2014 Şubat Anneleri

benim de sürpriz oldu :) aslında kardeş fikri hep güzel gelse de hazır hissetmiyorum kendimi kızım 3.5 yaşında bu sene kreşe başladı, ve kreş hastalıkları çok hastalanıyoruz
Kıskançlık kesin olacak..kızım şu an hevesle kardeşini beklese de biliyorum doğunca işler değişecek 2 ailenin tek torunu hep prensesken zorlanacak şimdi ..içim gidiyo ona da malum ilk göz ağrısı :)

Geçmiş olsun.. Biz de aynı durumdayız ne tesadüf o da dün gece bizim yatağa kustu..hepimiz yorulduk, en çok da ben artık iyileşsin yavrularımız ben korkuyorum 2. Gelince evde hep bi kaos hep bi koşuşturmaca olacak diye sanki hiç dinlenemicem ve sonunda deliricem :)
ınsallahh amın ,,,gazsız, sağlıklı bebeler olurllar ınsallah

bıde ben erkek bebeden daha da cok korkuyorum nedense:)

bebege de besık aldınızmı??
benim de oğlan geliyor :) oğlanlar kesinlikle daha yaramaz.. Hakımızda hayırlısı, benim kız da bizimle yatıyor alıştı... Şimdi bebek gelince ne olcak bilmiyorum

Okuldan geldim Ayyy ha gayret son 4 is gunum kaldi sonra evdeyim insallah felaket uykum var biraz uyuyacagimmm.
Ben de persembe doktor kontrolum var 34+6 oluyorum.cati muayenesi ne zaman yapiliyor dogum sekli ne zaman belirleniyor.hic konusulmuyor bu meseleler anlamadim bakalim...

geçmiş olsun canım..inşallah iyileşirler biran önce..inan kendi ağrımı sızımı unutuyorum..evde sürekli koşuşturuyorum..sabah yine yatak döşek yıkandı,bir yandan yemek,bir yandan evi temizle..inan daha yeni oturdum..Allahtan eşim öğle arası geldide oğlanı uyuttu..şimdi uyuyor..saat 3 te doktora gideceğim..alt tarafta acaip bir ağrı var..bakalım çok merak ediyorum ne diyecek doktor..benimki baş aşağı değildi geçen hafta gittiğimde..inşallah dönmüştür..Allah yardımcımız olsun

bende yaza bıraktım tuvaleti canım..bizim tek sorunumuz lazımlığa yapmıyor olması..kakasını felan söylüyor..lazımlığa bir yapsa arkası gelecek ama inat işte..kardeşi beze yapacak bende beze yapacam diye diretir diye korkuyorum..
evet ilki normal doğumdu..inşallah buda normal olur

kizlar slm naber safaklarimiz azaldi da azaldi korku heyecan artti valla
Ocak annesimi olucaz Subat annesimi bilemedim bildigim bisey varki karnim tas gibi kendimi cok agir hissediyorum

Benimde epudral sezeryan olucak kismetse hastanede 2 gün kalicakmisim bende bayaa bisi aldim orda aranmaktansa hazirlikli gideyim dedim tabi bu benim düsüncem normaldede öyleyimdir tatile vs giderken hep yedekliyimdir :)

kesinlikle tavsiye ederim büyük rahatlık ve gebelik nedeniyle zaten gayet iyi sonuçlar alıyorsunuz. hem de doğum esnasında piru pak olursunuz. tabiki ilk gidiş zor gelecek ama alışıyorsunuz

Merhaba
Benim de son tarih 9 şubat aynıyız galiba ama biz 3 şubata gün aldık
Senin bu önümüzdeki cuma mı? Erken olmuyor mu?

Evet erken biraz
Ama.benim oglanin kafasi iki hafta, göbüş bacak ve kollari ise bi hafta ilerden gelisiyor. Kilosu da haftasindan ilerde.
Doktor 1 subata kadar bekleyecektim ama eger bekletirsek sancilarin baslar bebek hazir dedi. O yuzden erken tarihe verdi.
Hayirlisiyal dogsunlar insallah

bebek hazır dedi sancın başlar dedi erken alcaklar snein istege baglı sezeryanmı canım neye göre karar verdiler merak ettimde ben yarın doktora gidicem 36 haftalık olcaz dolu dolu 32. haftamda dönememişti kızım acaba hala dönemmeişse sezeryan tarihimi verirler görümcemin oğlu 41. haftada dönmüş normal dogurdu 2 cocugunuda ilk bebekelrde son ana kadar beklenir herelde dimi :18:

merhaba arkadaşlar..
hepinize şimdiden hayırlı dogumlar diliyorum..
aranıza yazma sebebim subat annesi olacak olan gelinimiz için bi takım hediyeler filan yaptım..
şimdi ise doğumda ki odasını süslemek için fikirler istiyorum sizlerden siz bişeyler düşündünzümü yada yapacakmısınz??*

benm malesef cocugum yok tüp bebek tedavisi görüyoruz aramıza katılacak olan yeğenimiz ilk torun hemde saolsun gelinimiz kardeşim gibi ona küçük bi jest yapıp mutlu etmek istiyorum bana yardımcı olabilrmisinz acaba

haksever arkadaşım ilk bebekte son ana kadar beklemek diye özel bir durum yokmuş.doğumun zamanı ve şekli bebeğe bağlı. suyu azalırsa, kordonu besin taşımamaya başlarsa, çocuk boşaltıma başlarsa alıyorlar. teyzem 41 haftalık oğlunu bu beklemeler yüzünden az kaldı kaybediyordu. normal doğuma kadar illa beklemek istiyorsan çok sık kontrole gitmeli bir de bebek hareketlerini takip etmelisin. kulağımız karnımızda yaşayacaz. 35. haftada doktora gittim. bebek yan duruyor. baş yan tarafta dönmemiş. biraz da tombiş doğacak. sezaryene sıcak bakabilirim.

sen varya meleksin herelde canım hem acın hem sevincin nasılda büyük gönüllüsün ben görümcemler ablam dogum yaptıgında hastane gidip görmek bile ölüm gb gelmişti rabbim bu güzel yüreginin mükafatını tez vakitte versin inşallah

bebek odasına gelincede kapıya hg bebekli kapı süsü hazırlıyolar içeriyede balonlar felan ben hastane için bişi düşünmüyorum zaten 1 gece kelınıyo o yüzden yorulmaya gerek görmüyorum ama bence o hastanedeyken evini süsleyebilirsin yani o daha kalıcı olur hem herkezde görür kapısına süs yaparsın bebek odası yapmışsa orayıda balonalrla felan süslersinkeşke benide böle süprizle karşılasalar

böle istisna durumları tabi anladımda canım yani daha cok varken bikaç hafta önceden şu tarihte sezeryana alıcaz diyolarya onu sordum acaba neye göre diye evet son günler çok dikkat etmek lazım allah korusun bi tanıdıgımız 9ay 3 günlük ölü dogurdu bebeğini malesef hep aklımda o var yanı sapasaglam görüyosun yavrunu ama belki suyu azalmıştı farketmediler tabiki takdiri ilahi eceli geldimi yaşıcak günü olmadımı ne yapsak fayda etmez ama tedbir bizden takdir allahtan dikkat etmek lazım korkuyorum cok zaten allah korusun hepimizin evladını

yüreğimde kopan fırtınaları bi ben biliyorum canım herkesin fırtınası farklı oluyor birbirimiz anlıyoruz ama yasadıgımız duyguları tam anlamıyla yaşayamıyoruz

canım bez pastası kapı süsü bebek şekeri yaptım hoş geldin bebeğim yazısınıda köpükten yapmışlar hazır aldım..
dediğin gibi 1 gün kalıcak ama özeniyorum hem onu için hemde o ara onlarla ugrasırken başka seyler düşünmeyeceğim
..
ikramlık filan bişeyler yapsammıki dedim:44:
balonlar ve mavi kurdaleler alıp birazcıkta olsa süsemek istiyorum acıkcası canım...
belki sizlerden fikir çıkar diye danısmak istedim

amin amin inşallah cümleten sağ salim sevinç paylaşırız. acil ihtiyaç olmazsa en erken 38. haftada alıyorlarmış. bebeklerin kilosundan yana korkmayacakmışız. doğunca bir kısım şişkinlik kilosu 200 gr en fazla atılırmış. sonra da günde 40 gram alırlarmış bebekler. ayyy bi doğsaydı bu çocuklarımız. dik oturamıyorum karnım batıyoooor.

ikramlıkta yapabilirsin tabi sen becerikli hatunsun netten örneklerine bak b,mde satılıyomuşşeker hamuru gıda boyasıyla renk verip şekillendirmek snein yaratıcılıgına kalıyo ablam sağ olsun bez pasta ve kurabiye getircek hastaneye eşimede bi pasta aldırırım diyorum görümcemdede öyle yiyip içmiştik asıl dogum günü o zman oluyo tabiki ama ablam dedi çok güzel yeni dogan için pastalsrda varmış ama pahalıymış böle poposu havada bebek koymuşlar pastnaın üstüne çok şirin demişti bende aman gerek yok parayla alam sakın dedim yicez bitcek kendin yaparsan olur ama senin de kurabiyelride kürdana felan yapıyolar böle uzun kürdana saksı gbde şeyin içne koyuyolar aman bu bebek sektörü baya genişmiş neler öğrendim bende net olmasa haberimiz olmaz hiçbirinden

canım üzülme desemde üzlünüyo ama emin ol geçicek sanki bin yıldır hamileymişim sanki o acıları ben çekmemeişim gb geliyo tabi unutmuyosun ama geçiyo yani kimseyi evlat hasretiyle sınamasın inşallah

aynen totosunu dikiyo sanki hep iktirme hareketizaten burda herkezin aynı oldunu okumasam valla ben ehrgün doktora giderdim delicek diye dışardanda belli oluyo iktirişi eşimin elini koyuyorum nolur çekeyim diye yalvarıyo içi gıcıklanıyo adamın diyorum ya bde beni düşün oyuyo içimi diyorum anne olmak kolaymı bize cenenti vermiyolar size veriyolar sabret diyo haklı ana hakkı başkaymış

evet canım baya geniş bi yelpazesei var bebeklerin..
bende onları düşündümde fikir almak iyi geliyo yine saol canım benm
haklısın kuzumda işte o anları yaşrken agır geliyo insana..
bide subatta kürtaj olmustum ya şubat yaklastı burgum iyice

canım ben medikal park göztepede yapacağım doğumu...doktorum mehtap yazıcıoğlu sen de mi orada yapacaksın doktorun kim...benimki büyük ihtimal sezeryan olacak 2 şubat gibi gözüküyor.....

canım benım dogum 15 ı gıbı felN heralde daha gun bellı degıl 2. bebek olacagı ıcınde kesın sezeryan..ben bugune kadar cerrahpasaya bır hocaya gıdıyordum daha medıkal parka baslamadım bıle kuzenım orda cocuk doktoru o gokmen beyle konusmus haftaya baslıyacagım ona:)
mehtap hanımı herkes cok begenıyor ...

:2:
Anlıyorum benimkinin de kilosu 1 hafta ilerde aynen:)
İlk oglum da oyleydi ama 40 hafta doldu sancı hissetmedim bir türlü mecburen sezaryen oldu iri oldugu için:)
Belli olmuyor bu işler ama risk almamak gerekli tabi, sezaryen olacagı kesinse.. Bizim de bu akşam kontrolümüz var bakalım çok iri gidiyorsa yine belki 39 u beklemez doktorum:) kısmet bu işler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…