2014 Şubat Anneleri

biz bi bayram kayınvaliye bi bayram annemlere kahvaltıya gidiyoruz sizde de var mı böyle bişey ?

mesela bu bayram annemlere gidicez namazdan sonra hemen gidiyoruz önce mezarlığa babanneme gideriz sonra anneme geçeriz

biz bi bayram kayınvaliye bi bayram annemlere kahvaltıya gidiyoruz sizde de var mı böyle bişey ?

mesela bu bayram annemlere gidicez namazdan sonra hemen gidiyoruz önce mezarlığa babanneme gideriz sonra anneme geçeriz

ben sesimi çıkarmasam her bayram kayınvalideye gideriz herhalde...ben ağaç kovuğundan çıktım çünkü....bu kızın babası yalnız oraya giderler belki diyen yok hiç eşim de dahil....ben demesem eşim hiç teklif etmedi...hatta babama kahvaltıya gidip oradan onlara geçince nasıl surat asmışlardı....bir de arayıp kalırlar kahvaltıya gelin diye....sanki onlar demese biz bilemeyeceğiz....belki babama gideceğiz dimi amaçok düşüncesziler çokk

Son düzenleme:

bizde iki tarafında beklentisi var ailesi eşime çok düşkün bende evin tek kızıyım daha evlendik ilk bayram böyle bir karar verdik eşimle
gitmesek ikimizin de içi gidecekti evde tek başına yapmakta sıkıcı iki tarafa da söyledik
ramazan bayramın da kayınvalideye
kurban bayramın da annemlere gideceğiz diye. ikisi de bişey demedi
böyle rutin olunca ne eşim laf edebiliyor ne ben ne de aileler

mesela ramazan bayramında oraya gidince önce o tarafı gezer öyle annemlere geçeriz ama mutlaka 1. gün iki aileye gitmiş oluruz.

biz bu konuda bile tartışmış insanlarız....eşim çok anlayışsızlık etti evliliğimizin en güzel zamanlarını mahvetti...şimdi iyi ama kıymeti yok...bizimkiler hep bekler....babam demez birşey oraya gidin önce sorun olmasın der...ama kvler gelin aldılar ya hep orada olmam lazım...ilk bayram burnumdan getrmişti....oradan kalkıp babama gidiyoruz diye bir surat astı akıllara zararsonra 3.günümü ne uğramıştık ozaman da gelemeyazdınız demiştitabi misafirlere kendi hizmet etti....

daha sonra ilk onlara gidişimizde ise babama gideceğiz kalkıyoruz....komşuları gezin diye tutturmuşlardısenn komşuların bile bnm babamdan daha mı değerli....biz gezeceksek olsak kendi komşularımızı gezeriz demiştim çok bozulmuşlardı

BU konu da kayınvalden suçlu ama eşin ondan da suçlu anasının ağzını büzecek olan eşin
neyse şimdi ne güzel arayı düzeltmişsiniz evden çıkarken eşinle yapın planınızı şuraya şuraya gidceğiz diye

bayram geliyo kime gidicez derdi başlamış :) bizim öyle bi sorunumuz yok kızlar babamlar iki bina yanımızda oturuyor kaynanamlarda onların yanındaki binada bayram sabahı kahvaltı kaynanamda olur orda toplanırız bayramlaşırız. ordan babamlara gideriz oldu bitti işte . gündüz eşimin yakınlarını gezeriz hepsi yakınımızda zaten akşamıda amcamlarla dedmlere gideriz tamamdır . bizde o baya rayına oturdu ilk bayramımızdan beri :)

önceki sene kurbandan beri babama gtmedik önce....geçen sene ramaznda kvye gttik en son babama gdnce...sonra kurban oldu ve eşim kurban aldı anasında kesti 2 bayram üst üste oradaydık....geçen ramaznda yne oraya gttik....bu kurban müsaadenle babama gdeilm önce demiştim tamam dedi eşim de ama şimdi kardeşi kurban alıyormuş ve kesecek adam yok eşimden başka....daha bahsi geçmedi.... önce oraya gidelim keseyim sonra babana geçerizmi der,yoksa babana gdelim sonra kesrm mi bilmem belli değil. gerçi önce babama gidersek sonra kvye,akşama kadar mahsur kalırız.....birde gelen giden olursa yandımoyüzden kaçacak kapı olur aslında babama sonra gitmemiz...ama böylede hak geçiyor kimse düşünmüyor...önce oraya gitmemiz farzmış gbi oluyor...bilmiyorummmm

cnm geçmiş olsun mu diyim, inşallah sonraki testin iyi çıkar, pekiii sen çok şekerli tatlı yiyor muydun? genetik yatkınlık vs. var mı? ya da kendinde belirti hissediyor muydun? çok acıkma, ani sinir parlama filan..
ben de henüz olmadım, benden ileri bir arkadaşım da çıktı şeker hamielikte dr. diyet vermiş, onda hiç belirti yokmuş ama çıkmış işte..

Canlar,

Kocam radyodan Murat Dalkılıç konserine 2 kişilik bilet kazanmış. Akşam konserdeyiz inşallah
Bakalım ne kadar durabilcem ayakta. Biletler heba olmasa bari
hadi size iyi eğlencelerrr, sana sandalye ayarlasınlar

madem eşin düşünmüyor, sen talepte buluncaksın cnm biraz bilsin bu konuya sıkıldığını..

bizdede var öyle bişi ama sıralı değil annem yalnız olduğu için eğer abimlerde orda olmassa kesin anneme gideriz orda kahvaltımızı ederiz. mesela ramazanda öyle yaptık birde bizim özel ramazan yemeğimiz vardır sabah kahvaltıda o yenir onu yedik sonra kayınvaldemlere geçtik genelde böyle oluyor
kurbanda ise ilk gün eşim kayınvaldemlerin kurbanını keser orda bizimkinide orda keser aradan bi kaç tane daha çıkar kesin akşama kadr 5 kurbanı bulur en az kestiği o gün kurban telaşıyla geçer zaten, benim annemde de abimler olur yada annem abimlerde olur oda onlarla kesmeyi tercih eder. falan filan

canım bizde işler duruma göre değişiyor. biz de ramazan bayramının ilk günü eşimin tarafına gitmiştik, ben de kurban bayramı için "ilk gün bizim tarafa gideriz" diye kestirip atmıştım. zavallım hiç sesini çıkartmadı. ama sonra annem kanıma girdi, "ilk gün kurban kesimi filan bizim iş güç çok olur, siz o tarafa gidin, 2. gün gelirsiniz bize." diyince, ben de artık eşime 1.gün onun tarafına bayramlaşmaya gideceğimizi söyledim. yavrum ne dersem kabul edio zaten:)

sosyoloji geçmiş olsun tatlım şekermi çıktı ?
bir diyetle geçer inş. canım üzme kendini
ben henüz yaptırmadım canım ama ama 191 sonucun yüksek olduğunu biliyorum sınır 110 falan sanırım
sen bayramda kendine ve yediklerini dikkat et birazcık

evet ben zaten sayelerinde bir muhalefet liderine dönüşeceğim bu gidşile herşeye muhalefet ede edeiyiliklerine iyiler de keşke böyle sivrilikler yapmasalar birde....

buarada benim minnoş hala doğru dürüst hareket etmiyor yaww:26:kıpır kıpır halinden eser kalmadı...arada tek tük tepik sanırım birşey oluyr...aşımı oldum hemşire kalp atışlarına yne baktı 142ydi buseferde....dün 144tü....iyi dedi...ama bir önceki günlerdeki gibi olsa tekrar

KURBAN bayramı daha meşaketli oluyor onun için arada kalıyorsunuz sanırım
en güzeli kesip geçmeniz sanırım işiniz bitince kaçarsınız tabi et dağıtmaya yardım et demezse

eşleriniz kurbanları kendisi mi kesiyor maşallah ne cesaret
rahmetli babannem yıllarca erkek torun ve oğullarına kahvaltı verirdi namazdan hemen sonra onlara harika sofra hazırlar birlikte kahvaltı ederlerdi aklıma bir an o geldi kız torun ve gelinlerine de öğlene yemekler yapardı

ne dersen he diyor seniki de

hatun hatun sen farkında mısın bilmiyorum ama hamilesin ayol:)
ne işi gücü, başım dönüyor, rahatsızım de geç otur bir kenara. değerini bilsinler azıcık.
ah benim anneciğim de kardeşime hamileyken kanaması olmuş da o dönem iş yapamamış, babaannem tutturmuş "kanaması varsa hani nerde, göstersin." diye...ben bunları annemden dinledikçe çok zoruma gitmişti. böyle kv.ler günümüzde de hala var demek ki. Allah sana sabır kolaylık versin bacım. böyle eşi maşalı kişiyle uğraşmak zor hakikaten...

Bu bayram konusunda en rahat bizim ki sanırım. Zaten kayınvalidemler alt katta olduğundan. Kahvaltımızı edip aşağıya iniyoruz. Onlarla bayramlaşıp, bikaç komşu gezip. Öğleden sonra annemlere geçiyoruz. Başka türlü olsa bile önce ona gitmişsin sonra diğerine önemli olmamalı canlar. Başka problemler yüzünden herşey batıyor insana biliyorum ama yine de kendi kendinizi sakinleştirin bu tarz konularda. Üzülmeyin emi?

AMANNNNNNN

Kayınvalide anne baba bayram seyrannn içim şiştiii

malesef herkeste yaşanıyor böle sorunlar bende de var

benim ailem uzakta olduğu için bi byram kayınvalide bi bayram anne baba yapıyoz

geçen bayram gidemedim bulantılarımdan dolayı şimdide yol çok gözümde büyüyo sıra karıştı ama ayazım dğsun telafi etcez inşallah iki bayramda ananede olcaz allahın iizniyle

yok ya bazen ak dediğime kara der:) zıtlaştığımız da çok olur, ama basit, gündelik konularda genellikle...
biz nisan ayında istanbul'a eşimin ailesine gitmiştik de, ben dönüşte "ben artık bundan sonra hamile kalırsam, sonrasında da çocuk olunca pek gidemem istanbul'a annenlerin yanına, ama sen özlediğinde istediğin zaman gidebilirsin" demiştim de nasıl kızmıştı bana. tek başına giderse herkes ne dermiş, anca beraber kanca beraber diye. halbuki ben onun iyiliği için söylemiştim. işte zıtlaşıyorlar bazen erkek deil mi:)

benim de eşim kendi keser...zaten kesemese tüm bunlar başımıza gelmezdi belkide...kurban kesim yernde kestrp etleri alıp eve gelridi...bu seneki bizim değil ama gene eşim keseceği için değişen birşey olmaz sanırım....ben dokunamam yeni kesilen ete deyip çekilirim kenara....geçen sene dağ gbi bulaşığı bana yıkattı görümce hanım..bu sene oturacağım kütle gbisaklandı odaya çıkmadı birdaha...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…