- 19 Şubat 2010
- 40.776
- 32.772
- 798
Canım kireçli sularda öyle oluyo
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
yok canım tam tersine ben hiç dikkat etmiyorum. amwayde kimyasal yok diye biliyorum o yüzden kullanıyorum. ellerini mesela hiç yıkamam ve el sürekli ağzında, aynı şekilde oyuncaklarını da. kimyasal kullanırsak ilerde astıma çeviriyormuş diye duydum en azından 6 ay kullanayım dedim.bizim burda su problemimiz var. her yer su ama kirli, kireçli ve tuzlu su . maalesef. örneğin meyveleri bile şebeke suyuyla yıkayamıyorum yıkasamda sirke kullanıyorum. çünkü pek çok kez ishal olduk.mesela bulaşık makinasının parlatıcı gözüne sirke koydum çünkü bulaşıklar hep lekeli( o yüzden ben mecbur kalıyorum.çünkü mikroplarda lazım.izmire gidince hiç dikkat etmeyeceğim.
Tabi canım manyaklık derecesinde değil:) çocuğa mikrop da lazım steril bir dünya yaratmamız mümkün değil.ben elimden geldiğimce hormonlu ve yapay ürünler tüketmemeye çalışıyorum ekonomik olarak da köydeki insanlar da memnun ben de.şehre yakın köyler var gidip ordan temin ediyoruz onlar varken neden gidip market ürünlerini alayım ki de mi ama:) tabi her zaman mümkün olmuyor bazen zamandan bazen işten güçten gidemeyebiliyoruz.evde pirinç yoğurt tavuk kesinlikle tüketmiyoruz sucuk sosis salam da.bunları temin edebiliyorsak doğal yolla ediyoruz.yoğurdu da günlük sütle kendim yapıyorum.yani hasta olmayalım diye uğraşmayan 90 yaşına kadar yaşar,uğraşan kanserden ölür bu işler belli olmaz ama Rabbimin emanetine imkanım ölçüsünde iyi bakayım da gerisi ona kalmış diyorum:) tabi birde benim kız yeğenim gibi daha 5-6 yaşında regli olanların artması,östrojen hormonuyla büyütülen tavukları sık tüketen erkeklerde gaylik olasılığının artması tüm bunlar insanı önlem almaya itiyor canım.
Arkadaşlar benim şuan 17 yaşındaki erkek yeğenim anne sütü alamadı ve ablam hiç mama vermedi ben hatırlıyorum tarif ediyordu biz yapıp yediriyorduk.en basitinden evde mikseriniz ya da robotunuz vardır.pekmez,muz ve beyaz peyniri karıştırın.harika bir tadı olan mama elde edeceksiniz.hem kan yapacak,hem lifli meyve tüketecek hem de kalsiyum alacak.onun dışında hazır kaşık mamalarına bakıyorum hep meyve karışımı.bunu evde robottan geçirip yapmak o kadar kolay ki.neden fabrika ürünü alalım? Pazarlarımıza hele hele küçük şehirlerde oturanlar iyi baksın yakın köylerden teyzeler amcalar kendi ektiklerini getiriyorlar marketlere sera ürünleri geliyor.pazar hem ucuz hem sağlıklı.biz büyükşehirde yaşadığımız için biraz daha şansısız ama arabası olan bixim gibi atlayıp çevre köylerden alabilir.ben ek gıdaya geçtiğimde evde yapcam her şeyini elimden geldiğince.yazın anneme ısrar ettik terası var bir de hobi bahçeleri.orada salça yaptı hepimize.tamamen elimizle bahçelerden topladığımız ürünlerle tarhana yaptırdık ki ek gıda döneminde yedirelim diye.aklıma geldikçe mama tarifleri yazarım size yi e:)
yıkadıgıma şükrediyorum zmanım bol olunca kaynatırımda
canım zemzem terlede atılmyo vucut onu emiyomuş bldiğim kadarıyla.biim koliğimiz geçti şükür o zamanlar bilsem denerdik
biizmde su çok kireçli canım hep hazır su içmekte iyi değilmiş bende hiç çeşme suyu içemem ama oda lazımmışevet dikkat eden yapıyo valla yapamıyoruz ulaşamıcam ciğere pist diyorum herelde yapana helal olsunda zor bana
tavuk et süt ürünlerini bende güvendigimiz bi yer ver ordan alırım bakkal ama kendi çiftlikelrinde yetiştiriyolar hayvanalrını kurbana hayvan felan yetiştiriyolar sucuk salam tavuk ordan alırız hem helal kesim onada dikkat ederim yogurtta el yapımı ama kendim yapıcam kızıma artık :) evet yedigimiz zehir valla haklısında çok zor işte yapabiliyosanız saglıklı titizlikte abartmaya karşıyım ben sadece gerisi yedikelrimiz tabiki önemli
kislar yine siz sanslisiniz
ben burda hic organik tavuk ne bulamamorganik sebze meyve var tane hesabiyla satiyolarr cok pahaliya taze sütte bulamam marketten almak zorundayim malesefff ne yedirecem bu cocuga ben ek gidaya gecince mecbur market sebze ve meyvelerinden alacam
biizmde su çok kireçli canım hep hazır su içmekte iyi değilmiş bende hiç çeşme suyu içemem ama oda lazımmışevet dikkat eden yapıyo valla yapamıyoruz ulaşamıcam ciğere pist diyorum herelde yapana helal olsunda zor bana
tavuk et süt ürünlerini bende güvendigimiz bi yer ver ordan alırım bakkal ama kendi çiftlikelrinde yetiştiriyolar hayvanalrını kurbana hayvan felan yetiştiriyolar sucuk salam tavuk ordan alırız hem helal kesim onada dikkat ederim yogurtta el yapımı ama kendim yapıcam kızıma artık :) evet yedigimiz zehir valla haklısında çok zor işte yapabiliyosanız saglıklı titizlikte abartmaya karşıyım ben sadece gerisi yedikelrimiz tabiki önemli
kislar yine siz sanslisiniz
ben burda hic organik tavuk ne bulamamorganik sebze meyve var tane hesabiyla satiyolarr cok pahaliya taze sütte bulamam marketten almak zorundayim malesefff ne yedirecem bu cocuga ben ek gidaya gecince mecbur market sebze ve meyvelerinden alacam
ölemi kiscempeki yinede kaynatimmi kaynatmimmi acaba:44:
kızlar. Bu gun 4. Ay asılarımızı olduk. Sabah saat 11 de bu saate kadar ates yapmadı. Bu saatten sonra cıkarmı atesı. Sızın ne kadar zamanda cıkmıstı. Saat kurup kalkayımmı ara ara esım gece calısıyor evde yok bıraz endıselıyım acıkcası
nerdeydin sen canum af buyur aklımda kalmamış akıl mı kaldı
bu arada cok musmutluyum eşim yarın pazar calışmıyo kızımızıda pazaretesi doktora götürcez o günde gitmem dedi yupiii3 gün zeynebime baba zamnı
Ben de bir iki yaptım baktım dediğin gibi bembeyaz oldu.zaten hazır suda kaynıyor o da.o zaman hazır sudan yapayım bari kireci olmasın dedim öyle yaptım.baktım temiz çıkıyor.ama ben Çeşme suyuyla yıkayıp (biberon temizleyicisi ile) atıyorum.acil lazımsa kaynar sudan geçiriyorum ben de açıkçası temizlik konusunda çok titiz değilim yasakhayalim:) her gün her gün o sağma makinesini yıkamak da bi işkence oluyo zaten
Anca yetiyo zaten ama bazen uykuya yenik düşüyor o zaman boşalsın diye sağıyorum canım.yoksa biliyorsun az benimkibende bari hazir suyla kaynatim cünkü kaynatmayi birakmistim iki haftadir bi temizlensin
bende aventin sterilizatöründen almistim ama nasi olduysa bi ayda bozdum aletibi dahada almadim cabuk bozuluyo diye
ay semenderim sagmayi hic deme uzun zamandir sagdigim icinbaya zor oluyo
Anca yetiyo zaten ama bazen uykuya yenik düşüyor o zaman boşalsın diye sağıyorum canım.yoksa biliyorsun az benimki
merhaba sitenizi neredeyse hamileligimin bssindan beri takip ediyom cok sey ogrendim sizlerden ama cok farkli sikintilar yasadim bi turlu yazamadim simdi konu dikkatimi cekti benim bebegm de ilk ay sadece 250 gr aldi mamaya basladm hala devam ediyom anca toparlandi size sorum ise 'siz mama verdiniz mi yoksasadece anne sutumu verdiniz'
ben günde 2 kere mama vermeye başladım herobaby nin tahıllı biboronla veriyorum valla hiç tınlamıyo daha cok kusup gene 1bucuk 2 saatte bi emiyoben memeden vazgecer diye vermiyodum aonuda benide yiyo maşallah yogurt mayalayabilsem yogurta vericem bide hafta sonundan sonra meyvelere başlıyorum kavanozda meyve püreleri varya arkadaşa gittik geçen onunda bebeği 6-7 aylık bi yiyo çocuk görme maşallah tosun gb ben taşıyamıyorum düşün neler yiyo neler bi saydı agzım acık akldı cici amalar meyve püreleri yogurtlar corbalar annesinide emiyo resmen insan olmuş sofraya oturt kası alsın yesin onun meyve kavanozuna emzigini batırıp batırıp zeynebe de tatırdık çok çok emiyo memeyi begendi yani kızım agzının tadını biliyo suda ver bunalra başlayınca dedi vericem bende
kızlar ben ilk bebeğimde meyve sebze filesi kullanmıştım..çok faydasını gördüm..bilmeyenlere link vereyim baksınlar..içine kavun karpuz muz aklınıza ne gelirse koyun..suyunu bir güzel emiyorlar..bu ayın sonunda başlayacağım kızımada
http://www.hoksa.com/U20197,505,baby-jem-meyve-sebze-emzigi-mavi.htm
http://www.ucuzu.com/bebek-yemek-takimi-c4928/weewell/meyve-suzgeci-p108146799/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?