2014 Şubat Anneleri

öyle denemedim beni 1 tanesi bile bayıyor.

bide bu süt yapan bitki çayları var ya doğumdan sonra mı içiliyor yoksa gögüs ucu kremi gibi 38. haftadan başlamak mı lazım
canım benim sütüm yeterliydi başlarda evde olduğum sürece yani o yüzden işe başladıktan sorna kullandım çünkü bebek emmeyince sütte azalıyor haliyle işe gelince işe geldikten sonr akullandım humana kullanmıştım çok faydasını gördüm

doğumdan önce başlayan oldumu onuda hiç bilmiyorum
ama süt biraz yapıyla ilgili biraz yediklerimizle birazda bebeğin emmesiyle

mesela çoğu süt yaptığı sanılan şey aksine yapmıyormuş en çok süt yapan şey su meyve suyu ve bulgur mesela (malt içeceği deidkleri şeyde bulgur özü zaten)
inciri ben bilmiyordum süt yaptığını doğumdan sonrada pek yemedim ama doğumdan önce cevizle birlikte faydalı olsun diye tükettim birde cevizi tek başlına pek tüketemiyorum ben ya kuru üzüm olmalı ya incir yanında

Son düzenleme:

bunu bir araştırayım o zman bakıyım ne zaman başlanmalı

bende ceviz çok yedim kuru kayısı yedim ama onu da çok sevmem zorlasam incir de yerim ama ne biliyim
doğumdan sonra süt yapsın diye yerim belki

en güzel süt yapan şey suymuş mesela bizimkiler paso tatlı yedirtir süt yapsın diye tosuncuk oluruz artık

emzirirken içilmeli !

Günde 3-4 defa tüketilmesi ve annenin emzirdiği sürece düzenli olarak kullanması önerilir. Anne sütü üretimi üzerindeki olumlu etkileri genelde 24-72 saat içerisinde görülmektedir.

canım kimseye uymamak lazım o konuda herkes bişi söylüyor çünkü ama kişi kendisi fark ediyor emzirdiği dönemde neyin çok süt yaptığını mesela bende en çok bulgur et karışımı süt yapıyordu bol bol çiğ köfte şeklinde yedim ben birde simit kebabı derler bizde etle ince bulgur yine tepside yada şişde yapılır mangalda o çok süt yapıyordu bende
bazısında tahin çok süt yapıyormuş mesela
ama tahin gaz yapar bende bebeğede geçebilir tercih etmem

sen eve gidince inciri aç içine ceviz koy dene sonra dersinki ne güzel oluyor kayısı kurusu bana çok gaz yapıyor bu arada

ben de hurmanın en çok süt yaptığını biliyorum güzelim....bir de cevizi tek yediğim zaman sanki midem bi tuhaf oluyor yaa acaba yağlımı geliyor?

ben de hurmanın en çok süt yaptığını biliyorum güzelim....bir de cevizi tek yediğim zaman sanki midem bi tuhaf oluyor yaa acaba yağlımı geliyor?

hurmayı duymamıştım ama doğrudur çok şeye faydası var çünkü tatlım
bende cevizi tek yeyince azımın içinde acı bir tat bırakıyor uzun süre onu sevmiyorum ben

bakalım bize ne süt yapacak
bana kesin gider et yapar yemiyorum ya inadına

kayısı bana hiç bişey yapmadı istemeyerek yedim ya ondan sanırım kabızım diye yemiştim ne bapırsak çalıştırdı ne bi işe yaradı

eve gidince dolapta taş olmuştur o çıkarırım yarına yerim ( nasıl bahane üretiyorum )

Son düzenleme:

evet dolapta katılaşır o kız lazım olursa kullanırsın olmazsa kocanın kafasına atarsın taş niyetine bi işe yarasın bari yemiyosan

ayy kayısı beni mahvediyor ya iki gün üst üste yesem 3.gün wcden çıkamam ben o yüzden pek tüketebildiğim bişi değil

hala kabızlığı olan var mı aranızda? ya maşallah diyim kendime normalde bağırsak problemi çeken biriydim bu kan ilacı vitamin felan acaip iyi geldi kabızlığıma hergün tuvaletin hakkını veriyorumbir de ben çok su içmeyen biriydim su içmek de baya iyi yaptı beni ama kızlar çok sık çişe gidiyorum su içince yaa bazen 1 saat içinde 4 kere felan hem de hepsi de dolu dolu sizde de böyle mi oluyor?

mantıklı ama akşam misafir var ben onları yemeyim kv bayramda gidecek dönüşte yeni mahsül getirsin bana

kayısı bana da etki eder ama ilaç içerken hiç etki etmiyordu hele 1-2 ay önce hurma , kayısı , su falan üstüste yedim içtim yine etki etmedi

ben fenaydım ama ilacı değiştridi şimdi rahatım eskisi kadar olmasa bile tuvalet ile aram iyi

ben normalde hiç kabızlık sorunu yaşayan biri değildim af edersin günde 2-3 kez girdsiğim olurdutuvalete fakat bunda 3 kez kabızlık çektim onunda nedeni yediğim muzdu sanırım yada bilmiyorum öylemi denk geldi ama wcde ağlıcaktım nerdeyse birde bana oğlumu doğurduğumdan kalma basurlarım var onlar kanadı falan çok kötüydü fakat şimdi ilaçlarıda içiyorum iyiyim oldukça

çişe gelince gecede 4-5 kez kalkıyorum tatlı hepside dediğin gibi oldukça büyük hacimle çıkıyor

ibrahim saraçoğlu tv de en çok süt yapan besinlerle ilgili şunları söyledi;

Anne sütünü artıran gıdalar

Kür 1: Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcıdır.(ne yazık ki kışın bulamayız)
Kür 2: Sabah-akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.(hiç sevmem ama yavrum için taş ye deseler yerim valla)
Kür 3: Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içebilirsiniz. Sekiz-dokuz adet kuru inciri yarım litre klorsuz suda en fazla on dakika haşlayınız. İkiye böldüğünüz suyu sabah-akşam olmak üzere günde iki kere tüketiniz.(bana en uygun kür bu herhalde)
Kür 4:Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz – dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız.. Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. Yirmibir gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.

Not 1: Anne sütü artırıcı kürlerden bir diğeri de beyaz dut kurusu kürüdür.
Not 2: Bu kürler aynı anda uygulanmaz. İncir-havuç kürü hariç, uygulama süresi bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulama bırakılır. Bir hafta uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyacı duyarsanız bu defa başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örneğin, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktınız. Daha sonraki bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.

güle güle giy...
elbiseyi beğendim ama biraz kısa geldi bana bacaklar şiştiği için hoş durmazmıki acaba

hepsinide severim
ben oğluma gebeyken bol bol dut kurusuda yedim haaa aklıma geldi şimdi ben tüm meyvelerin kurusunu seviyorum
ve kür halinde değilde her gün tüketiyordum ben

bana da en uygun 3 geldi bide dereotu olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…