Nazliedam geçmiş olsun 6 ayimiz doldu amabiz hep 1 hafta sonra oluyoruz asilari ayin 8de olucak inşallah cok ates olmaz ya en korktugum sey sizin alt dişler ciktiktan ne kadar sonra üstler çıktı hatirliyormusun
Yetenekli anne :) maşallah cok guzel olmus canim. Keske benim de senin gibi yetenegim olsa. Bissürü oyuncak falan dikmek isterdim. Plastik yiginina fonmezdi heryer. Organik boyasiz oynardi bebegim. Annem kucukken terzilik yapiyordu evde. Hic ona cekmemisim
Canim dun biz yemek yerken meyve filesine karpuz koydum verdim eline. Karpuzun 8. Ayda verilmesi gerektigini bildigim halde. Bu kadar pimpirik yapmiyim nolcak dedim verdim. Bugun kakasinin yarisi kirmiziydi. Kan oldugunu düşünmüyorum muhtemelen karpuzu sindiremeden cikardi sipa. Bundan sonra daha vermicem ayina ne uygunsa onu vericem
Canim once dr una götür. Bisey yoktur ins. Benim esim yasina kadar hic emeklememis direkt yurumus. Bizim kiz sadece tek tarafa donuyo. Geri donmeyi bilmiyo. Babasina mi cekti ne
yazım reyyan tarifini
iki çay bardağı organik tam bugday unu
iki çay bardağı Organik yulaf unu yada pirinç unu.ben yulaf kullandım pirinç ununa göre daha besleyici diye.
yarım çay bardağı organik irmik..
bide sulu yoğurt. ev yapimi
4 kaşık organik oda sıcaklığında tereyağı.
tereyağ, irmik ve yulaf yoğurt ve suyunu koydum.yogurdum önce bunları. sonra yavas yavas bugday unu nu ekledim.ele yapısmayacak yumuşak bi hamur yaptım. kıvamı sert olursa biraz daha yoğurt yada suyundan koyabilirsin.istedigim şekilden verdim.kalin sekiller olmasin içi zor pisiyo çünkü.175 derecede 20 veya 25 dk hafif pembelesinceye kadar pişirdim. sonra rondodan çekip cam kavanoza koydum.bi hafta durabilir buzdolabında. sonra tazesini yapıyorum. içine semender meyve püresi de koyuyor. isimx adlı arkadas yumurta sarisi da koymuş. istersen ekleyebilirsin bunlarida reyyan canım. afiyet olsun yarasin kuzulara
buarada oğlum 5.5 aylik.5 aylikken biberonlarina atiyorum bi yemek kaşığı kadar.yogurtuna meyve püresi ne de atılıyor ama oğlum öyle yemiyor.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar galiba kızçem pamukçuk oldu offf sinir oldum ankaraya annemlere gitmiştik maşallah ağzından bile öptüler ben durun diyene kadar işişten geçmişti ellerini bide yalayarak sevdi gelenler sürekli yıkadım ama benimde sinirler gerildi erkenden döndüm karbonatlı su yaptım ağladı emmesinde sorun yok kendi geçermi acaba yada pazartesiye kadar artarmı ki yazlıktayız burda hastanede yok pazartesiyi bekliyeceğiz mecburen
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Soylemeyi unuttum eczane den karadut surubu iste pamukcuk icin de. Ben o zaman tesaduf hastaneye gidince doktor a gosterdim hatra doktorada boyle bir surup var dedim var evet ama cok boyuyor her tarafi lekesi zor cikiyor demisti:) benim kizinkide baya ilerledigi icin tedavi olmak zorunda kaldik. İstersen dene bitkisel bisey. İnsallar gecer annesi..
Sağol cnm inşallah geçer tamda olacak zamanı buldu çok sıcak çok terliyor zaten bide emmeyi bırakırsa yandık
sağolun kızlar buranın tek bir doktoru var onuda her ay düzenli götürüyoruz sıkıntı yok diyor ama içime sinmiyor diğer bebekler gibi değil tanıdığım arkadaşlar var hemşire onlkarda sıkıntı yok diyor ama kafayı taşıyamıyor gibi hafta içi tekrar doktora götürecem burada çocuk ortopediyi geçtim adam akıllı çocuk doktoru yok ki kızlar küçüçük bir yerdeyim....
Suan dünyanin en rahatlamis insani hissediyorum kendimi. Esim sonunda tepemi attirdi actim agzimi. Hep susarim ben aman huzur bozulmasin aman kavga gurultu olmasin cocuklar var ben sustukca tepeme cikti. Bugun dur bakalim dedim.
İse gitti aradi mina nin atesi nasil diye dedim en fazla 37.3 ilac vermiyorum vay niye vermiyormusum dedim ates sayilmasi icin 37,5 tan fazla olmasi lazim. Sen ver diyor herseyin en iyisini biliyorya bay mukemmel. Eda yi sordu balkonda sebzeleri suluyor dedim. Vay senmisin diyen o cocuk suyla oynuyor hasta olsun ben sana sorarim. Normalde tamam biraktiririm derdim. Yeter dedim ortalik cayir cayir yaniyor bu cocuk neyle oynicak bu sicakla ne yapsak kabahat ortalik niye dagildi evde bisey bozulsa nasil basardiniz cocuk hapsirsa hasta ettin sen bizi ne saniyorsun dedim. Sukret saglikli cocuklarimiz var. Ortalik dagilsin sen mi topluyorsun,bisey bozulunca niye biz bozuyoruz kul yapisi bozulcak elbet delimiyim ben malima zarar vereyim cocuk senden korkuya hapsirmiyor kizican diye yeter cek ellerini uzerimizden bay mukemmel deyince baya sasirdi. Oh rahatladim 12 senedir hic kusmedim ben ayri da yatmadik. Bugun hic konusmicam alcam kizlarimi yanima nerde yatarsan yat banane. Beni kirinca cicek alir ozur diler. Bu sefer actim agzimi aman almasin cicek.
Oh be dünya varmisss.
Reyyan sen hangi şehirdesin istanbula yolun düşerse bizim doktorun adı muharrem İnan .özeli var.bi haftasonu gelirsin. Iyi bir insan.
canım bizimki ilk doğduğu zaman olmuştu süt vermeden önce gögsünü karbonatlı su ile temizle ağzına götürdüğü her şey temiz olsun umarım çabucak geçer...
Cnm herşeyi ağzına götürüyor ki yere çarşaf serdim üzerine koyuyorum mutfağa gittim geldim bi ara baktım ki döne döne parke kısmına gelmiş parkeyi yalıyor nasıl koruyacağım ki bugün sabah yanımıza aldım bide baktımki babasının dirseğiyle dişini kaşıyor:)
canım sen bilirsin ama eişini yataktan uzaklaştırma küs ama yanında yatsın ve bence bağırmakta haklısın biraz anlayışlı olsunlar bütün gün uykusuz kalanda biziz koşturanda biziz ama anlamıyorlar bazen....
Hic ayri yatmadik zaten. Neler yasadim ama ayri yatamadik uyuyamaz elimi tutmadan. Bu gecede gelir pesimden:) iyi taniyorum ben yastigi alirim oda alir gelir:) bakalim nasil olcak. Uzatma gibi bir huyum hic yok ama anlasin istiyorum. dunden beri hic uyumadim. Kizimin atesi dustu az yatayim dedim öbürü kalkti anne aciktim diye. Kendi uyudu aman ses olmasin diye aldim kizi mutfaga geldim. Bunlari düsünsün azcik ceksin ellerini üzerimizden. Sadece anlayis istiyorum eminimki cok zor bisey de degil...
emin ol erkekler bizim gibi değil onlar düşünmez bazen söylemek gerek sen yapmak zorundasın der çünkü annesindir ama o yatar çünkü işe gider çünkü çok yorulur ama kadın yorulmaz hakkı yoktur vs...
Evet evet hep ayni laf sen annesin ev hanimisin. Andoroitim ben zaten. Kuruyorlar bizi onu yap bunu yap hic nefes almaya hakkimiz yok. Bir gun birakcam onu eve vercem iki kizida eline hem temizlik yap hem yemek ütüyü atlamak yok dicem de ne olur tahmin bile edemiyorum:)
Bu sabah aynı şokla bende karşılaştım ... Pamukçuk olmuş sabah baktım .. Herşeyi ağzına sokuyor ister istemez... Bende memleketteyim öpmeyin dedikçe öpüldü yavrum.. Ama sabah hemen karbonatlı su yaptım emziğini ona bandırdım öğle emdi sanki geçti gibi bir kaç gün böyle devam etcem... Hatta bende dişlerimi karbonatlı su ile fırçaladım, memelerimin ucunuda karbonatlı su ile silcem..... Tabi memeleri çok silmek ii değilmiş orada kendini temizleyen salgıyı da yok ediyormuş onun için günde bir defa yaparım.. Ağzınıda 2-3 kere silcem ... Geçer inşşş...Kızlar galiba kızçem pamukçuk oldu offf sinir oldum ankaraya annemlere gitmiştik maşallah ağzından bile öptüler ben durun diyene kadar işişten geçmişti ellerini bide yalayarak sevdi gelenler sürekli yıkadım ama benimde sinirler gerildi erkenden döndüm karbonatlı su yaptım ağladı emmesinde sorun yok kendi geçermi acaba yada pazartesiye kadar artarmı ki yazlıktayız burda hastanede yok pazartesiyi bekliyeceğiz mecburen
canım biz maraşın ilçesindeyiz....hafta içi doktora tekrar götürecem bide yüzüstü başını dakilarca yukarda tutabiliyor kalk diyince kalkıyor ellerinden s
Yüzüstü kafasını kaldırıyorsa o zaman sırt kasları iyi çalışıyor orada bi sorun yok.sen boyundaki yan kaslara bak.mesela tam sağına ve tam soluna bakabiliyor mu oturur pozisyonda iken ,ve çene her iki omuz hizasına gelebiliyormu?
Bide doktora sor "tortikollis" var mı ve çocuk ortopedistine gerek var mı diye.
canım biz maraşın ilçesindeyiz....hafta içi doktora tekrar götürecem bide yüzüstü başını dakilarca yukarda tutabiliyor kalk diyince kalkıyor ellerinden tutunca....
Evet evet hep ayni laf sen annesin ev hanimisin. Andoroitim ben zaten. Kuruyorlar bizi onu yap bunu yap hic nefes almaya hakkimiz yok. Bir gun birakcam onu eve vercem iki kizida eline hem temizlik yap hem yemek ütüyü atlamak yok dicem de ne olur tahmin bile edemiyorum:)
Yüzüstü kafasını kaldırıyorsa o zaman sırt kasları iyi çalışıyor orada bi sorun yok.sen boyundaki yan kaslara bak.mesela tam sağına ve tam soluna bakabiliyor mu oturur pozisyonda iken ,ve çene her iki omuz hizasına gelebiliyormu? Ve yandan yukarı lambaya mesela bakabiliyor mu?
Bide doktora sor "tortikollis" var mı ve çocuk ortopedistine gerek var mı diye canım.
Suan dünyanin en rahatlamis insani hissediyorum kendimi. Esim sonunda tepemi attirdi actim agzimi. Hep susarim ben aman huzur bozulmasin aman kavga gurultu olmasin cocuklar var ben sustukca tepeme cikti. Bugun dur bakalim dedim.
İse gitti aradi mina nin atesi nasil diye dedim en fazla 37.3 ilac vermiyorum vay niye vermiyormusum dedim ates sayilmasi icin 37,5 tan fazla olmasi lazim. Sen ver diyor herseyin en iyisini biliyorya bay mukemmel. Eda yi sordu balkonda sebzeleri suluyor dedim. Vay senmisin diyen o cocuk suyla oynuyor hasta olsun ben sana sorarim. Normalde tamam biraktiririm derdim. Yeter dedim ortalik cayir cayir yaniyor bu cocuk neyle oynicak bu sicakla ne yapsak kabahat ortalik niye dagildi evde bisey bozulsa nasil basardiniz cocuk hapsirsa hasta ettin sen bizi ne saniyorsun dedim. Sukret saglikli cocuklarimiz var. Ortalik dagilsin sen mi topluyorsun,bisey bozulunca niye biz bozuyoruz kul yapisi bozulcak elbet delimiyim ben malima zarar vereyim cocuk senden korkuya hapsirmiyor kizican diye yeter cek ellerini uzerimizden bay mukemmel deyince baya sasirdi. Oh rahatladim 12 senedir hic kusmedim ben ayri da yatmadik. Bugun hic konusmicam alcam kizlarimi yanima nerde yatarsan yat banane. Beni kirinca cicek alir ozur diler. Bu sefer actim agzimi aman almasin cicek.
Oh be dünya varmisss.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?