Ben de bi heyecanla baktım kabartıları vardı zaten.onun dışında bir gelişme yok canım:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/
Zamani gelince o kabartilar pirinc tanesi olucak annesi. Cokta heyecanli bisey:)
Kizlarrrr. Ay sok icindeyim suan. Kuzum dis cikardiii. Ama ust sag yandan:) dun cok cok huzursuzdu hep agladi yarim saat falan uyudu. Bu sabah jel sureyim dedim elime bisey degdi. Bir baktim dis.ust te ve yanda. Yav ilk dis altta cikmiyormuy du?
Bu bebemde cins cikti:)
su konusunda bende dertliyim suyum cok kireclibiizmde su çok kireçli canım hep hazır su içmekte iyi değilmiş bende hiç çeşme suyu içemem ama oda lazımmışevet dikkat eden yapıyo valla yapamıyoruz ulaşamıcam ciğere pist diyorum herelde yapana helal olsunda zor bana
canım keşke sadece kireçli olsa öpüp başıma koycam. ksayınvalidem geldi buranın suyu çokgüzel hiç kireç yok, çaydanlıklar kireç tutmuyor dedi. bende anne sen hiç içtinmi dedim yoookk dedi bende iç o zaman sonra söyle dedim. içmedi tabi, zaman geçti yine aynı lafı söyledi bende anne buranın suyu tuzlu içemezsin dedim. tuzlu olduğu için çaydanlıklar kireç tutmuyor dedim. çayı bu yüzden hazır suyla ypıyorum.çeşme suyundam yapsam içemezsin dedim. tabi bizimki yine dinlemedi. bir gün evde hazır su yoktu bu ne var çeşme suyu içerim dedi bende iç o zaman dedim. içmesiyle geri çıkarması bir oldu. su bildiğin tuzlu ve kireçli.burası düz bir ova ama toprak tuzlu ve suyuda toprağına altından çekiyorlar. zaten yerin iki metre aşağısı su. ama içilmez. benim eşim köyde çalışırken köye bayram ziyeretine gitmiştim. tabi köylüler misafir perver herşeyi önümüze koydular. yedikçede ye ye ye diylar. bende habire yiyorum ama mide zorlandı. su istedim getirdiler. bir yudum içene kadar canım çıktı.belediye başkan adayı çok güzel birşey söylemişti. içmediğimiz suya para veriyoruz. eşimde bu yüzden suyu ağrıdağındaki köy:den getiriyor yada hazır alıyoruz.su konusunda sıkıntılıyoz anlayacağın.bende hiç istemiyorum yıka kaynat kurula sağ tekrar yıka ...oooo ...anlayacağın çok dertliydim içimi döktüm kusura bakma.... semende söylemese anlamiycak kirecli oldugunu biberonlar beyaz tos icinde kaliyodu..dün hazir suyla yaptim öyle bisey olmadi bari cayida hazir suyla yapim...
bugün tam 4 aylık olduk. çarşamba günü kontrolümüz var. ama şikayetlerimiz olduğu için doktora gittik. şikayetlerimiz ve cevapları şunlardı. 1. benim tahlillerimde bilirubin yüksek çıkıyor yani sarılık , bebeğiminde gözlerinde ve burnunun ucunda hafif önceki sarılığından kalma sarılık var acaba benden mi geçiyor cevap: hayır geçmez ve senin bebeğinin sarılık olmadığına iddiaya girebilirimsoru 2. bebeğim 5 saate yakın emmiyor ve memeyi verince çığlık çığlğa yada iki üçyudum alıyor sonra bırakıyor neden. cevap. bebeklerin midesinde ve ya bağırsaklarında yer kalmazsa gaz olursa bebek memeyi red eder ve acıkmaz. soru 3. kakamızda bazen kan geliyor. sanırım çatlak var. cevap:kan gelmesi ciddi bir sorun. kaka tahlili yapalım( yaptık temiz çıktı). çatlak içinde kremi iyice deliğe doğru sürün soru 4. arada bir ateşi çıkıyor: cevap ateşi 38 dahi olsa ağrıkesici verme etrafı havalandır soru 5. yaz geliyor su vereyim mi ve ekgıdaya geçeyimmi cevap: sadece anne sütü , su dahi verme. kilomuza ve boyumuza bakamadık
saol canim bizede fikir oldu yazdiklarin..bizlerde hep böyle yazsak ne iyi olur..kesin merak etigimiz kafamizdaki sorular oluyo en az iki tanecevabini almis oluruz sükür sarilik yokmus
Hayırlı olsun nazlıedammmm büyüyor kuzucuklar bundan sonrada emeklime müjdelerini vercezbenim dişimde ilk üstten çıkmış laf aramızda ilk dişi üstten çıkan çocuk akıllı Zeki olurmuşşşş
Ben de bi heyecanla baktım kabartıları vardı zaten.onun dışında bir gelişme yok canım:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Çok nazlı canım ya,farkında olmadan pekiştirdim bu yönünü galiba.o yüzden yavaş yavaş alıştırayım diyorum.yarın işe başlayınca çok zorlancam belli ki.anneme babama bile gitmemeye başladı. ya bir anda büyüdü artık yabancılıyo ya da iyice bana alıştı.en ufak bir sese uyanan bebek,dayanamayıp defalarca öptüğümde dokunduğumda bile uyanmıyor.tek güzel tarafı bu:))
masallahhBiz persembe gunu dort ay kontrolune gittik. 7450gr 65cm. Aşı olduk. Daha oncekiler hic ates yapmamisti fakat bu yapti. Hatta aşı olduğu yer kabardi.iki gun surdu tam iyilesmemiz. Hemsirenin alti aylik bebegi varmis benim kizimla ayni kiloda ve boydaymis. Belkide nazari degmistir ama cok huysuzdu iki gun boyunca.
bizdede var..aynı sıkıntılar bizddede var kuzum
evet cnım ya bizde şaşırdıkdün dört aylık oldu ve diş çıkardı.sabah babasının parmağını kemirmiş
yaw benim oglan ne zaamn gitmemeye basliycak yabanciya
daha gidiyoo kim kucagina alsa istiyo yeterki kucaka alinsin
of bu durum hic hosuma gitmiyo
bosunami diibimde yatiriyorum yatagina bile koymuyorum...
ama nerde bi kisiye bagli olmuyo..bence semender alistirmanla alakali degil öyle olsa oglum öyle yapardi..huy meselesi bence ayni eve süreklide gitmiyorum alismasin diye ama yinede gittigimiz zaman yabancisinmiyo off hayallerim gerceklesmiyecekk yaw acaba emzirmeyenlerinkimi öyle oluyo... anneye bagli olmuyo.. bana hic cekmemis ben annemin eteginin dibinden ayrilmazdim. ama kadini iki yil emmisim
yada siz ne yaptinizda öyle size bagli oldu banada biraz tüyo verin bariyada 6 aylikkenmi yapacak
sagol hosbuldukBursanin ufak tefek taslari:) aramiza hosgeldinnn. Dis bugdayina mevlut e bekleriz o zaman. Ben cakma bursa liyim:) 3 sene olucak geldigimiz ama cokkk sevdik. Simdi nerdesin sen?
Anali kizli gribiz bizi ihlamur paklar
sagol hosbulduk
ben simdi bitlisteyim 14 haziranda bursaya geliyorum .nazik davetin icin de sagol
Zaten pek bi hassas nazından ölüyoruz:) eller dudaklar babasının aklı çıkıyo bir de biraz kendi kendine kalsa ben de az nefes alsam
Diyoruz zaten adını nazlı koysaydık suçu adında arardık ama yok hakikaten kırılgan bi kızım var.geçen abimin eşi agularına gülüyor,kumru gibi ses çıkarıyor aynı diyo.bi de seninkinde de var mı ağlamadan önce dakikalarca dudak büzme:)Nazli demeyin nazli demeyin nazli oluyorlar valla:) bak benim nicim nazliedam buyuk kizimin ismi eda nazli. Öldürüyor nazi bizii
Diyoruz zaten adını nazlı koysaydık suçu adında arardık ama yok hakikaten kırılgan bi kızım var.geçen abimin eşi agularına gülüyor,kumru gibi ses çıkarıyor aynı diyo.bi de seninkinde de var mı ağlamadan önce dakikalarca dudak büzme:)
Zaten pek bi hassas nazından ölüyoruz:) eller dudaklar babasının aklı çıkıyo bir de biraz kendi kendine kalsa ben de az nefes alsam
Tam 5 ay once suyum gelip kizlar yarin dogum yapiyorum bebegim olebilirmis demistim.zaman nasilda gecti kuzum yogunbakimdan cikip kollaririma geldiginde allah im bu nasil buyuyecek demistim.buyudu iste dis bile cikardi.ay ben simdi niye agliyorum yaaanne olmak cok cok guzel. Herseye aglamasak iyiydi ama:)
Diyoruz zaten adını nazlı koysaydık suçu adında arardık ama yok hakikaten kırılgan bi kızım var.geçen abimin eşi agularına gülüyor,kumru gibi ses çıkarıyor aynı diyo.bi de seninkinde de var mı ağlamadan önce dakikalarca dudak büzme:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?