2014 Şubat Anneleri

Çok sevindiminş atlatacak bunları kiscen.valla canım ben karar verdim zaten bişeyler yedirseydik başladım. Hiç durma yedir sende Yawrun a. Büyüsün kuzucuklar.bende görüyorum neler yediriyolar. Çok pimpirikli li olmamak lazım. Allahın izniyle bişeycik olmaz.oglum havuç püresi Nasi yedi. Bitince ağladı. Bikmis sütten belli. Değişik şeyler istiyo.bende verecem artikin.durmak yok:52

Oy benim kuzum tarhana corbasi bitti diye nasil agladi.pek sevdi tarhanayi. Ablasi gibi ablasina gece gunduz ver bayila bayila yer:) aksam a muhallebi yakinda sofraya oturtcam ben kizanida hadi hayirlisi:)

Ömrümün en zor günlerinden biri herhalde ... Ne zor insanın canının hasta olması.. Yıllarca annem ve babam hasta gözümün önünde onlara ağladım.. Şimdi kuzumun ateşi düşmedi ona ağladım... Sonunda normale dönmeye başladı... Çok zormuş beklemek elinden birşey gelmeden.... Allah ım hepimizin yavrusunu korusun.. İştahsız olanların iştahını açsın.. Bende ilk defa biberonla vereyim dedim içti çok şükür önce epey bir ağzında evirdi çevirdi en zonunda emmeyi başardı... Öyle tok tok uyudu sevindim .. Eşim kızdı biberona alıştırma seni emmez sonra dedi ama ne yapayım kuzum aç biliyorum emmek istemiyor ateşten.. O uyurken doyurdum kuzumu.. Görende 5 çocuk büyütmüş sanır eşimi...:)) neyse atlatıyoruz galiba aşının ateşini bakalım gecemiz nasıl geçecekk...

Semender canım Mevlam kuzunun iştahını açsında da o da mutlu olsun sen de sabahtan bu Zamana hem kuzuma dua ediyorum hem kuzularınıza.. Hepsi geçecek hepsi sağlıkla büyüyecek inşşş

Oy benim kuzum tarhana corbasi bitti diye nasil agladi.pek sevdi tarhanayi. Ablasi gibi ablasina gece gunduz ver bayila bayila yer:) aksam a muhallebi yakinda sofraya oturtcam ben kizanida hadi hayirlisi:)

Siz epey geçtiniz ek gıdaya maşallah kuzuya eken doğdu ama geçecek herkesini senin cimcime Nazlı :)))

Canım biberondan sakınma ne olur.ben emmeyi bırakır diye hiç vermedim şuan o kadar pişmanım ki.sağdığım sütü bile uykuda farkına varmadan verebiliyorum biberonla.anladığında atıyor.çok geçmiş olsun kuzuya.inşallah aşacağız bütün bunları.sıpalarımız sağlıklı mutlu koşup boynumuza sarılacaklar.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yemiyor yasakhayal'im yemiyor.zorla itiyorum ağzına.evde kardeşim yeğenim önünde kırk takla atıyorlar dikkatini çekip ağlamasın diye oyunlar şarkılar iki saat.cnmkzm'ın dediği gibi yoğurdun içine pekmez kattım.babam hep organik alır,varmış evde.karıştırdım verdim önce çok sevdi.kaşığı doldurana kadar bile ağladı vereyim diye.birkaç kaşık aldı sonra kıyamet.yemiyor.memeyi koydum emip atıyor ağlayarak.uyumak istiyor sürekli sağdım yine süt yok 20 cc sen az.onu zorla içirdim yine aynı ağlamalar.şimdi dizimde sallıyorum.şimdiden mi uğraşmalıydım yemiyor diye.biraz büyüseydi bari.senle benim kaderim de böyleymiş

Ohhh yarasın minnoşa.maşallah.ben de o günleri görebilecek miyim ki NazlıEdam.ne kadar da faydalı tarhana.içinde her şey var.kan olsun can olsun inşallah

Canım ben değilde eşim vermemi istemiyor .. Sanki bebişime kötü birşey yapıyorum gibi hissettiriyor .. Neyse artık bir öğünde alıştıracağım.. Bu zamana kadar tek anne sütü o da beni emerek çok güzel ama artı biberona da alışsın istiyorum .. Su içecek sonuçta.. Meyve suyuna başlayacağım. Şurda bir ay sonra .. Daha önce denemiştim tutamamıştı üzülmüştüm bu gün yine denedim evirdi çevirdi becerdi en sonunda ama acıkmıştı ateşli olduğundan emmek istemedi karnı doyunca bir güzel uyudu tatlım... Artık babayı dinlemeyeceğim..
Sende üzme kendini başla ek gıdaya dünyanın sonu değil.. Bu zamana kadar aldı zaten.. Strese de girdin şimdi iiyece azalır karnı doysun kuzunun isterse de emzirirsinn artar inş tekrar sütün..
Bak Nazlı nın cimcime bitiriyor çorbaları darısı bizim kuzulara...

Zaten bu babalar maşallah bizden önce beş çocuk doğurmuş sanki öyle bi bilmişlik:) hepimizinki yapıyordur ama iddia ediyorum benimki kadar olamaz.
Ek gıdaya geçtik sayılır artık bugün canım.biraz yedi işte.zaten benim sütüm hep azdı ama doktor idare ediyor diye diye yavrumun iştahı hepten gitti.ben de mama vermeyeyim diye hep sütümü artırmaya çalıştım.ama olmayınca olmuyor işte.çareyi ek gıdada buluruz artık inşallah

Maşallah canım ne çabuk alıştı ek gıdaya,darısı alışamayanların başına...ek gıdayı nasıl veriyorsun?yani süt ve ek gıda nın süresini nasıl ayarlıyorsun?kaç saatlik aralarla veriyorsun?biraz anlat canım ya hepimize örnek olur
Bu arada küçük doğdu diyorsun ya kaç kg doğdu bebeğin?

Bugün kızıma her emzirmeden sonra biberonla süt verdim iyice doysun diye,20-30 cc kadar içip bırakıyordu.bende karnı doydu diye mutlu oluyordum.sabah 9 da değiştirdiğim bezi akşam üzeri 5te bi açtım ne göreyim boşşşşş...çiş miş yok!!!
Herzamanki gibi keyfi de yerindeydi.doydu zannediyordum ama çiş yokk((
Sizinkilerin bezi nasıl dolu oluyormu,başınıza böyle bişey geldimi?neden böyle oldu acaba

Siz epey geçtiniz ek gıdaya maşallah kuzuya eken doğdu ama geçecek herkesini senin cimcime Nazlı :)))

Hic sakinmadim arkadasim ben.prematureymis suymus buymus yapmadim cokta iyi oldu.az once kek yapmistim minicik tadina baktirdim:) bayildi valla:) buyusun hepimizin bebegi saglikli olsun yeter..

Niye goremeyesin canim. Hepsini goruceksin.ev tarhanasi bide bitince zirliyor:) siz bu ara idrar tahlili yaptirdiniz mi yada kan? Enfeksiyon olan bebek yemek yemez uyur cunku. Olmasinda ihtahsizligi gecer sen kendini kahrettikce o seni hisseder kiyamam kuzuya..

3,5 aylikti yavastan basladim ben. Kuzum 34+3 te 2.170 gr dogdu. Suan 5 ay 12 gunluk.6.250 gr. Ek gidaya hergun bisey deneyerek basladim. İlk elma suyu verdim 1 cay kasigi.24 saat bekledim alerji olucakmi diye. Olmadi cok sukur ertesi gun 2 cay kasigi verdim.zamanla arttirdim.sonra seftali denedim onuda 24 saat bekledim.alerjisi olmayinca arttirarak vermeye devam ettim. Yogurtta ayni sistem.1 cay batdagi suya 1 tatli kasigi pirinc unu koydum muhallebi yaptim. Oyle tatsiz tussuz oluyor icine azcik elma suyu koydum aksamlari veriyorum. Ek gida da ilk kural tattirip 24 saat beklemek demisti buyuk kizimin doktoru.aynisini devam ettirdim tarhanayida az suda isladim cezvede su kaynattim icine tarhanayi koydum ocaktan indirince puturlu kaldiysa blendir dan gecirip 1 cay kasigi zeytin yagi koydum.tatti bekledim ertesi gun baya yedi:) zaman olarak hic ayarlamaya ugrasmadim cunku cok zor oluyor kafama gorre takiliyorum:) iste boyle..

Dün doktor hiç böyle bir şey demedi.dese hemen götürürdüm burda.zaten böyle devam ederse yarın acile götürcem

Dün doktor hiç böyle bir şey demedi.dese hemen götürürdüm burda.zaten böyle devam ederse yarın acile götürcem

Cocuk istahsiz deyince hic bisey demedimi? Nasil is anlamadim. Once tahlil yapilir bisey yoksa gecici denir benim bildigim. Sizin doktor baya ilginc iki cocugum var hic boyle bisey duymadim.ilk kizimda da istahsizlik vardi cok hemde goturdum doktora kadin idrarina kanina bakalim temiz ise gecici bir donem dicez demisti. İdrar yolu enfeksiyonu cikmisti. Bak canim caresine. Daha bebek onun ne kadar beslenmeye ihtiyaci var..

Çok çok geçmiş olsun.. İyi dileklerine yürekten bir AMİN diyorum. Canımızdan bir parça onlar bizim.. Onları hasta ve bitkin görmekten daha kötü bir şey olamaz. Kızım ufakken bronşit olmuştu ve cayır cayır yanıyordu ve ben o gece nasıl sabah oldu bilemedim. Gram uykum dahi gelmemişti. Ertesi gün tartıldım ve 54 kiloyken 52 kiloya inmiştim üzüntüden. Şimdi oğlum da 4. ay aşısında çok ateşlendi ve ben yine kahroldum çok iyi bir drum vardı ve bana "çocuk bu. Hep hastalanacak. Benim çocuğum bile sürekli hastalanıyor. Sen her hastalandığında kendini yıpratırsan olmaz ki.." derdi.. Adam ne anlar ki anne yüreğinden dimi?.. Allah hep iyi günlerini göstersin inşallah..

Yaz aylarında bebekler terlediklerinden çişleri az olabiliyormuş. Benimki de o kadar emmesine ve ek gıda yemesine rağmen dolu dolu yapmıyor maalesef. Bebek huzursuzsa, işediğizaman koyu renk ve kokulu işiyorsa problem var demekmiş. Yoksa takma kafana.

Ya bi de bizim doktor burada adı olan biri.başarılı ve hastaları tarafından çok seviliyor,nereye gitse millet de peşinden hastane değiştirir falan.sğn beni çok şaşırttı.iştahı yok emmiyor tüm gün diyorum,hangi mamayı vereyim dedim.hayır mama vermeyelim az kaldı 6. Aya dedi.ben dedim ki aç mı duracak bezi bomboş belli ki bu çocuk memede dursa bile almıyor hiç.iki gün izleyelim devan ederse konuşalım dedi.hiç kan idrar vs bir şey demedi.ben de bilmiyordum ki.şimdi sen deyince öğrendim.ben dedim herhalde iştahı iyice gitti.çünkü onun dışında başka bir sorunu yok.

Sizin doktor benide baya sasirtti:) tamam doktor ama bizlerde anneyiz. Yavrum ac uyuyacak bende 2 gun izlicem olurmu ya.herseyi annesutune bagliyorlar.bi ara siyirmistim anne sutu diye.hemen kendime geldim.halsiz dusuyorlar. Sarilik oluyorlar degermi? Bak iki kizim var ikiside premature dogdu vucudum kabul etmiyor 30 haftadan sonra hersey alt ust oluyor. Sutum en fazla 3 geliyor sonra yok. İkiside dogru duzgun ememedi.bende isterdim istemezmiyim ama rıskı veren allah tir.vermediyse vardir bi hayir diyorum.ilk kizim a aptamil veriyordum hic sevmedi yemezdi gittim bebelac aldim yavru doymaz oldu:) sen simdi herseyi deniceksin.aldigin mamayi mi sevmedi degistiriceksin memeni emmedi mi pekmez suruceksin. Oda sende tecrube ediniceksiniz.ben simdi buyuk kizim i doktor a bile kolay kolay goturmem pirt yapsa kokusundan ne oldugunu anlarim. Zamanla hersey olucak ama once kizinin istahsizligi giderilmeli hemde en acilinden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…