kötüymmüş ya:S
eşinde takma dio bellki karışmak istemio bence sen anneni çağır gelsin anne yardım etsin sana
kaynana fazla iş kalmasın
ohh ohh keyif valla:)
sabah servisde sızmışım biara uyandım akşam olmuş da eve gidiyorum sandım hala aydınlık hava diyorum
düşün yani bugünü nasıl bitirmek istediğimi
kız sizin kaynanalar niye böyle o benim falan
canım torunum dese yetmio mu:)
buarada o pantolon olayuını annem de bana dio giy sen böyle sar pantolon diyip kızıo
kaynana diye alınmışındır sen yoksa bişi yok o sözde:))
hatun hatun sen farkında mısın bilmiyorum ama hamilesin ayol:)
ne işi gücü, başım dönüyor, rahatsızım de geç otur bir kenara. değerini bilsinler azıcık.
ah benim anneciğim de kardeşime hamileyken kanaması olmuş da o dönem iş yapamamış, babaannem tutturmuş "kanaması varsa hani nerde, göstersin." diye...ben bunları annemden dinledikçe çok zoruma gitmişti. böyle kv.ler günümüzde de hala var demek ki. Allah sana sabır kolaylık versin bacım. böyle eşi maşalı kişiyle uğraşmak zor hakikaten...
o değilde bn nasıl gezcem şimdi ev ev her evde et kokucak hiç tahammülüm yok
KURBAN bayramı daha meşaketli oluyor onun için arada kalıyorsunuz sanırım
en güzeli kesip geçmeniz sanırım işiniz bitince kaçarsınız tabi et dağıtmaya yardım et demezse
eşleriniz kurbanları kendisi mi kesiyor maşallah ne cesaret
rahmetli babannem yıllarca erkek torun ve oğullarına kahvaltı verirdi namazdan hemen sonra onlara harika sofra hazırlar birlikte kahvaltı ederlerdi aklıma bir an o geldi kız torun ve gelinlerine de öğlene yemekler yapardı
ne dersen he diyor seniki de
Yetmiyo demek ki! Hayır doğduktan sonra ben halledecem zaten allah ın izniyle. Her şey rayına oturur. Sonuçta benim bebeğim. Ben bakacam ben emzirecem ben büyütecem , bensiz yapamayacağı için o da doğunca artık havasını mı alır diyim ne diyim
Pantolon olayında da alınganlık yok bence. bana soruyor , sıkmıyor diyince de inanmıyor, kendimi kurtarmak için yalan söylüyormuşum gibi davranıyor. Doğru düzgün söylese bişey demeyecegım zaten. Ama söylemesine bilegerek yok kimsenin. Biz bebeklerimize zarar verecek bişey yapar mıyız ya??
o değilde bn nasıl gezcem şimdi ev ev her evde et kokucak hiç tahammülüm yok
evlerin et koktuğunuda sende duyuyorum alemsin vallailk gün gitme sende hiç bi yere 3.gün koku moku kalmaz
bizdede var öyle bişi ama sıralı değil annem yalnız olduğu için eğer abimlerde orda olmassa kesin anneme gideriz orda kahvaltımızı ederiz. mesela ramazanda öyle yaptık birde bizim özel ramazan yemeğimiz vardır sabah kahvaltıda o yenir onu yedik sonra kayınvaldemlere geçtik genelde böyle oluyor
kurbanda ise ilk gün eşim kayınvaldemlerin kurbanını keser orda bizimkinide orda keser aradan bi kaç tane daha çıkar kesin akşama kadr 5 kurbanı bulur en az kestiği o gün kurban telaşıyla geçer zaten, benim annemde de abimler olur yada annem abimlerde olur oda onlarla kesmeyi tercih eder. falan filan
Ay canım kokmaz mı yaaa. Evleri bırak insanların elleri bile kokuyor. El öperken eskiden beri midem kalkardı. Bu bayram birinin evine kusmazsam iyidir
ay ne biliym canım bize hiç kokmaz alışıkmıyız neyiz ondanmı acaba benim eşim kokmalı en çok bana çünkü çok koyun keser ama bana kokmuyor demekki
Ay canım kokmaz mı yaaa. Evleri bırak insanların elleri bile kokuyor. El öperken eskiden beri midem kalkardı. Bu bayram birinin evine kusmazsam iyidir
ben de eşimin kesmesini çok isterdim canım ama ne yazık ki kandan çok huylanıyor, çok şükür babam kardeşime el verdi de kardeşimle babam evelallah tüm komşuların kurbanını keserler. et parçalamak ve pişirmekten de inanılmaz zevk alıyor çocuk:)
ben sizin o ramazan yemeğinize bayılırım bayılırım:) antep ve antakya yemeklerine oldum olası hayranım zaten...
evlerin et koktuğunuda sende duyuyorum alemsin vallailk gün gitme sende hiç bi yere 3.gün koku moku kalmaz
cnm geçmiş olsun mu diyim, inşallah sonraki testin iyi çıkar, pekiii sen çok şekerli tatlı yiyor muydun? genetik yatkınlık vs. var mı? ya da kendinde belirti hissediyor muydun? çok acıkma, ani sinir parlama filan..
ben de henüz olmadım, benden ileri bir arkadaşım da çıktı şeker hamielikte dr. diyet vermiş, onda hiç belirti yokmuş ama çıkmış işte..
Sağol canım, yok ya herhangi bir belirti falan yok. Eskiden daha çok tatlı yerdim. Hamileliğimin başından beri 3-5 defa tatlı yemişimdir o kadar.. Ama sadece şeker değil, hamurişi, ekmek , hazır gıdalar, pilav da yükseltiyormuş.. Gerçi ben hamurişi dışındakileri çok az tüketirim de..
sosyoloji geçmiş olsun tatlım şekermi çıktı ?
bir diyetle geçer inş. canım üzme kendini
ben henüz yaptırmadım canım ama ama 191 sonucun yüksek olduğunu biliyorum sınır 110 falan sanırım
sen bayramda kendine ve yediklerini dikkat et birazcık
Evet ya 191 epey yüksekmiş. Dün pek ciddiye almamıştım ama bugün araştırınca tırstım biraz. Gerçi testten önceki akşam kocaman 2 dilim elmalı pastayı mideye indirmiştim.
Bu arada kızlar ben reflü için sabahları aç karnına dut pekmezi yiyordum, pekmez içenler dikkat, şekeri tetikleyebiliyormuş, diyetisyen söyledi. Aklınızda olsun sizin de..
ilk defamı duyuyosun
siz hiç evde kavurma neyin pişirmedinizmi
neyse canım artık dikkat edersin sende pekmezi falan pek tüketmemeye çalışcnm geçmiş olsun mu diyim, inşallah sonraki testin iyi çıkar, pekiii sen çok şekerli tatlı yiyor muydun? genetik yatkınlık vs. var mı? ya da kendinde belirti hissediyor muydun? çok acıkma, ani sinir parlama filan..
ben de henüz olmadım, benden ileri bir arkadaşım da çıktı şeker hamielikte dr. diyet vermiş, onda hiç belirti yokmuş ama çıkmış işte..
Sağol canım, yok ya herhangi bir belirti falan yok. Eskiden daha çok tatlı yerdim. Hamileliğimin başından beri 3-5 defa tatlı yemişimdir o kadar.. Ama sadece şeker değil, hamurişi, ekmek , hazır gıdalar, pilav da yükseltiyormuş.. Gerçi ben hamurişi dışındakileri çok az tüketirim de..
Evet ya 191 epey yüksekmiş. Dün pek ciddiye almamıştım ama bugün araştırınca tırstım biraz. Gerçi testten önceki akşam kocaman 2 dilim elmalı pastayı mideye indirmiştim.
Bu arada kızlar ben reflü için sabahları aç karnına dut pekmezi yiyordum, pekmez içenler dikkat, şekeri tetikleyebiliyormuş, diyetisyen söyledi. Aklınızda olsun sizin de..
evet o bende de var ya.....babannemi öpünce bilhassa çok kötü olurdum çünkü rahmetli ellerindeki et kokusu gitmesin diye nerdeyse ellerini yıkamayacak durumda olurduuu
yok ya bazen ak dediğime kara der:) zıtlaştığımız da çok olur, ama basit, gündelik konularda genellikle...
biz nisan ayında istanbul'a eşimin ailesine gitmiştik de, ben dönüşte "ben artık bundan sonra hamile kalırsam, sonrasında da çocuk olunca pek gidemem istanbul'a annenlerin yanına, ama sen özlediğinde istediğin zaman gidebilirsin" demiştim de nasıl kızmıştı bana. tek başına giderse herkes ne dermiş, anca beraber kanca beraber diye. halbuki ben onun iyiliği için söylemiştim. işte zıtlaşıyorlar bazen erkek deil mi:)
benim de eşim kendi keser...zaten kesemese tüm bunlar başımıza gelmezdi belkide...kurban kesim yernde kestrp etleri alıp eve gelridi...bu seneki bizim değil ama gene eşim keseceği için değişen birşey olmaz sanırım....ben dokunamam yeni kesilen ete deyip çekilirim kenara....geçen sene dağ gbi bulaşığı bana yıkattı görümce hanım..bu sene oturacağım kütle gbisaklandı odaya çıkmadı birdaha...
evet canım benim eşim keser eşimin dedesi ve dayısı kasapmış eskiden sonra lokantacılığa dönmüşler eşimde küçüklükten gidermiş tatillerde falan yanlarına ordan alışkanlığı bir kasap edasıyla keser hatta eli de hızlıdır
tek avantajı bizim eller kokmıcak en azından ben kayınvalideme doğrattırıcam etlerimi çünkünüm çiğ ete dokunmak yassak
BAZEN gerçekten lafı çok yalnış anlıyorlaryada başka yerlere çekiyorlar işte
ne güzel bizim yerinde kesilecek aldığımız yerde kısmetse etleri de annem halledecek bana pek iş kalmaz
ne güzel gerçi sizin de ilk gün biter kestiğini bilen herkes kesime gelir
hemde ne koku ya :2:
bizimkiler biliyor sevmediğimi genelde et pişiriliyor ise beklenir arar öyle giderim çekemiyorum ne yalan söyleyim yemediğim için de ayrıca kötü kokuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?