yok canım ya kimse kimseyi zorlayamaz o konuda isteyen istediği gibi izne ayrılır yasal zorunluluk yok yani ha doğumun 2 şubat değilde 10 şubatta olursa ama öncesinde izni uzun kullanmış gözükeceğin için doğum sonrası iznin kısalır işte olacak sadece bu
Ben bugun kan uyusmazligi oldugu icin hastaneye gidicem igne vurulcakmisim .Varmi bu durumda olan?
aynı durumda değilim ama zararsız bir şey olduğunu biliyorum birde doğumdan hemen sonra yapılıyor diye biliyordum onu hamilelikte yapıldığını ilk defa duydum
gunaydın kızlar
nasılsınız
biz iyiyiz çok şükür hafta sonumuz biraz yorucu geçti ama yinede şükür
dolabımız geldi sildim havalandırdım dünde içini yerleştirdim eksiklerimizi gördük 2 tane badi bir kaçta çorap alacağım sanırım 0-3 badymiz az geldi gözüme
Ben bugun kan uyusmazligi oldugu icin hastaneye gidicem igne vurulcakmisim .Varmi bu durumda olan?
lip güzel haberlerine sevindim canımkuzunun dolabı hayırlı uğurlu olsun canım, güle güle kullanın eskitin inşallah:)
benim de cumartesi annem geldi sağolsun evi bir çekip çevirdi, biz de endokrin uzmanına gittik eşimle, hemoglobin a1c, fruktozamin diye birtakım kan değerlerimin sonuçları haftaiçinde çıkmıştı onları yorumladı, gayet iyiymiş çok şükür. evde ölçüm yaptığım ve deftere yazdığım sonuçlara baktı, onlar da hep iyi. bir ay sonrasına randevu aldık aç karnına gidicem kan alınıcak tekrar. buna biraz canım sıkıldı, artık kan alma ve test işi bitti sanıyordum ama 32. haftadan itibaren şeker yükselme eğilimi gösteriyormuş hormonların etkisiyle, bu yüzden doğuma kadar kontrol altında tutmak gerekecek.diyetisyene de gittik, sağolsun biraz değiştirdi diyeti, artık baklagil, kuru meyve ve çorba yiyebiliyorum:) hatta haftada bir sütlü tatlıya da izin çıktı:)
yalnız baklagil yediğin gün et hiç yiyemiyorsun, 2-3 adet kuru meyve 1 adet yaş meyve hakkını götürüyor, çorba da bir dilim ekmek hakkını götürüyor. eğer yarım simit yemek istersen 2 dilim ekmek hakkından vazgeçiyorsun...
sabah kahvaltısında annemlere davetliydik, anne de döktürmüş tabii...kardeşimle eşim nasıl yumuluyorlar sofraya, ben de önümdeki tabakta duran haşlanmış yumurta, 1 dilim peynir,5 zeytin,salatalık,domates ve 1.5 dilim ekmeğe bakıyorummm:)) ama sofradaki o yiyecekler ve kokuları iyice agresifleştirdi beni:) yok yerden hır çıkardım... bu yüzden doğuma kadar bu tip sofralardan uzak durmak gerektiğini anladım...gözünle görüp kokusunu duyunca çok fena oluyorsun çünkü. 1 lokma yesen de kesmiyor...
mesela dün öğlen öğününde çok şekersiz bir aşure yedim nefsim körlendi:) ama öğlen öğününde başka hiç bir şey yiyemedim, tüm ekmek ve et hakkımı götürdü:))
bu sabah da tartıldım 74,8 çıktım. yani verdiğim 1 kilonun üzerine 700 gram daha vermişim. bu gidişle o eleştirdiğimiz ebru şallı gibi toplam 7 kilo alarak doğum yapıcam herhalde:)) ya kızlar şaka bir yana 2 aralık'ta kontrolümüz var kadın doğum doktorunda, ve çok merak ediyorum her şeyin yolunda olup olmadığını. adamın kendi eşi de hamileliğinde şeker sorunu yaşadığı için beni daha iyi anlayabilir diye düşünüyorum. bakalım hayırlısı...
bir de ben daha alışverişe filan başlamamıştım biliyosunuz, 2 hafta sonra haftasonu alışverişe çıkıcaz kısmetse, alınacaklar listesini çıkardım.
size yine bir danışırım çıkmadan evvel.
bebek şekeri konusunda da eşim demez mi "bizim arkadaşın eşi evde kendisi yapmıştı" diye. o kız 32. haftada ayrılmış izne, tabii koskoca 2 ay evdeyken canı istemiştir yapmıştır yani... ben de dedim ki "valla boynumu büke büke evde millete verilecek şekerleri yapamam, hiç şeker olmasın o zaman." halbuki k.v. istanbul'dan alacağını söylemişti, bir de bu tip işlere meraklıdır. eşim de "annem oralara gidemez, bulamaz" diyip duruyor. yani yine biz kadınların işine karışıyor! neyse annesi alırsa alır, yoksa ben ne uğraşırım, ne de para veririm. bir tek güzel bir kapı süsü almak istiyorum o da çok pahalı benim beğendiklerim hep 100-120 lira. herhalde malzeme alıp kendim yapıcam izindeyken. teyzem terzidir, o da yardım eder diye düşünüyorum.
şimdilik bu kadar, hepinize hayırlı haftalar...
az kaldı şafak sayıyoruz
kullan tatlım kullan koyma içerde kalıp nolcak sankianammm kocan ağzını yesin emi....
benim de yıllık iznim duruyo ama aklımdan uçup gitmiş...kullanayım ya ben onu bi ara..ohh ohh
Bende hamilelikte yapiliyor duye biliyorum canim. Dogumdan sonraya kalirsa bebegin kani degisiyor. Yoksa Allah korusun zehirliyor bebegi..Bu igne sayesinde dogumdan sonra kan degisimine gerek kalmiyor..
Hayirli olsun kuzum mobilyaniz. Gule gule iyi gunlerde kullanin :))
sağol proletim yine tlfdanmı giriyorsun ???
sendedemi var kan uyuşmazlığı canım
ben telaşa kapılmıyorum böyle seylerde.Allah beterinden korusun.....önemsememek değil de benimkisi,sonucta olacak olan seyler bunlar hamilelikte...dayanılmaz ağrılar değil henüz.....bugünümüze şükür
evet dayanılmaz değil ağrılara ama normalde olabilir olmayabilirde buyüzden takip edip doktora gitmek gerekir diye düşünüyorum. belkide ben biraz panik yapıyorum çünkü çok zor bir hamilelik geçirdim başlarda 2 kez düşük tehlikesi yaşadım içimde o korkuları tam atamadım sanırım :18: yinede bugünümüze şükür elbette rabbim yardımcımız olsun hepimizin inşallahhh
lip güzel haberlerine sevindim canım
bende bebek şekerini kendim yapacam ama bu tamamen bir istek yani isteyen yapar isteyen hazır alır eşinin o yaptı diye senide yapacak sanması tuhaf,
alsın kayınvalden valla
zaten 50-60 tane bişi alırısn belki 1 tlliklerden alsanız 60 tl para eder
canım diyetin konusunda azmine hayranım az kaldı şunun şurasında sonrasında en azından diyet yapmıcaksın gazlı yicekler yemiceksin o kadar
kullan tatlım kullan koyma içerde kalıp nolcak sanki
duruşah sen yeniden hamile misin çok sevindim inan kii
butik bebeden kapıda ödemeli alıncada mı kargo ücretsiz
dün dr brownun biboron setini aldık 36*80di ucuz geldi bugün butik bebede gördüm 35 küsür yania rada fark yokta gitti gidiyordan aldıgımıza kargo vericezh,ç ucuza aldım deme der hep annem illa bi yerde daha ucuzu vardır diye aynen öle yani neyse netten ilk alışverişimiz oldu bakalım öğrencez artıkın
kızlar cok tesekkur ederım duanızı eksık etmeyın benden lutfen artık yazımda ne varsa o olacak bakalım bıraz daha metanetlıyım sımdı umarım 100 luk yuklemede barı sekerım duserde bıde onunla ugrasmam rabbım hepımıze zamanında hayırlı dogumlar nasıp etsın
lip güzel haberlerine sevindim canım
bende bebek şekerini kendim yapacam ama bu tamamen bir istek yani isteyen yapar isteyen hazır alır eşinin o yaptı diye senide yapacak sanması tuhaf,
alsın kayınvalden valla
zaten 50-60 tane bişi alırısn belki 1 tlliklerden alsanız 60 tl para eder
canım diyetin konusunda azmine hayranım az kaldı şunun şurasında sonrasında en azından diyet yapmıcaksın gazlı yicekler yemiceksin o kadar
kullan tatlım kullan koyma içerde kalıp nolcak sanki
valla canım gıdıcem ınsallah ne yapayım aglayınca mıgrenımde tutuyor sımdı hafıf hafıf zonklamaya basladı oturuyorum ole.bakalım doktor arastırması yapıyorum burdakı doktorada gıdıcemde haftabası cok kalabalık oluyor o yuzden carsamba bırde burda gorunucem ne dıycek bakalım
bbilimciğim benim de 25 iş günü iznim var, bunu doğumdan sonra kullanırım diye düşünüyordum ama nasıl olcak hiç bilmiyorum. doğum izni bitince ücretsiz izin almak istersen direkt ücretsiz izin başlıyor çünkü. sonra da 25 işgününü kullandırmazlar, bir kişiye öyle yapmışlardı. ya benim bu bir sormam lazım aslında insan kaynaklarına...
ay maşallah senin oğlan baya büyükmüş
hakkat hiç düşünmemişmiydiniz siz ikinci çocuğu
tek çocuk bana çok az gelir hep
neyse iyikide yapmışsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?