın hergün alt temizliyor günde 2-3 kez hali yok zaten
birde dün oğlum okulda rahatsızlanmış hem kusmuş hemde altına kaçırmış annemi çağırmışlar kadın o haliyle nenemi bırakıp birde okula koşmuş oraları temizlemiş dün eve gittim belinden duramıyordu çok kötü oldum bende önce gülmeye başladım sonra ağlamaya sinirlerim çok bozuldu
bu şartlarda ikinci doğunca anneme itip işe dönmek çok bencilce geliyor bana zaten kadın 64 yaşında
kızlar ya ben deli gibi çikilata , puding, tatlı yediğim günleri çok özledim yaaaaaa
bir gün çikilata yerken midem alamaya almaya zorla yiyeceğim aklımın ucundan geçmezdi
hatta eşim hamile kalmadan önce, zaten bir hamile olsan dolap önce tatlı reyonuyla dolar diyordu
acaba eski halime döner miyim, bizim bu çocuk hiçmi tatlı istemez ya :)
kızlar ya ben deli gibi çikilata , puding, tatlı yediğim günleri çok özledim yaaaaaa
bir gün çikilata yerken midem alamaya almaya zorla yiyeceğim aklımın ucundan geçmezdi
hatta eşim hamile kalmadan önce, zaten bir hamile olsan dolap önce tatlı reyonuyla dolar diyordu
acaba eski halime döner miyim, bizim bu çocuk hiçmi tatlı istemez ya :)
canım bende senin gibiyim hamile kalmadan önce ceviz,badem türü şeylere bayılıyordum kendimi zor tutuyordum çok yememek için ama şimdi eşim zorla akşamları veriyor sırf bebeğim için yiyorum. ayrıca iştahlı olduğum günleri çok özledimmide bulantıların geçince iştahın açılacak diyolardı ama bulantılarım geçti iştahımdan haber yokkk
Burayı keşfettiğimden beri geriden başlayarak okuyorum. Ben de dolu dolu 19 haftalık hamileyim. Sizin gibi şubat anesi olacağım inşallah. Detaylı ultrason, tetanoz bu haftalarda halletmem gereken detaylar. :)
Canım benim oğlumda 15 aylık ve sezeryanla doğdu. Doktoruma ikincide normal doğum yapma şansım var mı diye sordum, aksi bir sorun çıkmazsa, yapabilirsin ama doğum esnasında herşey yolunda giderse dedi, suni sancı, ebe müdahalesi vb. durumlara izin veremem dedi. (malum ikimizin sağlığı için). Ama normal doğum için hala şansımız var:) Hakkımızda hayırlısı
Saolun kızlar allah hepimizin çocuklarını bize bağışlasın benim oğlumu melekler korudu resmen düştüğü yeri görseniz anlarsınız sizinkileride korusun....
Selam hamişler, nasılsınız? facebooktaki gruba okadar adapte oldumki burayı artık hep kaçırıroldum
grubun adı ne sedcel
cevize ben de bayılırdım, şimdi her gün yemek külfet gibi geliyor nedense canım, bazı günler badem, bazı günler de fındık yiyorum.
cevizle ilgili güzel bir sey var bak seversen: haftasonlarında yapıyorum ben;
biraz ev salçası, biraz peynir (evde hangisi varsa, beyaz-ezine-lor hepsi olur), biraz zeytinyağı ile cevizi (istersen içine baharat ve sarımsak da koyabilirsin) rondoya koyup çekiyorum. ekmeğin üstüne sürüp yiyorum. böylece hem cevizimi yemiş oluyorum, hem de lezzetli oluyor.
zaten anne olunca annelerimizi daha iyi anlıyoruz kuzum hele bebekler doğduktan sonra çok daha fazla annem diyoruz
buara ben de annemi çok düşünür oldum ya
sanırım hamilelikten
ha hoş seninki kendini çok yormuş kendini sorumlu hissetmişssin çok normal de
belki durum olursa en azından yarım günlük bi bakıcı ayarlarsnızı
anne bebekle ilgilenir kadın yemek yapar alışveriş yapar falan annee yardım eder olmaz mı
off canım düşkün hastaya bakmak o kadar zorki benim nenemde 90 yaşında 6 yıldır bakılıyor ve 2 yıldır altı temizleniyor bilinci yok sayılırahh gülüm hiç bir sey kolay deil,
seni çok iyi anlıyorum, allah'tan dileğim anneciğine kolaylıklar versin, sağlık sıhhat versin,
ben de birçoğumuz gibi para kazanacam diye yavruyu anneye bırakıp gidecem. Kadıncağıza hiç kıyamıyom. En güzel yıllarında k.v.- k.pederine akrabaya hısıma hizmet etti, bir de çalıştı. Bizlere baktı büyüttü sağolsun.
Bizim evde de geçen yıl hastamız vardı canım, 83 yaşındaydı babaannem, 5 yıldır kanserdi.gerçi alt değiştirme işini halalar yaptı sağolsunlar ama annem ve babam o kadar yıprandı ki...ömürlerinden ömür gitti. Halalarım evleri çocuklarını unuttular annelerine bakmak için. Hastanelerde neler çektiler. Bir tanesi şimdi meme kanseri oldu tedavi görüyor. 60 yaşındaki babamın beli kaydı annesini tekerlekli sandalyeye kaldırıp koyacam diye, annemin kolu sakatlandı. Devamlı tuvalet temizlemek bile hakikaten çok zor iş. Psikolojik olarak da çok etkilendiler. Bu yüzden allahım doğumun olduğu gibi ölümün de hayırlısını versin.
Allah bağışlasın tatlım zor ama büyüyünce iyi olcak bizler için .benimde seeryan malesef şimdi normal istiyorum ama o riske girermiyim bilemiyorum.henüz doktorumla konuşmadım bakalım nasıl bir yönlendirme yapacak.
kuzucum sağolasın ağrılarım oldukça hafifledi rabbime şükürler olsun ama plesantanın durumunu bilemiyoruz tabi:) sen nasılsın
canım dün int.bişeler okurken bunu gördüm aklıma sen geldin bir oku istersen:
Bu gebelik haftasında ya da daha önce yapılan bir ultrasonda doktorunuz size "bebeğin eşi biraz aşağıda..." gibi bir şey söylemiş olabilir. Burada kastedilen "eş", bebeği besleyen plasenta adlı yapıdır. Bu yapı, gebelik ilerledikçe yer değiştirmeye devam eder ve genellikle 24. haftaya kadar rahim içindeki gerçek yerine ulaşır. "Eş aşağıda" demek, plasenta doğum kanalı girişine yakın, ya da bu kanalı kapatıyor demektir.
İlk gebeliğini yaşayan anne adaylarında ender görülen ve "placenta previa" ("önde gelen plasenta") adı verilen durum kendini beklenmedik zamanlarda oluşan kanamalarla gösterir.
İlk gebeliğinizse ve "eşiniz aşağıdaysa" biraz daha sabredin, birkaç hafta içinde bu durumun ortadan kalkma ihtimali yüksektir. Yine de bir kanama şikayetiniz olduğunda doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin.
ayyyyyyyy canım çok teşekkür ederim sağolasın biraz sevindim nerde okudun acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?