Kiscem senle benziyos birbirimize bende hep besleyerek uyutum ayrıca Uyurken de bekliyom yoksa bu oglan kilo ne almaz. Bakalım 5. Ay kontrolünde ne akacak .4 aylık en 6210 gram ve 65 cm.geldi.
Canım 330ml hayat su marka yazdım ama mama da falan yapınca hemen bitiyor minik yani...
Canım evet keşke doğduğundan beri böyle yapsaydım oh oh uyuyor diye bıraktım beslemeyi... Zaten şu an etrafa ilgi başladı hiç umrunda değil açlık...
Eller ağzında durmadan elini yüzünü yıkıyorum herkes ellerini elliyor büyük tehlike ya...
Şimdi derin uykuda kalkınca meyve saati... Gece yatarken de bir çay tabağı arı mama...
4. ay 6230 gr.. 63 cm
yurtdisindayim kiscemm hep bi litre var...330 ml olsa bende alirdim bebek suyundan
Bir iki tane alır geri kalanını sen de içebilirsin büyük rahatlık...
Sizin yavrular uyandıktan sonra kaç saat uyanık kalabiliyorlar kızlar bizim oğluş yaklaşık 2 saat... Bir uzun uykusu var diğerleri şekerleme
Yav konuşmayacam konuşmayacam diyorum ama sinirden deliriyorum şu an yakv ben oturtma dedikçe oturtuyor 4 aylık kızı ya. İlla bi yöntemini bulup iki büklüm ediyor. Yastıktan kaymış, düzeltecem diye tek ayağından kaldırıp yana cevirdi sacma sapan bi şekilde. Sonra sadece başını kaldırıp yastıgı düzeltiyor. Oturtmuş oluyor yani. Deli ediyor beni ya. İstemediğimi biliyor gene yapıyor. Yok ben kızımın sacını sonbaharda kestim baharda uzamıştı, bunu da öyle yaparız. Yok emeklemesine izin ver, yok şöyle yap yok üşüsün kalın giydirme nazik büyütme. Yok corap giydirme göbeği ısınsın yeter. Kendinin göbeği üşür ya herkesin öyle olacak. O cocuklarına ne yapmışsa ben de aynısını yapmak zorundayım sanki.2 ay sonra kahve içirecekmiş. Hayır içirmem içirtmem dedim. Neymiş efendim kokudan içirecekmişiz. Hayır dedim içmeyecek. Kokudansa; o zaman yeni doğduğunda da yemek yedirseydik kokudan. Ayrıca kahvenin bi yararı yok ki ona dedim. İlla bildiğini okuyacak. Sanki kendi çocugu!!!!! Sanki doktorlar hamileyken boşuna çay kahve içmeyin diyorlar.
Haksever işte o zaman doktordan geldiğinde hani tedavi şeklini yazmistinya ya .Doktor vahşet çok içirmissin ne demiş sana.nerdeyse sana diet misali önerilerde bulunmuş. Bende kiscem 4 aylık çocuk Nasi doysun bunlarla 50 cc yeterli mi 3 saatte bir diye.sende kendi Bebekleriniz le kıyaslamayin benim kızım kusuyoo demiştin. Ondan sonra zaten yorum yapmamıştım kendin bilirsin demiştim. Ama.sonucun böyle. Olacağını tahmin etmiştim. Bence senin yedirip içirmen doruydu .bak şimdi Kusmasin diye kısıtladin bu seferde almak yerine vermiş. Bizim bebekler 24 şart içinde en az 700 cc İçmeli. .ben bu ay ole yaptım hesaplı verdim faydasını gördüm. Bence sütünden sonra ver içerse devam sütünü büyüsün kiscen.
Yürütec işide doru. Bende hep 8 veya 9.ayda oturuluyo diye biliyorum. Hem erken binenlerin yürümesi bile tuhaf olur.cok binen bebeklere bakıyorum hep parmak ucunda yürüyor. Aslında ben kullanma taraftarı değilim. Doktorlar bile çok önermiyo özellikle erkek bebekler için ama mecbur alıp 8.aydan sonra sadece günde yarım saat ne bindirecen.
Bana da hemşire aynısını söylemişti,ek gıdaya geçmekle kilo aldıramazsın demişti,verebildiğin kadar annesütü ver demişti...bir yönden haklı iştahsız bebek ek gıdayı zorlanarak yeterince doymadan yiyecek,süt içmek daha kolay olduğu için bu şekilde daha iyi kilo alacak...
Canım ben de senin gibi ilk bir ay biberon vermemiştim.alışıp meme emmez diye,sonra bir arkadaşım "mutlaka biberon da ver alışsın,işe başladığında nasıl vereceksin sütü,ilerde biberon almayabilir"dedi.gerçekten de ilk verdiğimde istememişti bir hafta boyunca hergün denedim sonunda kabul etti.aslında biberon öcü değil çoğu zaman büyük bir kurtarıcı...
Haksever canım üzülme...Sana bir önerim var çingene salıncağını sök onu besleyerek uyut sallandıkça uyuyorlar çünkü...Ben hiç sallamıyorum artık...Tepesindeyim
Inanamiyorum bu yazılanlar gerçek olamazvarsa mümkün ya bu kadından biraz uzak dur yada Yawrun la yalnız birakma:26:bide kahve ha utanmadan sigarayı içirtecek nerdeyse allam yarappim esin ne diyo annesine
Yav konuşmayacam konuşmayacam diyorum ama sinirden deliriyorum şu an yakv ben oturtma dedikçe oturtuyor 4 aylık kızı ya. İlla bi yöntemini bulup iki büklüm ediyor. Yastıktan kaymış, düzeltecem diye tek ayağından kaldırıp yana cevirdi sacma sapan bi şekilde. Sonra sadece başını kaldırıp yastıgı düzeltiyor. Oturtmuş oluyor yani. Deli ediyor beni ya. İstemediğimi biliyor gene yapıyor. Yok ben kızımın sacını sonbaharda kestim baharda uzamıştı, bunu da öyle yaparız. Yok emeklemesine izin ver, yok şöyle yap yok üşüsün kalın giydirme nazik büyütme. Yok corap giydirme göbeği ısınsın yeter. Kendinin göbeği üşür ya herkesin öyle olacak. O cocuklarına ne yapmışsa ben de aynısını yapmak zorundayım sanki.2 ay sonra kahve içirecekmiş. Hayır içirmem içirtmem dedim. Neymiş efendim kokudan içirecekmişiz. Hayır dedim içmeyecek. Kokudansa; o zaman yeni doğduğunda da yemek yedirseydik kokudan. Ayrıca kahvenin bi yararı yok ki ona dedim. İlla bildiğini okuyacak. Sanki kendi çocugu!!!!! Sanki doktorlar hamileyken boşuna çay kahve içmeyin diyorlar.
Ben oğlumu oturtuyorum? Kendi istiyor zaten. Zararlı mı ki?
Erkek bebekler 4 aydan itibaren oturtulabilir. Ama kız bebekler 6 aydan önce oturtulmaz. Rahim gelişimi filan için düz olması gerekiyor.
1 saattir sinir krizi geçiriyorum ve düşündükçe aklıma başka şeyler geliyor, daha da sinirleniyorum. Önümde yapıyor. Yapma dedikçe yapıyor beni önemsemiyor. İlla kendi istediğini yapıyor. Eşim bi şey demiyor. Anneci. O oyle yaptıkça ben daha cok gıcık kapıyorum annesinden. Demin soyledim kahve olayını. Takma diyor. Yav takma olur mu, soylemesin o zaman boyle sacma sapan seyleri. Ayrıca beni takmıyor ki annesi. Yapma desem de yapıyor.
Ama artık sert konuşacam. Ben oturtma dedikçe oturttuyorsun. Oturtma su kızı. Zaten iki ay sonra ömür boyu oturacak diyecem. Sanki zevkim için oturtmuyorum.
Bizim doktor oturtma ya izin vermedi daha 4.ay randevusu kendi yaptı oturttu denedi ama siz denemeyin daha dedi.bel kasları 6.ayda tam tamamlanıyor dedi.oncesinde oturtma sakatlıklara bile neden olabilirmiş cunku..
Inadina yapıyo demekki kadın. Senin istemediğin bişeyi yapmamalı aklı varsa.esinde çok hatalı. Zaten anneleri genelde ogullarından yüz buluyor.
Eşime kalsa gerçekten eve kapatmalıyız çocuğu,bir gün dışarıya çıkmıştık hastaneye mi gidiyorduk tam hatırlamıyorum.rüzgar esince kızım ürperdi.ben yüzünü açık tutuyorum ki hava alsın,etrafı seyretsin diye.o,hemen yüzünü kapattı,rüzgar esme kızımın yüzüne diyo bi de.çok şımartacak galiba ama bu çocuğa kötülükten başka bir şey değil.bir de artık yaz geldi her yerde klima var.kendi doktorumuz izinli.eve yakın başka bir hastaneye götürdük sabah.bu doktor da aynı şuruba devam edin, geçmezse tekrar bakalım dedi.şuan hasta değil dedi.3-5 çocuk yapıp bakanların önünde ellerimi kenetleyip saygıyla eğiliyorum.Allah razı olsun sağolun arkadslar...
semender canım kendini suçlyıp durma sonuçta sende hasta olsun istemezdin.bebek hasta olcak diye eve mi kapanacaksn.hele ki kardeşin gelmiş ta nerelerden.geçen gün bizde bbi yere gittik klima açıktı şükür dokunmadı.ikindi bile ben kısa kolluyla dışarı çıkarıyom alışsın diye.iileşir inşallah bi an önce.olan olmuş zaten kendini yıpratmanın bi faydası yok ki bi daha sefere daha dikkatli olusun.bazen olcak olan oluyo sen ne kadar korusanda .güçlü ol bebişinin sana ihtiyacı var...
Her dr dan bi fikir çıkıyor. İnsan ne yapacagını sasırıyor.
Katılıyorum sana.bence de aklı olsaydı yapmazdı. Ben ona cocugumu bırakmam ki artık. Her istemediğimi yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?